Čtvrtek 28. březen 2024 23:59
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
InstaForex Ebook

Lidé chtějí dostat zaplaceno kryptoměnami za cvičení v Metaverzu

20.05.2022 09:57  Autor: Virarosi  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Z nového průzkumu vyplynulo, že technologie blockchain mohou být lepší motivací kondice než tradiční měnové pobídky.

Z nového průzkumu vyplynulo, že více než 80 % lidí by bylo motivováno k tomu, aby se více věnovali fyzickému cvičení, kdyby za své úsilí dostávali zaplaceno v kryptoměnách. 

Průzkum, který provedl fitness web FitRated, se ptal 1 001 Američanů na jejich úvahy o fitness technologii související s blockchainem.

Z průzkumu vyplynulo, že ohromujících 40 % lidí by bylo ochotno zrušit své současné fyzické členství v tělocvičně pro jednoho v Metaverzu a že 81 % respondentů by bylo více motivováno k tomu, aby zůstali v kondici, pokud by byli motivováni platbami v kryptoměnách.

Dříve studie provedená Národním úřadem pro ekonomický výzkum dospěla k závěru, že samotné peníze by na motivaci lidí chodit do posilovny nestačily. Podle výzkumu agentury FitRated by však finanční pobídky založené na blockchainu mohly právě stačit, neboť 63 % lidí souhlasí s tím, že „primárním přínosem“ technologie blockchain byla motivace k fitness. Z toho se snaží těžit několik projektů, které si chtějí přivydělat.

Bylo zjištěno, že primárním důvodem, proč lidé mohou dát přednost finančním pobídkám založeným na blockchainu před standardními peněžními, je koncept „gamifikace“, přičemž 83 % respondentů uvedlo, že se jim líbí, že fitness aplikace založené na blockchainu gamifikují fyzickou aktivitu.

Na dotaz, jaké typy zdatnosti by se zavázali vydělávat na kryptografii, odpovědělo 49,1 % respondentů, že vybranou činností bude chůze. Těsně za ním následovala cyklistika s 47,2% a plavání se umístilo na třetím místě s 41,4 %.

Když přišlo na to, v jaké kryptoměně chtějí lidé platit, Bitcoin (BTC) byl v drtivé většině preferovanou volbou, pro BTC se rozhodlo 72 % respondentů. Ethereum (ETH) bylo s 35,5 % na druhém místě, těsně následované Dogecoinem(DOGE) s 34,6 %.

Fitness aplikace založené na blockchainu jsou v současné době na vzestupu. Průkopníkem ve fitness prostoru blockchain je Web3 move-to-earn aplikace s názvem STEPN , která gamifikuje zážitek z běhu tím, že poskytuje uživatelům možnost razit unikátní NFT boty.

STEPN sice může být jednou z nejlépe zavedených Web3 aplikací ve fitness světě, ale rozhodně není sám. Jako konkurent se objevila další aplikace move-to-earn s názvem Step App, která běží na Avalanche blockchain, což signalizuje nátlak společností Web3, které se snaží napojit na fitness průmysl v hodnotě 100 miliard dolarů.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Libře pomohly zprávy o ústupcích Německa v jednání o Brexitu, akcie zatím zůstávají v červených číslech
    Akciové indexy dnes navazují na včerejší nevydařenou seanci a opět se dostávají do červených čísel. I tentokrát se přitom nervozita točí především kolem měn emerging markets ekonomik, jejichž pokračující výprodej v tomto týdnu zůstává jedním z největších rizik. Za pozornost ale dnes stál i výplach na burzách v Asii, které doplácí na stále nedořešený spor mezi USA a Čínou ohledně uvalení dalších celních opatření. Čínské indexy za sebou mají dnes více než 2% výprodej, který negativně dolehl také na ocenění indexů v Evropě a v USA. Ty sice ztrácejí o poznání méně, i tak je ale záplava červené na světových indexech docela výmluvná.
  • Libře rychlejší růst mezd nepomohl, akcie znovu mírně ztrácí
    Úterní seance se na finančních trzích zatím nese ve vyčkávacím režimu a většina akcií i měn si své včerejší pozice udržuje. Díky absenci důležitých fundamentů se dnešek nese především v duchu obav z dalšího zhoršování vztahů mezi USA a Čínou, která se chystá požádat Světovou obchodní organizaci o to, aby zemi povolila uvalit na USA odvetná opatření v případě, že Trump rozhodne o zavedení nových cel na čínské importy. Téma americko-čínských vztahů tak pro finanční trhy zůstává dál klíčové. Evropské indexy dnes jen mírně ztrácejí a pokračují v pozvolné korekci z posledních několika obchodních seancí. Mírně v červených číslech se pak drží také futures na indexy v USA.
  • Libře svědčí dohoda s EU o brexitu, dolaru posun v americké reformě. A KLDR trhy nezajímá
    Daňová reforma v USA se pohnula kupředu, když stranická komise republikánů v Senátu schválila návrh, který by měl už ve čtvrtek jít do hlasování. Detaily k senátní verzi nejsou známy, při samotném hlasování budou navrhovány některé doplňky omezující budoucí nárůst dluhu, navíc sladění se sněmovní verzí stále zůstává před námi. I tak ale jde o krok, který trhy potěšil.
  • Libye obnovuje těžbu na svém největším ropném poli
    Libyjská státní ropná společnost NOC obnovuje těžbu na největším libyjském ropném poli Aš-Šarára poté, co znepřátelené strany občanské války zahájily mírové rozhovory. Informovaly o tom agentury AP a Reuters.
  • ‼ Libye zvýší produkci - ropa padá📉
    Ropa WTI (OIL.WTI) klesla o více než 1 % po zveřejnění informace, že Libye zdvojnásobí produkci ropy v následujících 4 týdnech. V současné době země těží 500 tisíc barelů ropy denně. Jedná se o důsledek dnes podepsaného příměří mezi znesvářenými stranami občanské války v zemi. Ještě před několika týdny těžila Libye méně než 100 tisíc barelů ropy denně. Před příchodem občanské války se těžba šplhala nad 1,2 mil. barelů ropy denně. Dodatečná ropa na trzích je to poslední, co trh s ropou v současnosti potřebuje. Naopak existují velké obavy zotavení trhu s příchodem druhé vlny koronaviru.
  • Licencia okrádať
    Po ukončení núdzového režimu US vlády ešte minulý týždeň sa pomaly začali zverejňovať aj chýbajúce štatistiky US ekonomiky...
  • Lidé budou letos díky snížení daní utrácet v obchodech více, než se čekalo. To povzbudí maloobchod, ale také inflaci
    Tuzemský maloobchod zaznamenal loni v listopadu druhý nejslabší měsíc roku 2020. Meziročně se tržby v něm propadly ve stálých cenách o sedm procent. Výraznější propad maloobchodních tržeb loni nastal už jen v dubnu, kdy přesáhl deset procent. Jak duben, tak listopad 2020 byly ve svém celku citelně poznamenány karanténní uzavírkou podstatné části maloobchodu, tudíž razantní propad není překvapivý.
  • Lidé budou na Vánoce šetřit, kvůli inflaci utratí polovina Čechů menší sumu za dárky
    Většina Čechů bude letos kupovat vánoční dárky na e-shopech. Podle předvánočního průzkumu STEM/MARK pro Home Credit hrají slevy a akce významnou roli při vánočních nákupech, čím dál více lidí pojede také nakupovat do zahraničí, a to především do Polska a Německa. Polovina z oslovených deklaruje, že letos bude na dárcích kvůli inflaci šetřit. A nejčastěji pořizují lidé dárky v listopadu a na začátku prosince.
  • Lidé dále dohánějí odloženou spotřebu
    I přesto, že maloobchodní tržby již dosáhly předkrizové úrovně, zaznamenaly i v červnu svižný růst. Meziročně bez očištění byly o 9,7 % vyšší a překonaly tak tržní i náš odhad poblíž 7,5 %. Vyjma prodejů aut se dostavil růst o 7,2 %, také více, než se čekalo. Navíc byla květnová data revidována mírně k lepšímu výsledku. Dle očekávání ale maloobchod doznal zhoršení v meziměsíčním srovnání, když poklesl o 0,2 % po předchozím růstu o 6,3 %. Za celé druhé čtvrtletí maloobchod vyjma aut vzrostl o 8,1 %.
  • Lidé do 40 let si od dneška mohou žádat o výhodnější půjčku na bydlení. Mnozí o tom ale vůbec neví
    Program půjček na bydlení mladým, který Státní fond rozvoje bydlení, spustil v srpnu 2018, skončil fiaskem. Proto nyní stát svůj program výhodnějších půjček na bydlení upravuje a rozšiřuje. Veřejnost ale o takovém kroku není dostatečně informována.
  • Lidé chtějí změnu a jsou připraveni podstoupit riziko, které jim Trump přináší
    Vítězem voleb v USA se po bouřlivé a kontroverzní předvolební prezidentské kampani stal republikánský kandidát Donald Trump. Jaké to bude mít důsledky pro americkou i globální ekonomiku? Odborníci Fidelity International, globálního lídra v oblasti investic, komentují potenciální dopady na investory a popisují, kde vidí investiční příležitosti po výsledku voleb.
  • Lidé i firmy se bojí krize a hromadí peníze
    „Současný výpočet inflace přestává odrážet realitu. Například v době prudkého poklesu cen pohonných hmot nebylo ve spotřebním koši zohledněno, že lidé omezili tankování na minimum. Naopak výrazně vzrostla poptávka lidí po trvanlivých potravinách. Ty však ve spotřebním koši měly stále stejnou váhu,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Lidé, kteří loni na podzim upsali protiinflační spořící dluhopisy, se letos dočkají úroku 15,1 procenta. Stát prodělá 4,3 miliardy korun, přestože si úrok pomocí statistiků srazil
    Nové údaje ministerstva financí potvrzují, že investice do spořících státních dluhopisů, představuje jeden z nejlepších způsobů, jak se chránit před inflací. Lidé, kteří pořídili Dluhopisy Republiky v protiinflační variantě s datem emise 3. ledna letošního roku, a kteří je tedy upisovali loni na podzim, se totiž letos dočkávají ročního výnosu 15,1 procenta. Jednalo se o dosud poslední emisi těchto dluhopisů, neboť Fialova vláda rozhodla v praxi jejich vydávání nepokračovat.
  • Lidé kupují méně zlatých šperků, ale více zlatých mincí a slitků
    Celosvětová poptávka po zlatě ve třetím čtvrtletí letošního roku značně poklesla, ve srovnání s loňským rokem zaznamenala meziroční snížení o 19 %. Vyplývá to z poslední zveřejněné zprávy Světové rady pro zlato (World Gold Council). Jedná se o nejnižší poptávka od roku 2009! Spotřebitelé a investoři přizpůsobují své chování současné situaci spojené s globální pandemií, klesají nákupy zlatých šperků, roste ale investiční zájem a také centrální banky mění své chování a zlato začaly prodávat.
  • Lidé mají poslední dny na podání daňového přiznání. Pokuty budou vyšší, než je běžné
    Nejpozději v pondělí 3. května musí lidé v ČR odevzdat své daňová přiznání. Termín je kvůli pandemické situaci o měsíc posunut, nejde ovšem hned o několikaměsíční odsunutí jako loni. Pozor tedy na to.
  • Lidé mají poslední dny na pořízení proti-inflačního Dluhopisu Republiky, nejbezpečnější ochrany před inflací pro příští rok
    Ještě čtyři celé dny zbývají lidem v ČR, aby si pořídili spořící státní dluhopis, Dluhopis Republiky, v jeho proti-inflační variantě. Ten v současnosti představuje nejlepší bezpečný způsob, jak své úspory ochránit před inflací. Samozřejmě, úspěšnou investicí třeba do akcií lze získat desítky, ba stovky procent, jenže je s ní vždy spojeno nemalé riziko, že o své peníze člověk naopak přijde. To u Dluhopisu Republiky nehrozí. Světově významné ratingové agentury jako nedávno Fitch Ratings Česku i pro popandemické období ponechávají hodnocení dluhu na relativně vysoké, předpandemické úrovni.
  • Lidé mají poslední dva týdny na vstup do režimu paušální daně. Letos zájem o ni zaostal za očekáváním, což se i kvůli rapidní inflaci zřejmě zopakuje také v příštím roce
    Osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ), tedy třeba živnostníci, mají poslední dva týdny na to, aby se přihlásily do režimu paušální daně. Paušální daň znamená, že OSVČ se zkrátí čas, který musejí věnovat „papírování“. Jedna paušální daň – a jedna pravidelná měsíční platba – totiž nahradí jak samotnou daň, tak i pojistné na sociální a zdravotní pojištění. Odpadá navíc nutnost podávat daňové přiznání.
  • Lidé mají poslední tři týdny na pořízení proti-inflačního Dluhopisu republiky, nejbezpečnější ochrany před inflací pro příští rok
    Ještě zhruba tři týdny zbývají lidem v ČR, aby si pořídili spořící státní dluhopis, Dluhopis republiky, v jeho proti-inflační variantě. Ten v současnosti představuje nejlepší bezpečný způsob, jak své úspory ochránit před inflací.
  • Lidé mají v pondělí poslední den pro vstup do režimu paušální daně, mohou ušetřit i přes 100 tisíc korun. Loni zájem o ni zaostal za očekáváním, což se i kvůli rapidní inflaci zřejmě zopakuje také letos
    Osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ), tedy třeba živnostníci, mají v pondělí poslední den na to, aby se přihlásily do režimu paušální daně. Paušální daň znamená, že OSVČ se zkrátí čas, který musejí věnovat „papírování“. Jedna paušální daň – a jedna pravidelná měsíční platba – totiž nahradí jak samotnou daň, tak i pojistné na sociální a zdravotní pojištění. Odpadá navíc nutnost podávat daňové přiznání.
  • Lidé masově vstupují na burzu. Mnozí z nich zapláčou
    "Nezkušení investoři nakupují akcie, které věhlasní investoři jako je Warren Buffett prodávají. Často se přitom diví, že dosahují horších výsledků," říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI