Čtvrtek 25. duben 2024 12:16
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei ProTrader

Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 15. září

15.09.2022 11:58  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Analýza transakcí páru GBP/USD

Libra testovala úroveň 1,1488 v době, kdy byla linie MACD daleko od nuly, což omezilo sestupný potenciál páru. O něco později pár testoval úroveň 1,1533, ale tentokrát se objevil nákupní signál, který také selhal. Až výprodeje kolem hladiny 1,1582 dokázaly přinést trhu zisk.

analytics6322c9fad7f47.jpg

Pár GBP/USD ve středu ráno vzrostl, protože zpráva o indexu spotřebitelských cen ve Spojeném království byla o něco lepší, než se očekávalo. Odpoledne se však tržní rovnováha vrátila díky údajům o cenách výrobců v USA.

Dnes bude zveřejněna zpráva o maloobchodních tržbách v USA, která v případě poklesu uvolní inflační tlaky, ale také povede ke zpomalení ekonomického růstu. Pokud budou data lepší, než se očekávalo, poptávka po dolaru bude nadále růst. K dispozici bude také týdenní zpráva o žádostech o podporu v nezaměstnanosti a zpráva o výrobních indexech. Obě by mohly donutit pár k dalšímu poklesu.

Pro dlouhé pozice:

Nakupte libru, když kotace dosáhne úrovně 1,1533 (zelená linie na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,1582 (silnější zelená linie na grafu). Přestože je dnes malá šance na růst, obchodníci mohou stále otevírat dlouhé pozice, když bude linie MACD nad nulou nebo od nuly začne stoupat. Libru lze také koupit za 1,1495, ale linie MACD by měla být v přeprodané oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 1,1533 a 1,1582.

Pro krátké pozice:

Prodejte libru, když kotace dosáhne úrovně 1,1495 (červená linie na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,1442. Tlak se vrátí, pokud budou statistiky v USA lepší, než se očekávalo. Všimněte si však, že při prodeji by linie MACD měla být pod nulou nebo se od nuly začíná pohybovat dolů. Libru lze také prodat za 1,1533, ovšem linie MACD by měla být v překoupené oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 1,1495 a 1,1442.

analytics6322ca00e69f7.jpg

Co je na grafu:

Tenká zelená linie je klíčovou úrovní, na kterou můžete umístit dlouhé pozice v páru GBP/USD.

Silná zelená linie značí cílovou cenu, protože kotace se nad tuto úroveň pravděpodobně nedostane.

Tenká červená linie je úroveň, na kterou můžete umístit krátké pozice v páru GBP/USD.

Silná červená linie značí cílovou cenu, protože kotace se pravděpodobně nedostane pod tuto úroveň.

Linie MACD - při vstupu na trh je důležité řídit se překoupenými a přeprodanými oblastmi.

Důležité: Začínající obchodníci by měli být velmi opatrní při rozhodování o vstoupení na trh. Před zveřejněním důležitých zpráv je nejlepší zůstat mimo trh, abyste se vyhnuli prudkým výkyvům kurzu. Pokud se rozhodnete obchodovat během zveřejnění zpráv, pak vždy zadávejte stop příkazy, abyste minimalizovali ztráty. Bez zadávání stop příkazů můžete velmi rychle přijít o celý svůj vklad, zvláště pokud nepoužíváte money management a obchodujete velké objemy.

A nezapomeňte, že pro úspěšné obchodování musíte mít jasný obchodní plán. Spontánní obchodní rozhodnutí založená na aktuální situaci na trhu je pro intradenního obchodníka ze své podstaty ztrátovou strategií.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 14. února
    Libra stoupala po vydání zpráv o počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti a míře nezaměstnanosti ve Spojeném království. Tlak se ale vrátil, jakmile Spojené státy zveřejnily údaje o inflaci.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 14. února (americká seance)
    Úroveň 1,2592 byla otestována v době, kdy linie MACD klesala od nuly. Výsledkem byl sell signál, který vyústil v pokles ceny o více než 40 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 14. září
    Test úrovně 1,2485 ze středečního odpoledne, který se shodoval s růstem linie MACD od nuly, vyvolal nákupní signál a ten vedl k růstu ceny o zhruba 20 pipů. Tlak se zmírnil i proto, že nejnovější údaje o inflaci v USA odpovídaly prognózám a ukázaly pokles cenových tlaků, což pravděpodobně ovlivní budoucí plány Fedu na úrokové sazby. Dnešní prázdný makroekonomický kalendář ve Velké Británii také prodlouží růst, ale k výraznějšímu pohybu dojde až odpoledne, kdy vyjdou další klíčové zprávy z USA.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 14. září
    Libra testovala úroveň 1,1728 v době, kdy byla linie MACD daleko od nuly, což omezilo vzestupný potenciál páru. O něco později pár testoval úroveň 1,1682, ale v té době se linie MACD právě začínala pohybovat pod nulou, což byl dobrý prodejní signál. Ten vedl k poklesu ceny o více než 160 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 14. září (americká seance)
    Další pokles už je omezený, protože test úrovně 1,0732 z dřívější části dne se shodoval s prudkým poklesem linie MACD od nuly. Prázdný makroekonomický kalendář v USA držel obchodování v rámci kanálu, ale nadcházející zprávy z USA by mohly situaci změnit. Například silné údaje o maloobchodních tržbách, žádostech o podporu v nezaměstnanosti a cenách výrobců pravděpodobně zatlačí libru zpět na měsíční minima, zatímco relativně slabé statistiky by mohly vyvolat vzestupnou korekci páru.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 15. března
    Úroveň 1,2803 byla otestována v době, kdy linie MACD klesala od nuly. To vyvolalo prodejní signál, který vedl k poklesu ceny zhruba o 50 pipů. Pár dosáhl cílové úrovně 1,2753. Libra se bude nejspíš dál potýkat s problémy kvůli dnešnímu prázdnému makroekonomickému kalendáři ve Spojeném království.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 15. ledna (americká seance)
    K testu úrovně 1,2745 došlo v době poklesu linie MACD od nuly. Výsledkem byl prodejní signál, který vedl k poklesu ceny o více než 30 pipů. Cílové úrovně 1,2701 pár nicméně pořád nedosáhl.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 15. prosince
    Další růst je omezený, protože úroveň 1,2680 byla otestována v době, kdy linie MACD prudce stoupala od nuly. O trochu později došlo k dalšímu testu, který ale tentokrát vyústil v růst o více než 60 pipů díky tomu, že Bank of England ponechala úrokové sazby na vysoké úrovni. Prodej při odrazu od úrovně 1,2740 vedl ke korekci o 20 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 15. února
    Prudké snížení cenového tlaku ve Spojeném království umožňuje Bank of England přistoupit k dřívějšímu snížení úrokových sazeb. Pokud nadcházející údaje o HDP ukážou tuto potřebu, bude libra pravděpodobně dál klesat. K novému prodeji před zveřejněním statistik z USA povedou i chabé údaje o průmyslové výrobě a obchodní bilanci ve Spojeném království.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 15. února (americká seance)
    Další pokles byl omezen, protože úroveň 1,2548 byla otestována v době, kdy linie MACD poměrně prudce klesala od nuly. Krátce nato došlo k dalšímu testu a tentokrát linie MACD opustila přeprodanou oblast, což vyvolalo nákupní signál. K prudkému růstu ceny ale nedošlo. Slabé údaje o HDP Spojeného království nejspíš ovlivňovaly býčí sentiment.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 15. září
    Test úrovně 1,2459 ze čtvrtečního odpoledne, který se shodoval s poklesem linie MACD od nuly, vyvolal prodejní signál, který vedl k poklesu ceny o zhruba 35 pipů. Nákupy při odrazu od úrovně 1,2425 mezitím vyvolaly růst o zhruba 20 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 15. září (americká seance)
    Test úrovně 1,2430 dřívěji během dne, který se shodoval s růstem linie MACD od nuly, vyvolal nákupní signál, který vedl k růstu ceny o zhruba 10 pipů. Tlak se vrátil krátce po tomto pohybu.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 16. ledna
    Ačkoli neuspokojivé údaje z britského trhu práce vyvíjely na libru tlak, jestřábí výroky guvernéra Bank of England Andrewa Baileyho by mohly vyvolat oživení. Vzhledem k očekávané politice Fedu a několika neúspěšným pokusům o proražení rezistence 1,2780 z minulého týdne ale tento pohyb nebude stačit na vytvoření uptrendu.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 16. listopadu
    K testu úrovně 1,2449 došlo, když linie MACD klesala od nuly, což vyvolalo signál k prodeji. Výsledkem byl pokles ceny o více než 50 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 16. října
    Test úrovně 1,2188, který se shodoval s růstem linie MACD od nuly, vyvolal signál k nákupu. K výraznému růstu ceny ale nedošlo, což vedlo ke ztrátám. Úroveň 1,2156 byla otestována, když se linie MACD nacházela v přeprodané oblasti, což bránilo short pozicím.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 16. února
    Ačkoli k testu úrovně 1,2571 došlo v době, kdy linie MACD poměrně prudce stoupala od nuly, nákupní tlak přetrvával, protože hráči na trhu očekávali po údajích z USA vysokou volatilitu. Výsledkem byl nárůst ceny o více než 30 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 16. února (americká seance)
    Další růst byl omezen, protože úroveň 1,2595 byla otestována v době, kdy linie MACD poměrně prudce stoupala od nuly. Mnozí tím byli překvapeni, protože trh na vcelku silné údaje o maloobchodních tržbách ve Spojeném království reagoval vlažně. Dále, celkově zprávy ukázaly složitou situaci v regionu: rekordně nízkou nezaměstnanost, ale klesající inflaci. Samotná ekonomika opět balancuje na pokraji recese. A maloobchodní prodej při rostoucích příjmech domácností dál roste, což nepochybně povede k růstu inflace. To znamená, že Bank of England čeká v současnosti mnoho změn, takže snížení úrokových sazeb může zvažovat až za dlouho.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 17. ledna
    Další pokles byl omezen, protože úroveň 1,2631 byla otestována v době, kdy linie MACD prudce klesla od nuly. O trochu později pár vystoupal na úroveň 1,2665, ale několik jeho neúspěšných pokusů o její proražení nabídlo vhodné podmínky k prodeji, který vyústil v návrat páru na úroveň 1,2631.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 18. března (americká seance)
    Prázdný makroekonomický kalendář ve Spojeném království udržoval obchody v horizontálním kanálu s vyhlídkou na mírný růst během americké seance. To nicméně vyžaduje dobré statistiky z USA, což bude těžké, protože index trhu s bydlením NAHB má podle prognóz jen malou šanci vyvinout značný tlak na dolar. Nejlepším rozhodnutím by dnes mělo být zůstat v kanálu.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD na 18. ledna
    Další pokles byl omezen, protože úroveň 1,2651 byla poprvé otestována v době, kdy linie MACD prudce klesla od nuly. Podruhé byla otestována naopak v době, kdy se už vrátila z přeprodané oblasti a vyvolala nákupní signál. Cena páru ve výsledku stoupla zhruba o 30 pipů.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new