Čtvrtek 18. duben 2024 03:34
reklama
Purple trading AI
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
FTMO férovost

Ethereum je stále v oblasti býčí dynamiky

29.07.2022 15:45  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Cena Etherea se od výprodejů ze začátku června, kdy token dosáhl hodnoty 900 USD, téměř zdvojnásobila. Růst trhu s kryptoměnami je tažen zlepšujícím se sentimentem na akciových trzích.

  • Růst Etherea během tiskové konference Fedu trhy překvapil. 27. července se pouze 17 % prodejních opcí usadilo na 1 500 USD. Poměr nákupních opcí k prodejním byl 1,39, což naznačuje býčí dominanci v hodnotě 730 milionů dolarů vůči medvědím opcím v hodnotě 530 mil. USD. V den, kdy probíhala konference Fedu, byli obchodníci držící short pozici nuceni k prodejům ve výši 330 mil. USD
  • 26. července byl zaznamenán masivní nárůst aktivních adres s Ethereem, což vyvolalo spekulace kolem nárůstu jeho popularity. Podle analýzy společnosti Sentiment počet 24hodinových ETH adres přesáhl 1 milion, čímž byl překonán rekord z roku 2018, kdy mělo ETH 718 000 adres
  • Dnes expirují prodejní opce v celkové hodnotě 1,26 mld. USD a poptávka po ETH se zdá být silná, o čemž svědčí rekordní objemy obchodů. Plánované "sloučení" Etherea v září letošního roku může vyvolat další růst cen a short pozice se tak mohou stát rizikovějšími
  • Při přechodu na "Proof of Stake" představí ETH "difficulty bomb", která bude mít za následek možnost těžit méně tokenů. Tento model omezí nabídku a udělá z ETH deflační měnu podobnou BTC. Zpočátku bude denně v hlavním řetězci Beacon přidáno 1 600 nových ETH, zatímco nyní je to 13 000 ETH
  • 4. srpna začne v rámci sítě Goerli finální vývojářské testování. Práce na testovací síti potrvají do 12. srpna. Toto období představuje možné rozmezí pro úpravu valuací ETH. Býci se obávají, že testy objeví problémy, které donutí vývojáře přechod na verzi 2.0 opět oddálit 

Ethereum, H4 interval. Druhá největší kryptoměna se ve středu odrazila od psychologické úrovně 1 400 USD, která byla posílena limitem bývalého sestupného kanálu (červená přerušovaná čára) a ETH nyní bojuje o trvalé prolomení nad 1 700 - 1 800 USD. Pokud se podaří býkům překonat tuto zónu, další důležitá úroveň bude kolem 23,6% Fibo retracementu sestupné trendové vlny zahájené v listopadu 2021. Zdroj: xStation5

"Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko."

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ethereum ($ETH) tvůrce, Vitalik Buterin: „The Merge“ je „velmi blízko k happeningu“
    V pátek (20. května) spoluzakladatel Ethereum Foundation, Vitalik Buterin, který vydal původní Ethereum bílou knihu (nazvanou: „Bílá kniha Etherea: Chytrá smlouva příští generace a decentralizovaná aplikační platforma“) v prosinci 2013 – hovořila o nadcházejícím přechodu společnosti Ethereum na konsenzuální mechanismus proof-of-stake (PoS).
  • Ethereum (ETH) ukazuje, kdo je králem altů
    Ethereum nadále potvrzuje svou dominanci a dokazuje investorům i nadšencům, proč kraluje mezi altcoiny. Nedávná cenová akce Etherea vykresluje býčí příběh, přičemž potenciální signály ukazují na pokračující růstový cyklus, který by mohl nově definovat jeho postavení na trhu.
  • Ethereum Foundation podporuje centralizované ověření identity
    Ethereum Foundation v nedávném oznámení uvedla, že podporuje projekt od společnosti Spruce pro decentralizované ověření identity. Spruce věří, že jejich přihlašovací systém může nabídnout decentralizovanou alternativu k používání osobních údajů v online světě.
  • Ethereum Gold – 9.9. 2021
    Ethereum Gold (ETG) se obchodovalo o 38% výše vůči dolaru během čtyřiadvacetihodinového období končícího v 22:00 GMT 8. září. Ethereum Gold má celkovou tržní kapitalizaci 347 501,75 USD. Za poslední týden Ethereum Gold vůči dolaru vzrostlo až o 46,4%. Jednu zlatou minci Ethereum lze v současné době zakoupit na hlavních burzách za přibližně 0,0172 USD nebo 0,00000037 BTC.
  • Ethereum chce překopat business ohledně těžby
    Digitální mince Ethereum byla projektem ruského programátora, Vitalika Buterina. Tato kryptoměna je mladší než nejpopulárnější kryptoměna, Bitcoin. Jeho zrod se datuje v červenci 2015.
  • Ethereum: Jak mohou investoři doufat, že ušetří 126 miliard dolarů ETH
    Kouzlo Etherea v kryptoprostoru se možná zmenšuje. Nejen kvůli jeho podmanivé cenové akci, ale také proto, že si to lidé právě teď moc nepřejí.
  • Ethereum je blíže ke klíčové transformaci
    Informační šílenství zachvátilo finanční portály i trh s kryptoměnami tváří v tvář nadcházejícímu přechodu druhé největší kryptoměny Ethereum. Podle vývojářů a údajů o řetězci se událost nazvaná 'The Merge' bude konat již mezi 14. a 15. zářím, což znamená, že nám zbývají něco málo přes 2 dny. Dokáže "Merge" připravit cestu Ethereu k sesazení bitcoinu z trůnu? Je euforie oprávněná?
  • Ethereum je na dně, je tak čas začít nakupovat
    Ethereum (ETH-USD) se nachází na rozcestí. Propadá se tak rychle a tak daleko, že pokud překoná důležitou psychologickou bariéru cenového bodu 1000 dolarů, mohl by ještě klesnout.
  • Ethereum je na dobré cestě k verzi 2.0
    Vývojáři a nadace Ethereum Foundation oznámili optimistické výsledky testů řetězce Beacon, který funguje podle ohlášeného modelu proof of stake.
  • Ethereum je stále pod tlakem
    Cena etherea se pohybuje kolem 2 540 USD. Technicky zůstává trend medvědí a vytváří nižší minima a nižší maxima. Cena se od listopadu nadále pohybuje pod rezistencí klíčové trendové linie. Zatím se neobjevily žádné známky obratu. Trend je nadále pod kontrolou medvědů.
  • Ethereum klesá rychleji než bitcoin
    Prodejní tlak na kryptoměnovém trhu nepolevil, takže bitcoin zaznamenal další 4% pokles, zatímco ether ztratil dalších 7 %.
  • Ethereum kleslo na 845 dolarů
    Ethereum (ETH) opět kleslo kvůli nedostatku likvidity na decentralizované obchodní platformě Uniswap, protože anonymní obchodníci vyměnili téměř 1 300 ETH za 1,1 milionu dolarů.
  • Ethereum má důvody k růstu
    Cena Etherea vzrostla v reakci na spuštění Kintsugi Testnet na své cestě k ETH 2.0. Nový vývoj altcoinů vyvolal odraz ceny Etherea, která se vrátila na 4 000 USD.
  • Ethereum má šanci stát se dalším institucionálním favoritem
    Nedávný prudký nárůst hodnoty bitcoinu, který se z velké části připisuje zavedení burzovně obchodovaných fondů (ETF), přiměl analytiky obrátit pozornost k ethereu (ETH), druhé největší kryptoměně. Podle výzkumné zprávy makléřské společnosti Bernstein vystupuje ETH jako potenciální kandidát na schválení ETF ze strany americké Komise pro cenné papíry (SEC).
  • Ethereum má tendenci klesat pod hladinu 1 000 USD.
    Cena etherea zůstává ve střednědobém medvědím kanálu. Dál respektuje jeho hranice a stále vytváří nižší minima a nižší maxima. Trend je zřetelně medvědí a jak naznačuje RSI, odraz nahoru bychom měli očekávat až v blízké době a jen jako krátkodobý úlevný odraz. Rezistence medvědího kanálu se nachází na hladině 1 250 USD. Dokud bude cena pod touto hladinou, bude mít ethereum tendenci dál klesat. Nejbližší cíl poklesu by mohl být zhruba na ceně 840 USD, zvlášť jestli support na ceně 1 040 USD nevydrží. Ve čtyřhodinovém grafu vidíme divergenci RSI, která odůvodňuje jednodenní nebo dvoudenní odraz nahoru. Celkově zůstáváme v medvědím trendu a očekáváme nižší úrovně.
  • Ethereum merge je mezi kryptoměnami pro každého důležité
    Po letech a letech odkladů je za námi sloučení Etherea. K události dříve známé jako Ethereum 2.0, kdy se mechanismus proof-of-work Ethereum spojí s beacon řetězcem proof-of-stake, by mohlo dojít již v úterý.
  • Ethereum Merge se blíží
    Ethereum Merge je jednou z nejočekávanějších událostí pro kryptokomunitu v roce 2022, přičemž konec víceletého plánu přechodu na protokol Proof-of-Stake je nyní na dosah. Technologie ovšem nikdy není bez chyb.
  • Ethereum Merge živě
    Ethereum míří k nejvýznamnějšímu upgradu ve své historii, ke kterému má dojít dne 15. září. Ti, kteří chtějí sledovat historický posun ETH k proof-of-stake (PoS) v reálném čase budou mít na výběr spoustu možností.
  • Ethereum míří ke klíčové úrovni 1 728
    Pár ETH/USD padá jako kámen a jak se zdá, nedá se zastavit. V době psaní článku se obchodoval na úrovni 1 852. Tlak medvědů je silný, takže ethereum by kdykoli mohlo dosáhnout nových čerstvých minim. Jak už víte z mé analýzy, altcoiny by mohly klesat, pokud cena bitcoinu prodlouží výprodej.
  • Ethereum může čelit volatilnímu opakovanému testu ve výši 3 000 dolarů
    Ethereum se v posledních pár dnech snažilo udržet svou hodnotu, což bylo přičítáno tlaku dolů, který byl uvalen na bitcoiny.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
FTMO férovost