Úterý 23. duben 2024 21:39
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
FTMO král

Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 6. května

06.05.2022 14:20  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Analýza transakcí páru GBP/USD

Pár GBP/USD dosáhl úrovně 1,2528, což dalo trhu signál k nákupu. To vedlo k nárůstu ceny o více než 40 bodů, protože linie MACD se pohybovala směrem nahoru. Kolem poledne vyvolalo testování stejné úrovně signál k prodeji, jelikož se linie MACD začala pohybovat pod nulu. To vedlo k poklesu páru o více než 120 bodů.

analytics6274c581de633.jpg

Rozhodnutí Bank of England obchodníky zklamalo, protože regulační orgán zvýšil sazby pouze na 1,0 %, a oznámil tak postupné zpřísňování politiky, aniž by přímo naznačil aktivního boj s inflací. Index CPI jako takový podle prognóz ekonomů letos s největší pravděpodobností překročí 10,0 %.

Spojené království dnes zveřejní zprávu o výrobním PMI, a také čekáme na projev členky výkonného výboru Bank of England Katherine L. Mannové. Je malá šance, že tyto události libře nějakým způsobem pomohou, takže bude nejlepší zaujmout krátké pozice u páru GBP/USD. Navíc USA zveřejní svá dubnová data o stavu trhu práce, kde se očekává pokles nezaměstnanosti. Pomalý růst počtu zaměstnanců může dolar negativně ovlivnit, ale skokový nárůst průměrné hodinové mzdy poptávku po dolaru vrátí. To dokazuje, že vysoké inflační tlaky v USA pokračují. Dnes přednesou své projevy také členové FOMC John Williams a Raphael Bostic.

Dlouhé pozice:

Nakupte libru, jakmile cena dosáhne úroveň 1,2374 (zelená linie na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,2560 (silnější zelená linie na grafu). Dnes je malá šance na rally, očekáváme špatná data o zaměstnanosti v USA. Každopádně se před nákupem ujistěte, že je linie MACD nad nulou, nebo od ní začíná stoupat. Libru je také možné nakoupit na úrovni 1,2328, ovšem linie MACD by měla být v přeprodané oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 1,2374 a 1,2430.

Krátké pozice:

Prodejte libru, jakmile cena dosáhne úroveň 1,2328 (červená linie na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,2254. Tlak se možná vrátí, pokud údaje o stavu zaměstnanosti v USA předčí očekávání. Před prodejem by se však obchodníci měli ujistit, že je linie MACD pod nulou, nebo od ní začíná klesat. Libru je také možné prodat na úrovni 1,2374, ovšem linie MACD by měla být v překoupené oblasti, aby se trh obrátil k úrovním 1,2328 a 1,2254.

analytics6274c587c5f9b.jpg

Co je na grafu:

Tenká zelená linie je klíčovou úrovní, na kterou můžete umístit dlouhé pozice v páru GBP/USD.

Silná zelená linie značí cílovou cenu, jelikož není pravděpodobné, že by se cena dostala nad tuto úroveň.

Tenká červená linie je úroveň, na kterou můžete umístit krátké pozice v páru GBP/USD.

Silná červená linie značí cílovou cenu, jelikož není pravděpodobné, že by se cena dostala pod tuto úroveň.

Linie MACD - při vstupu na trh je důležité se řídit překoupenými a přeprodanými oblastmi.

Důležité: Začínající obchodníci musí být velmi opatrní při rozhodování o vstupu na trh. Před zveřejněním důležitých zpráv je nejlepší zůstat mimo trh, abyste se vyhnuli prudkým výkyvům kurzu. Pokud se rozhodnete obchodovat během vydání novinek, pak vždy zadávejte stop příkazy, abyste minimalizovali ztráty. Bez zadávání stop příkazů můžete velmi rychle přijít o celý svůj vklad, zvláště pokud nepoužíváte money management a neobchodujete velké objemy.

A nezapomeňte, že pro úspěšné obchodování musíte mít jasný obchodní plán. Spontánní obchodní rozhodnutí založená na aktuální situaci na trhu je pro intradenního obchodníka ze své podstaty ztrátovou strategií.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 5. dubna (americká seance)
    Během americké seance vyjdou údaje o míře nezaměstnanosti a průměrné hodinové mzdě. Klíčovým bodem ale budou údaje o mzdách mimo zemědělství, přesněji dynamika jejich změny. V případě, že počet nových pracovních míst v březnu prudce klesne, dolar se propadne, zatímco libra vzroste. Pokud ale údaje překvapí, libra klesne, zatímco dolar vzroste.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 5. ledna
    Test úrovně 1,2700 proběhl v době poklesu linie MACD od nuly a vyvolal prodejní signál, který vedl k poklesu ceny o více než 30 pipů. Nákupy po odrazu od úrovně 1,2670 mezitím vyvolaly růst ceny o zhruba 20 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 5. ledna (americká seance)
    Odpoledne bude směr trhu určovat míra nezaměstnanosti, změna počtu zaměstnaných mimo zemědělský sektor v USA a index podnikatelské aktivity v sektoru služeb ISM. Silné údaje vyvolají růst dolaru, což povede k poklesu páru GBP/USD. Slabé údaje způsobí naopak pokles poptávky po dolaru a rally páru.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 5. října
    Údaje o PMI ve službách ve Spojeném království pomohly libře oživit z měsíčních minim a slabá zpráva ADP udržovala odpolední růst páru. Vzestupná dynamika může dnes pokračovat po zprávě o britském stavebním sektoru a projevu viceguvernéra Bank of England Bena Broadbenta. Pokud ale údaje zklamou, libra oslabí.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 5. února
    Úroveň 1,2739 byla otestována v době, kdy linie MACD začala klesat od nuly. Výsledkem byl sell signál, který vedl k poklesu ceny o více než 100 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 5. února (americká seance)
    Úroveň 1,2602 byla otestována v době, kdy linie MACD klesala od nuly. Výsledkem byl sell signál, který vedl k poklesu ceny o více než 25 pipů. Situaci nedokázaly změnit ani dobré údaje o britském sektoru služeb.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 5. září
    Test úrovně 1,2623 v pondělí odpoledne, který se shodoval s poklesem linie MACD od nuly, vyvolal prodejní signál, který měl vést k poklesu ceny. Vedl ale ke ztrátám, protože medvědí trh nepokračoval.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 5. září (americká seance)
    Další pokles je už omezený, protože test úrovně 1,2570 dříve během dne se shodoval s prudkým poklesem linie MACD od nuly. Slabé údaje o aktivitě v britském sektoru služeb podnítily další výprodej na GBP/USD, zatímco nákupy při odrazu od úrovně 1,2530 vyústily v růst ceny zhruba o 30 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 6. března
    Další růst byl omezen, protože úroveň 1,2690 byla otestována v době, kdy linie MACD prudce stoupala od nuly. Později byla otestována úroveň 1,2730, což vyvolalo sell signál, který vedl k poklesu ceny o více než 40 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 6. března (americká seance)
    Další růst byl omezen, protože úroveň 1,2716 byla otestována v době, kdy linie MACD poměrně prudce stoupala od nuly. A přestože údaje PMI v britském stavebním sektoru částečně pomohly kupcům, k prudkému růstu páru nedošlo.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 6. října
    Test úrovně 1,2118 se shodoval s poklesem linie MACD od nuly a vyvolal signál k prodeji. K výraznému poklesu ceny ale nedošlo, což vedlo ke ztrátám.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 6. října (americká seance)
    Test úrovně 1,2178 se shodoval s růstem linie MACD od nuly a vyvolal nákupní signál, který vedl k růstu ceny o zhruba 25 pipů. Odpoledne by mohla pohyb páru ovlivňovat zpráva s údaji o americkém trhu práce. Poptávku po dolaru by mohlo oslabit výrazné zářijové snížení počtu nových pracovních míst, které by vedlo k bezprostřednímu růstu páru GBP/USD. Pokud ale data předčí prognózy byť jen o malý kousek, začne pár klesat bez ohledu na to, co ukazuje linie MACD.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 6. února
    Relativně dobré údaje o indexu PMI ve službách a kompozitním indexu PMI ve Spojeném království nedokázaly zastavit medvědí trh, který jsme během dne pozorovali. Pokud nadcházející zpráva o PMI ve stavebnictví zklame, bude pár GBP/USD dál klesat a mohl by aktualizovat roční minima.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 6. února (americká seance)
    Úroveň 1,254 byla otestována v době, kdy linie MACD klesala od nuly. Výsledkem byl sell signál, který vedl k poklesu ceny o více než 10 pipů. Krátce nato se poptávka vrátila na předchozí úroveň.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 6. září
    Další pokles je už omezený, protože první test úrovně 1,2548, ke kterému došlo v úterý odpoledne, se shodoval s prudkým poklesem linie MACD od nuly. Druhý test proběhl naopak v době oživení linie MACD z minima a způsobil růst páru o více než 30 bodů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 6. září (americká seance)
    Další pokles už je omezený, protože test úrovně 1,2555 v dřívější části dne se shodoval s prudkým poklesem linie MACD od nuly. K dalšímu testu došlo o trochu později, ale signál se změnil v nákupní, což platí i v době psaní článku.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 7. března
    Libra pokračovala v růstu díky údajům o britském PMI ve stavebnictví. Nezastavila se ani při tvrdém přístupu předsedy Fedu Jeroma Powella k úrokovým sazbám. Dnešní prázdný makroekonomický kalendář ve Spojeném království nejspíš prodlouží býčí momentum libry.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 7. března (americká seance)
    Úroveň 1,2744 byla otestována v době, kdy linie MACD stoupala od nuly. Tím byl vyvolán buy signál, který vedl k růstu ceny o více než 20 pipů. Pár ale nedosáhl cílové úrovně 1,2779.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 7. února
    Další růst byl omezen, protože úroveň 1,2565 byla otestována v době, kdy linie MACD prudce stoupala od nuly. Krátce nato došlo k dalšímu testu, během kterého linie MACD vstoupila do překoupené oblasti. Výsledkem byl sell signál. K poklesu bohužel nedošlo, což vedlo ke ztrátám.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 7. února (americká seance)
    Úroveň 1,2613 byla otestována v době, kdy linie MACD stoupala od nuly. Výsledkem byl buy signál, který vedl k růstu ceny o více než 30 pipů. Cílové úrovně 1,2647 ale pár nedosáhl.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
FTMO král