Čtvrtek 28. březen 2024 11:28
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster

Graf dne: USDCAD (23.12.2021)

23.12.2021 11:58  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Odpoledne ve 14:30 budou zveřejněna makrodata z Kanady a USA, která by mohla způsobit alespoň nějakou volatilitu na předvánočním trhu. Při pohledu na USD/CAD je zřetelné, že pár prorazil nad úroveň 1,2825 v minulém týdnu, ale zisky se mu nepodařilo udržet. V tomto týdnu následovala korekce a USD/CAD nyní testuje zmíněnou cenovou zónu 1,2825 jako support. Stojí za povšimnutí, že ani průraz pod tuto úroveň neznamená, že by byl růst ztracen. Další silná podpora se nachází na spodní limitě lokální tržní geometrie na úrovni 1,2725. Až průraz pod tuto hladinu by naznačil obrat krátkodobého trendu.

Zdroj: xStation5

Klíčová slova: USD/CAD | USD | CAD | Průraz | Růst | Graf dne | xStation5 | Zisky | Graf | Podpora | USDCAD | Makrodata | Support | Korekce | USA |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Graf dne: USDCAD (11.03.2022)
    Kanadský dolar byl v poslední době jednou z nejaktivnějších hlavních světových měn. CAD je považován za komoditní měnu a má tendenci kolísat spolu s cenami ropy, protože kanadská ekonomika spoléhá na svůj velký ropný sektor. Korekce na cenách ropy by měla oslabit CAD a vyvinout tak tlak na růst USDCAD. Pár však v posledních 2 seancích klesal, což bylo hlavně důsledkem posilujícího CAD. Kanadský dolar je jednou z důležitých měn, které se dnes odpoledne vyplatí sledovat. Ve 14:30 budou zveřejněny statistiky z kanadského trhu práce. Obchodníci očekávají nárůst zaměstnanosti o 160 tisíc po poklesu z předchozího měsíce (-200 tisíc) a pokles míry nezaměstnanosti z lednových 6,5 na 6,2 %.
  • Graf dne: USDCAD (13.12.2021)
    USD/CAD se dnes obchoduje na vyšších úrovních díky růstu amerického dolaru. Nicméně CAD výrazně nezaostává díky podpoře ve formě růstu cen ropy a snížení rizikové averze na trzích. V 16. hodin vystoupí s projevem guvernér BoC Macklem. Měl by hodnotit rámec měnové politiky a potvrdit dvouprocentní inflační cíl na další pětileté období. O hodinu později je naplánována tisková konference Macklema a kanadského ministra financí k tomuto tématu.
  • Graf dne - USDCAD (15.01.2024)
    USD/CAD testuje zespodu linii podpory vzestupného trendu, který započal v polovině roku 2021. Pokud si kanadský dolar (CAD) udrží současný trend, můžeme u tohoto měnového páru pozorovat pokračování poklesu. V této věci bude hodně záležet na zveřejnění makroekonomických údajů v tomto týdnu. Balíček makrodat z Kanady začne zítřejším zveřejněním inflační zprávy, po které budou následovat údaje o průmyslové výrobě a maloobchodních tržbách. Podle konsenzu se očekává, že inflace vzroste na 3,3 % meziročně oproti 3,1 % meziročně v listopadu. Pokud se ukáže, že údaje budou v souladu s očekáváním nebo vyšší, jak jsme pozorovali v případě zveřejnění údajů o CPI za prosinec v jiných zemích, pak CAD může vůči USD nadále posilovat.
  • Graf dne: USDCAD (15.07.2022)
    USD/CAD včera prolomil čerstvé 20měsíční maximum po silném pohybu nad 1,3100. Páru se po několika neúspěšných pokusech v předchozích měsících podařilo dosáhnout průlomu nad zónou rezistence s 38,2% retracementem postpandemického pohybu (oblast 1,3020). Denní maximum bylo dosaženo mírně pod horní hranicí vzestupného kanálu a pár vrátil část zisků, protože sázky na červencové zvýšení sazeb Fedu o 100 bp výrazně vzrostly. Nicméně fundamenty zůstávají býčí, Fed je agresivnější než BoC a zdá se, že technický výhled také podporuje pokračování výše. Další hlavní rezistence je v oblasti 1,3350, označená předchozími cenovými reakcemi a 50% retracementem. Obchodníci na USD/CAD by měli mít na paměti, že pár bude pravděpodobně volatilnější kolem 14:30, protože bude zveřejněna zpráva o maloobchodních tržbách v USA. Projev Bostice z Fedu ve 14:45 může také vést k určité volatilitě na USD.
  • Graf dne: USDCAD (16.02.2022)
    Nálada na trzích se po včerejším oznámení Ruska o stahování vojsk od ukrajinských hranic zlepšila. Zatím neexistují přesvědčivé důkazy o stahování, ale trhy přivítaly dobré zprávy o snížením napětí. Riziko konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou stále trvá, nicméně trhy se začaly soustředit také na další fundamenty - jako například na přicházející makrodata.
  • Graf dne - USDCAD (16.02.2024)
    Ekonomický kalendář pro poslední obchodní den týdne je nevýrazný. USD/CAD je však jedním z měnových párů, které dnes v brzkém odpoledni mohou zaznamenat určitou volatilitu, protože obchodníkům budou nabídnuty druhořadé údaje z Kanady a Spojených států. Dnes ve 14:30 budou zveřejněny kanadské údaje o velkoobchodních tržbách za leden a americké zprávy o inflaci PPI a trhu s bydlením za leden. Jelikož se však jedná o zprávy druhořadého významu, jejich dopad na trh může být krátkodobý.
  • Graf dne - USDCAD (17.10.2023)
    USD/CAD je jedním z měnových párů, které by dnes odpoledne mohly zaznamenat největší volatilitu. Ve 14:30 budou obchodníkům nabídnuty makroekonomické zprávy z USA a Kanady. Současně budou zveřejněny maloobchodní tržby za září a kanadská zpráva o indexu spotřebitelských cen za září. Pokud jde o údaje z USA, očekává se, že maloobchodní tržby vzrostou, ale méně než v srpnu. Mezitím se očekává, že kanadský index spotřebitelských cen zůstane meziročně beze změny na úrovni 4,0 %.
  • Graf dne - USDCAD (19.09.2023)
    Trhy zůstávají před maratonem centrálních bank, který se uskuteční koncem tohoto týdne, poměrně klidné a tiché. Obchodníkům budou nabídnuta mimo jiné rozhodnutí o sazbách FOMC (středa), Bank of England a Swiss National Bank (čtvrtek) a Bank of Japan (pátek). Určitá akce a krátkodobá volatilita se však dnes může objevit i na USD/CAD kolem 14:30 SEČ. Důvodem je souběžné zveřejnění údajů z amerického trhu s bydlením za srpen a kanadských údajů o inflaci CPI za srpen.
  • Graf dne: USDCAD (21.04.2021)
    USD/CAD prorazil včera odpoledne nad střednědobou klesající trendovou čáru. Pár pokračoval v pohybu vzhůru až k zóně rezistence nad úrovní 1,26. Dnes pár korigoval a nejbližší support se nachází na swingové úrovni 1,2555, kde se nachází klesající trendová čára. V případě proražení úrovně rezistence na 1,26 by mohl rostoucí trend pokračovat až k rezistenci na 1,2680.
  • Graf dne: USDCAD (23.09.2021)
    USD/CAD prorazil v pondělí nad úroveň rezistence na 1,2830, ale býci nenašli dost sil v růstu pokračovat. Jestřábímu Fedu se nepodařilo podpořit dolar, protože riziková averze spojená se strachem z krachu čínského developera Evergrande se výrazně snížila. Trh zároveň vnímá výsledky kanadských federálních voleb. Justin Trudeau zůstává lídrem menšinového kabinetu, protože se mu nepodařilo dosáhnout potřebných 170 hlasů, které by mu zajistily majoritu. CAD s poklesem rizika na trzích dnes posiluje. Pár se blíží hlavní zóně supportu v blízkosti 1,2700, kde se nachází úroveň 50 SMA (zelená čára) a rostoucí trendová čára. Pokud dojde k průrazu této úrovně, tak další zóna supportu se nachází v oblasti okolo 1,2635.
  • Graf dne - USDCAD (23.12.2022)
    Na Páru USD/CAD můžeme dnes kolem 14:30 zaznamenat zvýšenou volatilitu, protože bude zveřejněno několik zajímavých dat z kanadské i americké ekonomiky. Pozornost trhu se zaměří především na Fedem preferovaný ukazatel inflace – data PCE, která by mohla vést k úpravě výhledu sazeb. Poslední optimistická americká data podněcují obavy, že americká centrální banka ještě zpřísní svou měnovou politiku. Navíc osobní údaje o příjmech a výdajích poskytnou více podrobností o stavu amerických spotřebitelů před klíčovou vánoční sezónou. Kanadští obchodníci se pak zaměří na měsíční report HDP.
  • Graf dne - USDCAD (25.01.2023)
    Rozhodnutí o sazbách od Bank of Canada v 16:00 je dnes klíčovou makro událostí dne. Očekává se, že banka zvýší sazbu o 25 bazických bodů. Takový názor sdílí většina ekonomů oslovených agenturami Bloomberg a Reuters a také peněžní trhy. To by znamenalo zpomalení tempa zpřísňování měnové politiky po dvou zvýšeních sazeb o 50 bps v říjnu a prosinci 2022. Pokud by však banka dnešním rozhodnutím překvapila, je pravděpodobnější, že půjde spíše o holubičí překvapení (žádné zvýšení). Guvernér Bank of Canada Macklem pořádá po zasedání tiskovou konferenci (17:00).
  • Graf dne - USDCAD (28.03.2024)
    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které...
  • Graf dne - USDCAD (31.08.2023)
    Tento týden jsme se dočkali několika důležitých makro publikací z USA a několik dalších nás ještě čeká. Údaje o nově otevřených pracovních místech (JOLTS) však ukázaly, že trh práce začíná oslabovat. O den později jsme se dočkali revize HDP v USA, který se ukázal být nižší, než se původně očekávalo. Konečný anualizovaný HDP činil 2,1 % oproti očekávaným 2,4 % meziročně. Pokud nadcházející údaje za zbytek týdne potvrdí oslabení trhu práce a ekonomiky, mohlo by to prohloubit pokles dolaru. Horší údaje zvyšují pravděpodobnost, že Fed pozastaví zvyšování úrokových sazeb. Na druhé straně kanadský dolar v poslední době podporují vysoké ceny ropy a poměrně solidní makroekonomické údaje. Kanadské ekonomice se daří poměrně dobře a inflace v poslední zprávě za červenec klesla na 3,3 % meziročně.
  • Graf dne: USD/CNH (25.07.2023)
    Tématem dopoledního zasedání, které vyvolalo největší volatilitu na trhu, byly zprávy o dalších stimulačních řešeních pro čínskou ekonomiku. Během zasedání čínského politbyra (tj. důležité části politbyra Komunistické strany Číny zaměřené na aktuální politické záležitosti státu) zazněla prohlášení, která naznačovala ochotu zavést řešení ke zlepšení problematické situace na trhu nemovitostí a dluhu. Tváří v tvář těmto zprávám čínský podnikový benchmark zaměřený na nemovitosti vzrostl o 11 %, čímž zaznamenal největší jednodenní nárůst za posledních osm měsíců a posílil sentiment kolem trhů APAC i samotného jüanu.
  • Graf dne: USDCHF (06.04.2022)
    Zveřejnění zápisu z posledního zasedán FOMC je top makro událostí dne (20:00). Předseda Fedu Powell naznačil, že dokument bude obsahovat podrobnosti o diskusi na téma snížení rozvahy Fedu. Doposud trh očekává oznámení o snížení bilance na květnovém zasedání s okamžitým zahájením navíc ke stále pravděpodobnějšímu zvýšení sazeb o 50 bazických bodů. Zápis pravděpodobně potvrdí očekávání ohledně načasování začátku QT. Nejisté však zůstává tempo snižování rozvahy. Někteří členové Fedu, jako například místopředseda Brainard, uvedli, že odliv rozvahy bude rychlý. Tempo kvantitativního utahování bude klíčovou věcí, kterou je třeba sledovat v dnešním zápisu.
  • Graf dne: USDCHF (23.09.2022)
    Švýcarský frank se po včerejším rozhodnutí švýcarské centrální banky (SNB) o sazbách propadl. SNB zvýšila sazby o 75 bazických bodů, ale vypadá to, že trh očekával ještě více. Očekávání, že SNB může předběžně zvýšit sazby o 100 nebo dokonce 125 bp, vyplývá z předpokládaného pokračování zpřísňování v eurozóně. SNB nechce příliš zaostávat za ECB a vzhledem k tomu, že se schází dvakrát méně často, existovaly naděje na zvýšení sazeb "dopředu".
  • Graf dne - USDCHF (25.08.2023)
    Projev Jeroma Powella na ekonomickém sympoziu v Jackson Hole je klíčovou událostí dne i celého týdne. Předseda Fedu by měl svůj projev zahájit dnes v 16:05. Panuje pocit, že jeho projev by mohl být nevýraznou událostí. Koneckonců před dalším zasedáním FOMC budou ještě zveřejněny dva zásadní údaje - zprávy NFP a CPI za srpen. Vzhledem k tomu je pravděpodobné, že se vyhne jasným prohlášením ohledně dalších kroků, které Fed podnikne. Vždy však existuje prostor pro překvapení. Peněžní trhy neočekávají, že Fed zvýší sazby, ale jakýkoli výraznější Powellův náznak, že Fed ještě neskončil, by mohl poskytnout podporu americkému dolaru.
  • Graf dne: USDIDX (02.07.2021)
    Americký dolarový index (USDIDX) obnovil na konci června rostoucí trend a vzrostl až k zóně rezistence na 92,50, která zastavila předchozí růstový impuls. Americký dolar by dnes mohl být docela volatilní, V 14:30 jsou na programu data z amerického trhu práce NFP. Trhy doufají, že po dvou zklamáních se dnes konečně podaří překonat očekávání na úrovni +700 tis. nových pracovních míst.
  • Graf dne - USDIDX (06.10.2023)
    Vzestupná dynamika amerického dolaru slábne a v současné době zastavila svůj růstový trend přesně na úrovni 50 % Fibonacciho retracementu z nedávných maxim dosažených v září 2022. Říjen sezónně přeje rizikovějším aktivům, což ovlivňuje i odliv kapitálu z bezpečnějších aktiv, jako je dolar. Před rokem jsme ve stejném období, zhruba na konci září, zažili lokální vrchol po výrazných nárůstech způsobených náhlým zpřísněním měnové politiky Fedu a zhoršením vyhlídek. Letos jsme v podobném období zaznamenali podobný sentiment na trzích. Nyní vstupujeme do dalšího měsíce s tím, že dolar již zahájil drobnou korekci.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani