Čtvrtek 18. duben 2024 19:00
reklama
Swissquote Bank
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new

Akcie Meta klesli o viac ako 20 % po slabých prognózach rastu

03.02.2022 17:08  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie spoločnosti Meta (FB.US), materskej spoločnosti Facebooku, klesli o viac ako 20 % po tom, čo gigant sociálnych médií vykázal za štvrtý štvrťrok slabší zisk, než sa očakávalo a slabé vyhliadky tržieb v aktuálnom štvrťroku.  

  • Zisk na akciu: 3,67 USD oproti očakávaným 3,84 USD. Tržby vzrástli o 20 % na 33,67 miliardy USD v porovnaní s očakávanými 33,4 miliardami USD, podľa Refinitiv
  • V nadchádzajúcom štvrťroku spoločnosť očakáva rast výnosov len medzi 3 % a 11 %.
  • Reality Labs, divízia, ktorá bude zastrešovať metaverse plány spoločnosti, vykázala príjmy vo výške 877 miliónov dolárov, ale za štvrťrok zaznamenala stratu 3,3 miliardy dolárov a za rok 10,2 miliardy dolárov.
  • Rast používateľov sa v minulom štvrťroku spomalil, pričom počet aktívnych používateľov za deň klesol z 1,930 na 1,929 miliardy. Najväčšie poklesy prišli z Afriky a Latinskej Ameriky, čo je potenciálne znepokojujúce znamenie vzhľadom na to, že rast sociálnych médií v Severnej Amerike a Európe už nejaký čas stagnuje.

 

 

Napriek spomaleniu rastu používateľov sa priemerný príjem na používateľa (ARPU) Facebooku v 4. štvrťroku mierne zlepšil. Zdroj: The Street/Meta

  • Príjmy z reklamy vzrástli medziročne o 20 % na 32,6 miliardy USD, čo je najpomalšie tempo rastu za rok
  • Zmeny operačného softvéru od spoločnosti Apple dávajú používateľom možnosť povoliť sledovanie ich aktivity online, čo sťažuje prácu inzerentom, ktorí sa spoliehajú na tieto údaje pri vývoji nových produktov.
  • Spoločnosť plánuje investovať do nástrojov AI a strojového učenia, aby pomohla definovať preferencie používateľov a zatraktívnila cielené reklamy.
  • Meta očakáva, že výdavky sa tento rok priblížia k 100 miliardám USD, pričom tržby za prvý štvrťrok pravdepodobne dosiahnu 29 miliárd USD, v porovnaní s prognózou Refinitiv vo výške 30,15 miliardy USD.

 

 

Akcie Meta (FB.US) dnes otvorili seansu s masívnym medvedím cenovým rozdielom. Ak prevládne súčasný sentiment, ďalší cieľ pre predajcov sa nachádza na úrovni 232,00 USD, ktorý sa vyznačuje 61,8% Fibonacciho retracementom vzostupnej vlny začatej v marci 2020. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Lyftu druhý den na burze klesly pod emisní cenu
    Akcie provozovatele alternativní taxislužby Lyft druhý obchodní den klesly o téměř 12 procent a propadly se pod svoji emisní cenu. Svůj burzovní debut přitom v pátek zahájily růstem o 21 procenta, upozornila agentura Reuters. Podle analytiků k tomu přispěly přetrvávající otázky kolem toho, kdy se ztrátový Lyft stane ziskovým, a prudký růst první den na burze.
  • Akcie mají k delšímu nádechu stále daleko
    Ztráty v minulém týdnu se podařilo americkému akciovému indexu v průběhu páteční seance zmírnit. Index S&P 500 vzrostl o 1,4 %, i tak ale index za posledních pět dní propadnul o 4,1 %. Technologický Nasdaq v pátek posílil dokonce o 2,3 %. Právě technologie byly největším přispěvovatelem do růstu celého indexu S&P 500, když v rámci něho si polepšily o 3,2 %. Přes dvě procenta se vyhoupli i prodejci zbytného zboží nebo telekomunikace.
  • Akcie majitele dolu Turów se včera staly největším propadákem varšavské burzy. Dohoda s Českem nepomohla, podnik totiž drtí růst cen povolenek EU ke 100 eurům za kus
    Majitel dolu Turów, polský podnik PGE, se včera stal největším propadákem varšavské burzy. Akcie podniku, v němž přes 57 procent drží polský stát, se propadly o 5,1 procenta. Tedy nejvíce ze všech titulů, jež jsou zahrnuty do hlavního indexu varšavské burzy, WIG 20. Jedná se o největší propad PGE od loňského listopadu.
  • Akcie mají za sebou nejhorší čtvrtletí za poslední 4 roky, klesaly také komodity. Co nás čeká do konce roku?
    Výkon mnoha aktiv na trzích byl pro obchodníky ve třetím kvartálu studenou sprchou. Akcie i komodity za vysoké volatil...
  • Akcie Manchesteru United včera zdražily nejvíce v historii. Zrovna v den, kdy Ronaldo v klubu „na hodinu“ skončil
    Akcie anglického fotbalového klubu Manchester United včera na newyorské burze zdražily nejvíce v historii, a to o 14,7 procenta. Tržní hodnota velkoklubu tak včera během jediného dne vzrostla v přepočtu o zhruba 7,4 miliardy korun. A to zrovna v den, kdy „Rudé ďábly“ na hodinu opustila jejich největší hvězda – a patrně největší hvězda současného světového fotbalu vůbec – Cristiano Ronaldo.
  • Akcie Marriott prudko rastú po pozitívnych štvrťročných výsledkoch
    Akcie Marriott (MAR.US) počas dnešnej seansy vyskočili o viac ako 5,0 % po tom, čo prevádzkovateľ hotela zverejnil štvrťročné výsledky lepšie, než sa očakávalo.
  • Akcie Matterport rostou o více jak 6 %
    Akcie Matterport (MTTR.US) je technologická společnost, která se věnuje vytváření takzvaných digitálních ekvivalentů, tedy přenášení reálných objektů do virtuálního prostoru. V loňském roce se společnost stala jedním z pilířů trendu Metaverse a byla zmíněna mezi klíčovými společnostmi schopnými vytvářet virtuální světy. Technologie společnosti umožňuje mimo jiné:
  • Akcie McDonald’s během pandemie rostly. Jak si vedly řetězce rychlého občerstvení?
    Vypadá to, že alespoň u nás pandemie koronaviru zatím ustupuje a pomyslné světlo na konci tunelu v podobě rozvolnění je na dosah. Právě na to čekají mnohé restaurace a fast foody, které si za poslední rok prošly velmi složitým obdobím.
  • Akcie měsíce: Uspěje výrobce ekologického vodíku na napjatém trhu s hnojivy?
    První ze série akciových analýz společnosti XTB je tady. V lednovém dílu se náš analytik Tomáš Cverna zabýval rozborem trhu se zemědělskými hnojivy. Zatímco tento sektor není tak populární jako elektrická auta nebo umělá inteligence, vzheldem k připravované transformaci odvětví tvoří řadu příležitostí. Kromě videa je dostupný i doprovodný ebook, který obsahuje spoustu zajímavých postřehů.
  • Akcie Meta klesají v reakci na riziko regulací
    Akcie společnosti Meta Platforms (FB.US) padají kvůli obavám z nárůstu regulatorních opatření vztahujících se na bezpečnost uživatelských dat a investory znervózňuje také slabší výhled hospodaření.
  • Akcie Meta Platforms klesají po zveřejnění výsledků hospodaření na minima roku 2016 📉
    Společnost Marka Zuckerberga, Meta Platforms (META.US), tedy bývalý Facebook, po včerejší seanci vykázala překvapivě slabé finanční výsledky za 3. čtvrtletí, které překvapily analytiky. Meta doplnila obrázek o reporty společností FAANG, které včera zaznamenaly výprodej poté, co Microsoft a Alphabet rovněž nenaplnily očekávání investorů. Akcie před otevřením ztratily téměř 20 % a ustoupily na úrovně, které nebyly k vidění od roku 2016:
  • Akcie Meta Platforms po Zuckerbergově hrozbě ztrácejí
    Poté, co Mark Zuckerberg pohrozil Evropanům zrušením služby Facebook a Instagram, se akcie jeho společnosti Meta Platforms propadly o 5,14 %. Ve sporu jde o přenášení dat na servery ve Spojených státech, s čímž nesouhlasí EU.
  • Akcie Meta Platforms rostou díky umělé inteligenci 📈🔌
    Společnost Meta Platforms (META.US) oznámila založení týmu, který bude vyvíjet produkty založené na umělé inteligenci pro aplikace WhatsApp, Messenger a Instagram. Společnost investuje do strojového učení a umělé inteligence ve svých reklamních systémech. Kromě toho Meta informovala o úspěchu s nástrojem proti změnám v ochraně osobních údajů, které provedla společnost Apple (ty způsobily odhadem ztrátu příjmů ve výši více než 10 miliard dolarů).
  • Akcie Meta Platforms se přibližují minimům z roku 2018
    Cena akcií Meta Platforms pokračuje ve svém drastickém poklesu. Společnost tíží nákladné uvádění produktů na trh související s trendem Metaverse a slábnoucím reklamním segmentem:
  • Akcie Meta Platforms v premarketu získávají díky potvrzení zpráv o propouštění
    Společnost Meta Platforms (META.US) se dnes v předobchodní fázi obchoduje o více než 3 % výše poté, co se potvrdily dřívější zprávy o masivním propouštění. Akcie společnosti nedávno posílily díky zprávě, že se chystá zrušit "tisíce pracovních míst". Tyto zprávy z médií byly dnes potvrzeny oznámením společnosti a to poslalo akcie v premarketu výše.
  • Akcie Meta po spekulacích WSJ o propouštění posilují
    Akcie nedávno přeprodané společnosti Marka Zuckerberga Meta Platforms (META.US) dnes získávají téměř 6 % díky zprávám z The Wall Street Journal ohledně blížící se vlny propouštění ve společnosti. Investoři vnímají perspektivu snižování nákladů pozitivně. Ke konci letošního září firma zaměstnávala téměř 87 tisíc lidí. Od svého založení si akcie Meta vedou nejhůře ze všech společností S&P500:
  • Akcie Micronu se po snížení výhledu Morgan Stanley propadly
    Akcie Micron Technology (MU.US) spadly během páteční seance o 4 % poté, co banka Morgan Stanley snížila výrobci polovodičových čipů rating z "equal-weight" na "underweight" a ponechal cílovou cenu na 56 USD za akcii. Ke snížení došlo po červnovém zveřejnění čtvrtletních výsledků, které zaostaly za tržními projekcemi a poskytly vodítko pro nadcházející čtvrtletí, což bylo taktéž zklamáním.
  • Akcie Microsoft: Bude cena akcie růst i po odkoupení Nuance?
    V rámci dnešní technické a fundamentální analýzy se budeme věnovat akciové společnosti Microsoft, takže se od minulého příspěvku na akcie AMD nijak neodvrátíme od technologických titulů. Kolem Microsoftu se v poslední době děje spousta věcí.
  • Akcie Microsoft dlouhodobě rostou. Evropská komise schválila akvizici s Nuance
    Akcie Microsoft (MSFT) mají za sebou dlouhé období silného růstu, který zatím nemá konce. Za posledních pět let se se zhodnotily o zhruba 450 %. V první polovině roku jsme si řekli, že Microsoft chystá akvizici se společností Nuance. Ta se zřejmě chýlí ke svému úspěšnému konci. Čína také omezila internetový vyhledávač Bing, který Microsoft provozuje. Samozřejmě nezapomene ani na to nejdůležitější – hospodářskou analýzu společnosti. Provedeme si také aktuální technickou analýzu akcie MSFT a ukážeme si 3 důležité supporty, které by mohly hrát významnou roli při dalším vývoji ceny akcie.
  • Akcie Microsoft: spící šípková Růženka, kterou může vzbudit tablet Surface
    Microsoft není v současnosti zrovna “cool?. Jeho akcie jsou podhodnocené. Z nového tabletu Surface se může stát hit, který ukrojí část z koláče iPadu a Androidu. Řada nových tabletů od jiných výrobců bude běžet na operačním systému Windows 8 od Microsoftu. Čeká akcie růst?
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank