Pátek 29. březen 2024 13:03
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei ProTrader

3 nejlepší akcie herních vývojářů v roce 2019

09.04.2019 14:07  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Herní průmysl je každým rokem stále důležitější. Počet aktivních uživatelů digitálních her roste raketovým tempem. Z řady počítačových her se stal regulérní sport, který má své celebrity, šampionáty s cenami v řádech milionů USD a miliony fanoušků po celém světě.

Na burze patřily akcie herních vývojářů v posledních letech mezi absolutní fenomény, přičemž hodnota většiny titulů z herního průmyslu se za posledních 5 let zněkolikanásobila.

Digitalizace a technologické inovace neustále otevírají nový potenciál prodeje a ziskovosti v tomto odvětví.

Od letních měsíců roku 2018 procházejí akcie herních vývojářů velkou korekcí, která nabízí investorům možnost vstoupit na trh.

 

V následujícím článku se dočtete:

  1. Online hry – boom na trhu
  2. Digitalizace prodeje zvyšuje marže
  3. Hry pro smartphone a tablet – trh budoucnosti
  4. Nejlepší akcie herních vývojářů v roce 2019
  5. Investice do akcií herních vývojářů u LYNX
 

Online hry – boom na trhu

Online hry a videohry jsou dnes jednou z nejoblíbenějších zábav nejen mezi teenagery, ale i v jiných věkových skupinách. Lukrativní a velmi variabilní obchodní model poskytovatelů her je dnes zpravidla založen na softwaru, který je k dispozici prostřednictvím streamingové či cloudové služby.

Videohry je dnes možné hrát na celé řadě zařízení od klasických počítačů přes konzole až po tablet či smartphone. Z řady titulů se staly trháky , které mají desítky milionů aktivních uživatelů.

Velká uživatelská základna pak firmám umožní další rozvoj své značky. Několik příkladů za všechny jsou tituly jako World of Warcraft, League of Legends, Counter-Strike, Fortnite či Minecraft.

 

Digitalizace prodeje zvyšuje marže

Prodej datových nosičů (DVD, CD-ROM) prostřednictvím maloobchodních nebo internetových obchodů, který byl dříve primárním distribučním kanálem pro herní průmysl je již delší dobu odsouván na druhou kolej.  Vývoj je srovnatelný s osudem videopůjčoven, které se staly skutečnými raritami díky poskytovatelům online videí, jako je Netflix.

Poskytovatelé her digitalizací prodeje svých produktů zvyšují ziskové marže a díky předplatitelským modelům vytvářejí opakované stabilní výnosy. Finanční ředitel společnosti Activision Blizzard, Spencer Neumann, odhaduje přínos stahování oproti prodeji v maloobchodním sektoru na 10 USD za transakci.

Společnost Newzoo, zabývající se průzkumem herního trhu a fenoménu e-sportu, odhaduje, že v roce 2018 bylo 91 % transakcí v herním průmyslu digitálních.

Ale to není vše. V řadě videoher lze nakupovat virtuální doplňky za mikrotransakce, které firmám zajišťují značný dodatečný příjem ze stávajících produktů. Tyto platby se staly základem příjmů pro herní průmysl a hnací silou růstu a ziskovosti. Protože každý hráč rozhoduje, kolik času a peněz investuje do herního světa, obchodní model je ve většině případů herní komunitou akceptován.

Hry pro smartphone a tablet – trh budoucnosti

Největší podíl na tržbách podle segmentů představují prudce se rozvíjející mobilní hry pro smartphony a tablety, které představují jednu třetinu celkového objemu. Zejména v Asii si nacházejí hry pro mobilní telefony stále více uživatelů.

V hustě obydlených asijských státech jako je Čína, Indie nebo Indonésie nejsou počítače a konzole tak rozšířené jako například v Evropě či USA. Hry pro mobilní zařízení zde tedy mají početnou uživatelskou základnu. Odhaduje se, že růst uživatelů mobilních her je nyní dvakrát vyšší než u tradičních her pro PC a konzole.

K růstu celého sektoru přispívají také specializované sektory, jako je virtuální realita, rozšířená realita a e-sporty (organizované soutěže mezi jednotlivými hráči nebo týmy), které v nedávné minulosti dosahují růstu přibližně  10 % pa.

Například celosvětový objem prodeje společnosti Newzoo se v posledních letech 2016-2017 zdvojnásobil na 655 milionů USD. Očekává se, že se do roku 2020 se objem více než zdvojnásobí na přibližně 1,5 miliardy USD.

Čtěte také: Investice do lithia – 3 nejlepší lithiové akcie roku 2019

Nejlepší akcie herních vývojářů v roce 2019

Není pochyb o tom, že poskytovatelé her zažívají zlaté časy díky digitalizaci, novým trendům a škálovatelným obchodním modelům s vysokými maržemi. V důsledku toho je většina akcií po nedávné korekci stále ambiciózní.

Pro dlouhodobé investory tituly v herním průmyslu nabízejí značný růstový potenciál. Dále naleznete 3 nejzajímavější akcie herních vývojářů v roce 2019.

3. Akcie Take Two Interactive – Impozantní uptrend

Společnost Take Two Interactive (ISIN: US8740541094 – Symbol: TTWO – Měna: USD) sídlící v New Yorku je známá zejména pro svoji herní sérii Grand Theft Auto. Té se prodalo více než 100 milionů kopií. Inovativní společnost, která vyvíjí produkty jak pro konzole a počítače tak pro tablety a smartphony, v říjnu minulého roku společnost zazářila s titulem Red Dead Redemption 2, ze kterého se stal absolutní bestseller.

Take Two Interactive výkonem spolehlivě překonává jak vlastní prognózy, tak analytické odhady. Na začátku listopadu společnost vykázala údaje za druhé čtvrtletí roku 2018/19, které opět předčily očekávání analytiků. Namísto očekávaných příjmů ve výši 550 milionů USD a zisku 0,93 USD na akcii, společnost vykázala příjmy 583 milionů USD a zisk 1,09 USD na akcii.

V posledních třech letech se tržby společnosti zvýšily v průměru o 12 %, zatímco zisk vzrostl v průměru o 34 %. V běžném rozpočtovém roce se očekává zvýšení zisku nejméně o 39 %.

Akcie společnosti v hodnotě cca 12 miliard USD jsou v impozantním dlouhodobém uptrendu. V polovině srpna dosáhly akcie nového historického maxima ve výši 131,77 USD. Společnost má nepochybně v této oblasti ambiciózní hodnocení. Take Two však bude v následujících letech pravděpodobně silnější a výnosnější než většina konkurenčních společností.

Akcie, která je v současné době stanovena na přibližně 106 USD, mají vysokou relativní sílu a nejsou tak ovlivněny korekcí, která zasáhla mnoho dalších herních akcií. Take Two je vhodná pro dlouhodobější investory. Akcie je však značně volatilní.

2. Akcie Activision Blizzard – lídr na americkém trhu

Activision Blizzard (ISIN: US00507V1098 – Symbol: ATVI – Měna: USD je americký lídr v herním průmyslu, který je aktuálně oceněn na 37 miliard USD. Společnost vznikla v roce 2008 fúzí Activision a Vivendi Universal Games – dceřinou společností francouzského konglomerátu Vivendi. Společnost vyvíjí akční, dobrodružné, sportovní, strategické a role-playing hry pro všechny známé herní platformy. Vlastní celou řadu velmi úspěšných titulů v čele s World of Warcraft, Call of Duty, Skylanders, Guitar Hero, Starcraft či Diablo.

Activision Blizzard investovala v roce 2016 značné investice do vývoje mobilních her, přičemž akvizice společnosti King Digital dosáhla necelých 6 miliard USD. Společnost King Digital je známá pro své populární smartphone hry Candy Crush a Bubble Witch.

Activision Blizzard také těží zejména z prodeje doplňků k nabízeným hrám. Během uplynulého roku se tržby za poslední rok zdvojnásobily na téměř 4 miliardy USD. Dodatečné prodeje tak již představují přibližně 60 % celkového prodeje.

V posledních třech letech společnost Activision Blizzard zvýšila tržby o 17 % a v průměru o 31 %. S loňským obratem 7 miliard USD však společnost dosáhla pouze mírného zvýšení zisku z 2,18 USD na 2,21 USD za akcii. V roce 2019 se očekává 2,81 USD.

Activision Blizzard je lídrem na trhu v oblasti her. I když růst a zisky v poslední době stagnovaly, motor růstu by měl brzy opět začít fungovat. Současná, velmi prudká korekce nabízí dlouhodobě orientované možnosti vstupu investorů v rozsahu 45 až 48 USD. Akcie jsou v neporušeném, dlouhodobém uptrendu. Navzdory téměř poloviční ceně by mohly dosáhnout maxima z roku 2018 – 80 USD v příštích 12-18 měsících.

1. Akcie Electronic Arts – Vysoce zisková herní skupina

Electronic Arts (ISIN: US2855121099 – Symbol: EA – Měna USD) je číslo 2 na americkém trhu a globálním hráčem v herním průmyslu. Skupina se sídlem v Kalifornii vyvíjí a prodává hry pro internetové herní konzole, počítače, mobilní telefony a tablety, stejně jako ostatní dvě prezentované společnosti. Značka EA je nejznámější pro své sportovní hry FIFA, Madden NFL, Need4Speed, které jsou nespornými lídry na trhu.

Ale i další tituly jsou mimořádně úspěšné. Jako příklady můžeme uvést značky jako The Sims, Battlefield, Dragon Age a Plants Vs. Zombies. Se současnou tržní kapitalizací ve výši 25 miliard USD společnost zaostává za výše zmíněnou Activision Blizzard.

Celkem má Electronic Arts více než 300 milionů registrovaných klientů po celém světě. Skupina prodává své produkty licencovaným maloobchodníkům, jakož i prostřednictvím vlastních webových stránek přímo koncovému zákazníkovi.

Podíl příjmů z digitálního prodeje, jako jsou stahování, doplňky a předplatné, je již na silných 73 %. EA je však stále více kritizována svými uživateli za vysokou cenu svých produktů.

I když na trhu ve druhém čtvrtletí finančního roku 2018/19 přišlo na trh několik nových akcií a očekávání analytiků byla jasně překročena, výhled na čtvrté čtvrtletí zklamal. Společnost skončila hluboko pod odhady trhu z hlediska tržeb a zisků.

Růst tržeb byl v posledních třech letech poměrně mírný, v průměru 7 %. Do produktového portfolia společnosti nepřibyly žádné nové bestsellery. Ziskovost, poháněná digitalizací, však výrazně vzrostla. zisk na akcii vzrostl v průměru o 27 % ročně za období posledních 3 let.

Akcie Electronic Arts je v dlouhodobém uptrendu, který začal v roce 2013 na ceně kolem 20 USD. V létě 2018 se akcie společnosti obchodovaly za cenu 150 USD. V současné době je akcie opět výrazně levnější za 84 USD. V grafu máme silný support na rozmezí 75-80 USD. Jedná se tedy o zajímavou vstupní příležitost. Vzhledem k pokračujícímu nárůstu digitálního prodeje se očekává, že zisk EA bude výrazně růst, a to i při pouze mírném růstu tržeb.

Investice do akcií herních vývojářů u LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, u společnosti LYNX máte široké možnosti, jak investovat do akcií herních vývojářů. S LYNX můžete obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi či forexem za příznivé poplatky s přístupem na více než 100 světových burz ve více než 30 státech.

Obchodovat můžete z pohodlí svého domova prostřednictvím naší profesionální platformy.

Sledujte naše makroekonomické zpravodajství či frekventovanější WhatsApp mobilní zpravodajství, abyste včas zaregistrovali důležité události na kapitálových trzích.

Obchodujte akcie s LYNX

S LYNX je jednoduché vytvořit si diverzifikované portfolio. Pomůže Vám k tomu přístup na více než 100 burz ve 30 zemích světa. Zároveň máte možnost sledovat aktuální akciové tipy od LYNX , které mohou sloužit jako inspirace pro Vaše portfolio.

Investujte do akcií s LYNX
Investiční produkty
  • Investice do akcií: 11 cenných rad k obchodování s akciemi
  • Nejlepší americké dividendové akcie 2019
  • Jaké investiční produkty je možné obchodovat (nejen) na burze?

The post 3 nejlepší akcie herních vývojářů v roce 2019 appeared first on LYNX Czech Republic.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 3 důvody proč by Apple mohl potěšit dnešními výsledky
    Téměř 16 % přidaly akcie Apple od posledního vyhlášení výsledků koncem ledna. Apple v posledních deseti výsledkových reportech překonal osmkrát odhady analytiků. Minulý kvartál Apple dokonce zveřejnil nejziskovější kvartál, jaký kdy jakákoliv veřejně obchodovaná společnost měla. Nyní mají analytici opět vysoká očekávání plynoucí z větších než očekávaných prodejů iPhone 6 Plus a také kvůli očekávanému momentu z Apple Watch.
  • 3 důvody, proč jsou kryptoměny dobrá investice
    Vlastnit novější typ aktiva je rozhodně zajímavé, zejména ty se kterými má již mnoho investorů úspěch. Pokud máte vybudované portfolio a stále dost hotovosti, dopřát si tyto nákupy není nic špatného.
  • 3 důvody, proč milovat kryptoměnu Cardano 
    Cardano (CRYPTO:ADA) se vyšplhal mezi kryptoměny v minulém roce. Tento mladý hráč je nyní sedmou největší kryptoměnou podle tržní hodnoty. Investoři a uživatelé se hrnou do tohoto blockchainu. Peněženky pro nativní měnu Cardano – Ada – podle Cardano Blockchain Insights nedávno dosáhly rekordního počtu více než tří milionů. A Cardano loni téměř zdvojnásobil počet developerů, jak ukazuje výzkumná zpráva Electric Capital.
  • 3 důvody, proč se USA dosud vyhýbají recesi
    „Za normálních podmínek by růst klíčových úrokových sazeb tímto tempem v kombinaci s kvantitativním utahováním již zřejmě vyvolal ekonomickou recesi,“ říká analytik BHS Timur Barotov.
  • 3 důvody, proč zlato nyní zůstává nejlepším aktivem
    Tento týden zlato kleslo na 2měsíční minimum pod tlakem silnějšího amerického dolaru. Přesto si drahý kov stále zachovává vysoký růstový potenciál. Pojďme zjistit proč.
  • 3 hlavní témata investorů v roce 2024
    „Investoři budou měnit svá portfolia proporčně tomu, jak moc věří, v jaké téma v daném okamžiku. Kdo dokáže správně předvídat přeměny těchto tržních sentimentů může předvídat i pohyby cen aktiv,“ říká analytik BHS Timur Barotov.
  • 3 kryptoměny, které musíte vlastnit před půlením bitcoinu
    Zatímco trh s kryptoměnami očekává nadcházející událost v podobě půlení bitcoinu, Cathie Woodová ze společnosti Ark Invest upozorňuje na jeho jedinečnou kvalitu: půlení sníží tempo růstu nabídky bitcoinu na méně než 1 % ročně, což je méně než průměrný roční nárůst zlata.
  • 3 kryptoměny, které překonávají cenu ETH díky Ethereum Merge
    Po letech čekání je Ethereum konečně připraveno stát se plnohodnotným proof-of-stake (PoS) blockchainem. Kromě nativního tokenu Ether (ETH) společnosti Ethereum bylo zhodnocení několika dalších tokenů nejen velmi přínosné, ale mohlo by také po sloučení udržet lepší výkon než ETH.
  • 3 nejčastější chyby při výběru dividendových titulů
    „Kvalitní dividendové portfolio je spolehlivou cestou k pravidelným příjmům. Velká sektorová koncentrace, past likvidity, nebo nedostatek mezinárodní expozice jsou typickými nástrahami dividendového investování,“ říká analytik BHS Timur Barotov.
  • 3 nejlepší akcie big data a umělé inteligence v roce 2020
    Objem dat, které lidstvo generuje a zpracovává roste raketovým tempem. Globální objem dat se za pouhé 2 roky více než zdvojnásobil. Nové technologie v oblasti získávání, zpracování a vyhodnocování dat pomáhají společnostem ve všech průmyslových odvětvích získat větší ekonomické výhody z této obrovské záplavy informací.
  • 3 nejlepší alternativní možnosti jak vybudovat majetek v roce 2024
    V době kdy světovou ekonomiku potkávají různé krize a inflace roste lidé vyhledávají nové způsoby jak vybudovat majetek a ten stávající ochránit proti inflaci. Investoři hledají alternativy k tradičním způsobům, a proto se zaměřují na nově vznikající příležitosti, které využívají sílu inovací. V roce 2024 se prostředí pro budování bohatství vyvíjí a objevují se nové příležitosti různých investic pro budování majetku. Mimo dnešní metody si samozřejmě můžete pořídit stále populární akcie online a vydělávat tak z pohodlí domova.
  • 3 nejlepší anticyklické a defenzivní akcie roku 2019
    V dobách, kdy ceny akcií prudce kolísají a akciové indexy mají tendenci klesat, se investoři zaměřují na stabilní, antiticyklické akcie stabilních společností. Cyklické růstové akcie, jako jsou například akcie společností v polovodičovém sektoru nebo sektoru cloudového softwaru naopak investoři často opouštějí v chaotických fázích trhu, což zpravidla přinese dlouhou spirálu směrem dolů u hodnoty těchto akcií.
  • 3 nejlepší biotechnologické akcie roku 2019
    Akcie sektoru biotech jsou mezi investory nesmírně populární. Velké potenciální výnosy v blízké budoucnosti lákají mnoho investorů. Populární u investorů LYNX jsou zejména akcie Biogen a Galapagos.
  • 3 nejlepší farmaceutické akcie pro rok 2019
    Globální trendy jsou hnacím motorem růstu ve farmaceutickém průmyslu. Farmaceutický průmysl za posledních deset let zaznamenal příkladný triumf. Jedním z důvodů je úspěch biotechnologie. Aplikace výsledků výzkumu genomu, jakož i zvyšující se znalosti o fungování mnoha patogenů vedly k obrovskému posílení inovací pro vývojáře léčiv. Onemocnění jako je například AIDS, hepatitida C a některé druhy rakoviny bude již pravděpodobně možné efektivně léčit během několika let.
  • 3 nejlepší internetové akcie současnosti
    Od roku 2018 se řada internetových akcií vyvíjela skvěle. Akcie u společností jako Twitter se od konce léta 2018 navýšily o + 99 %, akcie Match Group dokonce o + 218 % a akcie Grubhub zaznamenaly nárůst o + 114 %. Všechny tři akcie jsou stále vzrušujícími investicemi s obrovským potenciálem.
  • 3 nejlepší ropné akcie roku 2019
    Obchod s ropou je v současné době opět trochu hrbolatý. Poté, co americko-čínský konflikt po určitou dobu zasáhl cenu ropy, eskalující konflikt v Íránu způsobil částečné oživení.
  • 3 nejlepší světové dividendové akcie 2019
    V dobách přetrvávajících nízkých úrokových sazeb nejsou dluhopisy a jiné podkladová aktiva s fixním příjmem velkým přínosem pro vaše investiční portfolio.
  • 3 nejlepší vanadiové akcie roku 2019
    Vanad je relativně neznámá surovina. Mnoho investorů však netuší, že se cena vanadia mezi lety 2016 a 2018 desetkrát zvýšila. Poslední dobou však cena vanadu značně propadla. Podívejte se blíže na tuto komoditu a zjistěte, jakým způsobem lze do vanadu investovat. V následujícím článku objevíte 3 nejlepší vanadiové akcie v roce 2019.
  • 3 nejlevnější akcie z indexu Dow Jones
    Jestli nejste krátkodobými prodejci, nebo investory velkých prostředků do energetických akcií, minulý rok pro vás nebyl nejspíš nijak výjimečný. Všechny 3 hlavní americké akciové indexy klesly do medvědího trhu, čímž se dostaly do nejhorších jednoletých výnosů za posledních 14 let.
  • 3 nejzajímavější příběhy z Jackson Hole
    Jackson Hole je hlavní událostí léta pro centrální bankéře z celého světa. Sjezd samotný je plný několika zajímavých p...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader