Úterý 19. březen 2024 04:13
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Instaforex krypto ebook
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
XTB trading konference 2024

Musk znovu prodává akcie Tesly

10.08.2022 11:45  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Dokumenty americké Komise pro cenné papíry (SEC) odhalily, že Musk se zbavil akcií Tesly mezi 5. a 9. srpnem. Celkový počet prodaných akcií byl asi 7,92 milionu v celkové hodnotě téměř 7 miliard dolarů. Musk prodal za průměrnou cenu 869 dolarů za akcii. V dubnu Musk prodal blok 9,6 milionu akcií v tehdejší hodnotě asi 8,5 miliardy dolarů, za průměrnou cenu vyšší než během srpnové transakce, tedy 883 dolarů za akcii. Miliardář v dubnu prohlásil, že letos nehodlá realizovat žádné další prodeje:

  • Elon Musk podmiňuje případné další prodeje akcií společnosti výsledkem sporu s Twitterem. Generální ředitel uvedl, že se hodlá vyhnout situaci, kdy by byl nucen náhle prodat značný podíl tváří v tvář dokončení akvizice, z níž chce jednoznačně vystoupit
  • O tom by mohl rozhodnout výsledek soudního sporu iniciovaného Twitterem, který chce Elona Muska donutit uzavřít nabídku na převzetí. Musk v dubnu souhlasil s akvizicí Twitteru za astronomickou částku 44 miliard dolarů, tedy 54,20 dolaru za akcii. V současnosti mají akcie Twitteru hodnotu asi 42 dolarů
  • Musk na Twitteru nevyloučil odkup akcií, které prodal, pokud nakonec nebude muset převzít Twitter. Ačkoli je nejnovější obchod pro Muska velký, stále představuje pouze 3 % všech akcií (akcií a opcí) v Tesle
  • Až do dohody na Twitteru Musk prodával své akcie pouze pro účely daňové optimalizace (získával hotovost na vypořádání svých nadcházejících opcí). Analytici Wedbush Securities poukazují na to, že dva velké prodeje nesouvisející s daněmi od dubna letošního roku, navzdory Muskovým vysvětlením, zvyšují nejistotu akcionářů Tesly a vyvolávají obavy o zdraví společnosti

Graf ceny akcií Tesla (TSLA.US), interval D1. Akcie výrobce elektromobilů se od listopadu 2021 pohybují v sestupném trendu, přičemž vytvářejí nižší a nižší maxima. Poklesy se zároveň zpomalily kolem úrovně 700 USD za akcii, kde cena několik měsíců konsolidovala. V současné době cenové poklesy brzdily poblíž 840 USD, což se shoduje s úrovní 23,6 Fibonacciho retracementu. Růst pod tuto zónu by mohlo potenciálně naznačovat opětovné testování oblasti kolem retracementu 38,2, který se shoduje s formováním lokálního minima mezi květnem a červencem na úrovni 700 USD za akcii. Zdroj: xStation 5

"Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko."

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Musk pracuje od rána do večera sedm dní v týdnu, ostatním to nedoporučuje
    Miliardář Elon Musk pracuje od rána do večera sedm dní v týdnu. Ostatním toto nasazení nedoporučuje. Řekl to dnes během rozhovoru na podnikatelském fóru B20, které se koná na pozadí summitu velkých světových ekonomik G20 v Indonésii. Na Muskův výstup upozornila agentura Bloomberg.
  • Musk přišel za den papírově asi o 12 miliard USD; v tweetech kritizoval levičáky
    Americký podnikatel a šéf automobilky Tesla Elon Musk ve středu papírově přišel zhruba o 12,3 miliardy dolarů (přes 289 miliard Kč). To je částka, která odpovídá snížení hodnoty jeho podílu v Tesle. Akcie firmy totiž kvůli propadu trhu spadly na nejnižší hodnotu od začátku roku. Musk se v sérii tweetů rovněž kriticky vyjádřil k levicově smýšlejícím politikům a naznačil, že ve volbách podpoří republikány.
  • Musk se nabídl, že koupí Twitter!
    Musk před chvílí řekl, že by rád koupil Twitter za hotovost za 54,2 USD za akcii (poslední místní maxima). Musk chce koupit volně obchodovatelné akcie. Musk poukazuje na to, že Twitter má obrovský potenciál, který by rád rozšířil. Twitter má aktuálně kapitalizaci 37 miliard dolarů, zatímco Musk má „jmění“ 260 miliard dolarů.
  • Musk se v otevřeném dopise obrátil na reklamní zákazníky Twitteru
    Miliardář a šéf automobilky Tesla Elon Musk se v otevřeném dopise obrátil na reklamní zákazníky společnosti Twitter. Vysvětluje v něm, proč se rozhodl firmu koupit, a vyvrací obavy o její budoucí vývoj pod jeho vedením.
  • Musk slíbil, že do pátku uzavře dohodu o převzetí Twitteru
    Americký miliardář Elon Musk slíbil, že do pátku uzavře dohodu o převzetí internetové společnosti Twitter. Informovala o tom agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Musk podle zdrojů takový slib učinil při videokonferenci s bankéři, kteří se podílejí na financování transakce.
  • Musk: Ukáže-li Twitter, jak dokázal pravost účtů, převzetí by mělo proběhnout
    Pokud společnost Twitter předloží metodu, jak náhodně vybrala sto vzorků účtů a jak dokázala, že jsou tyto účty skutečné, dohoda o převzetí společnosti by se měla uskutečnit za původních podmínek. Na svém twitterovém účtu to napsal Elon Musk, který za technologickou firmu v dubnu nabídl 44 miliard dolarů (více než jeden bilion Kč). Provozovatel sociální sítě se k věci odmítl vyjádřit, napsala agentura Reuters.
  • Muskův nákup Twitteru zvyšuje Trumpovy šance na návrat do Bílého domu
    Šéf automobilky Tesla kupuje za 44 miliard dolarů sociální síť Twitter a hodlá ji stáhnout z burzy. Stažení z burzy mimo jiného znamená, že Musk se stane jednoznačným pánem Twitteru. Twitter se z korporace, jež musí vyvažovat zájmy svých jednotlivých akcionářů, a navíc ještě politické a jiné tlaky, stane podnikem jednoho muže. V uplynulé době přitom Musk několikrát naznačil, že není spokojený s tím, jak v rámci tohoto neustálého vyvažování dopadá to, co by mělo být Twitteru nejvlastnější, tedy samotná svoboda slova.
  • Musk včera zbohatl o 529 miliard korun, je z něj nejbohatší člověk novodobých dějin, více než stokrát bohatší než Babiš. Mohl by si koupit vše, co se v Česku letos vyprodukuje
    Zakladatel a největší akcionář automobilky Tesla Elon Musk včera zbohatl během jediného dne o 24 miliard dolarů, v přepočtu o 529 miliard korun. Stalo se tak díky více než osmiprocentnímu vzrůstu akcií Tesly. Z Muska je tak nadále nejbohatší člověk planety, ale také novodobých dějin. Celkově jeho majetek nyní podle Bloombergu čítá 335,1 miliardy dolarů, tedy zhruba 7386 miliard korun.
  • Musk v Twitteru propouští opravdu masivně. Zbavil se takřka kompletně třeba oddělení lidských práv nebo diverzity
    Elon Musk, nejbohatší člověk planety, coby nový majitel Twitteru přikročil k opravdu masivnímu propouštění. Stávající i propuštění zaměstnanci si tak kladou otázku, zda bude platforma moci vůbec běžně fungovat, například co se moderace obsahu týče. První test přichází hned nyní. Spojené státy totiž v úterý čekají volby do Kongresu.
  • Musk zakázal zaměstnancům Twitteru práci z domova, nevyloučil bankrot
    Nový majitel Twitteru Elon Musk v prvním e-mailu zaměstnancům napsal, že již nebudou moci pracovat z domova. Na následném setkání s pracovníky nevyloučil možnost, že firma zbankrotuje.
  • Mutace viru, Čína ani Ida neodrazují akciové indexy od dalšího růstu
    Během pondělního obchodování přišly některé zprávy, jež nepotěší. Jihoafrická republika hlásí novou variantu koronaviru s nebezpečnou kombinací mutací, kvůli nimž je nakažlivější a schopnější unikat protilátkám. Čína opět o něco zhoršila prostředí pro domácí technologické hráče, když zredukovala povolenou dobu hraní videoher dětmi na tři hodiny týdně. Narůstající škody způsobení hurikánem Ida pak dostávají pod tlak americké energetické firmy nebo pojišťovny při nejistotě, jaký bude konečný účet.
  • Mutace viru vystrašila trhy. Akcie s ropou se prodávají, dolar a bondy rostou
    Nová mutace koronaviru v Británii a další vlna lockdownů a cestovních omezení otřásla akciemi po celém světě. V americkém indexu S&P 500 ztrátám vévodí energetické tituly, protože obavy o poptávku zamávaly také trhem s ropou. O více než 5 % padají akcie Tesly, která byla dnes do tohoto indexu formálně zařazena.
  • Může Bidenova administrativa znovu zvýšit ceny energií?
    V posledních týdnech cena energetických komodit na burzách převážně klesala, ocenění elektřiny a zejména plynu bylo na nejnižších úrovních za poslední roky. Nic na tom nezměnilo ani vyhrocení konfliktů na Blízkém východě či pokračování války na Ukrajině. Elektřina tak poklesnula hlouběji k 80 EUR za MWh, zemní plyn v klíčovém uzlu TTF v Nizozemsku pak sestoupil až k 24 EUR za MWh, což jsou nejnižší úrovně od poloviny roku 2021. Tento vývoj by se mohl v příštím období minimálně zastavit nebo přímo otočit. Bidenova administrativa totiž zastavila schvalování nových licencí na vývoz amerického zkapalněného zemního plynu. Jaký by to mohlo mít dopad na cenu plynu? Mohlo by se jednat o významný problém pro Evropu?
  • Může Bitcoin dosáhnout 100 000 dolarů v následujících 5 letech?
    Navzdory nedávnému poklesu na začátku roku 2022, kdy trh kryptoměn ztratil přibližně 20 % své hodnoty (k 5. březnu), byla celá třída aktiv v posledních letech vynikající investicí. Zatímco index S&P 500 dosáhl za posledních pět let celkového výnosu téměř 100 %, kryptoměny se z celkové tržní hodnoty 24,5 miliardy dolarů v březnu 2017 dostaly na dnešních 1,8 bilionu dolarů.
  • Může bitcoin pokračovat vzhůru k 54 000 USD?
    Bitcoin se momentálně obchoduje těsně nad úrovní 43 000 USD. Jeho cena prorazila rezistenci trendové linie a vytváří vyšší maxima a vyšší minima. Bitcoin zatím ve srovnání se svými historickými maximy vrátil 38 % celého poklesu.
  • Může Bitcoin zopakovat historii? Krypto nadšenci optimisticky očekávají Santa Clausovu rally v letošní sváteční sezóně
    S blížícím se posledním měsícem roku se kryptoměnoví nadšenci těší na potenciální Bitcoin Santa Claus rally, která by připomínala cenové nárůsty z let 2013 a 2017.
  • Může BTC někdy dosáhnout ceny 500 milionů dolarů?
    Geopolitická krize na Ukrajině oživila obavy z jaderného vyhrocení situace. Globální ekonomika, která se postupně vzpamatovávala z nedávného výpadku způsobeného pandemií, zároveň v tuto chvíli čelí nejvyšší míře inflace za posledních deset let.
  • Může Cardano (ADA) letos dosáhnout 10 dolarů?
    V srpnu býci ADA připravili aktivum pro jeho růst na 3 dolary v září a od té doby je nálada stále býčí, přičemž investoři čekají, zda jako závěrečná cena pro tento rok bude 10 dolarů.
  • Může cena zlata v roce 2022 vzrůst o 15 %?
    Letošní pohyb cen je třeba vnímat v širším kontextu, abychom získali úplnější představu o tom, kam se zlato posouvá. Pokud jde o tento drahý kov, je důležité si uvědomit, že mezi třetím čtvrtletím roku 2018 a třetím čtvrtletím roku 2020 vzrostl o téměř 70 %.
  • Může ECB dostat euro výše?
    Holubičí rozhodnutí nejsou nyní v módě a nová realita nutí i ty nejpřesvědčivější zastánce měkké měnové politiky změnit svůj postoj na jestřábí. ECB signalizovala zvýšení sazeb, ale euro s růstem nespěchá. Zpřísnění měnové politiky zdražuje měnu. Máme takový pohyb od eura očekávat nebo se tržní hráči na současnou situaci dívají z trochu jiného úhlu?
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Exness
TFIFX
GCI Financial
reklama
Fintokei SwiftTrader