Pátek 19. duben 2024 03:10
reklama
FTMO král
reklama
InstaForex ebook vzdelavaci
reklama
FTMO král
reklama
FTMO král

ŽIVÉ VYSÍLÁNÍ: Wall Street Open s Petrem Zýmou

19.04.2023 15:03  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Na plné obrátky jede výsledková sezóna ve Spojených Státech, kde reportovaly své výsledky největší americké banky. To nejlepší nás ještě čeká, ale už nyní vidíme smíšené reakce na akciových indexech. Příležitostí pro trading je spousta, a proto bude dnešní Wall Street Open s traderem Petrem Zýmou, který představí svůj pohled na trhy, aktuální obchody a jak přemýšlí nad aktuálními příležitostmi.

Začínáme již v 15:20

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • ŽIVĚ: Řeč předsedy Fedu Jerome Powella
    Předseda Federálního rezervního systému, Powell. Očekávám, že výdaje a výstup během příštího roku zpomalí. Nezaměstnanost stoupá, ale stále je historicky nízká. Trh práce se ochladil, ale je stále silný.
  • Živé vysílání: ČNB snižuje úrokové sazby (host: Jan Berka)
    ČNB dnes poprvé od začátku utahování měnové politiky snížila úrokové sazby. Posun o 25 bp níže očekávala většina oslovených analytiků a pro trh tedy nešlo o větší překvapení. Po tiskové konferenci rozebereme s hostem Janem Berkou dopady nejnovějšího rozhodnutí, jak ovlivňuje další vývoj koruny a jaké jsou další kroky ČNB.
  • Živé vysílání: Rok války na Ukrajině (23. 2. od 18:00)
    V pátek se dočkáme prvního výročí ruské invaze na Ukrajinu. Bohužel není co slavit. Intenzivní boje pokračují a konec konfliktu je v nedohlednu. S našimi hosty probereme aktuální vývoj konfliktu jak z vojenského, tak také z geopolitického a ekonomického pohledu. Budou Rusové dál šířit zkázu, nebo je zastaví ukrajinská obrana a protiofenzíva? Díky redaktorovi ČT Andreasi Papadopulosovi bychom se mohli dozvědět, jak to vypadá přímo v první linii bojů. A ekonom Lukáš Kovanda nás seznámí s jeho pohledem na dopady války na Česko. Díky jim a dalším hostům je rozhodně na co se těšit!
  • Živé vysílání: Wall Street Open (IPO Arm) 14.9.2023
    Trhy se otřepaly z mírného růstu inflace v USA za měsíc srpen a výrazně je neznervóznělo ani zvýšení sazeb ze strany ECB. Pozornost investorů se soustředí na největší IPO v letošním roce, společnosti Arm. Podíváme se, jak se podařilo Armu začít obchodování na burze Nasdaq a jakou IPO přinese price action.
  • Živé vysílání: Wall Street Open (Nová IPO a čekání na Fed) 19.9.2023
    Trhy relativně nervózně přešlapují na místě a zatím nenašly odvahu umazat páteční ztráty po expiraci zářijových opcí. V růstu pokračují výnosy z amerických státních dluhopisů a medvědí trh na dluhopisech se i nadále prohlubuje. To ovlivňuje stále americký dolar, který má za sebou 9 týdnů růstu. Tématem nejen komoditních trhů začíná být růst ropy. Ekonomické i politické téma následujících měsíců zdaleka nereflektuje očekávání recese nebo zpomalování Číny.
  • ŽIVÉ VYSÍLANÍ: Wall Street Open od 15:20
    Čeká nás další seance na amerických akciových trzích. Opět jsme před jejím začátkem trochu nervózní, ačkoliv technologické akcie mírně korigují včerejší ztráty. Z pohledu makrokalendáře nás dnes nečeká nic zásadního a trhy tedy budou vnímat především aktuální sentiment a jeho vývoj. Pohled na aktuální obrázek na trzích probereme s Martinem Jakubce již od 15:20!
  • ŽIVÉ VYSÍLANÍ: Wall Street Open s Martinem Jakubcem
    Již v 15:20 začne živě vysílání Wall Street Open s Martinem Jakubcem. Akciové indexy jdou již delší dobu do strany a nenabízí zajímavé příležitosti. Ty jde nalézt v aktivním tradingu a aktuální správě portfolia. O těchto příležitostech a dalším již na živém streamu.
  • ŽIVÉ VYSÍLANÍ: Wall Street Open s Martinem Jakubcem
    Akciové indexy po dvoutýdenním propadu hledají cestu zpět na vyšší úrovně. Investoři se opět zaměřili na velké technologické společnosti, které realizovaly největší zisky. Jen akcie Nvidie rostly o 8,5 % a podílely se na růstu indexu S&P 500 z 34 %. Její výsledky nás čekají ve středu a do té doby budou trhy bedlivě sledovat, jak se bude vyvíjet dění na dluhopisech, kde pokračují v růstu výnosy.
  • ŽIVÉ VYSÍLANÍ: Wall Street Open s Martinem Jakubcem
    Akciovým trhů se daří navazovat na zisky, které korigují mírné ztráty z průběhu měsíce srpna. Výnosy z dluhopisů zůstávají vysoko, ale trh nabízí dost zajímavých příležitostí i na dalších aktivech. V dnešním vysílání se podíváme na nejnovější dynamiky na trhu, makro zprávy a zhodnotíme další vývoj na jednotlivých aktivech.
  • ŽIVÉ VYSÍLANÍ: Wall Street Open s Martinem Jakubcem
    Nižší aktivita obchodníků a zkrácený obchodní týden zatím resultuje v nižší volatilitu na akciových trzích. I přesto je potřeba dívat se na nové informace s nadhledem a zasadit je do celkového kontextu. Od 15:20 máme pro vás vysílání, kde probereme ty nejzajímavější události posledních dní, podíváme se, jak otevřou indexy v USA a zamyslíme se nad jejich dalším vývojem.
  • ŽIVÉ VYSÍLANÍ: Wall Street Open + Týden Na Trzích (09.05.2023)
    Minulý týden dorazila celá řada zajímavých dat z USA, další výsledky amerických korporací a data z amerického trhu práce. Pozitivně překvapily jak předstihové ukazatele, tak tvrdá data. Zasedání americké centrální banky naznačilo, že máme před sebou pauzu ve zvyšování sazeb. Další týden doplní důležitá data inflace, které mohou na trzích změnit novou realitu, kterou definuje výrazně nižší volatilita na akciových trzích. Sledujte otevření americké seance a pohled do nejdůležitějších událostí následujícího týdne.
  • Živé vysílání: Wall Street Open 04.01.2024
    První vysílání Wall Street Open v letošním roce s Martinem Jakubcem probere začátek roku na akciových trzích. Akciové indexy se vydaly zkorigovat výraznou část zisků z konce minulého roku, ačkoliv postrádáme racionální důvody k poklesu. Stejně jako jsme postrádali důvodů k tak masivnímu růstu pár týdnů zpět. Nejnovější události probere již od 15:20.
  • ŽIVÉ VYSÍLANÍ: Wall Street Open 04.05.2023
    Máme za sebou zasedání americké a evropské centrální banky. Svými rozhodnutími zvýšit sazby nepřekvapily a nepřekvapily ani v doprovodném komentáři. Trhy tedy reagují adekvátně, jelikož se skutečně vlastně nic nového nestalo. Jaká je tedy další pravděpodobnost vývoje akciových indexů? Sledujte živě Wall Street Open s analytikem Štěpánem Hájkem.
  • Živé vysílání: Wall Street Open 05.10.2023
    Akciové trhy se pokouší najít oporu ve stagnujících výnosech z amerických státních dluhopisů, zatímco masivní ztráty sčítají investoři na ropě. Propady otevřely celou řadu zajímavých příležitostí, kdy samotné akcie by se mohly v případě poklesu výnosů znovu soustředit na fundament silné ekonomiky – solidního základu pro zisky společností. Prostor je však i pro spekulace na dalších aktivech, což rozebereme při příležitosti otevření americké seance během vysílání Wall Street Open již v 15:20.
  • Živé vysílání: Wall Street Open 05.12.2023
    Akciové indexy korigují masivní zisky a otázkou pro oportunistické investory nyní zůstává, zda jde jen o korekci, aby trh nabral dech pro další růst, nebo začíná odepisování zisků. Více možná napoví dluhopisový trh, nebo vývoj jednotlivých sektorů, což naznačí, jak udržitelný propad může být. Mezitím se však rýsují další příležitosti, a to především pro investory, kteří je budou hledat tam, kde je trh v letošním roce zapomněl. Nejnovější vývoj na trzích probereme živě od 15:20.
  • Živé vysílání: Wall Street Open 10.01.2024
    Akciové indexy se po menší přestávce vracejí k růstu a býci vrací medvědům protiúder. Trh bedlivě vyčkává na data americké inflace, která budou zveřejněna zítra a středobodem pozornosti je potenciální schválení ETF na Bitcoin, které je na programu dnes a dosavadní události rozhýbaly kryptoměny již nyní. Ačkoliv neznáme oficiální čas, může být zajímavé sledovat, jak se trh na rozhodnutí připravuje a především, jak bude reagovat poté. Nejnovější zajímavosti již od 15:20.
  • Živé vysílání: Wall Street Open 10.10.2023
    Ačkoliv se mělo jedna o klidnější začátek týdne, trhy zásadně ovlivnil růst geopolitického napětí na Středních východě. Nejvýraznější reakci na útok Hamásu na Izrael zaznamenala ropa, ale pod mírným tlakem byly také globální akcie. Tuto nervozitu se však podařilo setřást a akciové indexy navázaly na pozitivní konec minulého týdne mírným růstem. Zbytek týdne bude při pohledu na očekáváné události o zápisu ze zasedání Fedu a zveřejnění americké inflace. Další aktiva včetně ropy a dluhopisů také zásadně promluví do dalšího dění na trzích. Ty nejzajímavější dynamiky včetně začátku výsledkové sezóny probereme na živém vysílání v 15:20!
  • Živé vysílání: Wall Street Open 11.4.2024
    Zveřejnění americké inflace investory překvapilo a zdá se, že šlo o změnu v dosavadních inflačních reportech. Ukazuje se znovu, že centrální banky nemají boj s inflací tak pod kontrolou, jak se zdálo. Dosavadní propad na akciích je zatím velmi mírný a nejedná se ani o větší korekci. Ta by však mohla přijít, jelikož se pohled trhu na sazby a inflaci mírně změnil.
  • Živé vysílání: Wall Street Open 1.2.2024
    Včerejší zasedání amerického Fedu přineslo nečekaně vysokou volatilitu a jeden z největších propadů amerických akciových indexů za posledních několik měsíců. Trh chtěl slyšet, že Fed začne v březnu se snižováním sazeb, ale jasného signálu se nedočkal. Vývoj v následujících seancích bude rozhodovat výsledková sezóna, kdy nás čekají výsledky dalších firem v technologického sektoru, které jsou stále na extrémně vysokých valuacích a jak se již tento týden ukázalo, musí doručit skutečně skvělé výsledky, jinak je trh potrestá.
  • Živé vysílání: Wall Street Open 12.9.2023
    Akciové indexy se začátkem týdne vrátily k růstu, ale za poslední dva měsíce jsme se téměř nedostali z místa. Trhy doprovází nervózní vývoj, kdy vedle rostoucích výnosů nyní akcie, ale hlavně reálnou ekonomiku, ohrožuje rostoucí cena ropy. Trhy se připracují na zítřejší důležité zveřejnění inflace v USA, které by mohlo být velmi zajímavé. Vedle silného trhu práce jsme totiž sledovali náznaky oslabujícího spotřebitele, zatímco ceny energií přestávají působit deflačně.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Oanda
eTrader
FinFX broker
reklama
FTMO férovost