Úterý 19. březen 2024 06:08
reklama
Purple trading AI
reklama
Purple pivot points
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader

Intel vstupuje na trh s těžbou bitcoinů, Ethereum ztrácí prvenství na trhu NFT a DeFi

19.01.2022 14:10  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Na začátku roku 2022 se trh s kryptoměnami mění v důsledku událostí, ke kterým došlo v roce 2021. Po přesunu z Číny se těžební průmysl nadále rozvíjel, ale potřeboval přehodnotit a zavést nové těžební technologie. Je také nutné zmínit nebývalý růst trhů NFT a DeFi, díky nimž ethereum do konce roku 2021 vykázalo obrovský růst. Na začátku nového roku však tyto události získaly nečekaný vektor vývoje, který bude mít na trh kryptoměn významný dopad.

Jeden z největších světových dodavatelů čipů, společnost Intel, vstupuje na trh s těžbou bitcoinů. Na konci února plánuje na Mezinárodní konferenci o polovodičových obvodech (ISSCC) představit vlastní vysoce výkonný čip pro těžbu kryptoměn. Zástupci finančně technologického gigantu již uvedli, že připravují exkluzivní produkt pro blockchain a kryptoměny.

Připomeňme, že na konci roku 2018 společnost požádala o patent na zařízení pro vysoce efektivní těžbu bitcoinů. Je pravděpodobné, že se na světě brzy mohou objevit technologie, které mohou z hlediska spotřeby energie konkurovat druhé verzi Etherea.

analytics61e7f7751c705.jpg

Podle odborníků z JPMorgan zažívá hlavní altcoin těžké časy. Po úspěšném roce 2021 začalo Ethereum ztrácet náskok v sektorech NFT a DeFi. Závěr investiční banky vychází z nárůstu poplatků, kvůli kterému podíl ETH na obchodování s NFT tokeny klesl na 80 %.

Kromě toho se mezi velkým množstvím zabijáků Etherea objevilo několik konkurenčních projektů, které začínají ukusovat kus koláče z hlavního altcoinu. To potvrdil i Vitalik Buterin během průzkumu, podle kterého většina uživatelů vidí jako alternativu k ETH Cardano a TRON. Nepodceňujte altcoin Solana a XRP, které aktivně zasahují do sektorů DeFi a NFT.

Vzhledem k tomu, že tým Etherea má k plnohodnotnému přechodu na protokol 2.0 ještě daleko, bude mít několik vlivných konkurentů čas se na trhu projevit.

analytics61e80bbae52d3.jpg

analytics61e80bbdc3dc8.jpg

Z technického hlediska vypadá ethereum slabě také kvůli silné korelaci s bitcoinem a všeobecné korekční vlně. Navzdory přítomnosti vzestupné hybnosti na MACD cena nadále klesá a 19. ledna se nachází v oblasti 3 100 USD. Mince dosáhla obtížné úrovně rezistence poblíž 3 500 USD a začala opět klesat. Objemy obchodů s ethereem zůstávají na průměrné úrovni, ale nejsou zde žádné výrazné předpoklady pro růst. Proto stojí za zvážení možnost poklesu cen a vytvoření lokálního dna.

analytics61e80bc0d29fd.jpg

Zde se prognóza jeví jako extrémně negativní, neboť je pravděpodobné, že aktivum směřuje k opětovnému otestování hranice 2 800 USD. To je silná úroveň supportu a očekávám, že s tímto blížícím se milníkem dojde k nákupní kaskádě. Je však třeba mít na paměti negativní scénář prolomení ceny v okolí 2 800 USD a pokračování poklesu do rozmezí 1 700–1 800 USD.

Je však pravděpodobnější, že se ethereum nachází ve fázi akumulace, a existující divergence v pohybu MACD a ceny naznačuje přípravu na růst. Posledním akordem značení času bude býčí proražení klesající trendové linie vytvořené na začátku prosince.

analytics61e80bc3e31ff.jpg

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Instant view: Zlato vystřelilo vzhůru po dalším zklamání indexu ISM
    Jeden z hlavních indikátorů sektoru služeb v USA výrazně podstřelil očekávání. Index ISM pro nevýrobní sektor klesl na 52,6 bodů při očekávání výsledku na úrovni 55 bodů. V minulém měsíci dosáhl index na 56,4 body. Dnešní výsledky přišly jen 2 dny po výrazně horších datech ISM z výrobního sektoru, které se propadly na nejnižší úrovně za poslední dekádu. Co se týká dnešních dat, tak v nevýrobním sektoru služeb se jedná o nejnižší úroveň za poslední 3 roky. Hrozivé jsou také výsledky některých důležitých subindexů. Nové objednávky padly na 53,7 bodů z 60,3 body z minulého měsíce. Subindex zaměstnanosti pak klesl na 50,4 body z 53,1 v minulém měsíci.
  • Instant view: Žiadne prekvapenie počas Draghiho posledného prejavu
    Záverečná tlačová konferencia prezidenta ECB Maria Draghiho zatiaľ nepriniesla veľa prekvapení a pokiaľ ide o trhy, tak žiadne výrazné pohyby sme zatiaľ nevideli. Najdôležitejšie vyjadrenia boli tieto:
  • Institut NIER zlepšil odhad letošního vývoje švédské ekonomiky
    Švédská ekonomika letos kvůli koronavirové krizi výrazně klesne, povede si však lépe než ekonomiky v eurozóně. Uvedl to dnes švédský Národní institut pro hospodářský výzkum (NIER), který zároveň předpověděl, že hrubý domácí produkt (HDP) Švédska letos klesne o 5,4 procenta. V dubnu přitom institut počítal se sedmiprocentním propadem. Švédsko k boji proti koronaviru přistupuje liberálněji než většina dalších států.
  • Intel chce udělat revoluci v těžbě kryptoměn
    Dle společnosti Intel (INTC.US) vstupuje svět do období Metaverse a technologie webu 3.0. Společnost zároveň považuje blockchainovou technologii za potenciální milník v evoluci společnosti v kontextu digitalizace našich životů.
  • Intel chce vyřešit „klimatické problémy“ Bitcoinu s jeho chystaným „blockchain čipem“
    Včera (16. února), Generální ředitel Intel Corporation, Patrick Gelsinger vysvětlil, jak by nadcházející těžba kryptočipu jeho společnosti mohla pomoci vyřešit „klimatickou otázku“ Bitcoinu.
  • Intel investuje do továrny na čipy v německém Magdeburku přes 30 miliard eur
    Americká společnost Intel investuje do továrny na čipy v německém Magdeburku přes 30 miliard eur (713 miliard Kč). Firma to oznámila v prohlášení po podpisu dohody o společném záměru s německou vládou. Ta podle dřívějších informací ekonomických médií podpoří výstavbu zhruba deseti miliardami eur (asi 238 miliard Kč). Prohlášení přesnou výši podpory nezmiňuje, konkrétní sumu německá vláda zatím oficiálně neoznámila. Intel uvedl, že produkce polovodičů začne v rozmezí čtyř až pěti let. Nezbytný je ale souhlas Evropské komise s německou státní podporou.
  • Intel klesá o 5 % i přes silné hospodářské výsledky, zklamal výhled
    Akcie Intel (INTC.US) klesají o více než 5 %, přestože společnost zveřejnila dobré hospodářské výsledky. Společnost vydělala $1,39 na akcii při očekávání $1,15. Tržby ve výši $18, 57 mld. také překonaly očekávání analytiků ($17,90 mld.). Výhled na druhé čtvrtletí nicméně zklamal. Na druhou stranu však společnost zvýšila výhled meziročních prodejů. Intel očekává mírný pokles zisku na $1,05 na akcii. Očekával se průměrný zisk ve výši $1,09 na akcii. Jedná se o důsledek zvýšených nákladů na nárůst produkce rychlejších čipů. Intel reportoval poprvé pod novým CEO Patem Gelsingrem.
  • Intel nezaznamenává dvojité dno, ale FOMC chce QE, a to hned
    Nedávno jsme jasně prolomili práh 1150 a uzavřeli výrazně nad touto hladinou. Podle posledního ch...
  • Intel postaví v Magdeburgu závod na výrobu čipů za 17 miliard eur
    Americká společnost Intel postaví v německém městě Magdeburg závod na výrobu mikročipů za 17 miliard eur (více než 422 miliard Kč). O svém výběru firma informovala na on-line tiskové konferenci. V Evropě pak hodlá do deseti let investovat až 80 miliard eur, zejména v Německu. Intel se v Evropě rozhodoval mezi více zeměmi. O jeho továrnu stála například Francie, Itálie nebo Polsko.
  • Intel se v premarketu propadl o téměř 10 % kvůli slabým čtvrtletním výsledkům
    Akcie společnosti Intel (INTC.US) klesly v předobchodní fázi o téměř 10 % poté, co výrobce čipů zveřejnil neuspokojivé výsledky za 4. čtvrtletí a vydal slabší finanční výhled, než se očekávalo.
  • Intel ztrácí více než 5 %!
    Akcie společnosti Intel (INTC.US) se v průběhu dnešní seance obchodují s více než 5% ztrátou! Důvodem rapidního poklesu akcií je skutečnost, že analytici Citigroup odhadují horší hospodářské výsledky za druhý kvartál. Jednat se tak může již o druhý kvartál za sebou, kdy Intel vykáže pokles tržeb v meziročním srovnání. Analytik Citigroup Christopher Danely tvrdí, že medvědí scénář dalšího vývoje přichází dříve, než očekával.
  • Intenzivní prodeje ropy, zlato v průlomu
    Hedgeové fondy v minulém týdnu omezily býčí sázky o 9 % u všech hlavních komodit. Kupce i nadále lákaly vzácné a průmyslové kovy, zatímco krátké prodeje u ropy WTI padaly. Čím dál více se totiž ukazovalo, že třetí pokus o býčí cyklus v tomto roce vykazuje známky neúspěchu.
  • Interactive Brokers Central Europe expanduje ve střední a jihovýchodní Evropě
    Interactive Brokers Group (Nasdaq: IBKR), globální makléřská společnost, dnes oznámila, že její maďarský subjekt se připojí k Budapešťské burze cenných papírů (BSE), druhé největší burze ve střední a východní Evropě podle tržní kapitalizace a likvidity, jako registrovaný makléřský subjekt od 12. prosince 2020 s licencí Magyar Nemzeti Bank (MNB). Jedná se o součást strategických plánů firmy expandovat ve střední a jihovýchodní Evropě prostřednictvím maďarského subjektu Interactive Brokers Central Europe Zrt, (IBCE).
  • Interactive Brokers zařazuje do své nabídky akcie z pražské burzy
    Společnost Interactive Brokers automatizovaný globální elektronický broker, dnes oznámila, že klienti Interactive Brokers po celém světě mohou obchodovat s akciemi na Burze cenných papírů Praha.
  • Interiérové jsou dominantou vstupních a obytných prostor
    Bez funkčních točitých schodů se v některých budovách nelze obejít. Je tam většinou málo prostoru pro klasické. Dále ...
  • „Internet ani počítače nejsou jako elektřina či motor“. Rozhovor s právě zesnulým ekonomickým nobelistou Robertem Solowem
    Před nějakými dvaceti lety jste vyslovil domněnku, že ač počítačů stále přibývá, na růstu produktivity se to nijak neprojevuje. Vešla ve známost jako „Solowův paradox“.
  • Internet je dnes pro českou ekonomiku významný zhruba jako celé stavebnictví. Hlavně díky němu zbohatla čtvrtina z těch úplně nejbohatších Čechů
    Dnes je to přesně třicet let od připojení České republiky k internetu. Od té doby zaznamenal obrovský rozmach, který poznamenal život každého z nás. A také dal vzniknout internetové ekonomice. Ta dnes představuje zhruba 5,5 procenta hrubého domácího produktu České republiky, tedy přibližně 360 miliard korun ročně. Její význam je tak srovnatelný třeba se stavebnictvím. Impuls ji dodala i pandemie.
  • Internet naďalej vytláča amerických maloobchodníkov – obsadená predajná plocha v maloobchode prudko klesla
    Hoci sa situácia ohľadom vytláčania kamenných predajní internetovými predajcami nachvíľu upokojila, tak z USA opäť došli čísla, ktoré naznačujú, že tento proces prebieha naďalej. V druhom kvartáli klesla obsadená maloobchodná plocha obchodmi o takmer 4 mil. štvorcových stôp. Bol to najväčší pokles od krízy. Primárne je za to zodpovedný krach siete hračkárskych obchodov Toys „R“ US. V problémoch sú však aj iní tradiční maloobchodníci a takáto situácia sa pokojne môže zopakovať.
  • Internetová společnost Yahoo odchází z Číny kvůli nové regulaci
    Americká internetová společnost Yahoo odchází z čínského trhu, zdůvodňuje to stále náročnějšími podmínkami pro podnikání. Uvedla to dnes agentura AP. V Číně se podle firmy začíná měnit i právní prostředí, které jí tam další působení komplikuje. Yahoo, podobně jako mnoho dalších západních firem, podléhá v Číně masivní cenzuře.
  • Internetové obchody změnily spotřební chování Čechů
    „Ani po otevření kamenných obchodů nedošlo k poklesu prodejů na internetu. E-shopy naopak hlásí další růst tržeb. Z toho lze usuzovat, že si spotřebitelé v průběhu pandemie osvojili nové zvyky, kterých se již zřejmě nevzdají,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova