Úterý 19. březen 2024 08:08
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
XTB trading konference 2024

Pozitivní statistika dala trhu šancí na odpočinek.

27.09.2013 10:10  Autor: MAYZUS  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
Ve čtvrtek, Americký trh uzavřel obchodní seancí s menším přírůstkem. Dobrý zprávy z trhu práce a optimistický prohlášení senátora Stein vyvolalo zvýšení poptávky po padlých v ceně akciích po době pětidenní korekce. Primární množství žádosti o podporu v nezaměstnaní nečekaně kleslo na 305 tisíc z předpověděných 310t, a to stalo minimální úrovní za posledních 6 let, republikánský senátor s jistotou prohlásil že ani ukončení prací vlády, ani nesplnění v souladu s povinnostmi, se nestane.

Zdálo se, že zprávy bylo dost aby "pobídnout" korekční růst tržních indexů. Nicméně, je třeba vzít na vědomí, že HDP v posledním čtení ve 2. čtvrtletí je 2,5%, i když narůst 2,6% byl předpovídány.

V návazností na výsledky obchodní seancí, indikátor "blue chips" Dow Jones Industrial Average index, byl uzavřen s růstem v 0,36% na úrovní 15328,30 bodů, index světového trhu S&P 500 vzrostl na 0,35% a je na úrovní 1698,67 bodů, a index Hi-tech firem, Nasdaq vzrostl na 0,70% a zastavil se na úrovní 3787,43 bodů.

Situace na komoditním trhu zda se poměrně stabilní. Dnes ráno, Brent se obchoduje na úrovní 108,95$ za barel ztratil 0,23%, Light klesl na 0,45% a obchoduje se na úrovní 102,55$ za barel. Klíčem k úrovní podpory Brent je zafixovaní na hladině 106,00 - 107,00$ za barel. V poslední době pozorujeme konsolidaci, volatilita byla snížena.

Na měnovém trhu, můžeme vidět posíleni dolaru s ohledem na všechny hlavní měnový páry. EUR/USD obchoduje se na úrovní 1,3491, po včerejším testovaní úrovně podpory na základě 1,3470. Britská libra byla pod mírným tlakem potom, co byla publikovaná zpráva o běžném účtě platební bilancí za první čtvrtletí, která ukázala největší deficit z 1955 roků. To zpochybňuje možnost ekonomiky pokračovat v rekonstrukci s rozvinutou rychlostí kvůli dalšímu posíleni sterlingu. Dnes ráno, britské libře se vede a je na úrovní 1,6110.

Na dnešek se neplánuje zveřejnění žádných důležitých makroekonomických statistik, takže nic v průběhu dne nebude moct příliš ovlivnit pozicí dolaru, ale přes to den bude nasycen važnými událostí. Hned 3 členové Výboru na otevřených trzích FRS v USA vystoupej s řečí na různých akcích.
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Pozitivní rozjezd do nového roku, omikronu navzdory
    Omikron sice dál řádí, ale finanční trhy se tím nenechávají rozházet. Některé asijské trhy nebo Londýn ještě zůstávají zavřené, ale kontinentální Evropa se rozjíždí do nového roku pozitivně, a to i přes zvažovaná opatření v Německu. DAX roste o 0,9 pct, CAC 40 je +1,1 pct, AEX dopoledne přidává 0,6 pct.
  • Pozitivní seance byly na pražské parketu tento týden v menšině
    Dva dny se BCPP obchodovala tento týden v plusu. Ale i to stačilo aby eliminovala negativní seance a za celý týden se jeho hodnota jen mírně nižší (krátce před koncem obchodování). Bohužel nebyly zveřejněny žádné podstatnější kurzotvorné zprávy. V růstu pokračuje Avast, který opět posílil za týden o více něž 5 %. Je to nejúspěšnější jméno na BCPP posledních týdnů. Těsně přes jedno procento přidaly za týden ČEZ a PMČR. Ostatní tituly bohužel skončil slabší. Za celý týden se nejvíce propadaly finanční domy Erste Group (-4 %) a Komerční banka (-3 %).
  • Pozitivní sentiment může na trhu přetrvávat až do konce ledna 2023
    Chuť riskovat od začátku nového roku prudce vzrostla, což vyvolalo tlak na dolar napříč trhy. Ve skutečnosti do poloviny ledna všechny hlavní světové akciové indexy výrazně posílily, přičemž evropské a čínské ukazatele vedly. Americké ukazatele se naopak snažily udržet krok.
  • Pozitivní sentiment se na euru dlouho neudržel
    Pozitivní nálada z výsledků evropského summitu euro rychle opustila. Optimismus vyprchal poté, co se Finsko a Nizozemsko v pondělí postavili proti...
  • Pozitivní start do dalšího týdne rozkývala politická rošáda v Británii
    Na začátku nového týdne se zdá, že se investoři rozhodli soustředit raději na dobrá data přicházející ze světových ekonomik, než na nadále se vyostřující obchodní konflikt mezi Čínou a USA. Doznívající dopad pátečního překvapivě vysokého nárůstu americké zaměstnanosti dnes ráno podpořil květnový růst německého exportu. Nejistotu však na trhy přidala politická rošáda v kabinetě britské premiérky Theresy May.
  • Pozitivní start do nového týdne zařídila data, křivka i jednání
    Nový týden a zároveň nový měsíc začínají na hlavních finančních trzích výrazně pozitivně. Evropské akcie odstartovaly strmým růstem přes jedno procento a u dluhopisových výnosů sledujeme také slušný nárůst na 10Y splatnosti kolem 3 bodů. Eurodolar se trochu zvedá na 1,1240 a spolu s ním se posouvá lehce vzhůru také britská libra, jež se vůči dolaru obchoduje na 1,3090. Japonský jen se naopak dostává pod tlak. Ropa Brent navazuje na pátek růstem o 1,5 procenta.
  • Pozitivní start. Fiskální balík znovu a jinak, o brexitu se jedná dál
    Vstup do dnešního dne byl pro evropské trhy pozitivní, načež po úvodu pohyb ustává a je lehce korigován. Akcie na kontinentě přidávají, měřeno hlavními indexy, zhruba 0,7 procenta, zatímco britský trh se drží jen lehce v plusu. Dluhopisové výnosy mají tendenci mírně růst v případě jádrových trhů. Spolu s akciemi zamířila vzhůru také ropa, zlato se naopak stahuje o půl procenta níž.
  • Pozitivní start týdne i přes další regulatorní krok Číny
    Finanční trhy se do nového týdne snaží vykročit úspěšněji, než zakončily ten předchozí. Částečně je v tom brzdí nové zprávy, ale přesto se akcie v Evropě posouvají nahoru, zatímco dluhopisy jsou stabilní, případně také na cenách stoupají.
  • Pozitivní start týdne nahrává dolaru. Koruna bojuje o 26,00
    Koruna dál testuje hranici 26,00 a dokázala se mírně pod ní udržet už déle než při předchozích pokusech. Do karet jí ráno zahrál lepší domácí index nákupních manažerů, jenže k němu koruna vůbec nehleděla. Kurz se vyhoupl lehce nad zmíněnou hranici a vypadá to spíše na boj sázkařů na zlepšování úrokového diferenciálu vůči eurozóně s těmi, které už láká výběr zisků z dřívějšího posílení české měny.
  • Pozitivní statistický udaje posouvají ceny nahoru.
    Včerejší den byl docela nasycený: byla publikována zajímavá statistická data. Makroekonomické statistická data z Činy ...
  • Pozitivní statistika z trhu práce podpořila trhy.
    Poslední den prvního obchodního týdne měsíce, jako vždy, byl poznamenán publikaci jedné z nejdůležitějších makroekono...
  • Pozitivní statistika z trhu práce podpořila trhy.
    Poslední den prvního obchodního týdne měsíce, jako vždy, byl poznamenán publikaci jedné z nejdůležitějších makroekono...
  • Pozitivní statistiky jsou inspiraci pro investoři.
    V piatok, 06. decembra, boli publikované štatistické údaje z USA a množstvo amerických makroekonomických indikátorov. Aj napriek významu každého z nich sa najväčšiemu záujmu tešili výsledky podrobnej inšpekcie národného pracovného trhu, keďže ide o prioritu súčasnej situácie a takisto aj budúcej perspektívy americkej ekonomiky. Ústredná pozornosť bola venovaná zamestnanosti v nepoľnohospodárskom sektore.
  • Pozitivní statistiky z USA mohou vrátit zpět rizikový apetit a vyvinout tlak na dolar (očekávejte pokračující růst USD/JPY a pokles XAU/USD)
    Silná data z USA způsobila, že před zasedáním Fedu příští týden trhy rostly. Spotřebitelská inflace v srpnu údajně vzrostla, zatímco inflace ve zpracovatelském průmyslu klesla o 0,1 % meziměsíčně a 8,7 % meziročně. Pozitivní reakce investorů zjevně naznačovala rostoucí naděje na zpomalení inflačních tlaků, což vedlo k růstu amerických akcií a mírné korekci výnosů amerických dluhopisů a dolaru.
  • Pozitivní stránka hurikánové sezóny
    SEZÓNA: Očekává se, že povětrnostní podmínky El Niño budou v zimě sílit. To s sebou obvykle přináší rozsáhlé poruchy počasí a zemědělských komodit, ale jednou ze světlých stránek je často slabší než průměrná sezóna hurikánů v Atlantiku. Ta trvá od června do listopadu a letos se očekává, že USA zasáhnou tři velké bouře (viz graf). Jedná se o každoroční hrozbu zejména pro americké trhy s benzínem, LNG a pojištěním. Rafinerie a vývozci LNG jsou v drtivé většině soustředěni na exponovaném pobřeží Mexického zálivu. Pojišťovny sledují Floridu, ekonomiku státu s hodnotou 1,5 bilionu dolarů, která je svou velikostí podobná Španělsku nebo Mexiku.
  • Pozitivní tržní vývoj se přenáší i do Evropy, korunu však před ČNB neinspiruje
    Solidní den na Wall Street inspiroval k růstu Asii a poté také Evropu. Akciové indexy si zde připisují v úvodu kolem 1,5 procenta. Značně se zlepšila také situace na trhu s dluhopisy periferie eurozóny. Zatímco včera táhla Itálie výnosy vzhůru, dnes sledujeme opačný vývoj. Při větší poptávce po riziku se pak spíše prodávají bezpečné jádrové dluhopisy, zejména na delším konci.
  • Pozitivní údaje ADP ovlivní kurz dolaru jen minimálně
    Po delší fázi konsolidace na trhu amerického vládního dluhu byl začátek nového roku ve znamení pokračujících výprodejů státních dluhopisů, které zvýšily výnosy. Zde výnos benchmarkového desetiletého T-Note prudce vzrostl na lokální maximum z 24. listopadu loňského roku, což zřetelně ovlivnilo kurz dolaru. Vzhledem k tomu dolarový index ICE po poklesu pod klíčovou úroveň 96,00 b. v poslední prosincový obchodní den prudce vzrostl a opět se nachází nad touto klíčovou úrovní.
  • Pozitivní úvod, pak ale míří Nasdaq do záporu. Bez silných zpráv mírní volatilita
    Americké akciové indexy obchodují dvě hodiny po otevření trhů v lehkém záporu, až na technologický Nasdaq , který aktuálně propadá o více než jedno procento.
  • Pozitivní úvod pro akcie při dozvuku včerejších zpráv. Eurodolar hájí pozice
    Na hlavních evropských akciových trzích dopoledne sledujeme mírný nárůst v návaznosti na včerejšek. Výš jsou také americké futures. Do hry se nezapojují nová témata, spíše tak vidíme dozvuky plného schválení vakcíny od Pfizer/Biontech v USA, přičemž se nevracejí obavy z nových zpráv, jimiž může přispět tento týden Fed.
  • Pozitivní úvod týdne na Wall Street
    Včerejší obchodování v USA se neslo v pozitivním duchu. V případě amerických bank došlo k mírnému uklidnění situace, ovšem zdaleka není vyhráno - například First Republic Bank včera propadla o dalších 47 % a dostala se tak až na úroveň 12,18 USD za akcii (ještě před měsícem stála cca 150 USD za akcii). Rovněž tradiční velké banky v závěru dne odepsaly úvodní zisky (Bank of America -0,3 %, Citigroup -0,4 %, Wells Fargo -0,7 %). Nejlépe se včera vedlo energetickému sektoru (Chevron +1,5 %, Exxon Mobil +2,6 %, Halliburton +2,5 %). Velmi slušný den mají za sebou i telekomunikace (AT&T +2 %, Verizon +1,7 %). Smíšený vývoj jsme pak mohli pozorovat v případě technologického sektoru (Apple +1,6 %, Alphabet -0,5 %, Microsoft -2,6 %, Tesla +1,7 %, AMD -1 %, Nvidia 0,7 %, Meta +1,1 %).
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple pivot points