Pátek 29. březen 2024 11:24
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Fintokei SwiftTrader

Graf dne: USDCAD (15.07.2022)

15.07.2022 10:12  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

USD/CAD včera prolomil čerstvé 20měsíční maximum po silném pohybu nad 1,3100. Páru se po několika neúspěšných pokusech v předchozích měsících podařilo dosáhnout průlomu nad zónou rezistence s 38,2% retracementem postpandemického pohybu (oblast 1,3020). Denní maximum bylo dosaženo mírně pod horní hranicí vzestupného kanálu a pár vrátil část zisků, protože sázky na červencové zvýšení sazeb Fedu o 100 bp výrazně vzrostly. Nicméně fundamenty zůstávají býčí, Fed je agresivnější než BoC a zdá se, že technický výhled také podporuje pokračování výše. Další hlavní rezistence je v oblasti 1,3350, označená předchozími cenovými reakcemi a 50% retracementem. Obchodníci na USD/CAD by měli mít na paměti, že pár bude pravděpodobně volatilnější kolem 14:30, protože bude zveřejněna zpráva o maloobchodních tržbách v USA. Projev Bostice z Fedu ve 14:45 může také vést k určité volatilitě na USD.

Zdroj: xStation5

"Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko."

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Graf dne: USDCAD (07.09.2022)
    Bank of Canada dnes v 16:00 oznámí své rozhodnutí o dalším vývoji měnové politiky. Ekonomové očekávají, že BoC půjde ve stopách Fedu a zvýší sazbu o 75 bazických bodů. Podobná očekávání lze odvodit z ocenění na peněžním trhu. Zatímco BoC ve svých politických krocích sleduje Fed, mezi těmito dvěma centrálními bankami je významný rozdíl – úroveň sazeb. Pokud by se naplnila očekávání a BoC by zvýšila sazbu o 75 základních bodů, hlavní kanadská úroková sazba by se dostala na 3,25 %. Tedy do výše, kterou už někteří považují za omezující. To vyvolává otázky, zda bude BoC ochotna pokračovat ve zvyšování sazeb v rychlém tempu. Investoři se však zaměří především na projev doprovázející dnešní rozhodnutí.
  • Graf dne: USDCAD (07.10.2022)
    Pár USD/CAD může dnes ve 14:30 zažít divoké cenové výkyvy po zveřejnění zpráv o pracovních místech z USA a Kanady. Americká ekonomika v září pravděpodobně přidala 250 tisíc pracovních míst, což by byl nejnižší růst pracovních míst od prosince 2020 a pokles z průměrných 438 tisíc v prvních osmi měsících roku. Stále by to však ukazovalo na napjatý trh práce a nárůst pracovních míst nad měsíčním průměrem 167 tisíc v roce 2010, což posunulo zaměstnanost asi o 500 tisíc, než byla předpandemická úroveň. Je však třeba připomenout, že zpráva NFP je velmi proměnlivá (a v následujících měsících silně revidovaná), takže překvapení nelze vyloučit. Slabé čtení by pravděpodobně podpořilo akciové trhy a další riziková aktiva.
  • Graf dne - USDCAD (08.03.2023)
    USD/CAD je jedním z párů, které budou dnes odpoledne sledovat. Naplánována je řada akcí, které by mohly párem pohnout. Zpráva o zaměstnanosti ADP za únor ve 14:15 GMT bude první z nich a bude to také poslední náznak před páteční zprávou NFP. Po vydání ADP budou následovat data obchodní bilance za leden z USA a Kanady ve 14:15. Největší volatilita USD/CAD se však dnes očekává kolem 16:00, kdy Powell pořádá druhý den svých pololetních svědectví a Bank of Canada oznámí rozhodnutí o sazbě.
  • Graf dne: USDCAD (08.10.2021)
    Kanada a USA dnes odpoledne (14:30) zveřejňují statistiky z trhu práce a na měnovém páru USD/CAD by to mělo být poznat. Samozřejmě se primárně čeká na statistiky z USA, které by měly být důležitým podkladem pro rozhodování Fedu o utahování měnové politiky. Trhy čekají, že čím lepší čísla dnes budou zveřejněna, tak tím vzroste pravděpodobnost na oznámení "taperingu" na listopadovém zasedání Fedu. Co se týká kanadských statistik, tak oproti minulému měsíci by mělo dojít ke zhoršení (pomalejší nárůst počtu pracovních míst) a k poklesu míry nezaměstnanosti pod 7 %.
  • Graf dne: USDCAD (08.12.2021)
    Dnes se obchodníci zaměří na výsledky zasedání Bank of Canada. Přestože změna sazeb se nečeká, tak obchodníci budou zvědavi na další kroky centrální banky v reakci na dobrá data zaměstnanosti a HDP. Svůj dopad na měnovou politiku BoC by měl mít také jestřábí obrat Fedu v USA, kde můžeme očekávat rychlejší pokles tempa nákupu aktiv. Z technického pohledu pár USDCAD prorazil pod spodní limitu 1:1 struktury (červený obdélník). Dle metodologie Overbalance bychom se mohli dočkat posunu sentimentu medvědím směrem. Aktuální výprodej zpomalil na horizontálním supportu na 1,2635 a otestování rezistence na 1,2712 nemůže být vyloučeno. Naopak pokud dojde k průrazu pod zmíněný support, tak výprodej může akcelerovat k úrovni dalšího klíčového supportu na 1,2500.
  • Graf dne: USDCAD (09.06.2021)
    Rozhodnutí o sazbách kanadské centrální banky (BoC) patří mezi hlavní události dne. Nečeká se pohyb sazeb ani změna objemu nákupu aktiv. Obchodníci by však měli mít na paměti, že zápis z posledního zasedání Bank of Canada byl jestřábí. Banka očekávala, že volné zdroje v ekonomice budou využity už v roce 2022 namísto o rok později, jak banka avizovala na předcházejících zasedáních. Dnes se však od zasedání nic zásadního nečeká. Proč? Banka zůstávala v posledních týdnech v pozadí. Vyčkává, jak se vyvine situace v ekonomice a na poli inflace. Navíc po dnešním zasedání nenásleduje tisková konference guvernéra Macklema, takže se nezdá, že by měla BoC přijít s nějakým důležitým rozhodnutím.
  • Graf dne: USDCAD (10.06.2022)
    Report amerického CPI za květen je klíčovou makroekonomickou zprávou dne. Medián odhadu hovoří o vzestupu cen o 8,3 % meziročně, beze změny oproti minulému měsíci. Objevily se však zprávy, že americká administrativa očekává ještě vyšší úrovně. Jádrová inflace by se dle odhadů měla udržet pod 6 %. I pokud by však data dopadla dle odhadů, nebo byla ve skutečnosti mírně nižší, tak by to nemělo odradit Fed od zvýšení sazeb o 50 bazických bodů už na zasedání v příštím týdnu.
  • Graf dne: USDCAD (11.03.2022)
    Kanadský dolar byl v poslední době jednou z nejaktivnějších hlavních světových měn. CAD je považován za komoditní měnu a má tendenci kolísat spolu s cenami ropy, protože kanadská ekonomika spoléhá na svůj velký ropný sektor. Korekce na cenách ropy by měla oslabit CAD a vyvinout tak tlak na růst USDCAD. Pár však v posledních 2 seancích klesal, což bylo hlavně důsledkem posilujícího CAD. Kanadský dolar je jednou z důležitých měn, které se dnes odpoledne vyplatí sledovat. Ve 14:30 budou zveřejněny statistiky z kanadského trhu práce. Obchodníci očekávají nárůst zaměstnanosti o 160 tisíc po poklesu z předchozího měsíce (-200 tisíc) a pokles míry nezaměstnanosti z lednových 6,5 na 6,2 %.
  • Graf dne: USDCAD (13.12.2021)
    USD/CAD se dnes obchoduje na vyšších úrovních díky růstu amerického dolaru. Nicméně CAD výrazně nezaostává díky podpoře ve formě růstu cen ropy a snížení rizikové averze na trzích. V 16. hodin vystoupí s projevem guvernér BoC Macklem. Měl by hodnotit rámec měnové politiky a potvrdit dvouprocentní inflační cíl na další pětileté období. O hodinu později je naplánována tisková konference Macklema a kanadského ministra financí k tomuto tématu.
  • Graf dne - USDCAD (15.01.2024)
    USD/CAD testuje zespodu linii podpory vzestupného trendu, který započal v polovině roku 2021. Pokud si kanadský dolar (CAD) udrží současný trend, můžeme u tohoto měnového páru pozorovat pokračování poklesu. V této věci bude hodně záležet na zveřejnění makroekonomických údajů v tomto týdnu. Balíček makrodat z Kanady začne zítřejším zveřejněním inflační zprávy, po které budou následovat údaje o průmyslové výrobě a maloobchodních tržbách. Podle konsenzu se očekává, že inflace vzroste na 3,3 % meziročně oproti 3,1 % meziročně v listopadu. Pokud se ukáže, že údaje budou v souladu s očekáváním nebo vyšší, jak jsme pozorovali v případě zveřejnění údajů o CPI za prosinec v jiných zemích, pak CAD může vůči USD nadále posilovat.
  • Graf dne: USDCAD (16.02.2022)
    Nálada na trzích se po včerejším oznámení Ruska o stahování vojsk od ukrajinských hranic zlepšila. Zatím neexistují přesvědčivé důkazy o stahování, ale trhy přivítaly dobré zprávy o snížením napětí. Riziko konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou stále trvá, nicméně trhy se začaly soustředit také na další fundamenty - jako například na přicházející makrodata.
  • Graf dne - USDCAD (16.02.2024)
    Ekonomický kalendář pro poslední obchodní den týdne je nevýrazný. USD/CAD je však jedním z měnových párů, které dnes v brzkém odpoledni mohou zaznamenat určitou volatilitu, protože obchodníkům budou nabídnuty druhořadé údaje z Kanady a Spojených států. Dnes ve 14:30 budou zveřejněny kanadské údaje o velkoobchodních tržbách za leden a americké zprávy o inflaci PPI a trhu s bydlením za leden. Jelikož se však jedná o zprávy druhořadého významu, jejich dopad na trh může být krátkodobý.
  • Graf dne - USDCAD (17.10.2023)
    USD/CAD je jedním z měnových párů, které by dnes odpoledne mohly zaznamenat největší volatilitu. Ve 14:30 budou obchodníkům nabídnuty makroekonomické zprávy z USA a Kanady. Současně budou zveřejněny maloobchodní tržby za září a kanadská zpráva o indexu spotřebitelských cen za září. Pokud jde o údaje z USA, očekává se, že maloobchodní tržby vzrostou, ale méně než v srpnu. Mezitím se očekává, že kanadský index spotřebitelských cen zůstane meziročně beze změny na úrovni 4,0 %.
  • Graf dne - USDCAD (19.09.2023)
    Trhy zůstávají před maratonem centrálních bank, který se uskuteční koncem tohoto týdne, poměrně klidné a tiché. Obchodníkům budou nabídnuta mimo jiné rozhodnutí o sazbách FOMC (středa), Bank of England a Swiss National Bank (čtvrtek) a Bank of Japan (pátek). Určitá akce a krátkodobá volatilita se však dnes může objevit i na USD/CAD kolem 14:30 SEČ. Důvodem je souběžné zveřejnění údajů z amerického trhu s bydlením za srpen a kanadských údajů o inflaci CPI za srpen.
  • Graf dne: USDCAD (21.04.2021)
    USD/CAD prorazil včera odpoledne nad střednědobou klesající trendovou čáru. Pár pokračoval v pohybu vzhůru až k zóně rezistence nad úrovní 1,26. Dnes pár korigoval a nejbližší support se nachází na swingové úrovni 1,2555, kde se nachází klesající trendová čára. V případě proražení úrovně rezistence na 1,26 by mohl rostoucí trend pokračovat až k rezistenci na 1,2680.
  • Graf dne: USDCAD (23.09.2021)
    USD/CAD prorazil v pondělí nad úroveň rezistence na 1,2830, ale býci nenašli dost sil v růstu pokračovat. Jestřábímu Fedu se nepodařilo podpořit dolar, protože riziková averze spojená se strachem z krachu čínského developera Evergrande se výrazně snížila. Trh zároveň vnímá výsledky kanadských federálních voleb. Justin Trudeau zůstává lídrem menšinového kabinetu, protože se mu nepodařilo dosáhnout potřebných 170 hlasů, které by mu zajistily majoritu. CAD s poklesem rizika na trzích dnes posiluje. Pár se blíží hlavní zóně supportu v blízkosti 1,2700, kde se nachází úroveň 50 SMA (zelená čára) a rostoucí trendová čára. Pokud dojde k průrazu této úrovně, tak další zóna supportu se nachází v oblasti okolo 1,2635.
  • Graf dne: USDCAD (23.12.2021)
    Odpoledne ve 14:30 budou zveřejněna makrodata z Kanady a USA, která by mohla způsobit alespoň nějakou volatilitu na předvánočním trhu. Při pohledu na USD/CAD je zřetelné, že pár prorazil nad úroveň 1,2825 v minulém týdnu, ale zisky se mu nepodařilo udržet. V tomto týdnu následovala korekce a USD/CAD nyní testuje zmíněnou cenovou zónu 1,2825 jako support. Stojí za povšimnutí, že ani průraz pod tuto úroveň neznamená, že by byl růst ztracen. Další silná podpora se nachází na spodní limitě lokální tržní geometrie na úrovni 1,2725. Až průraz pod tuto hladinu by naznačil obrat krátkodobého trendu.
  • Graf dne - USDCAD (23.12.2022)
    Na Páru USD/CAD můžeme dnes kolem 14:30 zaznamenat zvýšenou volatilitu, protože bude zveřejněno několik zajímavých dat z kanadské i americké ekonomiky. Pozornost trhu se zaměří především na Fedem preferovaný ukazatel inflace – data PCE, která by mohla vést k úpravě výhledu sazeb. Poslední optimistická americká data podněcují obavy, že americká centrální banka ještě zpřísní svou měnovou politiku. Navíc osobní údaje o příjmech a výdajích poskytnou více podrobností o stavu amerických spotřebitelů před klíčovou vánoční sezónou. Kanadští obchodníci se pak zaměří na měsíční report HDP.
  • Graf dne - USDCAD (25.01.2023)
    Rozhodnutí o sazbách od Bank of Canada v 16:00 je dnes klíčovou makro událostí dne. Očekává se, že banka zvýší sazbu o 25 bazických bodů. Takový názor sdílí většina ekonomů oslovených agenturami Bloomberg a Reuters a také peněžní trhy. To by znamenalo zpomalení tempa zpřísňování měnové politiky po dvou zvýšeních sazeb o 50 bps v říjnu a prosinci 2022. Pokud by však banka dnešním rozhodnutím překvapila, je pravděpodobnější, že půjde spíše o holubičí překvapení (žádné zvýšení). Guvernér Bank of Canada Macklem pořádá po zasedání tiskovou konferenci (17:00).
  • Graf dne - USDCAD (28.03.2024)
    USD/CAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023 a také měsíční zpráva o kanadském HDP za leden. Jejich dopad však může být poněkud omezený vzhledem k tomu, že měsíční údaje o HDP z Kanady jsou často přehlíženy a zpráva o HDP USA bude zveřejněna až jako třetí. Nicméně určitá krátkodobá volatilita může být přítomna. Určitá volatilita může být přítomna také v 16:00 , kdy budou zveřejněny konečné údaje Michiganské univerzity za březen a také údaje o prodeji domů v USA za únor.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader