Čtvrtek 28. březen 2024 21:59
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new

CarMax se po špatných čtvrtletních výsledcích propadá o 25 %.

29.09.2022 18:42  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie CarMax (KMX.US) se propadly o téměř 25 % poté, co prodejce automobilů zveřejnil neuspokojivé čtvrtletní údaje, protože „výzvy s cenovou dostupností“ měly negativní dopad na tržby.

  • Společnost ve druhém čtvrtletí vydělala 79 centů na akcii, což představuje 54% pokles ve srovnání se stejným obdobím minulého roku a výrazně pod očekáváním trhu ve výši 1,39 USD na akcii. Tržby se zvýšily o 1 % na 8,1 miliardy USD, přičemž také chybí odhady analytiků ve výši 8,54 miliardy USD.
  • Maloobchodní prodej vozů klesl o 6,4 % na 216 939 kusů, zatímco prodej ojetých vozů ve srovnatelných prodejnách klesl o 8,3 %.
  • CarMax plánuje ve svém fiskálním roce 2023 otevřít 10 nových obchodů.
  • „Vypořádáváme se s tlaky, kterým naše odvětví bude čelit v blízké budoucnosti, dále se zaměřujeme na zvyšování provozní efektivity v celém našem podnikání. Budeme se také nadále soustředit na dosažení našich dlouhodobých cílů, včetně dalšího zlepšování našich omnichannel zkušeností pro naše zákazníky a spolupracovníky prostřednictvím zlepšování bezproblémovosti naší online nabídky a nabídky v obchodech a rozšiřování našeho diverzifikovaného obchodního modelu,“ řekl CarMax. v prohlášení.
  • Autovýzkumná firma Cox Automotive, která sleduje trendy na trhu s automobily v USA, včera snížila svůj výhled na prodej nových a ojetých vozidel kvůli zhoršujícímu se sentimentu mezi potenciálními kupci, zatímco Moody's snížila hodnocení globálního automobilového průmyslu na „negativní“ ze „stabilního“ dříve v průběhu dne. , proto by investoři CarMax měli být připraveni na další bolest.

Akcie CarMax (KMX.US) se propadly o 25 % na 66,24 USD, aby dosáhly více než dvouletého minima a musely by zamířit až ke klíčové podpoře na 63,20 USD, což se shoduje s 78,6% Fibonacciho retracementem vzestupné vlny zahájené v březnu 2020. Pokud dojde k poklesu níže, sestupný trend se může zrychlit až k pandemickým minimům kolem 37,90 USD. Zdroj: xStation5

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Cardano v příštím roce spustí nový stablecoin
    Proof-of-stake blockchain platforma Cardano, se spojila s COTI, protokolem Layer 1 založeným na DAG, aby spustila něco, co označuje jako nadměrně zajištěný algoritmický stablecoin.
  • Cardano vs. Solana: Která investice je pro příští býčí trh lepší?
    Cardano a Solana jsou v oblasti decentralizovaných financí (DeFi) a tokenů NFT konkurenty, jelikož oba blockchainy nabízejí možnost smart kontraktů, které umožňují vytváření těchto aktiv.
  • Cardano: vše je připraveno na býčí maraton 
    Může se zdát, že nejlepší krypto projekty, jako je Cardano, zdvojnásobily svůj růst během medvědího trhu. Společnost odpovědná za vývoj blockchainu Cardano, Input Output Hong Kong, oznámila významný milník ve vývoji.
  • Cardano vzrostlo o 9 %, zde je důvod
    Jak se prach z kauzy ohledně FTX pomalu usazuje, cenový výkon většiny kryptoměn se normalizoval a některé kryptoměny jsou v současné době v procesu zvratu. Cardano a Ethereum za posledních 24 hodin patří k těm nejlepším.
  • Cardano zaznamenalo masivní nárůst drobných investorů
    Cardano se v první polovině roku 2021 projevilo jako dobrá sázka na krypto trhu. Od té doby ADA, token blockchainu, který si získal přezdívku „zabiják Etherea”, zaznamenal pokles hodnoty i zájmu. To by se však mohlo brzy změnit. Dle nejnovějších dat začíná růst zájem o Cardano.
  • Cardano zůstává uvězněno v obchodním rozpětí
    Od května 2022 neudělalo Cardano žádný skutečný pokrok, protože cena se pohybuje většinou v bočním trendu obchodního rozpětí mezi 0,38 USD a 0,65 USD. Cena se nyní obchoduje poblíž spodní hranice obchodního rozpětí. Obchodování je velmi složité, když se cena pohybuje v bočním trendu, a proto jsme poznamenali, že obchodníci by měli být před otevřením pozic trpěliví, až se cena dostane mimo rozpětí. Obchodování v rámci obchodního rozpětí je velmi složité a cenová akce může být zavádějící. Agresivní obchodníci by však nakupovali, když je cena poblíž dolní hranice, a prodávali poblíž horní hranice.
  • Cardano zůstává v medvědím trendu
    Cardano zůstává v medvědím trendu, do kterého se dostalo v září 2021, kdy dosáhlo vrcholu na úrovni 3,08 USD. Od té doby cena vytváří nižší minima a nižší maxima. Cena se nachází pod cloudem Ichimoku, přičemž býci nejsou schopni rezistenci cloudu překonat.
  • Cardano: 2,79 dolarů do konce roku a 58 dolarů do roku 2030 
    Předpovídá se, že Cardano (ADA) bude mít pomalý rok 2022. HoDLing vaše mince až do roku 2030 může docela dobře stojí za to, podle nejnovější zprávy Finder.com.
  • Carlos Ghosn zadržen. Akcie Renaultu prudce klesají.
    Šéf společnosti Renault čelí v Japonsku obvinění, že zatajil část příjmů. Japonská prokuratura zadržela šéfa aliance Renault–Nissan–Mitsubishi Carlose Ghosna. Zpráva byla potvrzena na mimořádné tiskové konferenci. Akcie automobilek nyní prudce klesají.
  • CarMax roste i přes snížení ratingu JPMorgan
    Akcie společnosti CarMax (KMX.US) smazaly ztráty z premarketu a ve středu se obchodují mírně výše, přestože banka JPMorgan snížila hodnocení prodejce ojetých automobilů na "underweight" z "neutral" a ponechala cílovou cenu 60,00 USD. Analytici poukázali na zhoršující se profil marží a malou viditelnost normalizace trhu s ojetými vozy v příštím roce, zatímco naděje na oživení vypadá "předčasně".
  • CarMax se po výsledcích propadá📉
    Akcie největšího prodejce ojetých automobilů v USA, společnosti CarMax (KMX.US), se dnes dostaly pod tlak ze strany nabídky kvůli slabým finančním výsledkům za fiskální čtvrtletí končící 30. listopadu 2022:
  • Carney: Bank of England je ochotna tolerovat mírný růst inflace
    Jeden rychlý update k libře. V poslední době se začíná mluvit o růstu inflačních očekávání v Británii. Mluvili jsme o nich v tomto týdnu i my. Před chvílí se k této otázce vyjádřil také Mark Carney, podle kterého je Bank of England ochotna tolerovat mírné přestřelení inflace. Důvod? Podle Carneyho banka ve svém výhledu do nadcházejících let počítá s růstem počtu nezaměstnaných osob o 400 – 500 tis. Vyšší inflace by proto tento růst mohla částečně zmírnit. Inflace a trh práce tak do dalších měsíců budou společně s brexitem tématem číslo jedna.
  • Carney dostal libru pod tlak, evropským akciím se po úspěšné asijské seanci znovu daří
    Po včerejším opatrném startu do nového týdne dnes evropské indexy zamířily do zelených čísel. K růstu přispěla přiznáv...
  • Carney (guvernér Bank of Canada)
    " pri ďalšom navršovaní sadzieb Bank of Canada treba byť opatrný".......
  • Carney v pondelok potvrdil jastrabí výhľad Bank of England
    Šéf Bank of England Mark Carney vo svojom pondelkovom prejave zopakoval to, čo bolo povedané na zasadnutí centrálnej banky minulý týždeň. BoE zmenila svoj výhľad na jastrabí a je pripravená v najbližšom období zvyšovať úrokové sadzby, hlavne kvôli rýchlo rastúcej inflácii. Podľa Carneyho by mal Brexit infláciu ešte urýchliť a preto by mala BoE konať rýchlejšie, než sa doteraz očakávalo.
  • Carnival po lepších čtvrtletních výsledcích posiluje o 5 % 📌
    Společnost Carnival Corporation (CCL.US) vykázala za čtvrté čtvrtletí výrazné zlepšení zisku, který překonal očekávání a dosáhl ztráty 7 centů na akcii, což je výrazné zlepšení oproti ztrátě 85 centů před rokem. Výrazný nárůst zaznamenaly také tržby, které vzrostly o 41 % na 5,4 miliardy dolarů, což je mírně nad očekávanými 5,3 miliardy dolarů. Generální ředitel Josh Weinstein vyzdvihl toto čtvrtletí jako rekordní, které nejenže překonalo očekávání, ale také znamenalo kladný celoroční upravený čistý zisk. Míra obsazenosti společnosti přesáhla 101 %, což odpovídá očekáváním i historickým úrovním, a vklady zákazníků vzrostly oproti předchozímu roku o 25 %. V návaznosti na tyto výsledky zaznamenaly akcie společnosti CCL přibližně 5% nárůst.
  • Carnival se propadá, protože společnost plánuje navýšit dluh
    Akcie společnosti Carnival (CCL.US) ve středu klesly o více než 13,0 % poté, co provozovatel výletních lodí plánuje opět zvýšit zadlužení. Společnost oznámila nabídku konvertibilního dluhu ve výši 1 miliardy USD se splatností v roce 2027 jako součást svého refinančního plánu.
  • Carrefour – Blízká podpora
    Carrefour (CA) se nachází v blízkosti významné podpory, která je na úrovni z 19. dubna (19,88 ? – 20 ?). V případě jejího průlomu, budou mít obchodníci otevřenou cestu k otestování ceny z poloviny června 2013 (? 18,8 – ? 19). Měli bychom se ovšem zaměřit i na další podporu kolem hodnoty ? 17.5. Nejbližší rezistence se nachází kolem 21 ?. V případě jejího průlomu, může dlouhodobě dojít k nárůstu ceny až k vrcholu v této oblasti ze 17. července (? 21,9 – ? 21,98).
  • Carvana se propadá o 36 %, protože roste riziko bankrotu 📉
    Společnost Carvana (CVNA.US) byla v roce 2021 označována za "automobilový Amazon" a patřila k oblíbeným společnostem hedgeových fondů, spolu s jedním z vítězů postpandemické euforie. Dnes se společnost potýká s vážnými zásadními problémy, když drží dluh ve výši více než 7 miliard USD na 340 milionů USD kapitálu. Akcie dnes prohloubily svůj výprodej poté, co analytici společnosti Wedbush informovali o rostoucí hrozbě platební neschopnosti a bankrotu prodejní platformy. Prozatím jsou akcie o více než 36 % níže:
  • Case/Shiller index - sumarizácia
    Case/Shiller index cien domov zaznamenal na ročnej báze rast o 0,6% a v súčasnosti sa po...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader