Pátek 29. březen 2024 15:09
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
InstaForex Ebook
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster srovnani

BREAKING: USDJPY testuje úroveň 143,00

06.09.2022 19:18  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Japonský yen oslabil a USD/JPY dosáhl úrovně 143,00, přičemž atakuje nejnižší úroveň od srpna 1998. Poklesy yenu jsou způsobeny úrokovým diferenciálem, protože BoJ nadále drží úrokové sazby extrémně nízko, zatímco se americký Fed snaží snížit inflaci za každou cenu. Důvodem posílení USD bylo zveřejnění dnešních makroekonomických dat ze sektoru služeb, která zpřístupnila cestu ke zvýšení sazeb na příštím zasedání o 75 bp.  

Šance na zvýšení úrokových sazeb o 75 bp se rapidně zvýšila. Včera večer trh oceňoval pravděpodobnost zvýšení o 75 bp na 59 % a nyní je to téměř 74 %. Zdroj: Bloomberg

USDJPY pokračuje v pohybu na sever. Klíčová rezistence se nachází kolem 149,50, kde se nachází maxima z léta roku 1998. Zdroj: xStation5

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • BREAKING: USD je utlumený, protože FED zvyšuje sazby 0,75%
    The Federal Open Market Committee (FOMC) právě oznámila nejnovější rozhodnutí o měnové politice. Americká centrální banka zvýšila dle očekávání úrokovou sazbu o 75 bazických bodů. Rozhodnutí vyvolalo mírnou reakci na indexy a dolar, přičemž akcie rostou, zatímco americká měna oslabuje.
  • BREAKING: USD je v útlumu po zveřejnění ISM Manufacturing PMI
    ISM výrobní index v USA klesl v červnu na 52.8 bodů, zatímco v květnu dosáhl index 53 bodů. Analytici očekávali 52 bodů.
  • BREAKING: USD/JPY na 22letých maximech❗
    Dnešní FX seance přináší posílení amerického dolaru, což vytváří obrovský tlak na kotace jenu. Pár USD/JPY se vyšplhal na 22letá maxima a míří k psychologické hladině 150. Japonská měna je nadále zatížena holubicí politikou BoJ.
  • BREAKING: USDJPY nejníže od srpna
    USD/JPY rozšířil výprodej vyvolaný nedávným krokem BoJ a prorazil pod úroveň 132,00. Jeden z nejobchodovanějších měnových párů se jen během dnešní seance propadl o téměř 600 pipů a pokud převládne současný sentiment, může být v ohrožení support na úrovni 130,60, který je vyznačen předchozími cenovými reakcemi. Pokud dojde k proražení směrem dolů, další sledovaný support lze nalézt na spodní hranici klesajícího kanálu a 50,0 % Fibonacciho retracementu vzestupné vlny zahájené v lednu 2021.
  • BREAKING: USDJPY omezuje zisky po zprávách Nikkei
    Tento týden probíhají jednání o mzdách. Již nyní je jasné, že velké korporace zvýší mzdy nejméně o 5 %, přičemž jedno z největších zvýšení mzdy se kdy uskutečnilo v Toyotě. Očekává se, že průměrné zvýšení ve všech společnostech bude činit 4,2-4,3 %. Vláda již dříve vyzvala podniky ke zvýšení mezd, což by mělo povzbudit spotřebitelskou aktivitu a inflaci.
  • BREAKING: USDJPY padá kvůli snižujícím se výnosům
    Během čtvrteční seance klesá USD/JPY o více než 200 pips a vzdaluje se tak od 20letého maxima, kde se pohyboval na přelomu dubna a května. Výnosy z amerických dluhopisů prudce klesly kvůli spekulacím o jejich blížícím se vrcholu. Během dnešní seance se výnosy z 10letých dluhopisů snížily až na 2,87 % z nedávných úrovní v blízkosti 3,20 %.
  • BREAKING: USDJPY roste po prohlášení BoJ⚡
    Bank of Japan uvedla, že pravděpodobně bude od 29. listopadu zastávat názor, že je třeba zachovat zdravý stav bankovních aktiv i efektivitu účastníků trhu se zajištěním. Navíc BoJ komentovala změnu cen eglibilního kolaterálu: „Pravidla změníme na základě pravidelného přezkumu přiměřenosti cen kolaterálu a maržových poměrů s ohledem na nedávný vývoj na finančních trzích”. Japonská centrální banka podle Kyodo zvažuje také zvýšení cenového outlooku pro fiskální rok 2023 na úroveň blízkou 3 %.
  • BREAKING: USDJPY sa obchoduje na najvyššej úrovni za posledných päť rokov
    Pár USDJPY počas dnešnej seansy vzrástol takmer o 1,0 % a dosiahol najvyššie úrovne od januára 2017, keďže holubičí prístup Bank of Japan je v kontraste s krokmi iných centrálnych bánk. Napriek rastúcej inflácii a geopolitickému napätiu spôsobenému ruskou agresiou voči Ukrajine, BoJ opakovane vyhlásila, že bude udržiavať ultra uvoľnenú menovú politiku, aby podporila oživenie ekonomiky a dosiahla svoj 2% inflačný cieľ. Politici sa stretnú budúci týždeň, avšak guvernér BOJ Haruhiko Kuroda už vylúčil možnosť stiahnutia stimulov.
  • BREAKING: USDJPY se propadá, intervence Bank of Japan?
    USD/JPY zažil rychlý a strmý pokles krátce po 15:00 GMT. Zatímco byly zaznamenány i pohyby na jiných FX párech vázaných na USD, pohyb vůči japonské měně byl největší. Zatím se neobjevily žádné zprávy, které by mohly pokles ospravedlnit. USD/JPY se již nějakou dobu obchoduje nad hranicí 150,00 – tato úroveň je často považována za spouštěč intervencí Bank of Japan. To však nevypadá jako taková intervence, protože pár klesl kolem 0,5 %, zatímco zásahy BoJ provedené na začátku tohoto roku obvykle zaznamenaly pohyb páru kolem 2 %. Na druhou stranu je těžké najít jiný logický důvod, proč byl pohyb na USD/JPY tak náhlý.
  • BREAKING: USDJPY se stahuje z čerstvého maxima
    Odpoledne můžeme pozorovat určité oslabení dolaru, protože šance na další zvýšení sazeb FOMC v letošním roce a vyšší terminální vrchol se po zprávách WSJ zmenšují. EUR/USD vyskočil nad úroveň 0,9801, nicméně největší pohyb lze pozorovat na páru USD/JPY navíc podpořený spekulacemi ohledně další intervence BoJ. Průzkum BofA z minulého týdne ukázal, že longy na USD jsou mezi obchodníky nejoblíbenější, takže není překvapením vidět velké pohyby v retracementech.
  • BREAKING: USDJPY ztrácí, protože japonský jen posílil díky růstu mezd
    Japonský jen posiluje a měnový pár USD/JPY se opět zvýšil poté, co tisková agentura Kjódó informovala o vyjednaném 5% zvýšení mezd japonskými odbory. Obchodníci se obávají, že vyjednávání o rengo by mohlo být chybějícím kamínkem pro BoJ v případné změně politiky. JIJI tlumočila, že Bank of Japan nyní provádí finální analýzy, jak opustit éru záporných úrokových sazeb.
  • BREAKING: USD klesá kvůli zvýšenému počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti!
    Počáteční: 217 000 oproti očekávaným 210 000 (210 000 dříve). Pokračující: 1818 000 oproti očekávaných 1800 000 (1790 000 dříve).
  • BREAKING: USD klesal poté, co průmyslová výroba ztrácí
    Údaje o průmyslové výrobě v USA za leden byly zveřejněny dnes ve 15:15. Ve zprávě se očekávalo zvýšení průmyslové výroby i stagnace zpracovatelské produkce. Očekávalo se, že využití kapacity se oproti minulému měsíci mírně zlepší.
  • BREAKING: USD klesá po čtení PCE
    Dnes ve 13:30 byl v USA zveřejněn měsíční balík dat za únor včetně údajů o inflaci PCE. Očekávalo se, že zpráva nevykáže žádnou změnu celkové i jádrové PCE inflace na meziroční bázi.
  • BREAKING: USD klesá po datech ISM a JOLTS
    Dnes v 16:00 byly v USA zveřejněny dvě ostře sledované zprávy - index ISM ve službách za listopad a zpráva JOLTS o volných pracovních místech za říjen. Očekává se, že index ISM se oproti říjnu mírně zlepší, zatímco u zprávy JOLTS se očekává pokles počtu volných pracovních míst v říjnu.
  • BREAKING: USD klesá po holubičích datech UoM
    Flash report z University of Michigan za březen byl zveřejněn dnes ve 14:00 GMT. Očekávalo se, že zpráva ukáže, že hlavní index spotřebitelského sentimentu zůstane nezměněn ve srovnání s předchozím měsícem, a to uprostřed růstu subindexu Current Conditions a poklesu subindexu Expectations.
  • BREAKING: USD klesá po horších datech Conference Board
    Dnes v 16:00 byla zveřejněna řada zpráv ze Spojených států. Nejsledovanější byl Conference Board, u kterého se očekávalo mírné zhoršení oproti srpnu. Aktuální zpráva ukázala větší než očekávaný pokles z 106,1 na 103,0. Kromě dat CB byl investorům nabídnut také index Richmond Fed za září a nová data o prodeji domů za srpen. První z nich se ukázal být pozitivním překvapením, zatímco údaje o prodeji nových domů byly mírně nižší, než se očekávalo.
  • BREAKING: USD klesá po chybějícím PMI v USA
    Flash PMI indexy ze Spojených států za srpen byly zveřejněny dnes ve 15:45 CET. Očekávalo se, že zpráva ukáže malé zlepšení indexu zpracovatelského sektoru a také malé zhoršení ukazatele služeb.
  • BREAKING: USD klesá po JOLTS a ISM datech
    Dnes v 16:00 byly zveřejněny dvě ostře sledované americké zprávy - ISM výrobní index za prosinec a zpráva JOLTS o volných pracovních místech za listopad. Očekávalo se, že celkový index ISM oproti listopadu poroste díky očekávanému zlepšení subindexů Zaměstnanost a Nové objednávky. Očekávalo se, že zpráva JOLTS ukáže počet volných pracovních míst přibližně o 1,3 % vyšší než v říjnu, na 8,85 milionu.
  • BREAKING: USD klesá po nových údajích o prodeji domů
    Údaje o prodeji nových domů v USA za únor byly zveřejněny dnes v 15:00. Očekávalo se, že zpráva ukáže nárůst z 661 000 jednotek v lednu na současných 675 000 jednotek, což představuje meziměsíční nárůst o 2,1 %.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader