Čtvrtek 28. březen 2024 18:00
reklama
Swissquote Bank
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
CapXmaster

Ranní videokomentář: Fed snížil výhled pro růst sazeb a dál vyčkává

16.06.2016 07:43  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americká centrální banka včera ponechala úrokové sazby beze změny a výrazně omezila výhled pro růst sazeb do roku 2017 a 2018. Pro rok 2016 však stále počítá s dvojitým zvýšením úrokových sazeb, i když trh je i nadále přesvědčen o tom, že sazby porostou pouze jednou. Reakce na zasedání Fedu byla poměrně vlažná a celkový fundament se na trzích po včerejšku příliš nemění. Mnohem zajímavější bylo v tomto ohledu dnešní zasedání Bank of Japan, která dál vyčkává, přestože je země v deflaci. Banka tím znovu trochu nechtěně pomáhá japonskému jenu, který se dostal až pod 105 USDJPY.

Dnešní fundamenty

09:30 Rozhodnutí Švýcarské centrální banky o sazbách (velký dopad)

10:30 Britské maloobchodní prodeje (střední dopad)

11:00 Finální revize tempa růstu CPI v eurozóně (malý dopad)

13:00 Rozhodnutí Bank of England o sazbách (velký dopad)

14:30 Tempo růstu CPI v USA (střední dopad)

14:30 Filadelfský Fed index (střední dopad)

14:30 Počty žadatelů o podporu v USA (střední dopad)

16:30 Americké zásoby zemního plynu (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní videokomentář: Fed naplnil očekávání, ale nic víc neprozradil. Prosincový růst sazeb se přiblížil
    Americká centrální banka včera potvrdila většinový konsenzus a pootevřela si dvířka k prosincovému zvýšení úrokových sazeb, když naznačila, že inflace začíná růst. Fed sice stále potřebuje trochu více důkazů o růstu americké ekonomiky, i tak ale díky jeho doprovodnému komentáři vzrostla šance na prosincové zvýšení sazeb z 60 % na téměř 80 %. Dolaru se včerejší seance ale přesto nevydařila a ztráty, které nabral během dopoledního obchodování ani díky Fedu umazat nedokázal. Dnes bude o sazbách rozhodovat Bank of England, která navíc nabídne také inflační report.
  • Ranní videokomentář: Fed na svém doprovodném komentáři téměř nic nezměnil, dolar přesto znovu ztrácí
    Včerejší seance přinesla zasedání americké centrální banky a i když se doprovodný komentář tentokrát proti červnovému komentáři téměř nezměnil, dolar reagoval na jeho zveřejnění na všech měnových párech oslabením. Americká měna tak zůstává pod tlakem a vůči euru už dokonce prolomila i svá minima ze srpna 2015, která na EURUSD představovala důležitou resistenci. Volatilita se včera týkala především dolarových párů a drahých kovů. Akciové trhy na Fed tentokrát nereagovaly a své pozice si udržují. Dnešek bude na fundamenty chudší a větší volatilitu by mohly přinést pouze výsledky amerických nových objednávek.
  • Ranní videokomentář: Fed nepřekvapil ani nezklamal, trh dál počítá s prosincovým růstem sazeb
    Středeční seance přinesla zasedání americké centrální banky, která podle očekávání ponechala sazby beze změny a téměř nic nezměnila ani na doprovodném komentáři. Trh tak dál počítá s tím, že Fed zvýší znovu sazby už na svém prosincovém zasedání, díky čemuž si dolar své zisky z minulého týdne dokázal podržet. Pod mírný tlak se ale dostal dnes ráno, když v médiích prolétla zpráva o tom, že by měl Donald Trump dnes odpoledne oznámit jméno nového šéfa Fedu. Tím by se nakonec měl stát Jerome Powell, který je názorově velmi blízký Janet Yellenové. Dnešní seance bude důležitá hlavně pro libru, protože nás čeká zasedání Bank of England. Ta by měla zvýšit úrokové sazby a zároveň zveřejnit inflační report, který následně na tiskové konferenci okomentuje guvernér banky Mark Carney.
  • Ranní videokomentář: Fed nepřekvapil a vyčkává, dolar přesto mírně oslabil
    Včerejší seance přinesla zasedání americké centrální banky, která ponechala sazby beze změny a jen mírně upravila svůj doprovodný komentář, který byl směrem k aktuální situaci v americké ekonomice o něco více pozitivní než na červnovém zasedání. Trh ale čekal více a dolar v reakci na doprovodný komentář mírně oslabil, i když se celková fundamentální situace na dolarových párech příliš nezměnila. Fed tady i nadále vyčkává a více o dalším vývoji sazeb napoví až na svém zářijovém zasedání. Dnešek bude na data poněkud chudší a za pozornost budou stát hlavně výsledky z pracovního trhu v Evropě a Spojených státech.
  • Ranní videokomentář: Fed nepřekvapil, trh počítá s červnovým růstem sazeb a dolar zůstává silný
    Včerejší seance přinesla zasedání americké centrální banky, která utvrdila obchodníky v jejich názoru, že to bude až červnové zasedání, které přinese další zvýšení úrokových sazeb. Prostor k pozitivnímu překvapení byl včera malý, takže dopad zasedání byl spíše neutrální a Fed pomohl dolaru pouze k tomu, aby si své vysoké zisky z minulých týdnů dokázal dál bez větších problémů udržovat. Včerejší seance tak celkový fundament na trzích výrazněji nezměnila a podobně by na tom mohla být i seance dnešní, která přinese ze zajímavého makra jen evropskou inflaci a britské a americké statistiky ze sektoru služeb.
  • Ranní videokomentář: Fed překvapil. Sazby by podle jeho nového výhledu mohly růst příští rok hned třikrát
    Americká centrální banka podle očekávání zvýšila sazby a společně k jejich zvýšením nabídla i jedno překvapení. Nově totiž počítá s tím, že by úrokové sazby mohla zvýšit příští rok hned třikrát a nikoli jen dvakrát, na což včera reagoval dolar výrazným zpevněním na všech hlavních měnových párech. EURUSD včera díky Fedu znovu dosedl na klíčový support na úrovni loňského minima a bude velmi zajímavé sledovat, za se mu jej do konce roku podaří překonat, nebo jej budou obchodníci na euru schopni udržet. Výhled pro dolar se po včerejšku zlepšil, i když jej do značné míry omezuje samotná síla dolaru a jeho mírná překoupenost. Dnešní seance přinese především zasedání Bank of England a za pozornost budou stát i výsledky americké inflace.
  • Ranní videokomentář: Fed přišel s "holubičím" zvýšením sazeb a dolar dostal za vyučenou
    Středeční seance probíhala poklidně až do večerního rozhodnutí americké centrální banky o sazbách. Ty byly podle očekávání zvýšeny o 25 bazických bodů do pásma 0,75 % – 1 %. Fed v projekcích potvrdil prosincový výhled vývoje ekonomiky i růstu sazeb, které by se měly do konce roku zvýšit ještě dvakrát. Část trhu ale čekala více. Americký dolar začal okamžitě klesat a na nejdůležitějších měnových párech ztratil zpravidla více než 100 pips. Tradičně vysoké reakce jsme se dočkali na páru USD/JPY. Rozhodnutí netlačit na pilu s růstem sazeb ocenily akcie. Wall Street a hlavně rozvíjející se trhy dostaly pozitivní impuls. A stejně na tom bylo také zlato a další drahé kovy, které se bály rychlejšího růstu sazeb.
  • Ranní videokomentář: Fed se připravuje na zvýšení sazeb, EURUSD na důležitém supportu
    Včerejší seance přinesla dva zajímavé momenty. Prvním byly nové průzkumy veřejného mínění v Británii, které výrazně po...
  • Ranní videokomentář: Fed si připravil půdu pro březnový růst sazeb, dolar ale zůstává slabý
    Včerejší seance přinesla zasedání americké centrální banky, která si podle očekávání připravila půdu pro březnové zvýšení úrokových sazeb, kterému dnes trh přičítá už více než 95% pravděpodobnost. Dopad zasedání Fedu na dolarové páry byl ale malý a například na páru s eurem dolar zůstává dál nad 1,24 EURUSD. Situace se ale konečně stabilizovala na akciových trzích, kde indexy nepokračovaly v korekci a dál si tak drží většinu zisků, které během minulého měsíce nabraly (hlavně US indexy). Dnešní seance bude na data spíše chudší a čekáme tedy především na výsledky z britského a amerického výrobního sektoru.
  • Ranní videokomentář: Fed si s Trumpem neví rady a vyčkává
    Včerejší seance přinesla zápis z prosincového zasedání americké centrální banky. Ta signalizuje značnou míru nejistoty ohledně inflačního výhledu, která je způsobena zvolením Donalda Trumpa prezidentem Spojených států. Fed tak pravděpodobně zaujme vyčkávací pozici a jeho další kroky budou záviset nejen na bezprostřední kondici americké ekonomiky, ale i na politických opatřeních, které začnou v dalších měsících z Washingtonu přicházet. Dolar reagoval na zveřejnění zápisu vlažně, ale nakonec navázal na své ztráty ze začátku včerejší seance a pod tlakem zůstává také během dnešního rána.
  • Ranní videokomentář: Fed začne v říjnu s prodejem dluhopisů, EURUSD zpět pod 1,19
    Včerejší seance přinesla zasedání americké centrální banky, která pomohla americkému dolaru zpevnit na všech párech, když oznámila plány na zahájení postupné likvidace svého dluhopisového portfolia a také potvrdila výhled pro ještě jedno zvýšení úrokových sazeb během letošního roku. Měnová politika americké centrální banky tedy zůstane restriktivní a téměř nic se po včerejšku nemění ani na ekonomickém výhledu. Včerejší Fed bude na trzích pravděpodobně rezonovat také během dnešní seance, k čemuž by měla pomoci skutečnost, že se dnes pro změnu dočkáme jen minima důležitých fundamentů.
  • Ranní videokomentář: Fed znovu blíže prosincovému zvýšení sazeb. Dolar přesto oslabil
    Včerejší seance přinesla zasedání americké a novozélandské centrální banky a zatímco v USA se připravují koncem roku na zvyšování sazeb, na Novém Zélandu sazby chtějí snižovat. Za pozornost stál ale hlavně Fed, který by sice mohl zvýšit sazby již na svém prosincovém zasedání, zároveň ale poměrně výrazně snížil výhled pro jejich další růst v roce 2017. Americký dolar nakonec v reakci na jeho rozhodnutí začal lehce slábnout, ale ztráty byly relativně mírné, takže si většinu zisků z konce minulého týdne stále drží. Dnešek bude na data poměrně chudý, ale dočkáme se potenciálně zajímavých vystoupení prezidenta ECB a guvernéra Bank of England.
  • Ranní videokomentář: Finanční sektor znovu potrápil evropské akcie, dluhopisy se ale tentokrát drží
    Začátek týdne se na akciových trzích nesl v nervózním duchu. Platilo to hlavně o akciových trzích v Evropě, které začaly znovu ztrácet poté, co se pod tlak dostaly akcie finančních institucí v čele s největší německou bankou Deutsche Bank. Výprodej na akciovém trhu ale, na rozdíl od korekce ze začátku měsíce, nebyl doprovázen růstem dluhopisových výnosů a futures na americké indexy dnes ráno znovu rostou, takže by se situace na trzích mohla již v průběhu dneška uklidnit. Úterní seance nabídne ze zajímavých dat hlavně výsledky americké spotřebitelské důvěry.
  • Ranní videokomentář: Flash crash na libře. GBPUSD dnes ráno krátce klesl o 6 %
    Libra nepřestává udivovat. Páteční ráno přineslo na měnový pár GBPUSD flash-crash, který krátce přispěl k až šesti procentnímu pádu britské měny. Ta sice své zisky rychle zlikvidovala, i tak ale zůstává dnes ráno více než procento v mínusu. O důvodech výprodejů se zatím jen spekuluje. Nejčastěji se mluví o lidské chybě, nebo špatně nastaveném algoritmickém tradingu, který na nízkých objemech spustil vlnu výprodejů. Dnešní seance bude však nejen o libře ale i o datech, a to zejména o amerických výsledcích z pracovního trhu, které mají potenciál odpoledne výrazně rozpohybovat americký dolar.
  • Ranní videokomentář: Fundament na dolaru po včerejšku zůstává příznivý, trh ale čeká hlavně na ECB
    Včerejší seance přinesla hlavně zasedání Feud, který dokázal příjemně překvapit, když naznačil, že by letos mohl sazby...
  • Ranní videokomentář: Fundament na dolaru zůstává silný, dnes pozor na data z USA a Británie
    Včerejší seance byla hlavně o projevu Janet Yellenové v americkém Senátu. Ta si ponechala dvířka k trojnásobnému zvýšení amerických sazeb během letošního roku stále pootevřená, i když změna v celkovém tržním konsenzu nebyla až tak velká. Pravděpodobnost březnového růstu sazeb po včerejšku vzrostla z 30 na 34 procent, což ale stačilo k tomu, aby se solidního růstu dočkaly jak americké výnosy, tak americký dolar, který zpevňoval na všech hlavních měnových párech. Včerejšek pak byl důležitý také pro britskou libru, která začala ztrácet po zveřejnění výsledků inflace, která rostla pouze na 1,8 %. Dnešek bude opět hlavně o Británii a USA, když se z obou zemí dočkáme několika potenciálně velmi důležitých fundamentů.
  • Ranní videokomentář: FX zatím v režii sentimentu na akciových trzích, dnes data ze sektoru služeb
    Minulý týden dostal akciové indexy znovu pod prodejní tlak, což na devizovém trhu pomohlo hlavně tradičním bezpečným přístavům (JPY), zatímco rizikovější měny začaly ztrácet. Nálada na trzích je tak i nadále nervózní, což potvrzuje stále zvýšená úroveň implikované volatility, která v případě amerického VIX indexu zůstává v okolí 20b. Dění na akciovém trhu tedy zůstává pro FX dál velmi důležité, ale už v tomto týdnu se přidají také velmi důležité fundamenty v čele s hned několikanásobným zasedáním centrálních bank a novým makrem. Dnes čekáme hlavně na výsledky britského PMI a amerického ISM pro sektor služeb.
  • Ranní videokomentář: Geopolitické riziko? Akcie rostly a bezpečné přístavy ztrácely pozice
    Máme za sebou náročný týden na trzích, který byly více než pravidelnými fundamenty ovlivňován příspěvky na twitteru amerického prezidenta. Zvýšené geopolitické riziko se však projevilo pouze okrajově. Energetický sektor byl hlavním tahounem na akciových trzích, které zakončily týden v zisku. Díky růstu cen komodit v čele s ropou byly komoditní měny v čele výkonnosti na Forexu. Naopak bezpečné přístavy typu japonského jenu nebo švýcarského franku klesaly. Ropa v minulém týdnu rostla o 8 % a zaznamenala tak nejvyšší přírůstek od července 2017. Vyšší volatilita by se měla přenést také do tohoto týdne. Kromě celé řádky důležitých fundamentů nás čekají dozvuky pátečního zásahu spojenců na území Sýrie. Američané už oznámili další ekonomické sankce na Rusko. Pravděpodobnost rychlé eskalace konfliktu v Sýrii ale zůstává nízká a stejně tak i šance na nějaké výrazné pohyby na finančních trzích.
  • Ranní videokomentář: Index S&P 500 se dostal na tříměsíční maxima a Nasdaq dokonce pokořil historické rekordy
    Dobrá nálada se na finančních trzích udržela také na začátku nového týdne. Projevila se na poklesu volatility a naopak nárůstu akciových trhů. Dařilo se indexům v Evropě i na Wall Street. Index S&P 500 vystoupal nejvýše za poslední 3 měsíce a technologický Nasdaq dokonce poprvé od půlky března atakoval historická maxima. Na Forexu se s bídnými výkony potácely tradiční bezpečné přístavy japonského jenu a švýcarského franku. Naopak australský dolar předvedl nejvyšší růst z měn zemí G10. Navíc si na dolaru sáhl na měsíční maxima. Výrazný pokles má za sebou ropa. Rusko a Saúdská Arábie chtějí v následujících měsících navýšit těžbu a vyrovnat tak ztráty Venezuely a Nigérie, kde produkce v poslední době rychle klesá. Dnes nejsou na programu žádné skutečně důležité fundamenty, které by mohly změnit směřování finančních trhů.
  • Ranní videokomentář: Indexy konečně unikly z bočního trendu, slabší USD pomáhá drahým kovům
    Akciové trhy v Evropě i v USA včera dokázaly navázat na úterní růst a konečně tak vystoupily z bočního trendu, ve kter...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank