Čtvrtek 28. březen 2024 12:18
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader

V USA vytváří pokles dodávek ropy napjatý trh

23.03.2022 20:14  Autor: InvestCentrum  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Ropa v Asii ve středu ráno rostla, protože čerpání ropných zásob v USA zvýšilo obavy z omezených celosvětových dodávek uprostřed vyhlídek na další sankce vůči Rusku.

Brent futures vyskočily o 1,2% na 116,87 USD po propadu o 14 centů během předchozího zasedání. Ropné futures WTI po úterní ztrátě 36 centů vzrostly o 1,38% na 110,78 USD.

 „Očekáváme pokračující vysokou volatilitu po zbytek týdne, a zejména kolem čtvrtečního summitu NATO,“ pro agenturu Reuters uvedl  zakladatel společnosti Vanda (NASDAQ:VNDA) Insights Vandana Hari.

Pro trh může nastat určitá úleva, pokud EU opustí myšlenku zákazu dovozu ruské ropy, „ale obavy o dodávky se budou zvyšovat, dokud rusko-ukrajinská mírová jednání zůstanou na mrtvém bodě,“ dodala.

Pokud EU nezakáže dovoz ruské ropy, pro trh může nastat určitá úleva, „ale obavy z dodávek zůstanou zvýšené, dokud budou rusko-ukrajinská mírová jednání na mrtvém bodě,“ dodala.

„USA a Saúdská Arábie jsou dvě země, které mohou významně kompenzovat ztrátu ruské ropy. Nyní se dodávky navíc od obou zdají nepravděpodobné, ale jsme ve velmi neobvyklé situaci, a to vše činí plynulejším,“ uvedli analytici Commonwealth Bank.

Úterní údaje o dodávkách ropy z Amerického ropného institutu daly najevo čerpání 4,280 milionu barelů za týden, který končil 17. březnem. Prognózy vypracované serverem Investing.com předvídaly vzrůst o 25 000 barelů ve srovnání s nárůstem o 3,754 milionu barelů v předchozím týdnu.

Momentálně investoři čekají na údaje o dodávkách ropy z USA. Správa energetických informací bude zveřejněna později během dne.


Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • V USA se obchodovalo smíšeně
    Americké akcie během včerejší volatilní seance oscilovaly mezi ziskem a ztrátou, přičemž technologické akcie byly po jestřábím obratu centrální banky z minulého týdne stále pod tlakem. Index S&P 500 odpoledne sice rostl, ale relativně rychle mu došel dech. Index za pět seancí poklesl o zhruba 5 %, což nakonec přilákalo některé kupce. Technologický index Nasdaq kolísal. Výnosy státních dluhopisů zůstaly na zvýšené úrovni, přičemž desetiletá sazba se pohybovala kolem 3,68 %. Wall Street závěr: DJIA +0,3 %; S&P +0,3 %; Nasdaq +0,01 %.
  • V USA se obchodovalo smíšeně
    Americké akcie se v plytkém obchodování pohybovaly včera mezi mírnými zisky a ztrátami. Index S&P 500 se obchodoval s nárůstem těsně nad závěrem předešlého dne, přičemž objemy se držely přibližně 20 % pod 30denním průměrem. Wall Street závěr: Dow Jones +0,06 %; S&P +0,2 %; Nasdaq Composite +0,2 %.
  • V USA se ochladí! Důležité zprávy pro NATGAS
    Cena amerického plynu dnes roste (upozorňujeme, že objemy jsou omezené kvůli Dni Martina Luthera Kinga Jr.), zatímco evropské ceny prudce klesají. V USA se objevily nové předpovědi počasí na poslední lednový týden. Má být výrazně chladněji a téměř po celých USA se očekávají podprůměrné teploty. Ukazuje se, že únor by mohl s cenou plynu ještě hodně zamíchat. Sezónnost ukazuje na dvě lokální minima - 21. ledna a 4. února. 
  • V USA se rozjíždí další kolo bankovní paniky, živí ji vydatně i fámy na sociálních sítích. Banky ale těžce nesou též další zvýšení základního úroku centrální banky, k němuž došlo včera
    V USA se rozjíždí další kolo bankovní paniky. Souhrnný ukazatel bankovních akcií, KBW, dnes padá na nová víceletá minima.
  • V USA se vybíraly zisky
    Zámořské trhy neudržely optimismus ze závěru minulého týdne a pondělní seanci zakončily v lehkém záporu. Nejméně se dařilo technologiím, když index Nasdaq odepsal 0,8 %. Nejširší index S&P 500 i průmyslový Dow Jones Industrial Average byly první obchodní den nového týdne prakticky bez pohybu a ztratily 0,3 %. Jediným sektorem, který včera výrazněji vybočoval, byly energie, které narostly o 2,8 %.
  • V USA stouply ceny zemního plynu na 13leté maximum v důsledku poklesu globálních dodávek
    Zemní plyn v USA dosáhl nejvyšších cen denní úrovně v posledních 13 letech, silná poptávka testuje těžaře a jejich schopnost rozšířit dodávky.
  • V USA trhy čekaly na páteční data
    Akcie v zámoří se včera obchodovaly spíše smíšeně. Indexy ve větším rozletu bránily většinou technologické tituly. Výrazněji dnes oslabili i vydavatelé platebních karet Visa či Mastercard. Jejich akcie klesaly o více jak dvě procenta. V případě Visy se hodnota akcií dostala pod 200denní klouzavý průměr. Klesaly i akcie společnosti Virgin Galactic poté, co federální úřad pro letectví zatím nepovolil lety do vesmíru, dokud nebude hotové prošetření bezpečnosti těchto letů. Netflix výrazně posiloval po zvýšeném doporučení od Citigroup, Výrobce elektrických vozů Tesla dočasně pozastavil výrobu v Šanghaji z důvodu nedostatku čipů. Wall Street závěr: Dow Jones +0,4 %; S&P +0,3 % Nasdaq +0,1 %.
  • V USA včera začala výsledková sezóna
    V USA včera začala výsledková sezóna, když společnost Alcoa po skončení obchodní seance zveřejnila svoje hospodářské výsledky. Podle průzkumu Thomson Reuters by měly zisky firem v indexu S&P 500 v prvním kvartále 2016 meziročně v průměru klesnout o 7,7 procenta. Celková očekávání vývoje zisků jsou tak pro nadcházející výsledkovou sezonu velmi nízká. Důvodem jsou otázky, jak se firmy vypořádají se slabou globální ekonomikou, klesajícími cenami komodit a silnějším dolarem.
  • V USA vrcholí jednání o vyhnutí se fiskálnímu útesu
    Komentář stratéga Saxo Bank, Nicka Beecrofta. Myslím si, že kompromis přijde rychle. Republikáni byli toti...
  • V USA vynášajú viac dlhopisy. V Európe zase akcie. Aj preto vyzerajú byť európske indexy atraktívnejšie
    Jedným z vysvetlení výpredajov na akciách vo februári môže byť aj to, že rast výnosov z dlhopisov zdražil akcie v porovnaní s dlhopismi. Pri aktuálnom vrchole na akciách z konca januára vynášali desaťročné dlhopisy 2,65% a dividendový výnos indexu S&P 500 (čo je súhrnná dividenda v pomere k cene indexu) 1,76%. Rozdiel na úrovni takmer 0,9 percentuálneho bodu v prospech dlhopisov bol najvyšší od roku 2014. Rast výnosov z dlhopisov zo začiatku februára toto porovnanie ešte viac zhoršil, čo teda mohlo byť jedným z dôvodov prečo sa investori zľakli vyšších výnosov (teória kolujúca v médiách, že sa zľakli vyššej inflácie je totálna blbosť)
  • V USA začal soud se společností Google kvůli zneužívání postavení na trhu
    Ve Spojených státech dnes začal soudní proces se společností Google kvůli zneužívání postavení na trhu. Za účasti mnoha svědků bude trvat deset týdnů, informují tiskové agentury. Proces je důležitý pro vládu amerického prezidenta Joea Bidena, která se staví do role zastánce hospodářské soutěže, ale má problémy přesvědčit o svém názoru soudy.
  • V USA zmizela všechna nová místa od krize, Evropa v hlubokém útlumu, akcie však rostou
    Počet nových žádostí o dávky v nezaměstnanosti v USA se dál snižuje, a to v minulém týdnu na 4,4 milionu, což zhruba koresponduje s tržními odhady. Kumulativně už současná krize stála ekonomiku i přes veškerou snahu vlády za posledních pět týdnů 26 milionů pracovních míst. To je o pár milionů víc, než trh práce vytvořil od začátku oživení v roce 2010.
  • V úterý dolar oslabuje středeční Bernanke
    Obchodování koruny k euru bylo opět nevýrazné, pouze se koruna posunulo z hranici 26,0 na 25,95 CZK/EUR....
  • V úterý je poslední termín pro podání elektronického daňového přiznání. Pokuty budou o dost vyšší, než je běžné
    Nejpozději v úterý 1. června musí lidé v ČR odevzdat své daňová přiznání, podávají-li je elektronickou cestou. Termín je kvůli pandemické situaci o měsíc posunut, nejde ovšem hned o mnohaměsíční odsunutí jako loni. Pozor tedy na to.
  • V úterý posílila koruna k euru, k dolaru ztratila 5 haléřů
    V úterý koruna mírně posílila k euru a j dolaru oslabila. Asi v 17.00 se Obchodovala na 24,52 Kč/EUR a 21,75 Kč/USD. K jednotné evropské měně tak v pondělí navečer získala dva haléře k americké měně naopak pět haléřů ztratila.
  • V úterý 25. 6. vychází nejnovější číslo Investičního magazínu!
    Nenechte si ujít předprázdninové číslo, ve kterém se s vámi hlavní ekonom společnosti Conseq Finance, Petr...
  • VW nyní nerozhodne o lokalitě pro gigafactory, ČR jedná s pěti investory
    Koncern Volkswagen (VW) v současnosti nebude rozhodovat o výstavbě další gigafactory na baterie pro elektromobily. Jedním z kandidátů přitom byla i Česká republika se svou zónou v Líních u Plzně. VW odložil rozhodnutí nejméně na rok 2025, důvodem je pomalejší náběh elektromobility, oznámil dnes předseda představenstva Volkswagenu Oliver Blume. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) patří výstavba gigafactory dál mezi priority vlády. Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN) dnes po jednání vlády doplnil, že stát v současnosti jedná s pěti potenciálními investory. Jsou z různých kontinentů, jde podle něj o investice od nižších do vyšších jednotek miliard eur.
  • VW po verdiktu německého soudního dvoru nabídne odškodnění
    Německý automobilový koncern Volkswagen chce ukončit soudní spory s majiteli vozů, které mají upravený naftový motor. Automobilka to podle agentury DPA oznámila po dnešním verdiktu německého nejvyššího soudu. Ten konstatoval, že výrobce musí vyplatit náhradu zákazníkům, s jejichž auty bylo záměrně manipulováno s cílem jednorázově snížit emise.
  • VW prodloužil uzavírku německých továren do 19. dubna
    Německý automobilový koncern Volkswagen prodloužil odstávku výroby v německých továrnách své hlavní značky VW kvůli koronaviru o dalších deset dnů, tedy až do 19. dubna. Firma to dnes oznámila na svých internetových stránkách.
  • VW prý může brzy předstihnout Teslu ve výrobě elektromobilů
    Německý automobilový koncern Volkswagen by mohl v blízké budoucnosti předstihnout amerického konkurenta Tesla v objemu výroby elektromobilů i v softwaru. Uvedl to šéf závodní rady Volkswagenu Bernd Osterloh v rozhovoru s německým listem Welt am Sonntag. Tesla, v jejímž čele stojí známý podnikatel Elon Musk, je považována za průkopníka v oblasti elektromobilů.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Finexo
FxNet
IFC Markets
reklama
Purple trading AI