Čtvrtek 28. březen 2024 23:41
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei ProTrader

EURUSD nejvýše od srpna 📈

11.11.2022 17:18  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Měnový pár EUR/USD se dnes obchoduje na úrovni 1,0327, která byla naposledy zaznamenána v první polovině srpna, a na denním intervalu se vyšplhal nad klouzavý průměr 200 seancí, což signalizuje možný obrat klesajícího trendu:

  • Evropská měna vůči americkému dolaru posílila na vlně včerejšího poklesu údaje o inflaci v USA a komentářů členů Fedu, které signalizovaly blížící se nižší zvýšení sazeb;
  • Dnešní údaje Michiganské univerzity dopadly výrazně pod očekáváním analytiků a poukázaly na oslabení poptávky v americké ekonomice;
  • Spekulace o možném vrcholu americké inflace a vrcholu "agresivní měnové politiky" Federálního rezervního systému zvýšily objem rizikových aktiv a odvedly investory od dolaru, což pomohlo euru posílit.

EURUSD, interval D1. Index relativní síly RSI pro EURUSD se vyšplhal na úroveň kolem 69 bodů, čímž překonal předchozí jednoletá maxima ze září a vyšplhal se na úroveň nevídanou od poloviny roku 2021. Zdroj: xStation5

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • ➡️EURUSD na 1,0900 před ECB
    EUR/USD mírně vzrostl oproti prvnímu letošnímu rozhodnutí ECB. Samozřejmě je téměř 100% jisté, že se banka rozhodne ponechat úrokové sazby beze změny, proto se pozornost soustředí především na tiskovou konferenci. Přestože trh celou dobu ukazoval na duben jako na první možné datum pro škrty, názory na ECB se ostře rozcházejí. Lagardeová naznačila letní termín během konference v Davosu a mnoho členů ECB by se mohlo rozhodnout pro snížení nejdříve v červnu, pokud inflace začne znovu klesat.
  • EUR/USD na 22měsíčních minimech, NZD po slovech guvernéra oslabuje; analýza USD/JPY, GBP/USD, NZD/USD
    Euro je dnes kvůli slovům Maria Draghiho, šéfa Evropské centrální banky (ECB), opět pod prodejním tlakem. Již vče...
  • EUR/USD na 22měsíčních minimech, NZD po slovech guvernéra oslabuje; analýza USD/JPY, GBP/USD, NZD/USD
    Euro je dnes kvůli slovům Maria Draghiho, šéfa Evropské centrální banky (ECB), opět pod prodejním tlakem. ...
  • 📉 EURUSD na 3-mesačných minimách ❗
    Predseda Fedu - Powell počas včerajšieho prejavu podporil rast výnosov na dlhopisoch v USA. Jeho akcia vyvolala prudký nárast amerických výnosov a celkovo poslala USD vyššie. Posilňovanie USD pokračuje aj dnes, keď EUR/USD klesá na trojmesačné minimá pod 1,1950. Kľúčová podpora na hladine 1.1930 sa momentálne testuje. Táto úroveň je označená spodnou hranicou štruktúry Overbalance a jej prelomenie by naznačovalo obrátenie trendu. Dolná hranica vlajkového vzoru leží mierne pod hladinou 1,1930 a bude poslednou šancou pre kupujúcich v prípade, že predchádzajúca bude prelomená.
  • EUR/USD na 9měsíčních minimech, NZD po aukci mléka oslabuje, britský výrobní sektor zklamal; denní přehled událostí
    Euro se dnes ráno propadlo na 9měsíční minimum vůči americkému dolaru poté, co průmyslové objednávky v Německu v ...
  • EURUSD - nedohoda v USA
    Beohner uviedol, že neexistuje žiadna dohoda s demokratmi o dlhovom strope. Obch...
  • EUR/USD. Nejdůležitější týden měsíce března
    V průběhu tohoto týdne nás čeká spousta fundamentálních událostí. Na programu bude především zasedání amerického Federálního rezervního systému, který ve středu oznámí výsledky svého březnového zasedání. To však není jediná významná událost tohoto týdne – projev předsedy Fedu Jeromea Powella (nezávisle na tiskové konferenci po zasedání), indexy ZEW, PMI, IFO, zprávy o nemovitostech a stavebnictví v USA a tak dále. Není pochyb o tom, že volatilita se v nadcházejících dnech zvýší. Nahlédněme do ekonomického kalendáře nejdůležitějšího týdne v měsíci březnu.
  • EURUSD – nejníže od června 2010
    Hlavní měnový pár nadále směřuje svým sestupným klesajícím kanálem, kdy do no...
  • EUR/USD nejníže od června 2017, EUR/CZK nad hodnotou 26. Světové akciové indexy opět oslabily.
    V tomto týdnu bylo hlavní událostí jednání mezi Velkou Británií a Evropskou unií ohledně brexitu. Byly zveřejněná data o inflaci z Británie, Spojených státu americký a eurozóny. Z centrálních bankéřů vystoupily dvě těžké váhy, Jerome Powell a Mario Draghi.
  • ⏬⏬EURUSD nejníže od poloviny prosince
    Dnes ráno jsme viděli zisky na páru EUR/USD, což by mohlo souviset s očekáváním menšího globálního rizika po ujištění čínských úřadů o větší stimulaci ekonomiky. Kromě toho šéf BoJ Ueda naznačil, že i když v Japonsku pravděpodobně dojde k ústupu od záporných úrokových sazeb, politika zůstane velmi uvolněná. Poklesy na USD/JPY však nakonec nebyly příliš velké a od začátku evropské seance jsme zaznamenali návrat poptávky po dolaru. To jde ruku v ruce s rostoucími výnosy.
  • EURUSD – několik důvodů proč by mohlo euro korigovat právě nyní
    1) Ačkoliv současný pokles eura vůči americkému dolaru svádí většinu investor...
  • EUR/USD. Neobvyklý obrat amerického dolaru a sestupný výhled páru
    Pár EUR/USD včera zaznamenal poměrně neobvyklý obrat: zpočátku se při rekordním růstu americké inflace propadl asi o 50 bodů a poté vykázal 100bodový nárůst a přiblížil se k hranici 1,15. Taková dynamika cen byla velmi zvláštní, protože včerejší vydání nepřineslo žádné nesrovnalosti. Všechny ukazatele vyšly v zeleném pásmu a meziročně aktualizovaly víceleté rekordy. Žádná "úskalí" v tomto případě nenastala: zvýšila se jak obecná inflace (v důsledku výrazného zdražení energetických zdrojů), tak index jádrové inflace, který nezahrnuje volatilní ceny potravin a energií. Proto je prostě nemožné analyzovat lednovou zprávu jiným způsobem. Inflace stále více roste, a dokonce předčila odvážné prognózy odborníků. To je důvod, proč pár EUR/USD před čtvrtečním uzavřením otočil a zamířil ke dnu 1,14. Během páteční asijské seance se cena dostala do oblasti 1,13.
  • EUR/USD nepatrně výše, ale stále v pásmu
    Kurz EUR/USD včera navázal na svůj prozatím nejnudnější týden v letošním roce a i během pondělní seance se udržel...
  • EURUSD nočná sumarizácia
    V úvode seansy pár otváral tesne pod 1,34. Tu však na trh vstúpila "ťažká paľba" nem...
  • EUR/USD. Nová varianta omikron vyvolala na trzích paniku
    Nový obchodní týden začal ve znamení posilování amerického dolaru. Dolarový index přestal klesat a znovu dobyl část pozic, které ztratil v pátek. Pár EUR/USD se choval odpovídajícím způsobem – v průběhu pondělní asijské seance se vrátil do oblasti 1,12. Trh se vzpamatovává z páteční "léčby šokem" a panické nálady vyvolané objevením nového typu koronaviru podle všeho pozvolna slábnou.
  • EUR/USD. Obchodníci jsou opatrní. Pozornost na HDP Číny a konflikt na Blízkém východě
    Pár EUR/USD obchoduje v úzkém pásmu s hranicemi na úrovni č. 5. Smíšené fundamentální signály udržely obchodníky v opatrnosti: býci i medvědi váhají s otevřením velkých pozic a raději zůstávají v režimu vyčkávání. Trh zamrzl v očekávání výrazného impulsu, který by mohl pozici dolaru buď posílit, nebo oslabit, což umožní býkům konsolidovat se v rámci 6. čísla a v dlouhodobém horizontu otestovat hladinu rezistence na 1,0700 (linie Tenkan-sen na týdenním grafu). Ale zatím musí obchodníci pracovat se smíšenými signály. Například americká inflace vykazuje známky zpomalení (jádrový CPI, jádrový PCE index, mzdové ukazatele), na druhé straně cenové tlaky zůstávají silné (všeobecný index spotřebitelských cen, PPI). Takto smíšené výsledky nepomohly ani medvědům, ani býkům na EUR/USD. Po krátkém poklesu se pár vrátil do oblasti č. 5.
  • EUR/USD. Obchodníci vyčkávají uprostřed nejistoty na trhu
    Pár euro/dolar se snaží usadit nad úrovní rezistence 1,0060, což je horní hranice indikátoru Bollinger Bands v časovém rámci D1. Pokud pár uspěje, definitivně obnoví dlouhodobý býčí pohyb. Midterm volby však mohou omezit jeho růstový potenciál. Fundamentální faktory politické povahy mívají na forex krátkodobý dopad. Obchodníci nyní posuzují možnost rozdělení Kongresu. To je důvod, proč je nepravděpodobné, že se pár EUR/USD po dlouhou dobu usadí nad úrovní parity. Kupující potřebují silnější hnací síly, aby posunuli pár výše. Kromě toho USA zítra zveřejní data o inflaci, která mohou drasticky změnit trajektorii páru.
  • EUR/USD: obchodní plán na americkou seanci 27. března (analýza dopoledních obchodů)
    V ranní prognóze jsem věnoval pozornost úrovni 1,0834 a plánoval jsem dělat obchodní rozhodnutí na jejím základě. Podívejme se na 5minutový graf a rozeberme, co se v něm stalo. Růst a vytvoření falešného průrazu vedly k prodejnímu signálu, ale jak vidíme v grafu, vzhledem k nízké volatilitě nedošlo k výraznému poklesu, což se očekávalo. Ve druhé polovině dne se technický obraz nezměnil.
  • EUR/USD: obchodní plán na evropskou seanci 27. března. Euro nesplnilo výzvu
    Včera byl vygenerován pouze jeden signál pro vstup na trh. Podívejme se na graf 5M a zjistěme, co se na něm stalo. V předchozí prognóze jsem věnoval pozornost úrovni 1,0834 a plánoval jsem rozhodnout se o vstupu na trh z tohoto místa. Pár EUR/USD opravdu klesl, ale žádný falešný průraz se tam nevytvořil. Z tohoto důvodu se nevytvořily žádné vhodné body ke vstupu na trh. Odpolední růst k oblasti 1,0867 nám umožnil vstoupit na trh s short pozicemi. V důsledku toho měnový pár klesl o 30 pipů.
  • EUR/USD: obchodní plán na evropskou seanci 4. března. Euro je připraveno pokračovat v růstu.
    V pátek byl vygenerován jen jeden signál ke vstupu na trh. Podívejme se na graf 5M a uvidíme, k čemu došlo. V předchozí prognóze jsem věnoval pozornost úrovni 1,0797 a plánoval jsem rozhodnout se o vstupu na trh z tohoto místa. Pár EUR/USD totiž klesl k oblasti 1,0797, ale žádný falešný průraz ani test této úrovně jsem nezaznamenal. V první polovině dne se proto neobjevily žádné signály ke vstupu na trh. Průraz a reverzní test úrovně 1,0829 odpoledne vytvořily buy signál, ale euro vzrostlo jen o zhruba 17 pipů, protože volatilita na konci dne a týdne výrazně klesla.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI