Úterý 19. březen 2024 06:38
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Purple pivot points
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster

Přehled dění na FX

23.07.2017 17:33  Autor: Globtrex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Informace z trhu

EUR/USD
 
EUR ve čtvrtek 20/07/2017 dosáhlo svých 14měsíčních maxim po čtvrtečním vystoupení guvernéra ECB M. Draghiho, který trh vyhodnotil velmi pozitivně, na setkání bankéřů a jednání měnové politice ECB. ECB bude udržovat své úrokové sazby beze změny na úrovni 0%, mezní úroková sazba bude na úrovni 0,25% a sazba vkladů zůstává beze změny na úrovni -0,4%. Euro posílilo poté, co Draghi slíbil diskusi o QE na podzim tohoto roku.
 
Pár zlomil hlavní odpor 1.1616 (vyšší hodnotu měl naposledy 3. května 2015) a vyskočil na 1.1679. Páteční seance na FX byla uzavřena na hodnotě EUR/ 1,16596 USD.
 
Na spodní straně leží silná podpora na úrovni kolem 1,15880 (23,6% retracement hodnot 1,1312 a 1,168) a jakékoliv prolomení této úrovně bude tlačit pari do 1.1528 (5-denní MA). Signál k silnějšímu down trendu by pak připadal v úvahu pod hodnotou 1,1480.
Nejbližší odolnost se pohybuje okolo 1,17140 a pokud EUR tuto rezistenci prolomí, tak další je na 1,17420 (38,2% fibo), někteří analytici dokonce uvažují o hranici 1,1800.
 
Pro vstup je asi nejvýhodnější úrověň okolo 1.1600 s SL kolem 1.1530 a TP 1.17140 / 1.17430.
 
USD / JPY
 
V pátek USD vůči JPY klesl, částečně také pod vlivem sílícího EUR. Dolar vůči jenu oslabuje téměř lineárně od 11. července a jeho statut je do jisté míry také definován aktuální politikou agendy prezidenta Trumpa.
 
Objem obchodů byl lehký bez významných ekonomických údajů v USA a s jistou opatrností před dvoudenním setkáním Federálního rezervního fondu, které začne v úterý 25. července.
 
Index dolaru dosáhl 93,952, nejnižší úroveně od června loňského roku, a uzavřel poklesem o 0,3 procenta na 94,032.
Dále se očekává, že tato dvojice bude omezena, neboť silná úroveň odporu 112,72 je rezistentní natolik, aby omezila růst USD a vynutila pokles k nižším hodnotám.
 
Na vzestupu je vidět okamžitý odpor na úrovni 111.81, prolomení, resp. udržení se nad touto hranicí by vzalo pár na další úroveň odporu na úrovni 112.40.
 
Pokud tlak JPY bude pokračovat,  může být okamžitá podpora atakována na 110,97, prolomení, resp. setrvání pod touto úrovní otevře brány k další úrovni na 110,38. Úrovně odolnosti R1: 111,81 (50% Retracement Level) R2: 112,40 (high price 20. července) R3: 112,72 (61,8% Retracement Level) Úrovně podpory S1: 110.97 (38.2% – Psychologická úroveň).
 
EUR / JPY
 
Pár  v posledních dvou dnech neúspěšně testoval úroveň 200 SMA (hodinový graf), což je EUR support a nakonec uzavřel nad ní na hodnotě EUR/129,542 JPY.
 
200 SMA má tendenci směřovat dolů, tedy mírně tenduje k oslabení EUR a to rezultuje v závěr, že EUR může dále posilovat, pokud se udrží nad touto úrovní. Pokud nebude support prolomen, pár bude testovat 134.24 (78.6% Fib retrace z 141.05 – 109.205 poklesu). Momentum studies jsou vzestupné, RSI silné u 68 a vyšší. MACD podporuje uptrend. 20-DMA v 128,87(denní graf) je silná podpora, prolomení této hranice může pomoci JPY až k úrovni 1269.
 
Úrovně podpory – 129,51 (5-DMA), 129, 128,87 (20-DMA)
Úrovně odporu – 130, 130,62 (týdenní 2

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Přehled a analýza XAU/USD
    Cena zlata se snaží konsolidovat. Údaje o nezaměstnanosti v USA zveřejněné minulý pátek posílily očekávání, že Federální rezervní systém začne v červnu snižovat úrokové sazby. To udržuje výnosy amerických státních dluhopisů na nízké úrovni, oslabuje americký dolar, a tím pomáhá drahému kovu.
  • Přehled a analýza XAU/USD: Ceny zlata budou dále růst
    Na pozadí rostoucích nadějí na nevyhnutelnou změnu politiky Federálního rezervního systému se dolar snaží získat výraznou podporu. To spolu s příznivějším pozadím na akciových trzích podporuje drahý kov, ačkoli silný růst výnosů amerických státních dluhopisů brzdí další růst.
  • Přehled a analýza XAU/USD: Riziko globálního poklesu zlata je i nadále poměrně malé
    Ve středu zveřejněný jestřábí zápis ze zasedání FOMC spolu s komentáři vlivných představitelů Federálního rezervního systému naznačuje, že americká centrální banka se snižováním úrokových sazeb nepospíchá. V důsledku toho cena zlata nadále klesala. Myšlenka udržení vysokých úrokových sazeb po delší dobu nadále podporuje růst výnosů amerických státních dluhopisů.
  • Přehled a analýza XAU/USD: Zlato se zdá být připraveno na další zisky
    Očekávání, že Federální rezervní systém začne v červnu snižovat úrokové sazby, udržuje býky na americkém dolaru v defenzivě a je klíčovým faktorem, který směruje toky k nevýnosovému žlutému kovu. Podporu tomuto bezpečnému aktivu navíc poskytují faktory ve formě pokračujícího geopolitického napětí a ekonomické problémy v Číně.
  • Přehled amerického trhu ke 4. lednu
    Americký trh dál oživuje, což je poněkud znepokojivé. Na konci roku 2021 směřoval vzhůru a i letošní rok zahájil růstem. Zjevně ignoroval epidemii omikronu ve světě, který jen v tomto týdnu každý den zaznamenává téměř 2 miliony případů. Na USA připadlo dokonce přes 500 000 nakažených. Úmrtnost a hospitalizace jsou oproti předchozím variantám naštěstí nízké.
  • Přehled a predikce FX a komoditního trhu
    Vývoj na komoditních a měnových trzích minulého týdne. Kovy obecně v minulém týdnu obchodovány výš, se solidní performance napříč spektrem bez rozdílu drahé/technické.
  • Přehled BTC na 3. 1. 2023 – prolomení zóny rezistence a potenciál dalšího růstu
    Vzhledem k prolomení definovaného obchodního rozpětí směrem vzhůru vidím potenciál pro další růst. Sledujte potenciální nákupní příležitosti při intradenních propadech s rostoucím cílem za cenu 16 900 USD.
  • Přehled čtvrtečního dění na trzích, analýza USD/CHF
    Dnes zasedla švýcarská centrální banka (SNB), která ponechala jak úrokovou sazby, tak i maximální (z pohledu CHF)...
  • Přehled dění na finančních trzích
    Slavný americký ekonom a nositel Nobelovy ceny za ekonomii Robert Shiller je v investorské komunitě znám mimo jiné jako autor velice populárního a hojně používaného valuačního ukazatele hlavního amerického akciového indexu S&P 500, kterým je tzv. cyklicky očištěný poměr P/E neboli CAPE (cyclically adjusted price-to-earnings ratio). CAPE není obyčejné P/E, ale v jeho jmenovateli je průměr inflačně očištěných zisků za uplynulých 10 let, takže tento valuační indikátor počítá s průměrnou ziskovostí amerických korporací napříč ekonomickým cyklem. Jeho aktuální hodnota přitom činí 34,0x, což je bez nadsázky extrémně vysoká úroveň.
  • Přehled dění na finančních trzích, analýza EUR/JPY
    Hlavními událostmi dnešního dne budou data spotřebitelské důvěry z USA v 16:00 a projev šéfky Fedu Janet Yellenové v 18:20 na téma ekonomický výhled a měnová politika v newyorském ekonomickém klubu. Připomínáme, že předchozí týden se někteří členové bankovní rady nechali slyšet, že banka by mohla o zvýšení sazeb uvažovat již na dubnovém zasedání, což vedlo k posílení amerického dolaru.
  • Přehled dne: Americká jádrová inflace zrychlila na 2,2%, indexy opět mírně zpevňují
    Pro změnu klidnější seance, kdy na devizových trzích koriguje své včerejší zisky americký dolar a dává tak prostor pro posílení ostatním měnám. Akciové trhy mírně rostou a opět je posilují pozitivní zprávy z Číny týkající se obchodního sporu s USA.
  • Přehled dne: Americký dolar opět v defenzivě kvůli Trumpovým clům
    Hlavním katalyzátorem pohybů na devizových trzích je opět vývoj amerického dolaru, který dnes výrazněji ztrácí. To dává prostor ostatním měnám, aby zpevnily své pozice proti dolaru. Prodejním tlakem začaly týden také americké akciové indexy.
  • Přehled dne: Americký dolar opět v defenzivě kvůli Trumpovým clům
    Hlavním katalyzátorem pohybů na devizových trzích je opět vývoj amerického dolaru, který dnes výrazněji ztrácí. ...
  • Přehled dne: Dolar začátkem týdne posiluje, ropa pokračuje v korekci
    Začátek nového týdne zatím promítá průběh toho minulého a americký dolar razantně zpevňuje své dosavadní pozice....
  • Přehled dne: Dolar začátkem týdne posiluje, ropa pokračuje v korekci
    Začátek nového týdne zatím promítá průběh toho minulého a americký dolar razantně zpevňuje své dosavadní pozice. Na akciových trzích je dnes zatím vše beze změny a čeká se na iniciativu amerických obchodníků. Nervozita z trhů zatím výrazně neustupuje a VIX se drží v blízkosti 20 bodů.
  • Přehled dne: Zasedání ECB rozvlnilo trhy, banka ukončila QE
    Dnes zasedala ECB, a jakožto nejdůležitější fundament dnešního dne ovlivnila vývoj na devizových trzích. Akciové indexy dnes přešly do konsolidace bez výraznější volatility a během dnešní seance spíše stagnují. Ropa opět otestovala úrovně kolem 50 dolarů za barel a mírně zpevňuje.
  • Přehled ekonomické situace v České Republice a týdenní předpověď po EUR/CZK, 17. – 21. března 2014.
    Mezí důležité zprávy tohoto týdne patři publikace celé řády ekonomických ukazatelů České Republiky. Začneme průmysl...
  • Přehled ekonomické situace v České Republice a týdenní předpověď po EUR/CZK, 17. – 21. března 2014.
    Mezí důležité zprávy tohoto týdne patři publikace celé řády ekonomických ukazatelů České Republiky...
  • Přehled fundamentálních událostí pro začátečníky
    Svědectví Jeromea Powella v Kongresu bylo první událostí tohoto týdne, která na trhu vyvolala rozruch – konkrétně výrazné pohyby eura. Katalyzátorem pro libru šterlinků byla kromě toho i zpráva o inflaci ve Spojeném království. Před těmito událostmi trh obchodoval v téměř plochém režimu při mírné volatilitě. Ve čtvrtek čeká libru mnoho velmi důležitých, fundamentálních událostí, ale euro a dolar čeká jen jedna makroekonomická zpráva: týdenní žádosti o podporu v nezaměstnanosti v USA. Tato zpráva má druhořadý význam. Ačkoli odráží stav trhu práce, její údaje se jen zřídka liší od prognóz, takže trh na ni reaguje obvykle jen mírně. Pokud se ale dnes takové odchylky dočkáme, pak by páry EUR/USD i GBP/USD mohly vykázat pohyb o 30–40 pipů. Libra dnes nicméně bude citlivá na zasedání Bank of England.
  • Přehled GBP/USD
    Baileyho vyjádření lze považovat za potvrzení snížení sazeb v roce 2024, vzhledem k vysokým rizikům vstupu britské ekonomiky do recese. Ve skutečnosti v pondělí hlavní ekonom Bank of England Huw Pill uvedl, že než sníží úrokové sazby z jejich aktuálního 15letého maxima, může centrální banka počkat do poloviny příštího roku. Taková prohlášení mohou nadále vyvíjet tlak na libru.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader