Čtvrtek 18. duben 2024 06:09
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
FTMO král

Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 22. dubna

22.04.2022 12:22  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Analýza transakcí páru EUR/USD

Signál k nákupu přišel poté, kdy pár EUR/USD dosáhl úrovně 1,0863. Hypoteticky měl být vzestupný potenciál páru omezený, protože linie MACD byla celkem daleko od nuly. I přesto pár vzrostl o 40 bodů a dosáhl úrovně 1,0901. Prodejní pozice oproti tomu vedly ke ztrátám, protože euro pokračovalo v pohybu nahoru. Žádný další signál se po zbytek dne neobjevil.

analytics62624c658615c.jpg

Pár EUR/USD pokračoval v růstu i ve čtvrtek, protože březnová data o inflaci v EU zachytila zpomalení. Prodejci ale využili toho, že předseda Fedu Jerome Powell pronesl plánovaný projev, takže další růst byl vcelku omezený.

Podle Powella je květnové zvýšení sazeb Fedu o 0,5 % hotovou záležitostí a centrální banka učiní totéž během červencového zasedání. Ačkoli je to daleko od očekávaného nárůstu o 75 bazických bodů, jestřábí prohlášení vedla k prudkému nárůstu poptávky po dolarech.

Dnes bude zveřejněna řada statistik o eurozóně, konkrétně půjde o dubnové indexy podnikatelské aktivity ve zpracovatelském průmyslu a v sektoru služeb a také kompozitní PMI. Dobré výsledky statistik donutí nakupující eura prorazit nad úroveň 1,0863. Odpoledne budou zveřejněny podobné zprávy ze situace v USA, které, pokud nedojde k poklesu indikátorů, vrátí poptávku po dolaru a vyvolají pokles páru EUR/USD.

Dlouhé pozice:

Nakupte euro, až cena dosáhne úroveň 1,0863 (zelená linka na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,0901 (silnější zelená linka na grafu). Další nárůst však dnes nastane pouze za předpokladu, že v eurozóně budou zveřejněny přesvědčivé statistiky a když bude ECB důraznější ve svých prohlášeních.

V každém případě se před nákupem ujistěte, že linie MACD je nad nulou, nebo od ní začíná stoupat. Nákup je také možný na hladině 1,0835, ale linie MACD by měla být v přeprodané oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 1,0863 a 1,0901.

analytics62624c6b1c2ec.jpg

Krátké pozice:

Prodejte euro, jakmile cena dosáhne úroveň 1,0835 (červená linka na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,0787. Tlak se pravděpodobně vrátí každým okamžikem, protože jestřábí prohlášení Fedu zvýší poptávku po dolaru.

Před prodejem se ovšem ujistěte, že linie MACD je pod nulou, nebo od ní začíná klesat. Euro lze také prodat na úrovni 1,0863, nicméně linie MACD by měla být v překoupené oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 1,0835 a 1,0787.

Co je na grafu:

Tenká zelená linka je klíčovou úrovní, na kterou můžete umístit dlouhé pozice u páru EUR/USD.

Tlustá zelená linka značí cílovou cenu, jelikož není pravděpodobné, že by se cena dostala nad tuto úroveň.

Tenká červená linka je úrovní, na kterou můžete umístit krátké pozice u páru EUR/USD.

Tlustá červená linka značí cílovou cenu, jelikož není pravděpodobné, že by se cena dostala pod tuto úroveň.

Linie MACD - při vstupu na trh je důležité řídit se překoupenými a přeprodanými zónami.

Důležité: Začínající obchodníci by měli být velmi opatrní, když se rozhodují o vstupu na trh. Nejlepší je držet se mimo trh, dokud nejsou zveřejněny důležité zprávy, abyste se vyhnuli prudkým výkyvům kurzu. Pokud se rozhodnete obchodovat během uveřejnění novinek, pak vždy zadávejte stop pokyny, abyste minimalizovali ztráty. Bez zadávání stop pokynů můžete velmi rychle přijít o celý vklad, zvláště pokud nepoužíváte money management a neobchodujete velké objemy.

A nezapomeňte, že pro úspěšné obchodování je potřeba mít jasný obchodní plán. Spontánní obchodní rozhodnutí založená na aktuální situaci na trhu je pro intradenního obchodníka v podstatě ztrátovou strategií.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 20. září
    Další růst už je omezený, protože test úrovně 1,0715 z úterního odpoledne se shodoval s prudkým růstem linie MACD od nuly. A přestože silné údaje z USA vyvíjely během americké seance na pár tlak, k opětovnému testování nedošlo. Nákupní pozice včera dopoledne rychle stoupaly kvůli revizi indexu spotřebitelských cen v eurozóně směrem dolů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 20. září (americká seance)
    Úroveň 1,0680 byla dříve během dne otestována, právě když linie MACD začala klesat od nuly, což vyvolalo signál k prodeji. K poklesu ale nedošlo, což vedlo ke ztrátám.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 21. dubna
    Signál k nákupu přišel poté, co pár EUR/USD dosáhl úrovně 1,0824. Shodou okolností se linie MACD začala pohybovat od nuly směrem nahoru, takže se pár zvýšil o 40 bodů. Žádný další signál se po zbytek dne neobjevil.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 21. prosince
    Další pokles je omezený, protože úroveň 1,0945 byla otestována, když linie MACD vcelku prudce klesala od nuly. O trochu později došlo k poměrně silnému vzestupu, ale když linie MACD vystoupala nad nulu, byla otestována úroveň 1,0967, což zastavilo vzestupný pohyb. Při druhém testu se linie MACD dostala do překoupené oblasti, což vyvolalo prodejní signál. Výsledkem byl pokles páru o 20 pipů. K poklesu eura a růstu dolaru přispěly silné údaje o spotřebitelské důvěře v USA.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 21. prosince (americká seance)
    Další pokles už je omezený, protože úroveň 1,0937 byla otestována v době, kdy linie MACD prudce klesala od nuly. Ve zbývající části dne se neobjevil žádný další tržní signál, hlavně kvůli prázdnému makroekonomickému kalendáři a nízké obchodní volatilitě.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 21. února
    Údaje o bilanci běžného účtu ECB udržovaly poptávku po euru, zatímco prázdný makroekonomický kalendář v USA vedl k dalšímu růstu páru. Dnes vystoupí člen bankovní rady ECB Joachim Nagel a jeho přísný postoj umožní euru pokračovat v růstu. Podobný scénář se odehraje na pozadí dobrých údajů o spotřebitelské důvěře.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 21. února (americká seance)
    Kromě projevů představitelů Fedu dnes odpoledne nic důležitého zveřejněno nebude, takže by se hráči na trhu měli zaměřit na zápis z lednového zasedání Fedu. Tvrdý přístup může vrátit poptávku po dolaru a vyvinout tlak na euro.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 21. září
    Další růst už je omezený, protože test úrovně 1,0714 ze středečního odpoledne se shodoval s prudkým růstem linie MACD od nuly. Rozhodnutí Fedu znovu uvážit své prognózy mezitím vyvinulo tlak na pár a vedlo k testu úrovně 1,0688. To vyvolalo signál k prodeji, který vyústil v další pokles ceny o více než 60 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 21. září (americká seance)
    Na začátku dne nedošlo k žádným cenovým testům kvůli nízké volatilitě a nedostatku jasných pokynů, jak postupovat, zvlášť po smíšených signálech Fedu ohledně jeho budoucích plánů. Na jedné straně se zdálo, že Powell naznačil konec cyklu zvyšování sazeb. Na druhou stranu ale někteří představitelé Fedu uvedli, že v tomto roce očekávají ještě jedno zvýšení sazeb o čtvrt procentního bodu.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 22. března (americká seance)
    Z Německa přišly obstojné údaje, které omezily potenciál páru EUR/USD klesat. Vzhledem k prázdnému makroekonomickému kalendáři na dnešní odpoledne by hráči na trhu měli pokračovat v obchodování podle trendu a využít korekce eura k ziskovějším prodejům.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 22. ledna
    Další pokles byl omezen, protože úroveň 1,0874 byla otestována v době prudkého poklesu linie MACD od nuly. Krátce nato byla otestována znovu, ale tentokrát linie MACD vstoupila do přeprodané oblasti, což vyvolalo nákupní signál. Výsledkem byl růst ceny o více než 20 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 22. prosince
    Analýza transakcí a tipy na obchodování páru EUR/USDTest úrovně 1,0957, ke kterému došlo v době, kdy linie MACD stoupa...
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 22. února
    Zápis z lednového zasedání Fedu neovlivnil trh a udržel silný nákupní tlak na euro. Díky dobrým údajům o spotřebitelské důvěře v eurozóně vzrostla také chuť na riziko. Euro dnes ale může klesat, pokud zprávy o PMI z regionu zklamou. Rizikový sentiment ovlivní i pokles indexu spotřebitelských cen a zápis ze zasedání ECB.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 22. února (americká seance)
    Další pokles byl omezen, protože úroveň 1,0846 byla otestována v době prudkého růstu linie MACD od nuly. Prodej při odrazu od úrovně 1,0885 mezitím vedl k poklesu ceny o více než 30 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 22. září
    Test úrovně 1,0644 ze čtvrtečního odpoledne se shodoval s poklesem linie MACD od nuly a vyvolal prodejní signál, který vedl k poklesu ceny o zhruba 15 pipů. Krátce nato se poptávka po tomto páru vrátila.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 22. září (americká seance)
    Test úrovně 1,0647 se shodoval s poklesem linie MACD od nuly a vyvolal prodejní signál, zvlášť poté, co ze zveřejněných dat vyplynuly rostoucí problémy evropské ekonomiky. Index PMI zůstal podle zprávy pod úrovní 50 bodů, takže signalizoval pokles aktivity. Indikátory vykázaly mírný růst jen v Německu, ale i tam zůstaly pod 50 body.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 23. ledna
    Další pokles byl omezen, protože úroveň 1,0883 byla otestována v době prudkého poklesu linie MACD od nuly. Po zbytek dne se neobjevil žádný další tržní signál.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 23. února (americká seance)
    Další pokles byl omezen, protože úroveň 1,0818 byla otestována v době prudkého poklesu linie MACD od nuly. Krátce nato došlo k dalšímu testu, ale linie MACD se dostala do přeprodané oblasti, což vyvolalo signál k nákupu. K silnému růstu bohužel nedošlo.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 24. ledna
    Další pokles byl omezen, protože úroveň 1,0877 byla otestována v době prudkého poklesu linie MACD od nuly. Po zbytek dne se neobjevil žádný další tržní signál.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 24. ledna (americká seance)
    Další růst byl omezen, protože úroveň 1,0876 byla poprvé otestována v době prudkého růstu linie MACD od nuly. Pokud jde o druhý test, došlo k němu, když linie MACD vstoupila do překoupené oblasti a vyvolala prodejní signál. Pár ale neklesl, což vedlo ke ztrátám.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
FTMO férovost