Pátek 19. duben 2024 13:30
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Swissquote Bank
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace

Přehled výkonnosti ETF Portfolií v Purple Trading - Q2 2021

29.07.2021 12:56  Autor: Purple Trading  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Jen pro zopakování na úvod, žádné z našich ETF portfolií není aktivně řízeno, a pouze pasivně kopíruje dění na trzích. Jejich výkonnost proto velmi úzce koreluje s vývojem hlavních světových ekonomik, resp. jejich kapitálových trhů.

O dění na finančních trzích vás pravidelně informujeme prostřednictvým pravidelných webinářů, denních videí, článků a analýz, pojďme se proto nyní podívat, jak se to projevilo na výkonnosti samotných portfolií.

Smíšená portfolia

Grafy výkonnosti ETF portfolií k 31. 3. 2021
Grafy výkonnosti ETF portfolií k 30. 6. 2021 - smíšená portfolia


Každé z těchto tří smíšených ETF portfolií obsahuje stejné podkladové ETF instrumenty, rozdíly mezi nimi jsou pouze v alokaci zainvestovaných prostředků klienta mezi dluhopisové a akciové ETF. I proto grafy všech tří portfolií vypadají velice podobně a liší se pouze v nominálních hodnotách a výkyvy mezi výnosy a ztrátami.

Výkonnost smíšených ETF portfolií v %, k 30.6.2021, očištěná o poplatky*:


Dluhopisy / akcieQ2 2021YTD (od 1.1.2021)Od spuštění (1.2.2019)
Conservative70 / 30+2,86 %+5,39 %+18,23 %
Balanced50 / 50+4,50 %+9,19 %+27,44 %
Dynamic30 / 70+5,96 %+12,72 %+36,61 %


* Informace uvedené výše se vztahují k minulosti; minulý vývoj však není zárukou či spolehlivým indikátorem budoucích zisků. Mějte, prosím, na paměti, že váš čistý zisk se může nadále lišit i vlivem času vstupu do investice, vlivem poplatků spojených s užíváním portfolia (Poplatek za správu portfolia a/nebo Vstupního poplatku), ale také potenciálními rozdíly mezi výkonností EUR, CZK či USD verzemi tohoto portfolia.

Čistě akciová portfolia

Čistě akciová portfolia q1 2021
Grafy výkonnosti ETF portfolií k 30. 6. 2021 - čistě akciová portfolia

 

Čistě akciová ETF portfolia jsou tvořena ETF instrumenty, které kopírují pouze akciové indexy, a jedná se tak o rizikovější, ale výnosově i potenciálně zajímavější kategorii.

 

Výkonnost akciových ETF portfolií v %, k 30. 6. 2021, očištěná o poplatky*:


Dluhopisy / AkcieQ2 2021YTD (od 1.1.2021)Od spuštění (1.2.2019)
Global stocks0 / 100+5,65 %+16,56 %+44,22 %
Sector based stocks0 / 100+6,52 %+9,18 %+44,57 %

Informace uvedené výše se vztahují k minulosti; minulý vývoj však není zárukou či spolehlivým indikátorem budoucích zisků. Mějte, prosím, na paměti, že váš čistý zisk se může nadále lišit i vlivem času vstupu do investice, vlivem poplatků spojených s užíváním portfolia (Poplatek za správu portfolia a/nebo Vstupního poplatku), ale také potenciálními rozdíly mezi výkonností EUR, CZK či USD verzemi tohoto portfolia.

Jako vždy, aktuální výkonnost všech ETF portfolií najdete kdykoliv ve své PurpleZone.

Pokud v nynější turbulentní situaci vidíte spíše příležitost, a podobně jako my věříte, že světové ekonomiky a stejně tak i akcie největších firem se budou z nedávných propadů i nadále zotavovat, a nechce se vám analyzovat a vybírat mezi tisíci jednotlivých akciových titulů, ani posílat své investice do předražených podílových fondů nebo nevýkonných bankovních produktů, neváhejte si přímo v PurpleZone založit ETF investiční účet a zkusit investovat diverzifikovaně a jednoduše (ať už pravidelně nebo jednorázově), a to klidně již od 500 CZK nebo 20 EUR.
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Přehled událostí – 31. srpna 2017
    Pár EUR/USD ve středu oslabil, což lze přičítat spekulacím o zásahu ECB na volném trhu, kterými by ECB mohla oslabit euro – v reakci na tyto úvahy dolar znovu získal podporu; spekulace byly posíleny silnými ekonomickými daty – očekává se výsledek dat z trhu práce (pátek).
  • Přehled USD, CAD a JPY: Americký Fed je nucen zpřísnit finanční podmínky kvůli známkám zpomalení ekonomiky
    Fed dnes končí své dvoudenní zasedání a večer budou představena rozhodnutí o sazbách, změnách měnové politiky, shrnutí ekonomických prognóz a závěrečná tisková konference Jeromea Powella. S největší pravděpodobností bude volatilita před oznámením výsledků nízká, protože obchodníci budou vyčkávat, zda centrální banka v souvislosti se známkami oslabování ekonomiky přijme agresivnější opatření, či nikoli. Výrobní index Empire State se již propadl do záporného teritoria a dosáhl hodnoty -11,8, což je nejnižší hodnota za téměř dva roky. To naznačuje prudké oslabení dynamiky, a to ještě předtím, než Fed začne zvyšovat sazby.
  • Přehled USD, CAD a JPY: data z USA a zápis z jednání Fedu určí další vývoj na trzích
    Ačkoli jsou trhy před nadcházejícím svátkem a prodlouženým víkendem v USA pomalé, akciové indexy rostou, kdežto výnosy státních dluhopisů a dolar klesají. Důvodem jsou především o něco méně jestřábí komentáře mluvčích Fedu z tohoto týdne, které kontrastují s prohlášením prezidenta Fedu v St. Louis Jamese Bullarda z minulého týdne, který zdůraznil, že úrokové sazby by se měly dostat alespoň na 5–5,25 %. Šéfka sanfranciského Fedu Mary Dalyová také upozornila na nutnost pamatovat na zpoždění v transmisi změn měnové politiky a prezident atlantského Fedu Raphael Bostic uvedl, že další zpřísnění o 75–100 bb by bylo opodstatněné.
  • Přehled USD, CAD a JPY: Trhy začínají být pokračujícím konfliktem na Ukrajině ohroženy. Další globální krize je na cestě
    Trhy začínají reagovat na konflikt na Ukrajině. Květnové futures kontrakty na ropu Brent vzrostly na 111 USD/barel a aktualizovaly tak svůj sedmiletý rekord. Také plyn je býčí, i když zaostává, zatímco futures na uhlí vzrostly za pouhý týden o více než 50 %. Není pochyb o tom, že pokud bude současný trend pokračovat, svět zažije nejhorší energetickou krizi od roku 1979.
  • Přehled USD, EUR a GBP: Fed pravděpodobně zrychlí růst úrokových sazeb
    Nárůst optimismu vedl v úterý večer k růstu akciových indexů napříč trhem. Nejsilnější pohyb byl pozorován v Evropě, kdy Euro stoxx 50 vzrostlo o 3 % najednou. V kladném teritoriu byly také indexy v USA a Asii. Optimismus však stojí na vratkých nohách, a to jednáních o situaci na Ukrajině. S největší pravděpodobností tento optimismus ve velmi blízké budoucnosti přijde vniveč.
  • Přehled USD, EUR a GBP. Hrozba stagflace se blíží.
    Evropské banky jsou na Velikonoční pondělí zavřené, takže první data, která mohou zvýšit volatilitu, se objeví až s otevřením trhů v USA.
  • Přehled USD, EUR, GBP: Globální recese se rychle blíží
    Prosincové futures na Brent i WTI se nadále obchodují pod 90 USD za barel. Na vině je několik faktorů a všechny souvisí se současným globálním ekonomickým zpomalením. Světové centrální banky se navíc předhánějí v tom, kdo rychleji zvýší sazby, zatímco poptávka velmi rychle klesá. Případnému zvýšení cen také brání rekordní růst zásob ropy v USA. Členové OPEC se k tomu sejdou 5. října. Pravděpodobně budou diskutovat o otázce snížení produkce o 1 milion barelů denně, což, pokud bude schváleno, přiměje každého uvědomit si, že recese může přijít mnohem dříve, než se očekávalo.
  • Přehled USD, EUR, GBP. V eurozóně se zvyšuje riziko stagflace
    Týdenní zpráva CAES naznačila několik trendů najednou, které budou pravděpodobně dominovat v krátkodobém výhledu. Za prvé, dolar přidal 4,6 miliardy do kumulativní dlouhé pozice. Za dva týdny byly výprodeje za 8 týdnů získány zpět a kurz dolaru je nyní nejvyšší od ledna.
  • Přehled USD, NZD a AUD: Powellův projev podpořil poptávku po dolaru
    V pondělí byl za nejdůležitější událost dne považován projev předsedy americké centrální banky (Fed) Jeromea Powella, ve kterém jednoznačně oznámil připravenost zvýšit na příštím zasedání 4. května sazbu o 50 bodů. Před Powellovým projevem o takovém kroku v pátek veřejně hovořil člen Rady guvernérů Christopher Waller, jeho komentář však zanikl mezi řadou spíše opatrnějších hodnocení. Nuže, Powell je rozhodný a futures na sazby v úterý ráno vidí 75% šanci na zvýšení sazeb na konci roku v rozmezí 2,25–2,50 %, což je o více než půl procenta více, než se předpovídalo před několika týdny.
  • Přehled výkonnosti ETF Portfolií v Purple Trading - Q1 2021
    Jen pro zopakování na úvod, žádné z našich ETF portfolií není aktivně řízeno a pouze pasivně kopíruje dění na trzích. Jejich výkonnost proto velmi úzce koreluje s vývojem hlavních světových ekonomik, resp. jejich kapitálových trhů.
  • Přehled výkonnosti ETF Portfolií v Purple Trading - Q3 2021
    Jen pro zopakování na úvod, žádné z našich ETF portfolií není aktivně řízeno, a pouze pasivně kopíruje dění na trzích. Jejich výkonnost proto velmi úzce koreluje s vývojem hlavních světových ekonomik, resp. jejich kapitálových trhů.
  • Přehled výkonnosti strategií v Purple Trading - Q1 2021
    V této rubrice se pravidelně díváme na to, jak se v daném čtvrtletí vedlo vybraným strategiím a jejich poskytovatelům. Jak na tom tedy ke konci dubna byly ty nejoblíbenější nebo nejvýkonnější z nich?
  • Přehled výkonnosti strategií v Purple Trading - Q2 2021
    V této rubrice se pravidelně díváme na to, jak se v daném čtvrtletí vedlo vybraným Strategiím a jejich poskytovatelům. Jak na tom tedy ke konci června byly ty nejoblíbenější nebo nejvýkonnější z nich?
  • Přehled výkonnosti strategií v Purple Trading - Q3 2021
    Optimus je automatizovaná strategie založená čistě na price action. Otevírá objednávky v hodinách s velkým objemem, kdy jsou lepší podmínky likvidity a spready. Objednávky jsou zadávány, když je detekována velká volatilita a formace price action. Obchodované portfolio je nastaveno na 10 měnových párů a finančních nástrojů na mezibankovním trhu. Strategie a její parametry jsou denně sledovány, algoritmy vyhodnocovány a optimalizovány zkušenou skupinou vývojářů a programátorů.
  • Přehled výkonnosti strategií v Purple Trading - Q4 2020
    V této rubrice se pravidelně díváme na to, jak se v daném čtvrtletí vedlo vybraným strategiím a jejich poskytovatelům. Jak na tom tedy ke konci dubna byly ty nejoblíbenější nebo nejvýkonnější z nich?
  • Přehled vývoje EUR/USD: Euro roste
    ECB minulý týden podle očekávání ponechala úrokové sazby beze změny. V nových projekcích svých pracovníků revidovala výhled HDP, celkové inflace a jádrové inflace na rok 2024 směrem dolů. Pro rok 2025 ECB snížila své prognózy o 0,1 % pro celkový ukazatel a o 0,2 % pro jádrový ukazatel. Jádrová inflace pro rok 2026 byla revidována směrem dolů o 0,1 %.
  • Přehled vývoje měnového páru EUR/USD. 27. března. ECB je plně připravena na červnové uvolnění měnové politiky
    Měnový pár EUR/USD se v úterý nadále obchodoval klidně s nízkou volatilitou. Během dne byla sice testována linie klouzavého průměru, ale klesající trend zůstává zachován. I když dojde k jistému proražení klouzavého průměru, nebude to znamenat začátek nového vzestupného trendu. Stojí za zmínku, že ve 24hodinovém časovém rámci nedává technický obrázek prostor pro dvojí interpretaci. Zpočátku jsme byli svědky silné korekce proti novému klesajícímu trendu, po níž následovala slabá korekce v rámci téhož klesajícího trendu. Pokles páru by tak měl pokračovat téměř v každém případě.
  • Přehled vývoje měnového páru EUR/USD. 3. dubna. Inflace v Německu přiblížila ECB k uvolnění politiky
    Měnový pár EUR/USD se během úterní evropské obchodní seance mírně zvýšil, což se po poměrně výrazném poklesu z předchozího dne očekávalo. Volatilita se podle očekávání snížila, neboť makroekonomické pozadí bylo v úterý slabší. V útery bylo sice zveřejněno více zpráv než v pondělí, ale v pondělí byl zveřejněn PMI ISM v USA, který spadá do kategorie "velmi důležitých" zpráv. A včera jsme se, pokud jde o ty "relativně důležité", dočkali pouze inflace v Německu a JOLT v USA. Nejedná se o bezvýznamné zprávy, ale jejich význam pro trh je nižší než v případě ISM.
  • Přehled vývoje měnového páru GBP/USD dne 11. dubna 2024
    Také měnový pár GBP/USD vykázal ve středu výrazný pokles. Nezapomeňme, že volatilita měnového páru GBP/USD je nízká již několik měsíců v řadě, takže včerejší pohyb o 200 bodů vypadá ohromně. V současné době se však na technickém obrazu páru nic zásadního nezměnilo.
  • Přehled vývoje měnového páru GBP/USD dne 5. dubna 2024
    Měnový pár GBP/USD se ve čtvrtek také obchodoval na vyšší úrovni, ale rozhodně mnohem níže než den předtím. Volatilita se předvídatelně snížila, protože makroekonomické pozadí bylo celý den velmi slabé. Obchodníci se v podstatě mohli soustředit pouze na druhý odhad britského indexu nákupních manažerů ve službách a na zprávu o nových žádostech o podporu v nezaměstnanosti v USA. Ani první, ani druhá zpráva neměly na náladu na trhu výraznější vliv.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new