Čtvrtek 28. březen 2024 18:20
reklama
Dukascopy new
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader

Miami obdrží první výplatu z protokolu CityCoins

04.02.2022 11:05  Autor: BidAskBit  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Podle příspěvku na Twitter starosty Miami Francise Suareze obdrželo Miami výplatu 5,25 USD z krypto protokolu CityCoins, který uživatelům umožňuje generovat příjmy pro Miami těžbou městských tokenů.

CityCoins je druh inteligentní smlouvy, který existuje v síti Stacks a uživatelům umožňuje těžní coiny jejich města zasláním STX na vyhrazenou smlouvu. Část finančních prostředků z těžby je odeslána do peněženky města, kterou může město užívat, jak uzná za vhodné v mezích zákona. Zbytek se rozdělí mezi držitele městských tokenů. 

CityCoins oznámila, že těžba pro MiamiCoin byla zahájena v srpnu 2021 a jedná se o první městské tokeny, které budou spuštěny. Miami vygenerovala přes 22 milionů USD, ačkoliv tato cena pravidelně kolísá s cenou bitcoinu, a to z toho důvodu, že je peněženka denominována v STX. 

Mezi tímto protokolem a městem Miami neexistuje žádné formální partnerství. Platba byla provedena v rámci darovací smlouvy mezi městem Miami a protokolem CityCoins. Město peněženku není schopné uchovat samo, a to kvůli zákonům Floridy. 

Zatím není zcela jasné, na co budou prostředky použity. V současné době, když jsou finanční prostředky v rukou města, je bude muset přidělit zákonodárný orgán města- Komise. Michael Sarasti uvedl, že Komise, pro výplatu zvažuje mnoho variant, včetně jejich umístění na dostupné bydlení a investice do klimatických technologií. 


Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Meziroční spotřebitelská inflace v zemích eurozóny roste
    Ve čtvrtek a v pátek oznámily březnovou míru spotřebitelské inflace Německo, Francie a Itálie. Klíčový závěr je, že spotřebitelská inflace během března v těchto zemích eurozóny rostla.
  • Mezi USA a Čínou se bouří, dolar roste. NASDAQ na historickém maximu.
    Druhý červencový týden se nesl ve znaku růstu. A přestože obavy z obchodního konfliktu mezi USA a Čínou z očích investorů jen tak nevymizí, očekávané zisky ve Spojených státech a posilující dolar nahrávají do karet americké ekonomice.
  • Mezi USA a eurozónou vzniká „ropná“ asymetrie, eurodolar by mohl změnit své chování
    Relativně umírněný růst cen ropy (například z 30 dolarů za barel na 60 – 70 dolarů za barel) se stal pro americkou ekonomiku pozitivním faktorem. Příčinou je rostoucí význam energetického sektoru v USA. Pro eurozónu a Japonsko je podobný růst cen ropy naopak stále negativní. Těmto zemím také prospívá, pokud ceny ropy klesají. V takovém případě se totiž zvyšují disponibilní příjmy domácností a to se následně projevuje na jejich poptávce.
  • Mezi vedením Volkswagenu a zaměstnanci panuje napětí, příčinou je Tesla
    Mezi vedením největší evropské automobilky Volkswagen a závodní radou firmy panuje napětí. Firma se jednak nadále potýká s výrobními problémy kvůli nedostatku čipů, jednak šéf podniku Herbert Diess připouští, že konkurence ze strany americké automobilky Tesla může být pro Volkswagen problém. Obavy se ale dnes před několika tisíci zaměstnanců snažil rozptýlit, uvedla agentura Reuters.
  • Mezi Washingtonem a Pekingem se otepluje, Trump chce být znovuzvolen. Radost by z toho měla mít i Babišova vláda, snáze bude příští rok plnit rozpočet
    Americké akcie včera vystoupaly na svůj historický rekord, evropské pokořily čtyřleté maximum. Na optimistickou vlnu dnes navazuje asijské obchodování. Trhy povzbuzuje kuloárová zpráva Financial Times, že americká administrativa diskutuje odstranění cel na čínské zboží, která zavedla v září. Tato cla zatěžují například dovážené oděvy či některé druhy elektroniky.
  • Mezníky roku 2016? Nahlédněme do kalendáře Fedu a ČNB?
    Čas mezi svátky, resp. těch pár dní, co zbývá do konce roku, přímo vybízí k tomu, aby se hodily do placu pokud možno ty nejzajímavější...
  • MF ČR - prognóza vývoje české ekonomiky - komentář Radomíra Jáče, Generali Investments
    Ministerstvo financí ve své čerstvé prognóze vývoje české ekonomiky zlepšilo odhad výkonu HDP za rok 2020, zároveň snížilo výhled růstu pro letošní rok. Ministerstvo nyní za celý rok 2020 očekává celoroční pokles české ekonomiky o 6,1 %, když předchozí prognóza z loňského září pracovala s poklesem o 6,6 %. Prognóza z dílny ministerstva předpokládá, že v závěrečném čtvrtletí vykázal HDP poměrně mírný mezičtvrtletní pokles s tím, jak se omezení a uzavírky spojené s druhou vlnou pandemie vyhnuly průmyslu a zahraničnímu obchodu. Letos by se česká ekonomika měla vrátit k celoročnímu růstu, jenž by měl činit 3,1 %, zatímco zářijová prognóza počítala s růstem HDP o 3,9 %.
  • MF prodalo dluhopisy za 9,6 miliardy Kč, zájem byl opět větší
    Ministerstvo financí dnes prodalo ve třech aukcích státní dluhopisy za 9,6 miliardy korun. Vyplývá to z údajů na internetových stránkách České národní banky. Drželo se tak přibližně svého plánu ohledně objemu prodaných cenných papírů. Investoři měli zájem koupit dluhopisy až za 29,7 miliardy korun.
  • MF: Státní dluh ve druhém čtvrtletí klesl o 3,6 miliardy korun
    Státní dluh klesl ve druhém čtvrtletí o 3,6 miliardy na 2,416 bilionu korun. Informovalo o tom dnes ministerstvo financí. Na každého Čecha tak hypoteticky připadá dluh 225.900 korun.
  • MGM získava prevádzky spoločnosti Cosmopolitan
    Akcie spoločnosti MGM Resorts (MGM.US) vzrástli počas dnešného obchodovania o takmer 3,0% po tom, čo spoločnosť oznámila dohodu o kúpe spoločnosti za 1,62 miliardy dolárov The Cosmopolitan of Las Vegas od spoločnosti Blackstone (BX.US), ktorej výkonnosť kasína prekračuje úroveň pred Covidom. Transakcia oddeľuje vlastníctvo nehnuteľnosti od prevádzky hotela a kasína, ktoré sa predávajú spoločnosti MGM Resorts. Spoločnosť Cosmopolitan bola ocenená približne osem-násobkom upraveného zisku pred úrokmi, daňami, odpismi a amortizáciou vrátane očakávaných prevádzkových synergií a identifikovaných príležitostí na rast výnosov, uviedla MGM v poznámke. Očakáva sa, že dohoda bude uzavretá na začiatku roka 2022, potom spoločnosť MGM Resorts uzavrie 30-ročnú nájomnú zmluvu s tromi 10-ročnými možnosťami obnovenia partnerstva so spoločnosťou Blackstone Real Estate Income Trust, ktorá získa nehnuteľnosti The Cosmopolitan. MGM Resorts zaplatí počiatočný ročný nájom vo výške 200 miliónov dolárov, pričom každoročne sa tento nájom bude zvyšovať o 2% počas prvých 15 rokov a potom o 3%.
  • Miami rozdá svým občanům Bitociny zdarma, říká starosta
    Francis Suarez, starosta města Miami je příznivcem BTC a v pátek večer oznámil na CoinDesk TV, že Miami bude stakovat část MiamiCoinu, aby obdrželo zisky v BTC. Pro občany města je také zapojení do světa kryptoměn lákavější tím, že starosta slíbil, že Miami bude první město v USA, které umožní zisky z Bitcoinu vyplácené jako dividendy obyvatelům.
  • MiCA, zákaz PoW v EU zamítnut: Bitcoin je prozatím v bezpečí
    Výbor ECON Evropského parlamentu odmítl zahrnout myšlenku do MiCA možnost vydat v EU zákaz kryptoměn s algoritmem Proof of Work včetně Bitcoinu.
  • Micro futures – nový investiční instrument
    Americký akciový trh je v jednom z nejdelších a nejsilnějších býčích trendů v historii. V důsledku toho se hodnota některých indexů více než ztrojnásobila, čímž jsou obtížněji přístupné pro menší obchodníky.
  • Micron po výsledcích ztrácí 5 % a maže včerejší zisky 📉
    Jeden z předních výrobců čipů v USA, společnost Micron (MU.US), včera vykázala hospodářské výsledky, které mírně překonaly očekávání, pokud jde o tržby, ztráta na akcii však byla nižší, než se předpokládalo. Společnost poukázala na vyšší poptávku kolem čipů umělé inteligence a předpověděla vyrovnání nabídky a poptávky na globálním trhu paměťových čipů. Převis nabídky nad poptávkou po pandemickém nárůstu poptávky nadále doléhá na mnoho společností v tomto odvětví, které byly nuceny prodávat paměťové čipy za nižší ceny. Společnost Micron uvedla, že očekává snížení nadměrné nabídky. Společnost však poukázala na značný negativní dopad čínských sankcí, které jsou zřejmě reakcí na obchodní blokády USA namířené proti Pekingu. Jak je vidět, obavy z čínského trhu nevyvážil ani optimismus kolem umělé inteligence.
  • Micron Technology se v předburzovním prodeji obchoduje se slevou
    Akcie Micron Technology (MU.US) v předburzovním prodeji klesly o více než 4 %, protože slabé odhady tržeb zastínily lepší než očekávané zisky.
  • Micron Technology vyvíjí tlak na technologické akcie
    Dnešní seance se nese v duchu poklesů indexu NASDAQ (US100), který vyčkává na zítřejší zprávy o inflaci. Na Micron Technology (MU.US), který je největším americkým výrobcem disků, paměťových karet aj. hardware zařízení, klade tlak navýšení výnosů na 10letém dluhopisu a slabé odhady výsledků, jež by měly dosáhnout nižších úrovní předpokládaných rozmezí. Společnost očekává výrazné zhoršení prostředí, ve kterém podniká, v době 4Q22 a 1Q23. Očekává se, že se kapitálové náklady v příštím roce, v porovnání s tím letošním, sníží.
  • Microsoft a Alphabet s lepšími výsledky, ale se smíšeným obchodováním po uzavření trhu
    Společnost Microsoft vykázala za první čtvrtletí fiskálního roku 2024 dobré finanční výsledky, které překonaly očekávání analytiků v oblasti příjmů i zisku. Zisk na akcii (EPS) činil 2,99 USD, zatímco konsenzuální odhad byl 2,24 USD. Tržby dosáhly 56,5 miliardy dolarů, což je nad konsenzuálním odhadem 54,54 miliardy dolarů.
  • Microsoft a Alphabet: Soutěž o cloud a umělou inteligenci
    „Microsoft i Alphabet dosáhly solidních zisků, které předčily odhady Wall Street, a tím uklidnily obavy investorů v nejistém makroprostředí. Jedná se o skvělý začátek masivního týdne pro velké technologické a akciové trhy.
  • Microsoft a Alphabet zlepšují sentiment v sektoru big-techu📈
    Zveřejněné výsledky společností Microsoft (MSFT.US) a Alphabet (GOOGL.US) včera po uzavření seance na Wall Street dopadly opravdu dobře a podpořily náladu investorů v sektoru technologických společností. Zvláště dobře byly přijaty výsledky společnosti MSFT, které se podařilo překonat horní hranici očekávání analytiků ohledně reportovaných čtvrtletních výsledků. Zlepšené výsledky měly společného jmenovatele, cloudová divize Microsoftu i Alphabetu vykázala výrazný nárůst zisku a GOOGL vykázal svůj vůbec první kladný výsledek. Podívejme se na podrobnosti výsledků, které společnosti představily.Microsoft:
  • Microsoft a Google se utkají na poli umělé inteligence. Jeden z nich má výrazný náskok
    Umělá inteligence čítá mnoho různých odvětví. Do odvětví samořídící umělé inteligence se v uplynulém roce investovalo mnohem méně, protože vývoj technologie zpomaluje a vidina autonomního řízení páté úrovně, tedy bez zásahu člověka, je daleko. Jiná odvětví AI, jako jsou velké jazykové modely včetně nedávno spuštěného ChatGPT, však zaznamenávají masivní investice. Injekce společnosti Microsoft ve výši 10 miliard dolarů to jen podtrhuje. Společnost Alphabet to však nenechává bez odezvy.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani