Úterý 19. březen 2024 04:19
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new
reklama
Swissquote Bank
reklama
Instaforex ebook

Tesla roste o více než 6 %, automobilka plánuje zvýšit výrobu v Číně

02.02.2023 19:06  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie společnosti Tesla (TSLA.US) ve čtvrtek vzrostly o více než 6,5 % poté, co agentura Reuters oznámila, že výrobce elektromobilů se chystá v únoru a březnu zvýšit výrobu v šanghajské továrně na téměř 20 000 vozů týdně, protože nedávné snížení cen vyvolalo poptávku mezi zákazníky. Pokud se tyto plány naplní, mohla by čínská továrna v roce 2023 vyrábět více než 1 milion vozidel, což by Elonu Muskovi usnadnilo splnění jeho ambiciózního cíle dodat 2 miliony vozů v letošním roce.

Budoucí zisky však vyvolávají obavy. V Číně společnost podle agentury Reuters snížila od září ceny až o 24 %. V USA společnost minulý měsíc snížila ceny až o 20 %, čímž šokovala trhy i své konkurenty. Z dlouhodobého hlediska to však může mít negativní dopad na finanční výsledky společnosti Tesla.

Akcie společnosti Tesla (TSLA.US) zahájily dnešní seanci býčím cenovým gapem a směřují k psychologické rezistenci na úrovni 200,00 USD za akcii, která je vyznačena i předchozími cenovými reakcemi. Je třeba mít na paměti, že cena akcií Tesla od lednových minim vzrostla o více než 90,0 %, a investoři se tak mohou rozhodnout vybírat zisky kolem výše zmíněné úrovně odporu. Před možnou korekcí směrem dolů varuje také medvědí divergence na ukazateli momenta. Na druhou stranu se zdá, že se sentiment kolem technologického sektoru po nedávném rozhodnutí FEDu a čtvrtletních údajích META zlepšuje. Pokud zprávy o výsledcích hospodaření 3 amerických megatechnologických společností - Apple, Amazon a Alphabet - po uzavření trhu překvapí pozitivně, mohlo by to poskytnout další palivo také býkům Tesly. Zdroj: xStation5

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Tesla po úvodní zprávě za 2. čtvrtletí vzrostla o 4,7 % 🔌
    Akcie společnosti Tesla dnes při otevření burzy vzrostly o 4,7 % díky oznámení společnosti o rekordních prodejích ve druhém čtvrtletí. Tesla dodala po celém světě 466 140 vozů a vyrobila 479 700 automobilů, čímž překonala odhady Wall Street a posílila svou pozici nejhodnotnějšího výrobce automobilů na světě.
  • Tesla po výsledcích za 4. čtvrtletí 2023 klesla o více než 8 % 🔔
    Akcie Tesly (TSLA.US) před zahájením seance na Wall Street klesly až o 8 % po nejasných prognózách pro rok 2024, které nedokázaly zmírnit obavy investorů ze zpomalení poptávky. Zisky za čtvrté čtvrtletí a hrubé marže byly nižší než průměrné odhady analytiků dotázaných agenturou Bloomberg.
  • Tesla predĺži odstavenie výroby v Číne
    Spomalenie výroby v šanghajskom závode, ktoré sa začalo tento mesiac, sa podľa plánovacieho dokumentu Tesly (TSLA.US) predĺži, a to aj napriek tomu, že čínska vláda uvoľňuje obmedzenia súvisiace s covidom. Akcie klesli v premarkete o viac ako 3,0 %. Výroba potrvá 17 dní budúci mesiac od 3. do 19. januára a zastaví sa v období od 20. do 31. januára, uvádza agentúra Reuters. Dôvod prerušenia výroby nebol špecifikovaný a nie je jasné, či by práce pokračovali mimo montážnych liniek pre Model 3 a Model Y v závode počas plánovanej odstávky.
  • Tesla prodala 75 % svých Bitcoinů. Kryptoměny padají
    Pozitivní nálada na trhu s kryptoměnami zeslábla poté, co Tesla prodala 75 % svých rezerv držených v Bitcoinu, což odpovídá asi 936 milionům dolarů. Hlavní kryptoměna spadla pod 23 000 USD a Ethereum se obchoduje pod 1500 USD.
  • Tesla propouští stovky zaměstnanců
    Výrobce luxusních vozidel Tesla Inc. propustil tento týden kolem 400 zaměstnanců, včetně společníků, team leaderů a supervizorů, řekl v pátek Reuters jeden z bývalých zaměstnanců.
  • 🚗 Tesla prudce roste před tzv. “Battery Day” 📈
    Akcie společnosti Tesla (TSLA.US) rostou už pátou seanci v řadě. Investoři zvyšují sázky na automobilku před tzv. Battery Day v příštím týdnu. Ředitel společnosti Elon Musk by měl prezentovat pokroky společnosti v technologii výroby baterií. Někteří analytici upozorňují, že se může jednat o velmi důležitou událost vzhledem k tomu, že baterie je kritický faktor, který odlišuje Teslu od ostatních výrobců elektromobilů. Někteří býci by se mohli rozhodnout zvýšit vzhledem k této události sázky na další růst akcií.
  • Tesla předstihla Toyotu a je nejhodnotnější automobilkou světa
    Výrobce elektromobilů Tesla předstihl japonskou Toyotu a stal se nejhodnotnější automobilkou světa. Akcie Tesly si na počátku dnešního obchodování připsaly pět procent na 1133 dolarů (asi 26.800 Kč), a tržní cena společnosti tak stoupla na 209,47 miliardy dolarů. To je zhruba o šest miliard dolarů více, než si nyní cení investoři Toyotu.
  • Tesla rastie o 6 % pred otvorením trhu po dohode so supernabíjačkami so spoločnosťou General Electric 🔌
    Akcie spoločnosti Tesla získali 5,0% kvôli predbežnej dohode o prijatí ďalšej spoločnosti do siete rýchlonabíjačiek od spoločnosti Tesla.
  • Tesla roste nepodloženě
    Tesla Inc. v úterý v předobchodní fázi dosáhla hladiny 900 USD za akcii, od začátku roku již připsala 150 %. Podle kalkulací Tradecentrum je tento růst nepodložený, zcela ve shodě s dalšími domy, a vidíme zde prostor pro krátkou pozici od hladiny 1000USD. Gravitační síla pravděpodobně potáhne TESLA k testu magické hranice 1 tisíce dolarů a zde vidíme dominantní riziko pro další uptrend, protože mnoho investorů bude chtít realizovat profit, který je doposud pouze účetní. Skepticky se díváme na prohlášení mnoha celebrit z finančního průmyslu, které vykreslují z dnešního pohledu nereálné výkony firmy v budoucnu, a spíše se kloníme k názoru, že takto silné hlasy uměle ženou akcie nahoru, aby za lepší cenu mohli exitovat své pozice.
  • Tesla roste o téměř 5.0% v pre-marketu díky býčím komentářům Morgan Stanley
    Akcie společnosti Tesla (TSLA.US) ve středu přerušily svou sérii ztrát, protože někteří analytici stále považují EV giganta za dobrý investiční nápad pro příští rok.
  • Tesla roste po vyšším doporučení Citi 📈
    Navzdory obavám z návratu čínské politiky Covid Zero, která by mohla zasáhnout továrny Tesly (TSLA.US), dnes akcie vlajkové společnosti Elona Muska posilují o téměř 6 % díky zvýšení ratingu akcií od Citi. Akcie společnosti za měsíc ztratily téměř 20 %, a to i přes oživení indexů:
  • 🚘Tesla se dnes propadá o 14 %
    Tesla vykázala ve 4. čtvrtletí dodávky 405 000 vozů, přičemž výroba činila 439 000 vozů a podle konsensu agentury Bloomberg se očekávaly dodávky 412-420 000 vozů. Nižší dodávky vytvářejí poměrně velkou nejistotu ohledně poptávky, a to navzdory skutečnosti, že dodávky ve čtvrtém čtvrtletí předchozího roku byly nejvyšší v historii. Více informací o dodávkách si můžete přečíst v našem předchozím příspěvku.
  • Tesla se drží stabilně navzdory medvědím komentářům společnosti Piper Sandler
    Vzhledem k blížícímu se zveřejnění údajů o dodávkách automobilů Tesla za 3. čtvrtletí snížila společnost Piper Sandler svou prognózu pro 3. čtvrtletí o více než 10 % z původních 515 000 na 445 000. Nejnovější zpráva o dodávkách by mohla být zveřejněna již tuto neděli.
  • Tesla se chystá vydat nové akcie
    Tesla se chystá získat souhlas akcionářů se zvýšením celkového počtu svých akcií. Pomůže tak zajistit split akcií na výplaty dividend, řekl v pondělí mluvčí společnosti.
  • Tesla se v premarketu propadla o více než 6 % kvůli novému snížení ceny a snížení hodnocení analytiků
    Akcie společnosti Tesla (TSLA.US) klesly před otevřením burzy o více než 6 % poté, co společnost Guggenheim snížila hodnocení výrobce elektromobilů z neutrálního na prodejní s tím, že odhady pro čtvrté čtvrtletí jsou příliš optimistické. Zároveň banka Wells Fargo snížila cílovou cenu Tesly z 230 na 130 USD a ponechává rating equal-weight.
  • Tesla si ve 3. čtvrtletí udržuje stabilní zásobu bitcoinů na úrovni 9 720 BTC
    Společnost Tesla za tři měsíce do konce září nekoupila ani neprodala žádné bitcoiny a její zásoby zůstaly beze změny na úrovni 9 720 BTC.
  • Tesla si v 1. čtvrtletí tohoto roku ponechala zůstatek 184 milionů dolarů v bitcoinech
    Z výsledků Tesly z 1. čtvrtletí letošního roku je patrné, že si společnost v prvních třech měsících roku 2023 udržela konzistentní bilanci bitcoinů.
  • Tesla slíbila snížit výrobní náklady o polovinu, nové modely nepředstavila
    Americký výrobce elektromobilů Tesla plánuje u budoucí generace svých vozů snížit náklady na montáž o polovinu. Oznámili to představitelé firmy na setkání s investory. Ředitel firmy Elon Musk však neprozradil, kdy představí tolik očekávaný dostupný elektromobil. Akcie společnosti proto po skončení setkání s investory klesaly.
  • Tesla sníží mzdy, část pracovníků pošle na neplacenou dovolenou
    Americký výrobce elektromobilů Tesla kvůli koronaviru svým zaměstnancům dočasně sníží mzdy. Postradatelné pracovníky navíc pošle na neplacenou dovolenou, a to zřejmě do 4. května, kdy ve Spojených státech plánuje obnovit běžnou výrobu. Podle agentury Reuters a serveru televize CNBC to vyplývá z e-mailu, který firma zaslala zaměstnancům. Šéfem a spoluzakladatelem Tesly je americký podnikatel Elon Musk.
  • Tesla splnila cíl Elona Muska
    Společnost Tesla za 2. čtvrtletí dodala zákazníkům rekordní počet elektromobilů. Cíl, který si Elon Musk stanovil, byl dosažen. Navíc byl cíl výrazně překročen nad očekávání analytiků.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Exness
TFIFX
GCI Financial
reklama
Instaforex ebook