Úterý 19. březen 2024 10:58
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new

Trhy se připravuji na zasedání ECB.

02.04.2014 12:13  Autor: MAYZUS  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
Americký trh uzavřel obchodní seanci v plusu, v návaznosti na zlepšení publikovaných dat ve zprávě ISM, která ukázala zvětšení do 53,7 bodů z 53,2 bodů. Publikovaná data byly lepší, než v minulém měsíci, i když byly o něco horši předpovědi analytiků v 54,0 bodů.

Jako výsledek, Dow Jones Industrial Average přidal 0,46% a dosáhl úrovně 16532,61 bodů, index S&P500 vyrostl na 0,70% do úrovně 1885,52 bodů, a index hi-tech společnosti Nasdaq vyrostl na 1,64% a uzavřel se na úrovně 4268,04 bodů.

Mírný optimizmus létal ve vzduchu na evropských akciových trzích. v Evropě investoři stále nespěchají dělat důležitá rozhodnuti před zasedáním ECB. Analytici a investoři snaží se uhádnout rozhodnuti a možné peněžní stimulace kvůli zpomalení inflace v regionu.

Včera byl zveřejněn index PMI několika evropských zemí a celkově eurozóny. Podle dat podnikatelská aktivita v hlavních zemích evropského svazu byla horší, než jsme očekávali. Německo má 53,7 bodů, místo očekávaných 53,8 a Velká Británie - 55,3 bodů, místo očekávaných 56,7. Průmyslové PMI Eurozóny, nicméně, odpovídalo předpovědi a dosáhlo úrovně 53 bod. Jako výsledek index Londýnské akciové burzy, FTSE100, vyrostl na 0,82%, francouzský CAC 40 přidal 0,80% a německý DAX 0,5%.

Kotace ropy během včerejší obchodní seanci klesli a dnes ráno se obchoduji na úrovně Brent 105,58 USD za barel a WTI 98,89 USD za barel.

Dnes nemáme moc důležitých zpráv, které budou publikovaný před hlavní ekonomickou události tohoto týdne. Však, večer se plánuje publikace zprávy ADP v soukromém sektoru, a to stojí za pozornost, jelikož můžeme to využit k předpovědi výsledků NFP, které budou zveřejněny v pátek.
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Trhy se po šoku ze zahájení války na Ukrajině zčásti stabilizují. Koruna zpomalila své prudké oslabování, unce zlata i tak za poslední dva týdny podražuje o skoro 5000 Kč
    Hned po zahájení ruské invaze na Ukrajinu dnes nad ránem z měn světa takřka nejvýrazněji ztrácely polský zlotý a česká koruna. Asijští měnoví obchodníci totiž zpanikařili, podívali se na mapu a zbavovali se měn zemí, jež jsou prostě jen Ukrajině geograficky blízké. Nyní se situace poněkud stabilizuje. Propad koruny zpomalil. I tak se česká měna poprvé od konce loňského prosince prodává za více než 25,00 za euro a nervozita je z okamžitých výkyvů kursu zřejmá.
  • Trhy se po včerejším divokém obchodování uklidňují, USD začíná opatrně růst
    Po docela divoké včerejší seance se dnes situace na trzích začíná znovu uklidňovat. Platí to jak pro devizový trh, tak pro akcie, na kterých obchodování probíhá znovu na nadprůměrných objemech, které jsou například v Británii více než 40 % nad dlouhodobým průměrem. Akciové indexy dnes tak částečně korigují své včerejší ztráty, i když například právě britský akciový index znovu ztrácí. I v jeho případě jsou ale ztráty v porovnání se včerejškem relativně mírné a celkově klesající nervozitu signalizuje také pád implikované volatility, kterého jsme se dnes na většině evropských indexů konečně znovu dočkali.
  • Trhy se po včerejšku zvedají, euro je lehce nad 1,22 před důležitými americkými čísly
    Během dnešního rána se finanční trhy otřepávají z negativního vlivu další centrá...
  • Trhy se prohnala zelená vlna
    Pozitivní informaci včera zaznamenali akcioví investoři čínských technologických firem a to konkrétně o možném virtuálním summitu lídrů Spojených států a Číny, tedy Joe Bidena a Si Ťin-pchinga, BABA +8,26 %, BIDU +4,81 %. Skoro dvou procentní růst si včera připsal Health sektor, a to vakcínou od Pfizer, Biontech, PFE +1,71 %, BNTX +4,42 %. Průmyslový index Dow Jones IA se posunul směrem vzhůru o 338 bodů, což je rovno 0,98 procentům, k čemuž přispěly nejen společnosti Visa a Goldman Sachs, kteří dnes získali 1,78 % resp. 0,66 %. Jednotlivé indexy uzavřely následovně: Index Dow Jones Industrial Average posílil o 1 % (34.754 b.), S&P 500 o 0,8 % (4.399 b.) a technologický Nasdaq Composite o 1 % (14.654 b.).
  • Trhy se propadají, ale mohla by to být dobrá příležitost k zisku (očekávejte pokračující růst USD/CAD a pokles GBP/USD)
    Zdá se, že spotřebitelská inflace v USA zcela připravila trh o naději, že Fed po agresivním zvýšení sazeb v příštím týdnu bude nadále zvyšovat sazby méně razantně. Je to proto, že slabší než očekávaný pokles inflace na roční bázi a její růst na měsíční bázi oživily novou vlnu prognóz.
  • Trhy se propadly, když subjekt vakcíny onemocněl
    Společnost AstraZeneca - lídr v soutěži o vývoje vakcíny proti koronaviru - zastavila proces poté, co jeden z testovaných subjektů onemocněl možnou nežádoucí reakcí na experimentální vakcínu Covid-19. Zpoždění ve vývoji způsobí obavy mnoha obchodníkům a investorům.
  • Trhy se přenesly přes Fed i brexit, dolar koriguje zisky
    Včerejší zápis z jednání Fedu potěšil dolar, méně už dluhopisy či akcie. Podle nás ale bylo celkem bláhové domnívat se, že zápis přinese nějakou podporu trhům po informacích, které jsme dostali ze samotného zasedání či následných komentářů. Výnosy amerických dluhopisů večer značně stouply a akcie se dostaly pod tlak, který se pak přelil i do Asie.
  • Trhy se připravily na riziko jestřábího Fedu a před jednáním jsou opatrné. Dolar ustupuje
    Evropské akcie se ve středu ráno obchodují smíšeně a s malými změnami, dluhopisové výnosy v Evropě nepatrně rostou, zatímco v USA klesají, dolar na hlavních párech ztrácí. To vše během dne, jehož závěr přinese informace z měnového zasedání Fedu. Právě tato událost má přitom slušný potenciál ukázat trhům směr. Podle našich předpokladů by to měl být pozitivní směr pro dolar a negativní pro akcie a dluhopisy.
  • Trhy se připravují na italské referendum. Růst volatility je vidět zatím ale hlavně na italských akciích
    Blíží se italské ústavní referendum a vypadá to, že se na něj trhy pomalu začínají připravovat. Refendum se koná už tuto neděli a hlasovat se bude o změně ústavy, která by měla dát více pravomocí parlamentu na úkor senátu. Současný italský premiér Matteo Renzi přitom s referendem spojil svou budoucnost a jasně naznačil, že v případě odmítnutí rezignuje na svou pozici. To by mohlo výrazně zkomplikovat snahu o rekapitalizaci italských bank a je to právě tento důvod, který dělá s italského referenda pro akciové trhy potenciálně rizikovou událost. Obzvláště pak v situaci, kdy se podle posledních průzkumů většina Italů pravděpodobně vysloví proti.
  • Trhy se připravuji na zasedání ECB.
    Americký trh uzavřel obchodní seanci v plusu, v návaznosti na zlepšení publikovaných dat ve zprávě ISM, která ukázala...
  • Trhy se připravují na zasedání Fedu
    V průběhu včerejšího obchodování se euro vůči dolaru vrátilo zpět nad úroveň 1,1000 EUR/USD. Odpoledne však své zisky umazalo a den uzavřelo se ztrátou 0,1 %.
  • Trhy se s eskalací obchodní války vypořádaly nečekaně dobře, eurodolar se drží u 1,17
    Hlavním tématem dne byla pro finanční trhy cla. Včera po závěru Ameriky ohlásil prezident Trump dlouho avizovaný balík cel na zboží za 200 mld. USD. Sazba je sice jen 10 procent, ale má na přelomu roku narůst na 25. Čína záhy odpověděla vlastními cly na americké zboží za 60 mld. USD. Donald Trump přitom varoval, že takovýto čínský krok bude znamenat uvalení cel na prakticky celý zbytek čínského dovozu do USA.
  • Trhy se snaží korigovat negativní úvod, pozornost dál míří k retailu
    Po včerejším nádechu byl vstup do dnešního obchodování opět značně negativní. Na asijské trhy působily obavy z vysychání likvidity před přestávkou na oslavu lunárního nového roku. Na západních trzích se pak řeší hlavně možný dopad koordinovaného přelévání retailových peněz.
  • Trhy se snaží korigovat včerejšek, Trump poslal ropu opět dolů
    Po včerejším výprodeji evropských, a hlavně amerických akcií, se trhy dnes dopoledne snaží zvedat. Evropské indexy začaly v plusu a návrat investorů do rizika naznačuje také jejich ústup z dluhopisů. Výnosy po Evropě dnes stoupají prakticky plošně. O něco více než ostatní jdou nahoru italské výnosy, které mají o důvod navíc v rozpočtových problémech země.
  • Trhy se snaží otřepat po dalším celním úderu. Akcie, výnosy i dolar se opatrně zvedají
    Čína a USA na sebe vzájemně vypálily nová cla, kterými celkem pochopitelně dost pokazily náladu finančním trhům. Stalo se tak ale v pátek a přes víkend, takže hráči na trzích už měli nějaký čas informace strávit. Pondělí proto neznamená další panické výprodeje akcií a přesun peněz do dluhopisů a zlata. Spíše naopak - akcie v Evropě se začaly lehce zvedat a dluhopisové výnosy rovněž. Zlato se drží u páteční hladiny.
  • Trhy se snaží setřást dopad bezpečnostních rizik, jen ztrácí, eurodolar roste
    Finanční trhy se dostaly pod tlak bezpečnostních rizik. Jejich pozornost na sebe od dobrých firemních výsledků a makro...
  • Trhy se snaží setřást dopad bezpečnostních rizik, jen ztrácí, eurodolar roste
    Finanční trhy se dostaly pod tlak bezpečnostních rizik. Jejich pozornost na sebe od dobrých firemních výsledků a makro...
  • Trhy se snaží vypořádat s drtivým začátkem na Wall Street. Strach ze zpomalování zpět na scéně
    Podobně jako včera i dnes otevření amerických trhů s sebou přineslo zhoršení tržního vývoje. Už Evropa sice během dne citelně klesala, ale byla to znovu Wall Street, která pokles akcií umocnila. Momentálně se hlavní indexy snaží vrátit aspoň na úvodní hladinu, která je však stále hodně pod včerejším závěrem. S&P500 aktuálně -1,7 procenta.
  • Trhy se snaží vzpamatovat z americké inflace, Británie vysílá smíšené signály
    Během dnešního dne dokázala finanční trhy pozitivně naladit zpráva o tom, že britská vláda pracuje na obratu ve svém daňovém plánu. Pak se ale ukázalo, že jde o vypracování různých variant dalšího postupu. Navíc ministr Kwarteng později odpoledne zůstal u svého předchozího postoje: Vláda jde dál za svým tzv. mini-rozpočtem, pozice vůči daním se nemění a sám Kwarteng se k odchodu nechystá.
  • Trhy se soustředí na důležité měnověpolitické zasedání Fedu
    V úterý finanční trhy po celém světě nadále kolísaly v prostředí vysoké volatility před pravděpodobně nadějným výsledkem měnověpolitického zasedání Fedu. Investoři jsou zvědaví, zda J. Powell oznámí, že k prvnímu zvýšení úrokových sazeb po pandemii dojde na březnovém zasedání, či nikoli.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FBS
IQ Option
Falcon Broker
reklama
Swissquote Bank