Středa 24. duben 2024 13:46
reklama
Purple trading AI
reklama
FTMO král
reklama
FTMO férovost
reklama
Fintokei ProTrader

Colt CZ utvoří podnik s maďarskou státní firmou, vznikne továrna na palné zbraně

22.12.2022 22:47  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Skupina Colt CZ Group SE (Colt CZ) vytvoří společný podnik s maďarskou státní společností N7 Holding Ltd. Na základě dnes podepsaných smluv strany zamýšlí společně založit společnost Colt CZ Hungary. Cílem spolupráce je vznik továrny v Maďarsku na ruční palné zbraně, která bude poskytovat výzbroj maďarským ozbrojeným složkám. Zástupci Colt CZ to dnes ČTK sdělili v tiskové zprávě, finanční podrobnosti spolupráce nezveřejnili. Společný podnik navazuje na prodej licence Coltu z roku 2018 na montáž a výrobu čtyř produktů České zbrojovky.

Ve společném podniku bude Colt CZ vlastnit podíl 51 procent a maďarská vláda 49 procent. Založení společného podniku je podmíněno získáním regulatorních souhlasů a dalších povolení v Maďarsku, očekává se na přelomu prvního a druhého čtvrtletí příštího roku.

Od vytvoření společného podniku si zbrojařská skupina slibuje rozvoj dosavadní spolupráce mezi Colt CZ a vládou Maďarska započaté v roce 2018. Maďarská státí zbrojařská firma M.o.D. Arzenál tehdy koupila licence pro montáž a výrobu čtyř produktů České zbrojovky. Jde o pistole CZ P-07 a CZ P-09, karabiny CZ Scorpion EVO 3 a pušky CZ BREN 2. "Projekt se realizuje ve státem vlastněné továrně M.o.D. ARZENÁL ve městě Kiskunfélegyháza," uvedli zástupci Colt CZ.

Maďarská strana zajistí výrobní závod, technologie a kvalifikovanou pracovní sílu. Colt CZ poskytne své výrobní know-how, dodavatelský řetězec a přístup ke své rozsáhlé obchodní síti.

Podle předsedy představenstva Colt CZ Group Jana Drahoty bude společný podnik provozovat moderní závod, do kterého Maďarsko během posledních tří let investovalo. "Naším společným cílem je přezbrojit maďarské ozbrojené složky moderními ručními palnými zbraněmi a zároveň pomoci Maďarsku s vybudováním vlastní výrobní kapacity v tomto odvětví. Jsme hrdí, že si nás Maďarsko v tomto strategickém projektu vybralo jako partnera," řekl Drahota.

Colt CZ je předním světovým výrobcem ručních palných zbraní pro ozbrojené složky, osobní obranu, lov, sportovní střelbu a další komerční využití. Své produkty prodává především pod značkami Colt, CZ (Česká zbrojovka), Colt Canada, CZ-USA, Dan Wesson, Spuhr a 4M Systems. Skupina má své sídlo v České republice a výrobní kapacity v ČR, USA, Kanadě a Švédsku. Zaměstnává více než 2000 lidí v ČR, USA, Kanadě, Německu a Švédsku. Skupina je vlastněna holdingem Česká zbrojovka Partners SE ze 76,9 procenta, zbývajících 23,1 procenta tvoří veřejně obchodované akcie.

Zdroj: ČTK

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Colt CZ: Poslední den obchodování s nárokem na dividendu 30 CZK
    Dnes (čtvrtek 15. června 2023) se akcie Colt CZ Group naposledy obchodují s právem na dividendu ze zisku minulého roku.
  • Colt CZ: První kvartál naznačí rekordní rok
    Očekávané výsledky hospodaření: Výsledky společnosti Colt CZ Group SE (dříve Česká zbrojovka – CZG) za první kvartál tohoto roku podle nás podstatně vzrostly v meziročním srovnání. Očekáváme růst tržeb o 62 % y/y a zisku EBITDA o 56 %. Za tímto vysokým růstem zřejmě stála masivní poptávka zejména na hlavním trhu v USA. Rozdíl podpořila také konsolidace Coltu, který před rokem ještě nebyl součástí České zbrojovky.
  • Colt CZ: Rekordní čtvrtletí, oživení v USA, cíl 2024 naznačuje podstatný růst, vysoké marže S&B
    Colt CZ oznámil výsledky za minulý rok a poslední kvartál 2023, který je v historii nejlepší. Ve srovnání s konsensem není podstatnější překvapení. Ale podstatné je, že dle 4Q23 to vypadá, že poptávka na komerčním trhu v USA, což je pro Colt zásadní sektor, se začíná zotavovat proti slabší poptávce v předchozích kvartálech. To je jednoznačně pozitivní. Projekce na tento rok jsou o +7 % a +18 % na tržbách a EBITDA vyšší než naše očekávání. Konsolidace S&B podstatně vylepší marže. Management navrhuje akcionářům stejnou dividendu jako vloni ve výši 30 CZK.
  • Colt CZ: Růst výsledků v meziročním srovnání
    Colt CZ prezentoval za první pololetní téměř 20% nárůst prodaných výrobků. Celkové výsledy podstatně vzrostly v meziročním srovnání. Pozitivní je také plná konsolidace akvírovaného Coltu. Na výsledcích se projevuje mírné zpomalení poptávky v USA a nárůst nákladů. Vedení společnosti upravilo celoroční cíle na úrovni tržeb, co se týká zisku EBITDA je očekáváni beze změny. Ve srovnání s konsensem jsou výsledky bez překvapení.
  • Colt CZ: Silná poptávka v Evropě a Kanadě, splnění EBITDA cíle, dividenda 31 CZK
    Očekávané výsledky hospodaření: Předpokládáme stále slabší poptávku na komerčním trhu ve Spojených Státech, tak jako tomu bylo v předchozích kvartálech. To by ale měla kompenzovat poptávka z Kanady a Evropy. Navíc se čeká realizace kontraktů absentujících v předchozí části roku. Odhadujeme, že 4Q23 bude nejsilnější v historii. Čekáme růst EBITDA na 1,1 mld. CZK (+6,6 % y/y) při tržbách 5,1 mld. CZK (+15,8 % y/y). Colt tak na EBITDA splní své celoroční cíle. Dividendu za minulý rok odhadujeme na 31 CZK. Čekáme také zveřejnění cílů pro 2024, které budou obsahovat informace o hospodaření Sellier & Bellot.
  • Colt CZ: Silné Q4, splnění celoročních cílů
    Očekávané výsledky hospodaření: Výsledky za čtvrté čtvrtletí minulého roku by měly ukázat slušný meziroční růst. Zisk EBITDA by podle našich odhadů měl být lepší v meziročním srovnání o téměř 30 % a dosáhnout 721 mil. CZK při růstu tržeb o 24,8 % na 3,9 mld. CZK. Pozitivně by se měly projevit realizace odložených zakázek i dodávky pro Armádu ČR. Předpokládejme, že Colt splní své celoroční projekce.
  • Colt CZ: Slabší poptávka v USA, silnější v Evropě, úprava celoroční projekce
    Očekávané výsledky hospodaření: Předpokládáme, že slabší poptávka na hlavním trhu Coltu, což je civilní sektor v USA, bude dále patrná. Kompenzovat by to měl, alespoň částečně, vývoj segmentu evropských ozbrojených složek. EBITDA by podle našich odhadů měla dosáhnout 572 mil. CZK (-10,5 % y/y) při tržbách 3,8 mld. CZK (+7,5 % y/y). Odhadujeme také, že dojde k úpravě celoroční projekce společnosti.
  • Colt CZ: Slabší poptávka v USA znamená meziroční pokles čtvrtletních výsledků
    Očekávané výsledky hospodaření: S největší pravděpodobností bude dále viditelný pokles poptávky na největším trhu Coltu, kterým sektor civilních zbraní v USA. Silná poptávka by naopak měla pramenit z ozbrojených složek v ČR a EU. EBITDA by podle našich odhadů měla dosáhnout 682 mil. CZK (-28,6 % y/y) při tržbách 3,1 mld. CZK (-12,3 % y/y). Očekáváme, že Colt zopakuje své celoroční projekce.
  • Colt CZ: Slabý komerční trh v USA, revize cílů, nabídka spojení se společností Vista Outdoor
    Čtvrtletní výsledky společnosti Colt CZ klesly v meziročním srovnání. EBITDA je meziročně nižší o 13,8 % a dosáhla 471 mil. CZK při tržbách 3,1 mld. CZK (-3,8 %). Čísla jsou pod konsensem o 16,7 %. Oživení komerčního trhu ve Spojených státech je pomalejší než se očekávalo. Vedení Coltu revidovalo celoroční cíle.
  • Colt CZ: Snížení podílu ve společnosti Vista Outdoor
    Společnost Colt CZ Group SE reportovala v regulatorním oznámení pro SEC (U.S. Securities and Exchange Commission), že spolu s dalšími oznamovateli snížila svůj podíl na základním kapitálu a hlasovacích právech společnosti Vista Outdoor Inc. pod 5 %. Dalšími oznamovateli jsou majoritní vlastník Colt CZ René Holeček a CEO Coltu CZ Jan Drahota. Společnost Colt CZ Group SE nyní kontroluje 1,9 % společnosti Vista, respektive vlastní 1 131 081 ks jejích akcií.
  • Colt CZ: Valná hromada k vypořádání akvizice Sellier & Bellot
    Colt CZ Group SE svolává valnou hromadu. Akcionáři budou rozhodovat mimo zasedání valné hromady, tzv. per rollam.
  • Colt CZ: Valná hromada k vypořádání akvizice Sellier & Bellot
    Colt CZ Group SE svolává valnou hromadu. Akcionáři budou rozhodovat mimo zasedání valné hromady, tzv. per rollam.
  • Colt CZ: Velký nárůst počtu prodaných zbraní, kvartální výsledky vysoce překonaly odhady
    Výsledky hospodaření: Colt CZ prezentoval velmi silné výsledky za první kvartál tohoto roku. Pozitivní je zejména 46,1 % nárůst prodaných zbraní související s konsolidací Coltu a masivní poptávka nejen na klíčovém trhu v USA. EBITDA vzrostla o 120 % na 954,7 mil. CZK a vysoce překonala konsensus. Colt CZ Group potvrdil výhled na tento rok.
  • Colt CZ za tři čtvrtletí meziročně zvýšil výnosy o třetinu, prodal více zbraní
    Holding Colt CZ Group SE (Colt CZ) vykázal za tři letošní čtvrtletí výnosy 10,2 miliardy korun. Meziročně vzrostly o 34,4 procenta, zejména díky navýšení prodeje zbraní a konsolidaci výnosů Coltu. Čistý zisk zbrojařské skupiny dosáhl za devět měsíců roku 1,3 miliardy korun, nárůst ve srovnání se stejným obdobím loni činil 47,1 procenta. Vyplývá to z konsolidovaných neauditovaných finančních výsledků holdingu, které dnes Colt CZ zveřejnil v tiskové zprávě.
  • Colt: (Koupit, 12m cíl 652 CZK): Růstový příběh, sázka na organický i M&A růst
    Investiční doporučení: Pro akcie společnosti Colt CZ Group SE vydáváme novou cílovou cenu ve výši 652 CZK. Ve srovnání se současnou tržní cenou to znamená možný růstový potenciál +17,5 %. Tomu odpovídá doporučení Koupit, které zůstává beze změny. Předchozí cílová cena byla 645 CZK.
  • Colt na nákupech, valná hromada ČEZ přinesla vysokou dividendu
    Uplynulý týden se nesl ve velmi pozitivním duchu. To mohou tvrdit i akcionáři ČEZ, kterým bude 1. srpna vyplacena rekordní dividenda. Mezitím se začíná ukazovat, že zestátnění ČEZ nebude tak jednoduché, jak se na první pohled zdálo. Více informací nejen o ČEZ, ale i o akvizici Colt se dozvíte již nyní v našem videu.
  • Colt provádí další akvizici. Vyplatí se nyní nakoupit státní dluhopisy?
    Uplynulý týden se nesl na evropských akciových trzích smíšeně. Nejzásadnější makro událostí bylo zveřejnění rozhodnutí ECB, které však trhy nepřekvapilo. Následující týden bude patřit centrálním bankám. Kromě Fedu a BoE zveřejní své rozhodnutí i ČNB. Více informací se dozvíte již nyní v našem videu.
  • Colt: Růst výsledků v meziročním srovnání
    Očekávané výsledky hospodaření: Podle našich odhadů by měl Colt zveřejnit od začátku roku (9M22) růst tržeb o 39 % a EBITDA o 74 %. Ve výsledcích bude zahrnuta konsolidace Coltu (od konce května 2021). Pozitivně by se měly projevit i dodávky pro Armádu ČR. Na druhou stranu je patrné ochlazování poptávky v USA. Do výsledků se také promítne inflace nákladů.
  • Colt: Silná poptávka bude znamenat slušný růst tržeb, inflace nákladů ovlivní marže
    Očekávané výsledky hospodaření: Předpokládáme, že vysoká poptávka po ručních palných zbraních pokračovala i v druhém kvartále tohoto roku. To by podle našich odhadů mělo znamenat podstatný růst tržeb. Pozitivně se také projeví konsolidace akvírovaného Coltu. Nicméně do výsledků se také promítne inflace nákladů. Čekáme mírný pokles zisku EBITDA o 4,7 % y/y při růstu tržeb o 28,8 %. Předpokládáme, že vedení společnosti potvrdí celoroční cíle.
  • Coltu klesají marže, management snižuje výhled
    Dnes před otevřením trhu zveřejnil své výsledky za první pololetí a druhý kvartál letošního roku Colt CZG (CZG.CZ). Výsledky v porovnání s očekáváním dopadly mírně negativně, když společnost vykázala poklesy marží a slabší aktivitu na americkém trhu. Více nejen o výhledu na letošní rok se dozvíte již nyní v našem videu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Xtrade
CapXmaster
Fio banka
reklama
Dukascopy new