Čtvrtek 28. březen 2024 10:08
reklama
Dukascopy new
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
CapXmaster

Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro zlato na 14. září 2022.

14.09.2022 13:57  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

analytics6321bf779f05c.jpg

Cena zlata včera prorazila pod hladinu supportu (cloudu) Kumo. Býci se v předchozích dnech pokoušeli prorazit nad cloud, ale bez úspěchu. Význam cloudu a Fibonacciho rezistence na ceně 1 725 – 1 727 USD jsme zmínili už mnohokrát. Po odmítnutí na rezistenci následoval prudký pokles. Cena prorazila pod Kumo a poskytla nám nový medvědí signál. Tenkan-sen (indikátor červené linie) a kijun-sen (indikátor žluté linie) poskytují rezistenci na ceně 1 713 – 1 715 USD. Cena zlata v posledních dvou týdnech ve skutečnosti nijak nepokročila a obchoduje se mezi 1 690 a 1 730 USD. Aby býci znovu ovládli trend, museli by cenu zatlačit nad Kumo. Do té doby zůstane zlato citlivé na další pokles.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár EUR/USD na 29. března 2023
    Pár EUR/USD se obchoduje kolem úrovně 1,0845. Trend v grafu 4H zůstává podle indikátoru cloud Ichimoku býčí. Cena se obchoduje nad (cloudem) Kumo a nedávno jsme viděli, jak Tenkan-sen (indikátor červené linie) protnul Kijun-sen zespodu nahoru (indikátor žluté linie). Tyto dva indikátory poskytují support na úrovni 1,0839– 1,0822. Je důležité, aby 4H svícnová formace tento support respektovala. V opačném případě by se cena posunula ke Kumo na úrovni 1,0798. Rozpětí Chikou (indikátor černé linie) je pod svícnovou formací (medvědí). Rezistence se nachází na úrovni 1,0890.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár EUR/USD na 7. března 2023
    Pár EUR/USD se obchoduje na úrovni 1,0666. Podle indikátoru cloud Ichimoku je trend v grafu 4H býčí, protože cena je nad (cloudem) Kumo. Cena testuje linii Tenkan-sen (indikátor červené linie). Jedná se o první support na úrovni 1,0658. Průraz pod ni zvýší šance na další zpětný test (cloudu) Kumo. Na úrovni 1,0636 najdeme support linie Kijun-sen (indikátor žluté linie) a na úrovni 1,0620 support cloudu. Rozpětí Chikou (indikátor černé linie) je nad formací svícnu, ale pod cloudem. Pohyb ceny k novým maximům nad úrovní 1,0695 by byl novým býčím signálem, který by podpořil býčí momentum. Býci nechtějí, aby cena prorazila pod Kumo.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár EUR/USD 21. června 2022.
    Pár EUR/USD v denním grafu atakuje spodní hranici cloudu a linii Tenkan-sen (indikátor červené linie) i linii Kijun-sen (indikátor žluté linie). Významná rezistence je na úrovni 1,0570. Obchodníci musejí být opatrní, pokud na rezistenci zaznamenáme odmítnutí. U úrovně 1,0570 vidíme konfluenci rezistencí. Průraz nad tuto úroveň by tak mohl být pro býky důležitou zprávou. Pokud se tak stane, očekávám pohyb ceny ještě výš k horní hranici cloudu na úrovni 1,0770.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár USD/JPY na 15. září 2023
    Podle indikátoru cloud Ichimoku se pár USD/JPY obchoduje kolem úrovně 148 a v denním grafu zůstává v býčím trendu. Tento indikátor používáme k určení klíčových úrovní supportu, jejichž prolomení nám poskytuje signály obratu trendu. Tenkan-sen (indikátor s červenou linií) poskytuje support na úrovni 146,94, zatímco Kijun-sen (indikátor se žlutou linií) na úrovni 146,20. Prolomení pod Tenkan-sen umožní pokles ke Kijun-sen. Neschopnost udržet se nad Kijun-sen bude cenu tlačit dolů k týdennímu cloudu na úrovni 142–143. Rozpětí Chikou (indikátor s černou linií) je nad svíčkovým patternem (býčí). Podle rozpětí Chikou je support na ceně 144,85. Na týdenní bázi zatím nic nenasvědčuje obratu. Denní graf zůstává 100 % býčí.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár USD/JPY na 22. srpna 2023
    Pár USD/JPY se obchoduje kolem úrovně 145,70. Trend v grafu 4H podle indikátoru cloud Ichimoku zůstává býčí, protože cena je stále nad cloudem. Teď ale atakuje Tenkan-sen (indikátor červené linie) a Kijun-sen (indikátor žluté linie). Uzavření pod úrovní 145,76 bude známkou oslabení. Cena je citlivá na pohyb k supportu Kumo na úrovni 145,05. Rozpětí Chikou (indikátor černé linie) se téměř mění v medvědí, a to průrazem pod svíčkový pattern. V grafu 4H páru USD/JPY se objevuje několik varovných znamení, které zvyšují šance na obrat krátkodobého trendu. Pokud cena prorazí dovnitř Kumo, změní se trend z býčího na neutrální. Obchodníci musí být velmi opatrní.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár USD/JPY na 3. listopadu 2022.
    Pár USD/JPY se obchoduje kolem úrovně 148,20. Podle indikátoru cloud Ichimoku zůstává trend býčí, protože cena se drží nad (cloudem) Kumo. Posledních 13 měsíců se pár USD/JPY obchoduje nad Kumo, respektuje support cloudu a v býčím kanálu vytváří vyšší maxima a vyšší minima. V posledních týdnech vidíme, že pár testuje Kijun-sen (indikátor žluté linie). Jedná se o nejdůležitější krátkodobý support. Tento support se nachází na úrovni 147,75. Průraz pod tuto úroveň zvýší šance na pullback ke Kumo na úrovni 142. Chikou span (indikátor černé linie) je nad svícnem a potvrzuje býčí trend. Jakýkoli pullback je zatím považován jen za pauzu v rostoucím trendu. Býci mají trend dál plně pod kontrolou.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár USD/JPY na 30. srpna 2023
    Pár USD/JPY se obchoduje kolem úrovně 145,85. Cena včera v denním grafu zavřela pod linií Tenkan-sen (indikátor červené linie). Jde o první varovné znamení, že se může blížit obrat. Cena dnes vytvořila nižší maximum a nové nižší minimum. Krátkodobý support se nachází na úrovni 145,35 a průraz pod ni umožní cestu k většímu poklesu k supportu linie Kijun-sen (indikátor žluté linie) na úrovni 142,73. Navzdory včerejšímu vyššímu cenovému maximu vytvořil RSI nižší maximum. Šance na pullback k supportu cloudu stouply. Potenciál růstu je podle našeho názoru omezený. Na současných úrovních preferujeme neutrální, ne-li medvědí postoj.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro ropu 15. září 2023
    Cena ropy je podle indikátoru cloud Ichimoku v býčím trendu. Tento indikátor používáme k určení klíčových úrovní supportu, jejichž prolomení by mohlo signalizovat obrat. Cena vypadá během posledních dvou svíček pod tlakem. Po takto dlouhé býčí sérii je pullback oprávněný. Tenkan-sen (indikátor s červenou linií) poskytuje support na 89,98 USD a Kijun-sen (indikátor se žlutou linií) na 88,97 USD. Rozpětí Chikou (indikátor s černou linií) je nad svíčkovým patternem (býčí). Chikou naznačuje, že support je na 88 USD. Průraz pod Tenkan-sen by mohl být začátkem většího pullbacku. Neschopnost udržet se nad Kijun-sen povede k hlubšímu pullbacku k supportu Kumo na 87 USD.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro SPX na 6. listopadu 2023
    SPX se dnes obchoduje kolem hodnoty 4 367 a týden začal pozitivně, stejně jako minulý týden zakončil. Cena atakuje denní rezistenci (cloudu) Kumo. Oblast kolem 4 370 bodů je velmi důležitou rezistencí a denní uzavření uvnitř Kumo by změnilo trend z medvědího na neutrální. Tenkan-sen (indikátor s červenou linií) je na hodnotě 4 237, zatímco Kijun-sen (indikátor se žlutou linií) na hodnotě 4 250. Tato oblast 4 237–50 je důležitým supportem. Rozpětí Chikou (indikátor s černou linií) prorazil nad svíčkový pattern, který se změnil v býčí. Obchodníci musí být na současných úrovních opatrní, protože odmítnutí na rezistenci cloudu a pullback k 4 250 bodům jsou opodstatněné a běžné, když cena dosáhne spodní hranice cloudu.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro zlato na 12. října 2022.
    Podle indikátoru cloud Ichimoku je cena zlata ve 4hodinovém grafu v krátkodobém medvědím trendu. Cena je pod (cloudem) Kumo a zatím se do něj dvakrát pokusila znovu vstoupit. Oba pokusy byly neúspěšné. Aby se trend změnil v neutrální, potřebují zlatí býci zatlačit cenu dovnitř cloudu Kumo. Tenkan-sen (indikátor červené linie) poskytuje rezistenci na úrovni 1 672 USD, kde se nachází i spodní hranice cloudu. Kijun-sen (indikátor žluté linie) je na úrovni 1 692 USD, a pokud cena prorazí nad 1 672 USD, bude cílem. Support je na nedávných minimech na ceně 1 660 USD. Neschopnost udržet se nad touto úrovní přivede cenu k 1 640 USD.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro zlato na 18. října 2022.
    Cena zlata se obchoduje kolem 1 650 dolarů. Podle indikátoru cloud Ichimoku zůstává krátkodobý trend zlata medvědí. Tento indikátor používáme ve 4hodinovém grafu k určení klíčových úrovní rezistence a možných cílů odrazu. Cena je hluboko pod (cloudem) Kumo a momentálně je jak pod linií Tenkan-sen (indikátor červené linie), tak pod linií Kijun-sen (indikátor žluté linie). Rezistence těchto dvou indikátorů je na cenách 1 657 a 1 660 dolarů. Uzavření 4hodinové svíčky nad touto oblastí rezistence otevře cestu k odrazu ke cloudu v oblasti 1 680 – 1 693 dolarů. Rozpětí Chikou (indikátor černé linie) je také pod svícnem a potvrzuje medvědí trend. Zatím nic nenasvědčuje obratu trendu, a to ani v nejbližší době. Medvědi mají trend stále pod kontrolou. V předchozí analýze jsme uvedli, že odraz nahoru k 1 700 dolarům je opodstatněný. Indikátor cloud Ichimoku vyšle signál, že k takový odraz blíží, jakmile uvidíme průraz ceny nad linii Kijun-sen.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro zlato na 20. ledna 2023
    Zlato se obchoduje kolem ceny 1 927 dolarů. Cena v grafu 4H dál respektuje support cloudu a zůstává v býčím trendu. Support linie Tenkan-sen (červená linie) je na úrovni 1 921 dolarů a support linie Kijun-sen (žlutá linie) na úrovni 1 916 dolarů. Býci mají zatím trend plně pod kontrolou. Ani na konci týdne nevidíme vybírání zisků ze strany býků, přestože se zlato obchoduje směrem nahoru už pátý týden v řadě. Dokud cena bude nad úrovní 1 890 – 1 900 dolarů, zůstane krátkodobý trend býčí.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro zlato na 21. listopadu 2022.
    Zlato se obchoduje kolem 1 740 USD. V předchozí analýze jsme obchodníky varovali, že jeho cena inklinuje k pullbacku. V naší analýze jsme upozornili, že dokud bude pod Kijun-sen (indikátor žluté linie), bude mít tendenci pohybovat se k horní hranici cloudu. Krátkodobý trend se z býčího mění na neutrální, protože cena zůstává v (cloudu) Kumo. Rezistence linie Tenkan-sen (indikátor červené linie) je na úrovni 1751 USD. Tam se také nachází horní hranice cloudu. Aby býci obnovili krátkodobý rostoucí trend, museli by cenu zatlačit nad tuto úroveň. Kijun-sen poskytuje rezistenci na úrovni 1 761 USD a zůstává nad linií Tenkan-sen (medvědí). Chikou span (indikátor černé linie) prorazil pod vzorec svícnu (medvědí) a svažuje se dolů. Zlato bude mít tendenci pohybovat se k ceně 1 720 až 1 700 USD, dokud cena bude pod úrovní 1 760 USD.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro zlato na 22. května 2023
    Cena zlata se obchoduje kolem 1 974 USD, předtím minulý týden vytvořila minimum na hladině 1 951 USD. Podle očekávání se dotkla supportu (cloudu) Kumo a teď se odráží nahoru. Denní zavírací cena uvnitř cloudu by byla známkou slabosti. Cena zůstává pod linií Tenkan-sen (indikátor červené linie) a Kijun-sen (indikátor žluté linie). Podle indikátoru cloud Ichimoku zůstává trend býčí, ale vzhledem k tomu, že je cena stále pod Tenkan-sen a Kijun-sen, je pár EUR/USD citlivý na další pokles. Denní zavírací cena uvnitř cloudu vystaví pár EUR/USD tlaku na pokles k úrovni 1 927 USD a spodní hranici cloudu. Rozpětí Chikou (indikátor černé linie) je pod svíčkovým patternem (medvědí).
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro zlato na 23. června 2022
    Cena zlata se včera ve skutečnosti nijak nevyvíjela. Pohybovala se mezi maximem 1 847 USD a minimem 1 822 USD. Žádný zřetelný trend nemá. Dál se obchoduje poblíž úrovně 1 850 USD. Podle cloudu Ichimoku má stále tendenci klesat, protože se drží pod cloudem Kumo a linií Kijun-sen (indikátor žluté linie). Rezistence zůstává na ceně 1 841 USD a pak na ceně 1 865 USD, kde se nachází spodní hranice cloudu. Linie Chikou span (indikátor černé linie) je nad svícnem. To zvyšuje naději na pohyb nahoru. Support je na ceně 1 820 USD. Neschopnost udržet se nad ním bude známkou slabosti a mohla by vyústit v průraz týdenního supportu trendové linie, který jsme zmínili v předchozí analýze.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro zlato na 25. října 2023
    Cena zlata se pohybuje kolem 1 975 dolarů. Dnes pomocí indikátoru cloud Ichimoku určíme v grafu 4H klíčové úrovně supportu a změny trendu. Navzdory nedávnému pullbacku a zastavení s předstihem se podle indikátoru cloud Ichimoku drží býčí trend, protože cena je stále nad (cloudem) Kumo. Rozpětí Chikou (indikátor s černou linií) zůstává nad svícnovým patternem (býčí). Tenkan-sen (indikátor s červenou linií) a Kijun-sen (indikátor se žlutou linií) poskytují support na 1 966 dolarech, respektive 1 970 dolarech. Cena zůstává nad oběma a naznačuje tak absenci známek slabosti. Průraz pod 1 966 dolarů bude známkou oslabení, které by mohlo cenu přimět k pullbacku na support cloudu na 1 933 dolarech. Cena zlata se v posledních seancích pohybuje převážně do strany. Tato konsolidace je po výrazných pohybech běžná. Obchodníci teď musí být trpěliví. Střednědobý trend stále ovládají býci.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro zlato na 29. března 2023
    Zlato se obchoduje kolem ceny 1 964 USD a vznáší se nad 4hodinovým Kumo. Support cloudu na ceně 1 959 USD je pro nejbližší období velmi důležitý. Linie Tenkan-sen (indikátor červené linie) poskytuje support na ceně 1 961 USD. Rezistence linie Kijun-sen (indikátor žluté linie) je na ceně 1 973 USD. Rozpětí Chikou (indikátor černé linie) je pod svícnovou formací (medvědí). Rezistence se nachází na ceně 1 972 – 82 USD. Cena se v posledních dnech pohybuje převážně do strany. Vydrží support cloudu?
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro zlato na 30. srpna 2023
    Cena zlata dál stoupá a blíží se k úrovni 1 952 USD, kde se nachází denní (cloud) Kumo. V krátkodobém horizontu vytváří vyšší maxima a vyšší minima podporující odraz nahoru. V předchozích příspěvcích jsme uvedli, že dokud bude respektovat oblast 1 910 – 1 915 USD, zůstane krátkodobý trend býčí a cena zlata by se mohla sunout ještě výš. V denním grafu prorazila i nad Kijun-sen (indikátor žluté linie). Další klíčovou rezistencí je cloud na ceně 1 952 USD. Support teď poskytuje Kijun-sen na ceně 1 932 USD. Býci si nepřejí, aby byla cena na rezistenci cloudu odmítnuta a zavřela pod linií Kijun-sen.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro zlato na 7. března 2023
    Zlato se pohybuje přibližně na ceně 1 840 dolarů. Cena je v grafu 4H nad (cloudem) Kumo, tudíž je v býčím trendu. Prorazila pod linii Tenkan-sen (indikátor červené linie) a Kijun-sen (indikátor žluté linie). Tyto dva indikátory poskytovaly support, ale teď jsou z nich úrovně rezistence. Cena ukázala tuto známku slabosti, tudíž je citlivá na pullback k supportu cloudu na úrovni 1 825 dolarů. V předchozím příspěvku jsme hovořili o scénáři zpětného testu a pullbacku k supportu cloudu. Rozpětí Chikou (indikátor černé linie) je nad formací svícnu, ale stále uvnitř Kumo. Průraz nad cloud v grafu 4H byl pro nás po delší době prvním býčím signálem. Býci na to teď musí navázat a začít vytvářet vyšší maxima a vyšší minima. Aby cena obhájila krátkodobý býčí trend, musí zůstat nad cloudem. Pokud se tak stane, očekáváme, že vytvoří vyšší minimum a pak se znovu obrátí nahoru.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro zlato na 8. listopadu 2023
    Cena zlata se obchoduje kolem 1 962 USD. Podle cloudu Ichimoku v denním grafu zůstává trend býčí, protože cena je stále nad denním (cloudem) Kumo. Před dvěma dny jsme se ale dočkali denní zavírací ceny pod linií Tenkan-sen (indikátor s červenou linií), což bylo známkou slabosti. V naší technické analýze jsme také hovořili o tom, jak moc je cena náchylná na pullback. Podle indikátoru cloud Ichimoku je pro nás Kijun-sen (indikátor se žlutou linií) dalším důležitým supportem na hladině 1 909 USD. Rozpětí Chikou (indikátor s černou linií) je stále nad svícnovým patternem (býčí). Býci mají trend dál pod kontrolou. Objevují se ale určité známky oslabení, které naznačují, že je možný pullback k 1 910 USD. Tenkan-sen teď představuje rezistenci na 1 982 USD. Dokud budeme obchodovat pod touto úrovní, zůstane cena zlata náchylná na pokles.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FBS
Axiory Europe
Beam FX
reklama
Fintokei SwiftTrader