Pátek 26. duben 2024 18:57
reklama
FTMO férovost
reklama
FTMO král
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
FTMO král

3 nejlepší farmaceutické akcie pro rok 2019

12.08.2019 15:18  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Globální trendy jsou hnacím motorem růstu ve farmaceutickém průmyslu. Farmaceutický průmysl za posledních deset let zaznamenal příkladný triumf. Jedním z důvodů je úspěch biotechnologie. Aplikace výsledků výzkumu genomu, jakož i zvyšující se znalosti o fungování mnoha patogenů vedly k obrovskému posílení inovací pro vývojáře léčiv. Onemocnění jako je například AIDS, hepatitida C a některé druhy rakoviny bude již pravděpodobně možné efektivně léčit během několika let.

Trh zdravotnictví je také tlačen obrovskými globálními trendy. Patří sem například demografické trendy, rostoucí globální střední třída, rostoucí znečištění životního prostředí a stále více nezdravá strava.

Z těchto důvodů se v příštích letech bude poptávka po farmaceutických výrobcích neustále zvyšovat. Pro farmaceutické společnosti, a tedy cenu jejich akcií nastávají pravděpodobně zlaté časy.

 

Politický odpor v roce 2015 zpomalil farmaceutické zásoby

Od roku 2009 do roku 2015 byly akcie farmaceutického sektoru mezi investory absolutními favority. Index MSCI WORLD PHARMA & BIOTECH v tomto období více než ztrojnásobil svoji hodnotu ze 66 bodů na 200 bodů. V té době byl dosažen prozatímní strop a ceny farmaceutických a biotechnologických akcií následně prudce klesly. Hlavním důvodem bylo, že na americkém trhu se vytvořil politický odpor proti oportunistickým cenovým praktikám farmaceutických společností. Mnoho výrobců léků zvýšilo ceny velmi prudce, což vyvolalo silnou vlnu nevole mezi spotřebiteli.

Nově zvolený prezident Donald Trump následně loboval a posadil se za snížení cen léků. Farmaceutické a biotechnologické akcie pak upadly do silné korekce. Ceny začaly na podzim roku 2016 klesat v průměru o více než 20 %. Kromě toho farmaceutické odvětví v nedávné minulosti trpělo vypršením patentů na několik významných léků.

 

Vstupní příležitost pro investory po korekci

Po zotavení farmaceutických akcií na začátku roku 2018 dorazil farcameutický index zpět na hodnotu 200 bodů. Při prvním pokusu se však resistenci z roku 2015 nepodařilo překonat. Následovalo několik drobnějších odražení a nyní je farmaceutický index počtvrté za sebou během relativně krátké doby před hranicí 200 bodů. Otázkou tedy je, kdy se býkům povede prorazit silnou bariéru, což by otevřelo prostor pro ohromný potenciální nárůst.

Nyní, když více než 2 roky byla většina farmaceutických akcií spíše holubičí na akciovém trhu, může být pro dlouhodobé investory zajímavá příležitost k nákupu. Obzvláště v ekonomicky slabších dobách jsou konzervativnější farmaceutické akcie stabilizujícím faktorem vašeho portfolia. Kromě toho jsou vyhlídky na růst opět slibné.

Naději do průmyslu přináší především výzkum a vývoj nových produktů. Schválení nových léků by mělo v roce 2019 dát tomuto odvětví nový impuls. V pořadí čeká mnoho slibných léků na jejich regulační schválení. I při dalším pokusu mohou být léčiva schopna překonat korekční fázi a starou rezistenci. V následujících odstavcích naleznete nejslibnější farmaceutické akcie pro rok 2019.

 

LYNX WhatsApp – Jediné burzovní zpravodajství, které potřebujete

Díky LYNX WhatsApp získáte každý den 2 zprávy, díky kterým budete mít neustále přehled o burzovním dění. Pro odebírání zpráv musíte mít v telefonu nainstalovanou aplikaci WhatsApp. Pro detailnější informace pokračujte zde.

Přihlášení k LYNX WhatsApp
lynx-whatsapp-cta1

Nejlepší farmaceutické akcie 2019

3. Akcie AbbVie: Atraktivní dividenda

Biotechnologická a farmaceutická společnost AbbVie (ISIN: US00287Y1091 – ABBV – Měna: USD) byla založena v roce 2013 jako nástupce společnosti Abbott Laboratories. AbbVie se specializuje na výzkum a vývoj inovativních léčiv pro některá z nejsložitějších a nejzávažnějších nemocí na světě. S tržní kapitalizací 120 miliard USD je společnost již jedním z velkých hráčů tohoto odvětví.

Společnost AbbVie má zejména odborné znalosti v oblasti léčby hepatitidy C (HCV), poruch centrálního nervového systému (včetně Alzheimerovy, Parkinsonovy a roztroušené sklerózy) a imunitního systému (včetně revmatoidní artritidy), rakoviny (např. Rakoviny prsu) a chronického onemocnění ledvin a gynekologie (mj. endometrióza).

Nejprodávanějším produktem společnosti AbbVie je lék Adalimumab, který se prodává pod názvem Humira, který je nejprodávanějším lékem na světě s obratem kolem 20 miliard USD. Od ledna 2015 společnost spustila do prodeje léky Viekirax a Exviera pro léčbu chronické hepatitidy C, který má více ne 97% úspěšnost u svých pacientů.

Graf akcie AbbVie. Zdroj: TradingView.

AbbVie Marinol, medikament založený na konopí, byl úspěšně uveden na trh. US Food and Drug Administration schválila lék, který se používá například ke zmírnění nevolnosti nebo zvracení u pacientů s chemoterapií. U pacientů s AIDS nebo rakovinou pomáhá Marinol stimulovat chuť k jídlu. Lék je však minoritním produktem a dosahuje pouze malého podílu na prodeji společnosti. Je však pravděpodobné, že se společnost AbbVie stane předním dodavatelem léků obsahujících konopí. Investoři, kteří chtějí mimo jiné profitovat z marihuanového rally na akciovém trhu, mohou ve společnosti AbbVie najít vhodného zástupce do svého akciového portfolia.

Společnost má momentálně více než 20 léků ve vývojových fázích II a III. Mnoho z nich mohou být trháky na trhu. Společnost již v loňském roce mohla získat registraci léčiva Mavyret na hepatitidu C. Kromě toho se podařilo FDA (Food and Drug Administration) schválit lék na endometriózu – Elagolix. A pokud budou výsledky studií v pozdním stádiu pozitivní, výrobce léčiv by mohl brzy také představit nový lék Rova-T pro léčbu rakoviny plic.

LYNX TIP: O tom, jak fungují akcie blíž, se můžete dočíst v našem akciovém průvodci.

Za poslední tři roky dosáhla společnost průměrného růstu tržeb 12 % a nepřiměřeného růstu zisků 22 %. Růst obou ukazatelů se navíc výrazně zrychlil. V posledních třech čtvrtletích se navíc růst výrazně zvýšil na v průměru 40 %. Pro rok 2019 očekávají analytici nárůst zisku o na akcii o 9 % – ze 7,96 USD na 8,67 USD. Výše dividendy je také zajímavá. S čtvrtletní dividendou 0,96 generují akcie AbbVie při ceně akcie 80 USD roční dividendový výnos kolem 4,8 %, což je poměrně působivé.

Společnost má navíc připraveno mnoho nových produktů, které vstoupí na trh v příštích několika letech. Očekává se, že AbbVie bude lídrem na trhu ve farmaceutickém průmyslu. Akcie společnosti AbbVie jsou momentálně v korekci, které mohou dlouhodobě orientovaní investoři využít k otevření pozice. V neposlední řadě je společnost působivá díky svému téměř 5% dividendovému výnosu.

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.


2. Akcie Novo Nordisk: možnost nákupu díky korekci

Dánská společnost Novo Nordisk (ISIN: DK0060534915 – Symbol: NOVC – Měna: EUR) vyrábí a prodává farmaceutické výrobky a služby. Společnost, založená v roce 1923, se v posledních několika desetiletích stala jasným lídrem na globálním trhu v léčbě cukrovky. Vyhledávanými produkty společnost s tržní hodnotou 107 miliard EUR jsou také léky na srážení krve, terapii růstovým hormonem a hormonální substituční léčby.

Nové studie ohledně slibného léku Semaglutid jsou pro společnost optimistické. Jedná se o inzulín, který lze aplikovat orální formou. Působivé výsledky první studie fáze III v průběhu roku 2019 naznačují velmi slibné výsledky. Analytici se domnívají, že lék může být spuštěn do prodeje již ve třetím čtvrtletí příštího roku. Pokud se Dánům podaří uvést na trh perorální inzulín, nebude to jen malá revoluce léčby diabetu, ale také silná konkurenční výhoda. Pokud produkt na trhu uspěje, bude se jednat o byznys v řádech miliard USD. Lék by se pravděpodobně stal vlajkovou lodí dánské společnosti. Nicméně společnost není na novém léku silně závislá, neboť portfolio Novo Nordisk je obrovské.

Graf akcie Novo Nordisk. Zdroj: TradnigView.

Růst výnosů společnosti Novo Nordisk dosáhl v posledních třech letech v průměru 3 %. Zisk ve stejném období také vzrostl v průměru jen o 9 %. Pro rok 2019 se očekává pouze mírný růst zisku o 2 %. Díky naději na novou registraci semaglutidu v roce 2020 se očekává stimulace výše růstu minimálně na 14 %.

Pokud může Novo Nordisk uvést ústní variantu Semaglutidu na trh podle očekávání, bude pravděpodobně zajištěn dlouhodobý růst společnosti. Akcie společnosti by se dokonce mohly podívat na nová maxima. I přes legitimní optimismus by si však investoři měli uvědomit, že pokud by na rozdíl od očekávání v konečné fázi schvalování byly zveřejněny negativní výsledky klinických testů, mělo by to také odpovídající dopad na cenu akcií. V současné době však téměř vše naznačuje, že fáze III bude ukončena úspěšně. Akcie největšího výrobce inzulínu na světě se v současné době obchoduje kolem 12 EUR. Tato cena nabízí dlouhodobě orientovaným investorům zajímavou vstupní příležitost, protože růstový potenciál Novo Nordisk je obrovský.

1. Akcie Bristol-Myers Squibb: Obrovský růstový potenciál

Bristol-Myers Squibb (ISIN: US1101221083 – Symbol: BMY – Měna: USD) je americká farmaceutická společnost založená v roce 1989 sloučením společností Bristol-Myers Company a Squibb Corporation. Společnost kótovaná na NYSE se svými léky zaměřuje především na oblasti imunologie, kardiovaskulárních onemocnění, onkologie, HIV a hepatitidy B. Bristol-Myers Squibb má v současné době tržní hodnotu přibližně 83 miliard USD. Momentálně se akcie obchodují za cenu cca 51 USD.

Bristol-Myers Squibb se nedávno musela vypořádat s patentovými expiracemi několika léků. Naštěstí jsou ztráty důstojně vyrovnány obrovským úspěchem dvou nedávným zahájením prodeje nových trháku na trhu.

První lék je ředidlo krve zvané Eliquis. Eliquis, společně se značkou Pfizer, je předním antikoagulačním činidlem nové generace. Eliquis postupně vytlačuje všechny konkurenční produkty, jako je například Xarelto, z trhu. Celkové tržby za lék Eliquis v roce 2018 vzrostly o 32 % z 5 miliard USD na 6,4 miliardy USD.

Graf akcie BRISTOL-MYERS SQUIBB. Zdroj: TradingView.

Další „zázračný lék“ od Bristol-Myers Squibb je Opdivo. Lék je již schválený pro léčbu 11 různých druhů rakoviny. Tržby za Opdivo v roce 2018 také vzrosly téměř o 36 % z 5 miliard USD na 6,7 miliard USD. Největší využití nachází Opdivo při léčbě rakoviny plic, ledvin, žaludku a jater.

Zatímco Eliquis a Opdivo jsou jasnými vlajkovými loďmi v sortimentu společnosti, Bristol-Myers Squibb má řadu dalších úspěšných produktů s dvojciferným procentuálním tempem růstu prodeje. Patří mezi ně Orencia pro revmatoidní artritidu (přibližně 2,7 miliardy USDročního prodeje), protirakovinné léky Sprycel (přibližně 2,0 miliardy USD ročního prodeje), Yervoy (přibližně 1,3 miliardy USD ročního prodeje) a Empliciti (přibližně 0,2 miliardy USDročního obratu). Dohromady tyto léky přispívají dalšími 6 miliardami USD do hotovosti společnosti. A tržby navíc neustále rostou.

Za poslední tři roky se tržby společnosti Bristol-Myers Squibb zvýšily v průměru o 11 %, zatímco zisky se zvýšily o 23 %. Tento trend by měl pokračovat i v následujících letech. V roce 2018 se tržby zvýšily o 32 % na 8,1 miliard USD, zatímco zisk na akcii vzrostl o 29 % z 3,01 na 3,87 USD. Pro celý rok 2019 se podle analytiků očekává nárůst zisku na akcii na 4,18 USD a v roce 2020 na 4,40 USD.

Začátkem ledna letošního roku Bristol Myers Squibb oznámila, že hodlá koupit biotechnologického konkurenta Celgene za zhruba 74 miliard USD. Pokud bude transakce úspěšně dokončena, bude se jednat o zatím největší akvizici ve farmaceutickém průmyslu. Celgene – společnost zaměřená primárně na léčbu rakoviny – byla v hledáčku Bristol Myers Squibb od té doby, co cena akcií Celgene rapidně poklesla. S více než 23 miliardami USD v onkologických produktech se BMS snaží stát druhým největším dodavatelem na tomto trhu za švýcarským lídrem na trhu Roche. Produkty ohledně léčby rakoviny by pak představoval 2/3 celkových tržeb společnosti.

Podle našeho názoru jsou akcie  BMS základní investicí do farmaceutického sektoru. Společnost je široce diverzifikovaná a má obrovské produktové portfolio. Čtvrtletní dividenda 0,41 USD generuje také solidní dividendový výnos 3,2 %. Akcie jsou vhodné i pro dlouhodobé konzervativní investory, kteří chtějí těžit z demografických a zdravotních trendů.

Farmaceutické akcie u LYNX

LYNX nabízí obchodování s farmaceutickými akciemi přímo na domácích burzách. To našim klientům garantuje vysoký objem obchodování a z úzký spread.

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn.

Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálů.

Zaujala vás investice do farmaceutických firem?

Díky široké nabídce LYNX můžete zobchodovat všechny výše uvedené akcie.

Objevte více o investování do akcií s LYNX
Uranové akcie - uran jako investice

Uranové akcie – 2 nejlepší tituly v roce 2019

09. srpna 2019 | Akcie

Uranové akcie mohou napodobit silný růst lithiových akcií v minulém roce. Které 2 uranové akcie mají největší růstový potenciál pro rok 2019?

Číst dále
Biotechnoligkcé akcie 2019

3 nejlepší biotechnologické akcie roku 2019

25. července 2019 | Akcie

Zajímáte se o biotechnologické akcie? Proč jsou zajímavé? Jaké jsou nejlepší biotech akcie? Objevte 3 nejlepší biotechnologické akcií.

Číst dále
Nejlepší ropné akcie v roce 2019

3 nejlepší ropné akcie roku 2019

18. července 2019 | Akcie

Ropa zažívá v poslední době silný nárůst ceny. Objevte 3 akcie společností, které z tohoto nárůstu budou v roce 2019 profitovat.

Číst dále

The post 3 nejlepší farmaceutické akcie pro rok 2019 appeared first on LYNX Czech Republic.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 3 důvody, proč zlato nyní zůstává nejlepším aktivem
    Tento týden zlato kleslo na 2měsíční minimum pod tlakem silnějšího amerického dolaru. Přesto si drahý kov stále zachovává vysoký růstový potenciál. Pojďme zjistit proč.
  • 3 hlavní témata investorů v roce 2024
    „Investoři budou měnit svá portfolia proporčně tomu, jak moc věří, v jaké téma v daném okamžiku. Kdo dokáže správně předvídat přeměny těchto tržních sentimentů může předvídat i pohyby cen aktiv,“ říká analytik BHS Timur Barotov.
  • 3 kryptoměny, které musíte vlastnit před půlením bitcoinu
    Zatímco trh s kryptoměnami očekává nadcházející událost v podobě půlení bitcoinu, Cathie Woodová ze společnosti Ark Invest upozorňuje na jeho jedinečnou kvalitu: půlení sníží tempo růstu nabídky bitcoinu na méně než 1 % ročně, což je méně než průměrný roční nárůst zlata.
  • 3 kryptoměny, které překonávají cenu ETH díky Ethereum Merge
    Po letech čekání je Ethereum konečně připraveno stát se plnohodnotným proof-of-stake (PoS) blockchainem. Kromě nativního tokenu Ether (ETH) společnosti Ethereum bylo zhodnocení několika dalších tokenů nejen velmi přínosné, ale mohlo by také po sloučení udržet lepší výkon než ETH.
  • 3 nejčastější chyby při výběru dividendových titulů
    „Kvalitní dividendové portfolio je spolehlivou cestou k pravidelným příjmům. Velká sektorová koncentrace, past likvidity, nebo nedostatek mezinárodní expozice jsou typickými nástrahami dividendového investování,“ říká analytik BHS Timur Barotov.
  • 3 nejlepší akcie big data a umělé inteligence v roce 2020
    Objem dat, které lidstvo generuje a zpracovává roste raketovým tempem. Globální objem dat se za pouhé 2 roky více než zdvojnásobil. Nové technologie v oblasti získávání, zpracování a vyhodnocování dat pomáhají společnostem ve všech průmyslových odvětvích získat větší ekonomické výhody z této obrovské záplavy informací.
  • 3 nejlepší akcie herních vývojářů v roce 2019
    Herní průmysl je každým rokem stále důležitější. Počet aktivních uživatelů digitálních her roste raketovým tempem. Z řady počítačových her se stal regulérní sport, který má své celebrity, šampionáty s cenami v řádech milionů USD a miliony fanoušků po celém světě.
  • 3 nejlepší alternativní možnosti jak vybudovat majetek v roce 2024
    V době kdy světovou ekonomiku potkávají různé krize a inflace roste lidé vyhledávají nové způsoby jak vybudovat majetek a ten stávající ochránit proti inflaci. Investoři hledají alternativy k tradičním způsobům, a proto se zaměřují na nově vznikající příležitosti, které využívají sílu inovací. V roce 2024 se prostředí pro budování bohatství vyvíjí a objevují se nové příležitosti různých investic pro budování majetku. Mimo dnešní metody si samozřejmě můžete pořídit stále populární akcie online a vydělávat tak z pohodlí domova.
  • 3 nejlepší anticyklické a defenzivní akcie roku 2019
    V dobách, kdy ceny akcií prudce kolísají a akciové indexy mají tendenci klesat, se investoři zaměřují na stabilní, antiticyklické akcie stabilních společností. Cyklické růstové akcie, jako jsou například akcie společností v polovodičovém sektoru nebo sektoru cloudového softwaru naopak investoři často opouštějí v chaotických fázích trhu, což zpravidla přinese dlouhou spirálu směrem dolů u hodnoty těchto akcií.
  • 3 nejlepší biotechnologické akcie roku 2019
    Akcie sektoru biotech jsou mezi investory nesmírně populární. Velké potenciální výnosy v blízké budoucnosti lákají mnoho investorů. Populární u investorů LYNX jsou zejména akcie Biogen a Galapagos.
  • 3 nejlepší internetové akcie současnosti
    Od roku 2018 se řada internetových akcií vyvíjela skvěle. Akcie u společností jako Twitter se od konce léta 2018 navýšily o + 99 %, akcie Match Group dokonce o + 218 % a akcie Grubhub zaznamenaly nárůst o + 114 %. Všechny tři akcie jsou stále vzrušujícími investicemi s obrovským potenciálem.
  • 3 nejlepší ropné akcie roku 2019
    Obchod s ropou je v současné době opět trochu hrbolatý. Poté, co americko-čínský konflikt po určitou dobu zasáhl cenu ropy, eskalující konflikt v Íránu způsobil částečné oživení.
  • 3 nejlepší světové dividendové akcie 2019
    V dobách přetrvávajících nízkých úrokových sazeb nejsou dluhopisy a jiné podkladová aktiva s fixním příjmem velkým přínosem pro vaše investiční portfolio.
  • 3 nejlepší vanadiové akcie roku 2019
    Vanad je relativně neznámá surovina. Mnoho investorů však netuší, že se cena vanadia mezi lety 2016 a 2018 desetkrát zvýšila. Poslední dobou však cena vanadu značně propadla. Podívejte se blíže na tuto komoditu a zjistěte, jakým způsobem lze do vanadu investovat. V následujícím článku objevíte 3 nejlepší vanadiové akcie v roce 2019.
  • 3 nejlevnější akcie z indexu Dow Jones
    Jestli nejste krátkodobými prodejci, nebo investory velkých prostředků do energetických akcií, minulý rok pro vás nebyl nejspíš nijak výjimečný. Všechny 3 hlavní americké akciové indexy klesly do medvědího trhu, čímž se dostaly do nejhorších jednoletých výnosů za posledních 14 let.
  • 3 nejzajímavější příběhy z Jackson Hole
    Jackson Hole je hlavní událostí léta pro centrální bankéře z celého světa. Sjezd samotný je plný několika zajímavých p...
  • 3 povzbuzení pro akciové trhy
    Akciové trhy slaví dobré dny a směrem nahoru je pohání několik faktorů. Nejdříve v neděli guvernér čínské lidové ...
  • 3Q GDP USA
    Třetí odhad ekonomického růstu třetího čtvrtletí v USA zaznamenal downgrade o 0,1 procentního bodu směrem dolů a ekonomika rostla v meziročním srovnání o 3,2 procenta oproti druhému odhadu 3,3 procenta.
  • 3Q očekávané výsledky firem USA
    Máme ještě pár dní do konce září, ale zářijová sezóna firemních kvartálních výsledků se již dostala do pohybu. Společnost CarMax (KMX), prodejce ojetých automobilů, obchodovaná širším v indexu S & P 500, v pátek zveřejnila čtvrtletní výsledky.
  • 3 scénáře CS pro americké hádky: Až -5 % HDP a -30 % akcie. Útěk do Philip Morris a farmacie?
    Odhadem o až 5procentním poklesu americké ekonomiky a třetinovém výklesu akciových trhů přispívají do diskus...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Odborné kurzy a semináře
Juniorská škola tradingu - Forex I-II
reklama
FTMO král