Pátek 29. březen 2024 00:54
reklama
InstaForex Ebook
reklama
Purple trading AI
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader

Nárůst zisku Trinity Bank v roce 2022 o 400 %

30.01.2023 12:17  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Česká Trinity Bank zaznamenala v roce 2022 nejlepší hospodářské výsledky ve své historii. Stabilní růst banky a její rostoucí počet klientů se odrazil v rekordním zisku jedné miliardy korun před zdaněním, což je oproti roku 2021 nárůst o 400 %. Přesná hodnota zisku bude známa po auditu hospodaření banky.

Pětinásobná hodnota zisku oproti roku 2021 je mj. i výsledkem výrazného zaměření na služby i servis klientům. To, že to byla správná cesta, ukazuje více jak 100 % nárůst počtu klientů, kdy v posledním měsíci roku 2022 Trinity Bank pokořila metu sta tisíc klientů. „Naše aktivita na trhu, důraz na aktivní rozšiřování pobočkové sítě a profesionální služby orientované na každého jednotlivého klienta, pomohly bance v jinak složitém a externími vlivy významně ovlivněném roku využít příležitosti pro velmi dynamický růst banky. A to nejenom v tržbách zisku, ale logicky i v bilanční sumě,“ krátce komentuje výsledky roku Dušan Benda, předseda představenstva Trinity Bank.

Důraz na rostoucí síť poboček Trinity Bank v ČR

V roce 2022 razantně rozšířila Trinity Bank svou pobočkovou síť o nová obchodní místa v Českých Budějovicích, Hradci Králové, Liberci, v Plzni i v Ostravě. Další nová pobočka banky bude otevřena v Olomouci. „Máme jasný cíl a tím je respektovaná středně velká středoevropská zemská banka se silným profesním i ekonomickým zázemím v regionech poskytující služby ve vysokém standardu,“ nastiňuje rozvoj Trinity Bank její předseda představenstva Dušan Benda. 

Další ekonomické údaje o TRINITY BANK

Rok 2022 byl pro banku velmi úspěšný nejenom v růstu zisku, počtu klientů, ale také ve spojení se zvýšením bilanční sumy. Ta ke konci roku 2022 dosáhla výše 64 mld. Kč a oproti roku 2021 narostla o 27 mld. Kč, což je 73% nárůst proti loňskému roku. Samotná výše regulatorního kapitálu činila 4 mld. Kč, celkový kapitálový poměr dosáhl 22,2 %.

Nadále platí, že akcionářská struktura Trinity Bank zahrnuje téměř 9 tis. drobných českých akcionářů a podíl veškerých výnosů banky generovaných z aktiv v České republice k 31. 12. 2022 přesahuje 99 % a zbylou část z aktiv v jiných státech EU.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Na rozdíl od spotřebitelských cen ty produkční nepřekvapily
    Zatímco spotřebitelské ceny v závěru loňského roku trhy překvapily výrazně nižší meziroční dynamikou, u cen průmyslových výrobců se žádné překvapení nekonalo. Během prosince zaznamenaly v souladu s očekáváním meziměsíční vzestup o 0,2 %, oproti prosinci 2019 se ceny vůbec nezměnily, když v listopadu zaznamenaly minimální snížení o 0,1 % y/y.
  • Narůstající rozdíl v příjmech a bohatství ohrožuje světovou ekonomiku
    Narůstající rozdíl v příjmech a bohatství ohrožuje světovou ekonomiku...
  • Nárůst cen plynu Gazprom ve čtvrtletí zajistil rekordní tržby
    Gazprom v uplynulých 3 měsících vytvořil rekordní čistý zisk a na rekordní hodnoty vystoupily i jeho tržby. K tomu přispěl především nárůst ceny plynu.
  • Nárůst nerizikového sentimentu
    Růst nerizikového sentimentu vede investory k tomu, aby přestali zaujímat nové pozice a uchylovali se k bezpečným aktivům. Klíčovými politickými událostmi jsou záchrana Argentiny MMF, jednání o dohodách NAFTA spolu s Trumpovým odmítnutím nulových cel na vozidla z EU a jeho záměrem uvalit do příštího týdne další celní poplatky v hodnotě 200 miliard dolarů na dovoz z Číny.
  • Nárůst pracovních míst podle ADP reportu byl nižší
    Nárůst pracovních míst podle ADP reportu z trhu práce byl v lednu 106 tis. oproti revidovaným 253 tis. v prosinci. Trhy očekávaly nárůst 180 tis. pracovních míst.
  • Nárůst rizikového apetitu ve světě skutečně prospívá měnovému páru GBP/USD
    Libra využila svého statusu rizikové měny a na pozadí rychlé rally světových akciových indexů v čele s těmi americkými uzavřela poprvé od poloviny ledna první týden v zelených číslech. Díky pozitivním podnikovým zprávám výrobce čipů NVIDIA byly na amerických, evropských a dokonce i japonských akciových trzích dosaženy nové rekordy. Japonský trh potřeboval k aktualizaci svého historického maxima 34 let! Pro pokračování rally na GBP/USD by však bylo dobré využít i jeho vlastních zdrojů.
  • Nárůst transakcí Cardana, investoři si kryptoměnu oblíbili
    Poptávka institucionálních investorů po Cardanu (ADA) roste. Indikuje to vysoký objem transakcí s částkami přesahujícími 100 000 dolarů. Když se podíváme na včerejšek, ADA měla objemy 69,09 miliard dolarů, z toho 99% byly velké transakce. V posledních sedmi dnech objem transakcí zaznamenal přes 100 000 dolarů, objem 383,12 miliard. Cardano však zůstává vysoce decentralizovaný, ale pouhých 10% dodávek je v oběhu v rukou takzvaných „velryb“.„
  • Nárůst volatility může být pro dolar zkouškou
    Americký dolar v poslední době oslabil. Další pokles se ale může v krátkodobém horizontu zkomplikovat, pokud americký Kongres nedokáže přijít s dostatkem nových stimulů. A časové okno pro zavedení nových opatření je poměrně úzké. Pro dolarové medvědy by mohlo být nejtěžší zkouškou zhoršení situace v oblasti rizikových aktiv, ať už budou příčiny jakékoli, a případné zvýšení volatility.
  • Nárůst XRP o 30 % během tohoto týdne? 
    Cena XRP, naivního tokenu XRP Ledger, za posledních 30 dní vzrostla o více než 33 % a od začátku roku se zvýšila o více než 91 %, protože překonává řadu jiných kryptoměn, ale nedosahuje výkonnosti BTC. Někteří analytici však tvrdí, že cena XRP bude v blízké budoucnosti nadále růst.
  • Nárůsty cen brání dokončování staveb
    „Realitní trh dál sužuje akutní nedostatek nemovitostí nabízených k prodeji, což vede ke skokovému růstu cen. Ten by do budoucna mohl být zmírněn zvyšujícími se úrokovými sazbami na hypotékách, které mohou odradit nové zájemce o pořízení vlastního bydlení. Snížení zájmu na hypotečním trhu by však nemělo vést k poklesu cen nemovitostí,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Nasaďte si helmy, dnes se rozhoduje o úrokových sazbách
    07.04.2011 Autor: Peter Garnry, Equity Strategist, Saxo Bank, http://www.saxoban...
  • NASA spolupracuje s Epic Games, aby vytvořili simulaci metaverse Marsu
    Americká vesmírná agentura NASA se spojila s Epic Games, společností stojící za Fortnite, aby vytvořila výzvu pro vývojáře, aby dohromady mohli vytvořit marťanský metaverzní zážitek. Výzva bude zahrnovat mnoho úkolů, včetně návrhu několika klíčových prostředí pro marťanské astronauty, které budou vykresleny pomocí Unreal Engine 5 od Epic Games.
  • NASA zastavil práce na lunárním modulu SpaceX kvůli žalobě Bezosovy firmy
    Americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA) pozastavil práce na lunárním modulu se společností SpaceX Elona Muska. Učinil tak kvůli žalobě konkurenční firmy Blue Origin miliardáře Jeffa Bezose, která se týká rozhodnutí vesmírné agentury uzavřít smlouvu v hodnotě 2,9 miliard dolarů (62,6 miliard korun) výhradně se Space X, informovala agentura Reuters.
  • Nasazují si na „financích“ až příliš růžové brýle? Ministerstvo financí vidí loňský výkon ekonomiky optimističtěji než jiné instituce, zlepšilo hlavně odhad výkonu zahraničního obchodu
    Nová, lednová makroekonomická prognóza ministerstva financí je poměrně optimistická ohledně loňska, ohledně letoška již tolik ne. A je také ovšem optimističtější než poslední, zářijová prognóza téhož úřadu. A to zejména díky lepšímu než ještě v září předpokládanému výkonu tuzemského zahraničního obchodu, který ve druhé polovině loňského roku zaznamenal nečekaně silný „finiš“.
  • Na scénu přichází Fed a fiskální útes
    Nick Beecroft, ředitel, Saxo Capital Markets UK, Saxo Bank. V blízké době budou pro trh zásadní dvě událos...
  • Nasdaq atakuje nová historická maxima
    Index Nasdaq v úterý poprvé v historii překonal hranici 6 000 bodů a výš se posunuly i další dva hlavní americké akciové indexy Dow Jones a S&P 500, když silné výsledky firem podtrhly zdraví amerických společností. Nákupní apetit je také podpořen výsledkem francouzských prezidentských voleb, které slibují Emmanuela Macrona jako novou hlavu státu. Macron je proevropsky orientovaný a podporuje větší evropskou integraci. Naopak japonský jen, reprezentant bezpečného přístavu, je po opadnutí strachu pod prodejním tlakem, stejně jako zlato a stříbro.
  • Nasdaq Composite druhý den v řadě poraženým
    Poraženým úterního obchodního dne byl technologický Nasdaq Composite, který odepsal druhý den v řadě. Nejsilnějším sektorem byl včera energetický (CVX +2,11 %, XOM +2,63 %) následovaný finančním (BAC +2,64 %, JPM +2,39 %), což se projevilo na Indexu Dow Jones Industrial Average, který byl z velké trojky tím nejsilnějším. Jednotlivé indexy uzavřely následovně: Index Dow Jones Industrial Average posílil o 0,5 % (35.813 b.), S&P 500 o 0,2 % (4.690 b.) a naopak technologický Nasdaq Composite oslabil o 0,5 % (15.775 b.).
  • Nasdaq Composite nejníže od září 2020
    Napětí i očekávání jde pozorovat hlavně u technologického indexu Nasdaq Composite, který intradenně odepsal i více jak 200 b. a propadl se tak na svá dvouletá minima. Ústředními společnostmi, které táhnou technologický index ke dnu, jsou akcie firem z polovodičového sektoru, jakou jsou Nvidia či AMD, NVDA US -3,36 %, AMD US -1,08 %. Výrazněji se propadly americké automobilky Ford a General Motors, F US -6,89 %, GM US -3,96 %. Jednotlivé indexy uzavřely následovně: Index Dow Jones Industrial Average oslabil o 0,3 % (29.202 b.), S&P 500 o 0,7 % (3.612 b.) a technologický Nasdaq Composite o 1,0 % (10.542 b.).
  • Nasdaq Composite odevzdal 0,61 %
    Páteční obchodní seance pouze potvrdila změnu trendu v obchodování, kdy akcie technologického indexu přerušily vítěznou sérii, která spočívala v kladně obchodovaném týdnu. Nasdaq Composite odepsal 71 b., což z pohledu týdne znamená ztrátu více jak 2 %. Jedním ze slabších členů technologického indexu byly akcie LYFT US -36,47 %, UBER US -4,57 %. Propad se nevyhnul ani akciím polovodičového sektoru. Nejvýrazněji se propadly akcie Nvidia, které odepsaly 4,80 %, AMD US –2,08 %, INTC +0,25 %, MU US -0,60 %. Jednotlivé indexy uzavřely následovně: Index Dow Jones Industrial Average posílil o 0,5 % (33.869 b.), S&P 500 o 0,2 % (4.090 b.) a technologický Nasdaq Composite oslabil o 0,6 % (11.718 b.).
  • Nasdaq Composite odevzdal 2 %
    Z indexů velké trojky byl nejslabším Nasdaq Composite, který se i včera propadl tentokrát o 2,0 %. Nejvíce odolným indexem je průmyslový Dow Jones Industrial Average, který klesl o 1,0 %. Ke společnostem, které táhly průmysl níže, se řadí ty z energetického sektoru, jenž oslabil o 2,65 %. Větší sešup ceny akcií zaznamenala Meta Platforms -6,79 %. Výprodeji na technologickém indexu se nevyhnuly ani akcie polovodičového sektoru, Nvidia -3,75 %, AMD -4,55 %, Intel -1,95 %, Micron Tech. -0,67 %. Akcie výrobců elektromobilů klesají již několikátým dnem, Tesla -1,44 %, Lucid Group -8,27 %. Jednotlivé indexy uzavřely následovně: Index Dow Jones Industrial Average oslabil o 1,0 % (33.596 b.), S&P 500 o 1,4 % (3.941 b.) a technologický Nasdaq Composite o 2,0 % (11.014 b.).
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FBS
OctaFX
Patria Finance
reklama
Swissquote Bank