Úterý 19. březen 2024 08:13
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple pivot points
reklama
Instaforex krypto ebook

Jordan Belfort sdílel svůj výhled na BTC v roce 2023

01.02.2023 09:41  Autor: Virarosi  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Bývalý burzovní makléř, známý jako „vlk z Wall Street“, Jordan Belfort, se ponořil do možného výhledu bitcoinu pro rok 2023 v době, kdy se krypto sektor pokouší opustit loňský medvědí trh.

Belfort o výhledu bitcoinu pojednával v podcastu The Wolf of Wall Street, kde 13. ledna hostil Roberta Beadlese, zakladatele krypto peněženky Monarch.

Během zasedání Belfort poznamenal, že uprostřed rostoucích diskusí o regulaci BTC by jakákoliv forma legislativy byla pravděpodobně býčím katalyzátorem pro primární kryptoměnu.

„Myslím, že byste souhlasili s tím, že obecně řečeno, cena třídy aktiv v obecné regulaci by byla podle mého názoru býčí,“ sdělil. 

Stojí za to zmínit, že Jordan Belfort byl velkým zastáncem krypto regulací a poznamenává, že aktiva jako bitcoin budou nejspíše těžit v prostředí, jehož zákony jsou dobře definované. Poukázal například na to, že pokud by existovaly regulace, kryptotrh by neprošel nedávným zhroucením FTX.

Dále se Belfort Beadlese zeptal na výhled kryptoměny na rok 2023, když poznamenal, že pokud vláda bude pokračovat v tisku peněz a nepodaří se jí kontrolovat inflaci, cena primární kryptoměny pravděpodobně prudce vzroste.

Beadles navrhl, že zvýšení inflace je možným spouštěčem pro pokračující růst bitcoinu při projekci přijetí dalších regulací. 

„Klíčovým problémem tam bude inflace, jak moc bude Federální rezervní systém tisknout. Nevidím obrovský nárůst ceny bitcoinu bez nakopnutí inflace.<…> Přichází příliš mnoho regulace,“ prohlásil Beadles.

Zajímavé je, že současnou rally bitcoinu vyvolalo zpomalení inflace v USA, které signalizovalo uvolnění měnové politiky Fedu.

Budoucnost bitcoinu

Ve stejném období Belfort loňskou kryptozimu označil jako náročný okamžik pro krypto sektor. V této souvislosti Beadles poukázal na to, že odolnost BTC by mohla naznačovat, že aktivum zde zůstane.


Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • John Neff a jeho preference nízkého poměru kurz/zisk
    Tradičně mnoho investorů preferuje investovat do společností, u kterých je evidentní jejich vysoká hodnota. Je to ale vždy ten správný přístup? Co tahle jít trochu proti proudu? John Neff je přesně takový. Jde proti proudu a nevybírá firmu v centru pozornosti ale tu, která je skrytá, bezvýznamná a neviditelná pro ostatní.
  • John Snow (bývalý US minister financií)
    &quot;Euro nemusí prežiť ak členské štáty nebudú mať spoločnú rozpočtovú politiku či politiku trhu práce...
  • Johnson coby britský premiér představuje pro českou ekonomiku hrozbu i naději
    Nový britský premiér Boris Johnson představuje pro českou ekonomiku naději a zároveň hrozbu. Naději z toho důvodu, že by mohl ukončit období nepřehledné, ba chaotické vnitropolitické situace ve Spojeném království, která znejišťuje české vývozce. V ideálním případě by pak dojednal s Bruselem výstupovou dohodu tak, aby se brexit odehrál bez závažných neblahých dopadů na Británii a její obchodní partnery. Hrozbu Johnsonova premiérování ztělesňuje jeho odhodlání vystoupit k 31. říjnu z EU dokonce i zcela bez dohody. Takový „tvrdý brexit“ by poškodil například české strojírenství nebo automobilový průmysl. V Česku by ohrozil desetitisíce pracovních míst. Pravděpodobnost „tvrdého brexitu“ je však nyní z hlediska trhů stále méně než padesátiprocentní, což indikuje, že Johnsonovo jmenování do funkce je pro českou ekonomiku v souhrnu, po zvážení kladů a negativ, mírně pozitivním vývojem.
  • Johnson dnes navrhne další hlasování o volbách, ty by se měly konat v prosinci
    Britský premiér Boris Johnson nebyl schopen získat potřebný počet hlasů pro vyvolání předčasných voleb. K tomu by potřeboval dvoutřetinovou většinu a tedy i podporu Labour, kterou však pro tento návrh získat nedokázal. Členům parlamentu však vzkázal, že nedovolí, aby tato paralýza pokračovala a že země musí o své budoucnosti rozhodnout ve volbách. Zároveň pak oficiálně souhlasil s odložením brexitu do 31. ledna. Jeho včerejší debakl však nutně neznamená, že předčasné volby nebudou. Už dnes totiž Johnson v parlamentu představí návrh zákona, který by posunul příští volby na 12. prosince. Protože se přitom jedná o zákon, stačí Johnsonovi k jeho přijetí pouhá nadpoloviční většina hlasů v parlamentu. Hlasy SNP a Liberálních demokratů tak pro toho hlasování zdá se budou naprosto klíčové, a pokud Johnson uspěje, volby by se skutečně mohly konat už v prosinci.
  • Johnson & Johnson chce dohodou za miliardy ukončit žaloby na dětský pudr
    Americký farmaceutický koncern Johnson & Johnson (J&J) se chystá dohodou za 8,9 miliardy dolarů (téměř 191 miliard Kč) ukončit spory o své hygienické produkty. Čelila soudnímu sporu, že způsobují rakovinu. Podnik to v úterý oznámil regulačním orgánům ve Spojených státech.
  • Johnson & Johnson po překonání odhadů v premarketu roste
    Akcie Johnson & Johnson (JNJ.US) vyskočily na dvouměsíční maximum poté, co společnost zabývající se léčivy a spotřebním zbožím zveřejnila solidní čísla za třetí čtvrtletí roku 2022 díky rostoucí poptávce po jejím léku na rakovinu Darzalex a léku na Crohnovu chorobu Stelara.
  • Johnson & Johnson se rozdělí na 2 společnosti
    Společnost Johnson & Johnson (JNJ.US) oznámila, že se hodlá rozdělit do dvou společností, které budou mít oddělenou produkci a výrobu kosmetiky a farmaceutický a medicínský segment (včetně vakcín na COVID-19). Společnost plánuje dokončit celou restrukturalizaci v rozmezí 18 - 24 měsíců. Aktuálně trh reaguje pozitivně na nové zprávy o rozdělení společnosti. Akcie Johnson & Johnson rostou přibližně o 1,5 %, nicméně maxima akcie dosahovala až nad úrovní $157.
  • Johnson & Johnson zvyšuje odhady zisků
    Johnson & Johnson (JNJ.US) dnes oznámila výsledky za třetí čtvrtletí roku 2023. Společnost dosáhla ve třetím čtvrtletí silných výsledků a výrazného pokroku v růstu, „...poskytuje pevný základ pro budoucí udržitelný růst,“ – Joaquin Duato, řekl předseda představenstva a generální ředitel společnosti JnJ.
  • Johnson navrhne EU svůj vlastní plán
    Britská libra se pravděpodobně v nadcházejících hodinách dočká zvýšené volatility v reakci na plánovaný projev premiéra Borise Johnsona. Ten by měl navrhnout EU, že buď během nadcházejících dnů příjme jeho podmínky, nebo se bude muset smířit s tím, že Británie opustí EU bez jakékoli dohody. Johnson by měl navíc ve svém návrhu zcela odmítnou půdovně vyjednané podmínky pro tzv. irskou pojistku, namísto které představí svůj vlastní návrh, který by měl po dobu čtyř let zavést na hranici mezi Irskem a Severním Irskem dočasnou celní zónu. EU pravděpodobně jeho návrhy odmítne, což už někteří vysoce postavení politici dopředu naznačili. Připravme se tedy na libře na velmi divoký říjen!
  • Johnson přebírá žezlo po Mayové. ECB frustrovaná z dlouhodobě přetrvávající nízké inflace
    Kandidátka do vedení Fedu Judy Sheltonová v pondělí oznámila, že by chtěla aby americká centrální banka na svém dalším zasedáním, které se koná koncem června snížila sazby o 50 bazických bodů.
  • Jordan (Swiss National Bank)
    Viceprezident&amp;nbsp;SNB varuje, že SNB je ochotn&amp;aacute; zafixovať kurz C...
  • Joseph Piotroski, akademický účetní
    Joseph Piotroski je tak trochu výjimečným investorem. On totiž vlastně žádným investorem ani není, je „pouhým“ akademikem a vedle toho také autorem komplexních věděckých článků o účetnictví a finančním hodnocení podniků. Přesto se mu v investiční branži podařilo rozvířit prach.
  • Joseph Stiglitz (Nobelova cena za ekonómiu)
    &quot;Pokiaľ nebudú uchopené fundamentálne inštitucionálne problémy eurozóny, budúcnosť eura môže byť ...
  • JP Morgan: bitcoin se v "digitální zlato" nezměnil
    Cena kryptoměny bitcoin zůstává pod úrovní 18 500 dolarů neměnná. Připomeňme, že se jedná o přesný popis scénáře, který jsme už mnohokrát probírali, takže vše probíhá podle očekávání. "Bitcoin" může v současnosti zůstat flat ještě několik týdnů nebo měsíců, ale nakonec – jak předpokládáme – se propadne přinejmenším na úroveň 12 426 dolarů.
  • JPMorgan: Fed zvýší sazby devětkrát, aby zkrotil inflaci
    Všechny oči jsou nyní upřeny na geopolitický konflikt mezi Západem a Ruskem, který se odehrává na Ukrajině. Nikdo nepopírá, že všechny zúčastněné strany již na něj nějakým způsobem doplatily. V Rusku se prudce propadly akcie a národní měna. Země čelí západním sankcím a může se stát, že bude nadobro vytažena zástrčka z plynovodu Nord Stream 2. Také Západ zaznamenal propad na svých burzách a ceny zemního plynu v eurozóně mohou opět prudce vzrůst. Ukrajina mezitím balancuje na pokraji plnohodnotné války. Především makroekonomické faktory tíží také náladu investorů.
  • JPMorgan Chase & Co očekává agresivnější politiku Fedu.
    Výkonný ředitel JPMorgan Chase & Co., Jamie Dimon, je přesvědčen, že zvýšení sazeb Federálního rezervního systému by mělo být větší, než se v současnosti očekává, i když všichni čekají, co dnes řekne Jerome Powell. "Za předpokladu, že by Fed zvýšil srovnávací sazbu zhruba na 5 %, existuje 50% pravděpodobnost, že současné prognózy jsou pravdivé, a 50% šance, že ji centrální banka bude muset zvýšit na 6 %," uvedl výkonný ředitel. ředitel JPMorgan Chase & Co. "Domnívám se, že současná zvýšení nemusí být dostatečná. Je zřejmé, že se trochu zpožďujeme a je nepravděpodobné, že by ekonomika v následujících třech až šesti měsících příliš utrpěla vysokými sazbami."
  • JPMorgan Chase & Co rozšiřuje svou přítomnost v Evropě
    Podle nejnovějších údajů společnost JPMorgan Chase & Co. rozšiřuje své služby korporátního bankovnictví na středně velké podniky mimo Spojené státy tím, že najímá vedoucí pracovníky z Bank of America Corp. a Deutsche Bank AG a hledá vysoce kvalifikované pracovníky.
  • JPMorgan ke koruně: Čeští vývozci si ve čtvrtletí zajistí miliardy exportu
    České firmy s blížícím se koncem kurzového závazku České národní banky na koruně vůči euru prudce zesílí své zajišťování. Podle odhadů banky JPMorgan si především tuzemští exportéři potřebují kurzově zajistit ještě zhruba osm miliard korun svého vývozu. JPMorgan sází na to, že zajištění prudce poroste zejména v průběhu prvního čtvrtletí, před koncem takzvaného tvrdého závazku ČNB.
  • JP Morgan očekává v roce 2022 pokles cen zlata a stříbra
    Americká investiční banka JP Morgan tento týden aktualizovala své prognózy pro drahé kovy. Ohlásila medvědí sentiment a cenu zlata pro rok 2022 předpověděla na 1 630 USD za unci a průměrnou cenu stříbra na 20,48 USD.
  • JP Morgan podporuje zvěsti o nákupu společnosti Cellnex
    Trhy se již nějakou dobu zajímaly o možnost, že by American Tower mohla koupit společnost Cellnex, která se specializuje na správu telekomunikačních věží. Někteří odborníci z JP Morgan nyní naznačují, že existuje s největší pravděpodobností k této koupi dojde.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader