Čtvrtek 28. březen 2024 16:09
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Fintokei ProTrader

Technická analýza USDCZK: Měnový pár testuje hodnotu 21,50 USDCZK, technika mluví ve prospěch dolaru

24.09.2014 13:02  Autor: Patria  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

USDCZK: Měnový pár se dnes pohybuje mírně nad úrovní týdenního pivotu na 21,40 USDCZK. Oscilátor relativní síly RSI se nachází ve vyšším neutrálním pásmu, aktuálně při hodnotě 60. Parabolický trendový indikátor SAR signalizuje up-trend. Měnový pár se pohybuje v horní části Bollingerova pásma.

Preferovaný scénář: LONG pozice. Týdenní pivot na 21,40 USDCZK může pro měnový pár fungovat jako podpora pro další růst dolaru, který se tak může zanedlouho podívat na nová maxima kolem 21,62 USDCZK, tedy hodnoty první rezistence.
Alternativní scénář: SHORT pozice. Bez významných makrodat v tomto týdnu může růstový potenciál dolaru proti CZK oslabit a měnový pár tak může nakrátko zamířit do pásma 21,30 -21,40 USDCZK mezi S1 a týdenní pivot.

Klíčové technické úrovně:


R2 - 21,72
R1 - 21,62
Pivot - 21,40
S1 - 21,30
S2 - 21,08

forex2

Komentář: Za posledních osm obchodních dnů se česká koruna s dolarem přetahuje o zisky se střídavým úspěchem. Přesto byla americká měna v tomto souboji úspěšnější a dosáhla opět nad hodnoty 21,50 USDCZK. Obchodování probíhá bez významnějších makrodat na pozadí, proto se měnový pár musí spoléhat na významné technické úrovně. Od počátku prázdnin týdenní pivotní úrovně rostou a tak je pouze otázka času, kdy se měnový pár trvale přehoupně přes výše uvedenou hodnotu. Tento pohyb dnes zbrzdila měkká data z české ekonomiky, kdy se index důvěry za září mírně zvýšil, a to především díky vyšším zakázkám v průmyslu a stavebnictví.

Kurzovní lístek historie najdete ZDE. (Kurz rublu ČNB a kurzy měn CSAS).

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Technická analýza - Úroveň 1,1200 EURUSD nevydržela a pustila euro o téměř 100 bodů výše, dnešek bez makrodat
    EURUSD: Měnový pár se dnes pohybuje vysoko nad hladinou denního pivotu na 1,1200 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI...
  • Technická analýza - USA dnes slaví Den díkůvzdání, dolar by mohl konsolidovat
    EURUSD: Měnový pár se dnes ráno nachází mezi úrovněmi denního pivotu a denní S1, aktuálně na úrovni 1,0526 EURUSD, přičemž dolar má nadále tendenci nad eurem posilovat. MACD ukazuje na další možný pokles. Index relativní síly RSI se nachází na hodnotě 41 bodů.
  • Technická analýza USD
    Graf znázorňuje pohyb dolaru ve čtyřhodinovém grafu (H4). Kotace dosáhly klíčové hladiny supportu 106,24, což naznačuje, že trh je odhodlán vyrovnat ztráty z dřívějšího prudkého poklesu.
  • Technická analýza: USDCAD
    USDCAD sa minulý týždeň odrazil od kľúčovej zóny podpory na úrovni 1.3115. Kupujúcim sa podarilo prelomiť klesajúcu trendovú líniu. Pokiaľ sa cena nachádza nad uvedenou líniou, základným scenárom ostáva pokračovanie korekcie smerom nahor. Najbližší sledovaný odpor predstavuje horná hranica štruktúry Overbalance (žltý obdĺžnik). V prípade, ak by sa cena dostala nad úroveň 1.3210, mohla by spustiť výraznejší pohyb smerom nahor až k hladine 1.3260.
  • Technická analýza: USDCAD
    USDCAD dospěl do oblasti klíčové rezistence na 1,3060. Zóna zvýrazněna růžovou barvou je ohraničena horní limitou struktury Overbalance a price action ze října 2019. Pokud se cena udrží pod rezistencí, tak vidíme dobrou šanci na obnovení poklesu. Nejbližší support se nachází na úrovni 1,2955 USDCAD, kde zároveň vidíme poslední minima. Průraz nad 1,3060 by naopak mohl přinést výraznější růstový impuls.
  • Technická analýza: USDCAD
    USDCAD se dnes obchoduje v downtrendu, ovšem pár dosáhl na úroveň klíčového supportu. Na H4 časovém rámci je k vidění oblast zelené barvy v blízkosti úrovně 1,3870 USDCAD, která je nyní stěžejní pro další vývoj. Je definována množstvím cenových reakcí. Pokud se kupcům podaří na této úrovni zastavit poklesy, tak bychom se mohli dočkat pozitivní korekce. Pokud naopak cena úroveň prorazí, tak by medvědi mohli dále akcelerovat klesající trend.
  • Technická analýza: USDCAD
    Menový pár USDCAD sa minulý týždeň odrazil od kľúčovej oblasti odporu na úrovni 1,3730. Zóna je vyznačená hornou hranicou štruktúry 1:1, klesajúcou trendovou líniou a predchádzajúcimi cenovými reakciami. Podľa klasickej technickej analýzy, pokiaľ je pod spomínanou úrovňou odporu, hlavný trend zostáva klesajúci. Najbližšia kľúčová podpora sa nachádza okolo úrovni 1,3415.
  • ❗ Technická analýza: USDCAD 📈
    Pri pohľade na interval H4 je možné si všimnúť, že menový pár USDCAD sa v poslednej dobe zasekol v lokálnom pásme. Cena však dnes dosiahla kľúčovú podporu - dolnú hranicu rozsahu konsolidácie (1,3135). Ak sa tu kupujúcim podarí zastaviť poklesy, môže sa začať korekcia smerom nahor. Pri tomto scenári leží najbližší odpor na úrovni 1,3235. Na druhej strane, prelomenie pod podporu označenú zelenou farbou môže spôsobiť väčší pohyb smerom nadol.
  • ❗ Technická analýza: USDCAD 📉
    USDCAD sa v poslednom období obchoduje v klesajúcom trende. Pri pohľade na interval H4 je možné si všimnúť, že pár klesol pod podporu na úrovni 1,3135 a pokles sa zrýchlil. Najbližšia podpora, ktorú je potrebné sledovať, leží na spodnej hranici klesajúceho kanála. Ak sa predajcom podarí stlačiť cenu pod ňu, ďalšiu podporu možno nájsť okolo úrovne 1,2950, ​​kde sa nachádza minimum z roku 2019.
  • Technická analýza: USDCAD (15.02.2021)
    Menový pár USDCAD sa obchoduje v klesajúcom trende od marca 2020. Pri pohľade na interval D1 vidno, že od samého začiatku impulzu smerom nadol sa na grafe objavilo 5 korekcií rovnakej veľkosti (červené obdĺžniky), ktoré v súlade s metodikou overbalance dokazujú, že klesajúci trend bol zachovaný. Minulý týždeň sme mohli pozorovať nižšiu volatilitu a lokálnu konsolidáciu, cena však klesá aj po víkende. Je preto možné, že dvojica v blízkej budúcnosti otestuje januárové minimá na hodnote 1,2600. Zóna okolo 1,30 zostáva v strednodobom horizonte kľúčovým odporom.
  • Technická analýza: USDCHF
    USDCHF se už od 9. března obchoduje v rostoucím trendu. Pokud se podíváme na graf, je zřetelné, že na páru probíhá korekce - CHF posiluje. Cena dosáhla klíčového supportu na úrovni spodní limity struktury Overbalance. Dle metodologie platí, že pokud se cena pohybuje nad touto úrovní, tak zůstává v platnosti rostoucí trend. Na druhou stranu průraz pod úroveň 0,9725 zneplatní býčí scénář. V tomto případě by se obchodníci měli zaměřit na úroveň 38,2 % Fibo retracementu, který považujeme za první důležitý support.
  • Technická analýza: USDCHF
    USD/CHF sa obchoduje na takmer minimálnych úrovniach. Tento trend zostáva klesajúci, pokiaľ cena klesne pod hodnotu 0,9870. Keď sa pár naposledy odrazil z tohto odporu, dosiahli sa nové minimá. Je možné, že tentoraz bude predĺžený aj posun smerom nadol. Najbližšiu podporu, ktorú môžete sledovať, nájdete na úrovni 61,8% Fibo (0,9800). Pár sa môže stať aktívnejší dnes o 14:30 a 15:15, pretože sa zverejnia údaje z amerického hospodárstva.
  • Technická analýza: USDCHF
    USDCHF sa od 9. marca obchoduje v rastúcom trende. Pri pohľade na pár z technického hľadiska je možné vidieť, že v tomto okamihu dochádza ku korekcii. Cena dosiahla pred dvoma dňami kľúčovú podporu označenú spodným limitom štruktúry Overbalance a kupujúci nedovolili, aby pár klesol nižšie. Následný test klesajúcej trendovej línie však tiež zlyhal a pár znovu testoval úroveň 0,9725. Ak dôjde k prerušeniu nad trendovú líniu, pohyb smerom nahor sa môže zrýchliť. Na druhej strane narušenie vyššie uvedenej podpory na 0,9725 zruší býčí scenár. V takomto prípade by bola 38,2% Fibonacciho úroveň predstavovať prvú podporu, ktorú by sme mohli sledovať.
  • Technická analýza: USDCHF
    USDCHF se dnes obchoduje na nižších úrovních. Pokud se podíváme na H1 interval, je zřetelné, že pár dosáhl na úroveň klíčového supportu. Tato hladina je definována spodní limitou struktury 1:1, 61,8 % Fibonacci retracementem a kulatou úrovní 0,9400. Pokud se kupcům podaří zde zastavit poklesy, tak bychom se mohli dočkat obratu. Na druhou stranu pokles support by mohl znamenat pokračování propadu.
  • ❗ Technická analýza: USDCHF 📈
    USDCHF sa v poslednom období obchoduje v klesajúcom trende. Cena sa však dostala nad hornú hranicu zostupného kanálu, čo signalizuje možný obrat. Okrem toho sa pri pohľade na interval D1 obchoduje pár nad oblasťou kľúčového odporu na hodnote 0,9200, ktorá je určená výstrihom inverzného vzoru hlavy a ramien. Ak by sa denná sviečka zatvorila spomínanou oblasťou, pohyb nahor sa môže zrýchliť.
  • Technická analýza: USDJPY
    USD/JPY zaznamenal nárast a prekonal lokálne maximá. Pár dosiahol nový lokálny odpor, ktorý je označený 127,2% Fibonacciho retracementom. V prípade korekčného pohybu by pár mohol znovu otestovať predtým zlomenú oblasť na úrovni 110,25. Na druhej strane, zlom vyššie by mohol naznačovať pokračovanie pohybu smerom k úrovni 111,50.
  • Technická analýza: USDJPY
    Pár USDJPY bojuje s úrovní klíčové rezistence v blízkosti 108,45. Pokud zůstane cena pod touto úrovní, tak je zde šance na obnovení poklesů a pár by se mohl vydat až k úrovni posledních minim. Naopak průraz nad tuto úroveň by mohl přinést výraznější růstovou korekci. Hlavní support vidíme na úrovni 107,70 USDJPY, kde můžeme nalézt tržní geometrii z vyššího časového rámce.
  • Technická analýza: USDJPY
    Pár USDJPY se obchoduje na nejvyšší úrovni od května 2019. Pokud cena zůstane nad úrovni 109,64 USDJPY, tak vidíme vyšší pravděpodobnost růstu. Nejbližší rezistenci můžeme najít na ceně 110,70 USDJPY, kde se nachází 78,6 % Fibo retracement a kde jsme byli v minulosti svědky price action.
  • Technická analýza: USDJPY
    USDJPY začal týden medvědím gapem. Následně se pár snažil o korekci, nicméně mezeru se mu zatím uzavřít nepodařilo. Kupci pár zatlačili k hodnotě nejbližší rezistence na 109,07 USDJPY, která je úrovní horní limity struktury Overbalance. Přes tuto hladinu se jim však zatím nepodařilo dostat. Pokud se cena udrží pod 109,07 USDJPY, tak by měli mít medvědi navrch. Pokud by však kupci zatlačili, tak další nabídkovou zónu vidíme v blízkosti 109,30.
  • Technická analýza: USDJPY
    USDJPY se obchoduje v rostoucím korekčním pohybu. Nejbližší klíčovou rezistenci vidíme na úrovni 108. Dle Eliottových vln vypadá tento pohyb jako korekce abc, což by mohlo předpovídat obnovení poklesu. Zóna ohraničena zelenou barvou je výsledkem úrovně 61,8 % Fibo retracementu b vlny zmíněné abc formace. Navíc zmíněná rezistence je také limitem geometrie vlny c. Odraz od této rezistence by mohl vést k obnovení klesajícího trendu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank