Čtvrtek 28. březen 2024 10:05
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Dukascopy new

Americký pre-market 16. 2. 2022

16.02.2022 17:46  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Ve středu futures na americké akciové indexy po úterní rally mírně klesly, uprostřed známek deeskalace mezi Ruskem a Ukrajinou. Futures Dow Jones ztratily 49 bodů, zatímco futures S&P 500 a Nasdaq 100 se pohnuly jen zanedbatelně.

analytics620cef4ae257e.jpg

Hlavní americké akciové indexy včera po 3 dnech ztrát uzavřely v kladném pásmu. Dow Jones přidal 422 bodů neboli 1,2 %, S&P 500 si připsal 1,58 % a NASDAQ Composite vzrostl o 2,5 %. Výnos benchmarkových 10letých státních dluhopisů USA zůstal nad 2 %, protože se na trh vrátila chuť riskovat. Výnos dluhopisu dnes zůstal beze změny se sazbou 2,04 %.

Tento týden byly trhy do značné míry ovlivněny napětím mezi Ruskem a Ukrajinou a také potenciálním zvýšením úrokových sazeb ze strany Federálního rezervního systému. Rusko včera oznámilo stažení vojsk z území poblíž hranic s Ukrajinou. Zástupce ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov uvedl, že vojenské síly jižních a západních vojenských oblastí ukončily cvičení a vracejí se na své domovské základny. Jeho prohlášení bylo následující den zpochybněno představiteli NATO.

Americký prezident Biden zopakoval odhodlání USA bránit NATO. "Pokud bude Rusko postupovat, svět se dá dohromady, aby se postavil proti jeho agresi," řekl Biden. Dodal, že USA spolu se spojeneckými státy jsou připraveny uvalit silné ekonomické sankce, aby podkopaly schopnost Ruska konkurovat ekonomicky a strategicky.analytics620cef5602288.jpg

Pre-market

Společnost ViacomCBS oznámila, že změní svůj název na Paramount Global. Rebranding odráží zaměření společnosti na streamovací službu Paramount +. Dříve akcie ViacomCBS klesly o 1,04 % po neuspokojivé zprávě o zisku. Upravený zisk na akcii společnosti za říjen až prosinec byl pouze 26 centů, což je méně než odhady analytiků ve výši 43 centů na akcii.

Akcie Wynn Resorts klesly o 1,6 % poté, co společnost vykázala upravenou ztrátu 1,25 USD na akcii. Přestože ztráta byla vyšší, než se původně předpokládalo, tržby společnosti dosáhly 1,05 miliardy dolarů, což překonalo očekávání trhu a omezilo pokles akcií.

Ceny energií ve středu prudce vzrostly, ceny zemního plynu vzrostly téměř o 6 % a ropy o 1 %.

Rostoucí inflace zůstává pro Federální rezervní systém vážným problémem – podle nedávných údajů ceny výrobců v lednu vzrostly výše, než se původně předpokládalo. Investoři nyní očekávají zápis z lednového zasedání FOMC, který bude zveřejněn dnes ve 14:00 ET. Zápisy z jednání ztratily svou relevanci ve světle nedávných údajů o inflaci v USA a pondělního zasedání Fedu. Trh v březnu již nacenil zvýšení úrokové sazby o 50 bazických bodů (0,5 %).

S nedávnými údaji zdůrazňujícími skutečnost, že inflace již není přechodná, se očekává, že Fed bude jestřábí, ale zůstává nejasné, jak by jednal. V září účastníci trhu nacenili jedno zvýšení úrokové sazby. Nyní se letos očekává 6-7 zvýšení.

Dnes vyjdou data o maloobchodních tržbách v USA - očekává se, že tržby v lednu vzrostou o 2,1 %. Kromě toho dnes oznámí své zisky Applied Materials, Hyatt, AMC, Nvidia a Cisco Systems.

Po technické stránce S&P 500 znovu získal 4 449 USD a aktuálně je nad touto úrovní. Nyní je možný další pohyb vzhůru. Pokud se index vrátí pod 4 449 USD, může zpochybnit support na 4 378 USD. Prolomení pod touto úrovní podpory by zvýšilo tlak na S&P 500 a obnovilo medvědí trend, což by otevřelo cestu k minimům na 4 312 a 4 265 USD. Býčí obchodníci by se mohli pokusit posunout index směrem k maximu 4 536 USD, což by prodloužilo vzestupný trend a umožnilo S&P 500 otestovat hlavní úroveň rezistence 4 598 USD.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Americký pracovní trh dostal další ránu, analýza EUR/USD
    Americký soukromý sektor vytvořil v říjnu pouhých 130 000 pracovních míst. ADP výkaz národní zaměstnanosti tak zá...
  • Americký pracovní trh zklamal, earnings začínájí
    V USA v předcházejícím týdnu došlo ke zveřejnění non-farm payrolls neboli nově vytvořených pracovních míst, které v pá...
  • Americký pre-market 10. října: Americký akciový trh je kousek od aktualizace ročního minima
    Tlak na americké akciové indexy přetrvává. Futures na S&P500 se obchodují v červených číslech po velkém výprodeji pozorovaném minulý pátek kvůli rostoucím obavám z dalšího zpřísňování politiky centrální banky, které jistě ovlivní globální ekonomiku a zisky společností. Futures kontrakty na index Nasdaq 100 klesly o 0,3 % pod tlakem polovodičového sektoru poté, co Washington dále přijal opatření k omezení přístupu Číny k americkým technologiím. Průmyslový Dow Jones klesl o 0,1 %.
  • Americký pre-market 11. 2. Akciový trh se po včerejším výprodeji zotavuje
    Futures na americké akciové indexy v pátek otevřely v červených číslech, ale poté se zotavily a v době psaní tohoto článku vykazovaly mírné zisky. Včera trh utrpěl prudký výprodej po nejvyšších hodnotách inflace za čtyři desetiletí. Údaje předčily očekávání. Dow Jones Industrial Average futures vyrostly o 100 bodů nebo 0,3 %. Futures na S&P 500 se obchodují blízko nuly s mírným ziskem 0,1 % a futures na Nasdaq 100 jsou o 0,7 % vyšší.
  • Americký pre-market 11. 4. 2022
    Futures na americké akciové indexy se před pondělním otevřením obchodovaly v záporných hodnotách. Státní dluhopisy také klesly, když se investoři zaměřili na inflaci a pravděpodobné zpřísnění měnové politiky ze strany mnoha centrálních bank. Futures NASDAQ Composite ztratily 174 bodů neboli 1,2 %, zatímco futures Dow Jones klesly o přibližně 125 bodů. S&P 500 futures klesly o 0,7 % neboli 31 bodů. Trh s kryptoměnami se také propadl, zatímco výnos 10letých amerických státních dluhopisů poprvé od března 2019 vzrostl na 2,75 %.
  • Americký pre-market 11. 8. 2023: Americký akciový trh opět klesá
    Futures na americké akciové indexy otevřely se zisky, ale později se dostaly do červených čísel a nadále reagovaly na včerejší údaje o inflaci v USA. Futures na index S&P 500 klesly o 0,2 %, zatímco high-tech NASDAQ přidal 0,3 %. Stoxx Europe 600 klesl o 0,7 %. Evropské indexy jsou dnes po propadech asijského trhu pod tlakem, protože jestřábí prohlášení zástupců americké centrální banky vedla obchodníky k tomu, aby se vyhýbali riziku.
  • Americký pre-market 12. září: Americký akciový trh roste již čtvrtý den
    Futures na americké akciové indexy nadále rostou. Rally trvá již 4 dny, ale vše nasvědčuje postupnému dokončení první vlny býčí hybnosti. Je zřejmé, že obchodníci se poté trochu nadechli a nyní sázejí na to, že inflace v USA je již blízko svého vrcholu nebo ho již dosáhla, i když politika Fedu zůstává jestřábí. Futures kontrakty na S&P 500 a Nasdaq 100 vzrostly o 0,3 % a 0,4 %. Průmyslový Dow Jones vykázal skromnější dynamiku. Dolarový index pokračoval v poklesu a výnos státních cenných papírů se mírně snížil a zvýšil proti rostoucí poptávce.
  • Americký premarket 14. 6. 2023: Americký akciový trh prudce stoupá v očekávání pauzy Fedu ve zvyšování sazeb
    Futures na americké akciové indexy se po včerejším vzestupu obchodují mírně výše, protože obchodníci očekávají, že předseda Federálního rezervního systému Jerome Powell dnes oznámí zastavení zvyšování úrokových sazeb. Futures na index S&P 500 vzrostly o 0,2 % po čtvrtém růstu v řadě – nejdelší sérii od začátku dubna. Termínované obchody NASDAQ rovněž vzrostly o 0,3 %. V Evropě rally posílila index Stoxx 600, který se dostal na třitýdenní maximum.
  • Americký pre-market 15. 5. 2023 - politici se musí dohodnout
    Futures na americké akciové indexy v pondělí prudce vzrostly, podpořeny důvěrou investorů, že američtí zákonodárci budou schopni dosáhnout konsensu a vyřešit hrozící krizi dluhového stropu. Prezident Joe Biden o víkendu vyjádřil optimismus, že dohody by mohlo být dosaženo během týdne, a oznámil setkání s republikány, které se bude konat v úterý. Diskuse o rozpočtu, která byla naplánována na pátek, byla odložena.
  • Americký pre-market 15. 6. 2023: Americký akciový trh po rozhodnutí Fedu prudce klesá
    Futures na americké akciové trhy ve čtvrtek nadále klesaly, protože býčí nálady byly tlumeny jestřábím postojem Federálního rezervního systému a slabými ekonomickými údaji z Číny.
  • Americký pre-market 16. 6. 2023: Americký akciový trh se odrazil zpět
    Futures na americké akciové indexy v pátek prodloužily své zisky a ukázaly svůj nejlepší týden za více než dva měsíce. Chuť riskovat zůstává stabilní, protože investoři očekávají čínské stimuly a projevují velký zájem o společnosti v oblasti AI.
  • Americký pre-market 17. 2. 2022
    Futures na americké akciové indexy se ve čtvrtek propadly, když investoři využili technického selhání, neschopnosti nástroje prolomit se nad 4 480 USD poté, co zpracovaly zprávy o zisku a ztrátách společností, zprávy Federálního rezervního systému a vývoj v rusko-ukrajinském konfliktu. Futures na Dow Jones Industrial Average ztratily 161 bodů neboli 0,46 %. Futures na S&P 500 klesly o 0,5 % a futures na Nasdaq 100 o 0,63 %.
  • Americký pre-market 17. 5. 2022: Americký akciový trh ožívá
    Futures na americké akciové indexy v úterý v obchodování prudce vzrostly, když se trh pokoušel vzpamatovat z vážných ztrát zaznamenaných v posledních několika týdnech. Futures kontrakty spojené s indexem Dow Jones Industrial Average vyskočily o 400 bodů nebo 1,2 %. Futures na S&P 500 posílily o 1,6 % a futures na Nasdaq 100 o 1,9 %.
  • Americký pre-market 17. 5. 2023. Optimismus na Wall Street se postupně obnovuje.
    Po novém kole jednání mezi prezidentem Joe Bidenem a Kongresem o dluhovém stropu americký akciový trh mírně vzrostl. Optimismus byl posílen očekáváním dohody o dluhovém stropu. Futures na S&P 500 vzrostly o 0,25 %, zatímco high-tech NASDAQ prudce vzrostl o 0,3 %. Dow Jones zůstal beze změny. Po růstu o den dříve se také stabilizovaly americké státní dluhopisy. Bidenova administrativa a Kongres uvedly, že se budou i nadále snažit vyřešit tříměsíční patovou situaci ohledně dluhového stropu 31,4 bilionu dolarů a vyhnout se platební neschopnosti.
  • Americký pre-market 19. 9. 2023
    Futures na americké akcie otevřely po včerejší klidné obchodní seanci s mírným růstem, futures na index S&P 500 vzrostly o 0,1 % a technologický NASDAQ vzrostl o 0,2 %. Výnosy amerických státních dluhopisů vzrostly, zatímco síla amerického dolaru oslabila. Ceny ropy se pohybují kolem 95 dolarů za barel a posilují evropské indexy. Síla akcií ropných společností vytáhla celý trh nahoru. Údaje o evropské inflaci povzbudily nálady na trhu, protože rostoucí ceny ropy dále zesilují inflační obavy.analytics650991684b120.jpg
  • Americký pre-market 2. listopadu: Akciový trh po rozhodnutí Fedu prudce stoupá
    Futures na americké akciové indexy rostou a pokračují v býčím trendu z předchozího dne. Futures na index S&P 500 vzrostly o 0,3 %, zatímco technický NASDAQ prudce vzrostl o 0,5 %. Průmyslový index Dow Jones zaznamenal mírný zisk 0,2 %.
  • Americký premarket 20. února: Den prezidentů v USA
    Globální akciové indexy v pondělí klesly v důsledku obav, že Federální rezervní systém udrží sazby vysoko. Naděje na oživení čínské ekonomiky, které vedly k asijskému vzestupu, se během evropské seance rozplynuly. Index Stoxx Europe 600 klesl. Shanghai Composite Index před korekcí výrazně vzrostl.
  • Americký pre-market 20. 3. 2023. Americké akciové indexy obnovují vzestupný pohyb.
    Futures na americké akciové indexy vzrostly v dopoledních hodinách po velkém ranním výprodeji. Státní dluhopisy také rostly, když se investoři nahrnuli zpět do bezpečných aktiv poté, co vyhodnotili kroky vlády k zajištění stability v bankovním sektoru.
  • Americký pre-market 20. 4. 2022
    Futures na americké akciové indexy ve středu vzrostly a ignorovaly tak prudký pokles akcií Netflixu, stejně jako několik dalších neuspokojivých zpráv o ziscích dalších společností. Futures Dow Jones Industrial Average vzrostly o 126 bodů neboli 0,3 %, futures na S&P 500 si připsaly 0,4 % a futures na Nasdaq 100 vzrostly o 0,5 %.
  • Americký pre-market 20. 9. 2023: Rozhodnutí Fedu může podpořit zisky akciového trhu
    Americké akciové futures otevřely v zelených číslech a prodloužily své zisky ze včerejška. Tato rally je živena nadějemi, že Federální rezervní systém zůstane opatrný a nebude dále zpřísňovat úrokové sazby, což umožní ekonomice vyhnout se recesi v příštím roce, nebo ji alespoň oddálit. V tuto chvíli futures S&P 500 vzrostly o 0,2 %, zatímco technický NASDAQ vzrostl o 0,3 %. Výnosy amerických státních dluhopisů klesly poté, co v úterý zaznamenaly sazby pěti a desetiletých dluhopisů nejvyšších hodnot od roku 2007.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FBS
Axiory Europe
Beam FX
reklama
Purple trading AI