Čtvrtek 28. březen 2024 11:24
reklama
InstaForex Ebook
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new

Pinterest navzdory neuspokojivým ziskům roste v premarketu o 20 %

02.08.2022 12:27  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie amerického Pinterestu (PINS.US) se dnes v předburzovním prodeji obchodují asi o 20 % výše. Společnost vykázala neuspokojivé zisky za 2Q22 po včerejším uzavření burzy. Akcie však rostou díky nákupům "aktivistického investora" Elliott Management.

Zisky jsou zklamáním, ale tržby zůstávají odolné 

Celkové výsledky oznámené Pinterestem byly zklamíním, protože zisky nedosáhly na očekávání trhu. Navíc společnost vykázala neupravenou čistou ztrátu ve výši 43,08 milionů USD (resp. 7 centů na akcii), zatímco o rok dříve dosáhl čistý zisk 69,4 mil. USD. Zpráva však ukázala i pozitiva, protože tržby byly v souladu s tržními odhady a počet měsíčně aktivních uživatelů (MAU) poklesl méně, než se očekávalo.

Výsledky Pinterestu za Q2 2022:

  • Upravený EPS: $0.11 vs $0.14 očekáváno 
  • Tržby: $666 milionů vs $665.5 mil. očekáváno (+9% YoY)
  • Upravená EBITDA: $92 mil. vs $128.2 mil. očekáváno (-48% YoY)
  • Měsíčně aktivní uživatelé: 433 mil. vs 429 mil. (-5% YoY)
  • Průměrná tržba na uživatele: $1.54 (+17% YoY)

Pinterest poznamenal, že zhoršující se makroekonomické prostředí způsobuje komplikace jeho hlavním inzerentům. To odráží podobné komentáře společností jako jsou Meta nebo Snap, které taktéž zaznamenaly slabší výhled do budoucna na tržby z reklamy. Pinterest očekává, že tržby ve 3Q porostou na meziroční bázi kolem středu jednociferné škály., což je méně než očekávali analytici, kteří odhadovali meziroční růst o 12 %.

Aktivistický investor zachraňuje 

Wall Street Journal 15. července oznámil, že aktivistický investor Elliott Management získal v Pinterestu 9% podíl. Zprávy ten den poslaly akcie PInterestu o 15 % výše. Elliott Management po oznámení výsledků potvrdil vytvoření podílu ve společnosti a vyjádřil podporu generálnímu řediteli Billovi Readymu a jeho plánům. Elliott tvrdí, že Pinterest je strategický byznys s růstovým potenciálem, což aktivistického investora podpořilo v nákupu podílu. Pinterest se obchodoval po zveřejnění výsledků, ale před zveřejněním zprávy Elliott asi o 10 % výše. Tyto zisky se po potvrzení Elliott zvýšily na 20 %

Pohled na graf

Akcie Pinterestu by mohly dnešní seakci zahájit kolem 23,80 USD. To znamená, že by se akcie v intervalu H4 prolomily nad klouzavý průměr 200 relací, který v poslední době omezuje vzestupný pohyb (oranžové kroužky). Kromě toho by mohly akcie vyčistit i zónu odporu na 21,50 USD, která zastavila postup během falešného proražení nad výše zmíněný klouzavý průměr v polovině července. I po tak velkém cenovém skoku by se Pinterest obchodoval o 35 % níže od počátku roku. Pokud by akcie otevřely tak, jak jsou nyní kótované v premarketu, klíčovými úrovněmi mohou být support na 21,50 USD a rezistence na 26,75 USD.Zdroj: xStation5

"Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko."

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • PIGS - aktuálna situácia
    Portugalsko včera oficiálne požiadalo Európsku komisiu o fi...
  • Pijavice pryč, krvácet to bude jen chvíli
    Cestovatelé říkají, že pijavice se v zemích, kde jsou typickým rysem přírody, př...
  • Pilulka.cz v úterý zahájí veřejnou nabídku akcií pro trh Start
    Lékárenská a technologická společnost Pilulka.cz v úterý zahájí veřejnou nabídku akcií pro trh Start pražské burzy, který je určený pro menší firmy. Nabídka akcií se bude sestávat až z 800.000 akcií společnosti, ukončení příjmu objednávek je stanoveno na úterý 20. října. Prvním obchodním dnem bude pondělí 26. října. Cenové rozpětí nabídky je 350 až 424 korun za akcii. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě.
  • Pilulka upsala 67 350 600 korun
    Dnes byl ukončen úpis akcií společnosti Pilulka Lékárny na trhu START. Společnost upsala akcie v celkové hodnotě 67 350 600 Kč.
  • Pimco: ECB musí uklidnit situaci, pak se musí rozhodnout Německo
    Nejdůležitější věcí, kterou nám letošní rok ukázal, je rozhodující role státu v ekonomice. V USA je to patrné na operaci Twist či na nedostatečných fiskálních výdajích a úsporných opatřeních. Pro Bloomberg to uvedl jeden z šéfů společnosti Pimco Bill Gross. Jeho kolega Mohamed El-Erian k tomu podotkl, že v Evropě trvalo velmi dlouho, než její vedení pochopilo hloubku problémů. Zbytek světa pak letos „zmateně hledí na to, jak mohou mít Spojené státy a Evropa tolik problémů“.
  • PIMCO (najväčší správca a obchodník dlhopisového portfólia na svete)
    "USA pravdepodobne budú musieť&nb...
  • Pimco: Projekce cen ropy pro rok 2017
    Už v první polovině tohoto roku jsme očekávali, že se ceny ropy vrátí na úroveň kolem 50 dolarů za barel. Ta stabilizuje těžbu ve Spojených státech a je v souladu s vyrovnaným růstem poptávky po ropě. Ceny ropy se nyní na této úrovni pohybují. Investoři čekají, co vzejde ze setkání zástupců zemí OPEC naplánovaného na konec listopadu. My čekáme, že v roce 2017 se budou ceny ropy pohybovat mírně nad 50 dolary za barel.
  • Pimco: Projekce cen ropy pro rok 2017
    Už v první polovině tohoto roku jsme očekávali, že se ceny ropy vrátí na úroveň kolem 50 dolarů za barel. Ta stabili...
  • Pimco se zbavuje rizikových aktiv. Finanční trhy předstihly reálnou ekonomiku
    Společnost Pacific Investment Management Co. (Pimco), pod níž spadá největší dluhopisový fond na světě, omezuje svoje investice do rizikovějších aktiv. Výkonnost finančních trhů podle vedení Pimca rostoucí měrou přestává odrážet poměry ve světové ekonomice.
  • Pinterest chce při vstupu na burzu získat až 1,3 miliardy dolarů
    Provozovatel internetové sociální sítě pro sdílení obrázků Pinterest by chtěl v rámci primární veřejné nabídky svých akcií získat až 1,3 miliardy dolarů (zhruba 30 miliard Kč). Firma dnes ve zprávě pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) oznámila, že stanovila cenové rozpětí nabídky na 15 až 17 dolarů za akcii.
  • Pinterest po upgradu od společnosti Piper Sandler roste
    Akcie Pinterestu (PINS.US) vzrostly o více než 8 % poté, co společnost Piper Sandler zvýšila svůj postoj k platformě sociálních médií na "overweight" z "neutral" a stanovila novou cílovou cenu z 25 USD na 30 USD za akcii, protože se domnívá, že cena akcií společnosti může díky lepšímu výhledu reklamy vzrůst o 25 %. Analytici poukázali na to, že průzkum mezi nákupčími reklamy na rok 2023 naznačil zlepšení reklamních produktů a rostoucí podíl na trhu a existuje potenciál pro zpětný odkup akcií.
  • Pinterest roste po zveřejnění lepších výsledků za 1Q
    Akcie Pinterestu (PINS.US) se obchodují o 8,0 % výše poté, co společnost zveřejnila pozitivní výsledky za 1Q. Pinterest oznámil upravený zisk ve výši 10 centů na akcii při tržbách 575 milionů USD, což překonalo odhady analytiků na 4 centech na akcii a tržbách 573 milionů USD.
  • Pinterest se navzdory chmurným vyhlídkám vzpamatovává
    Akcie společnosti Pinterest (PINS.US) v pondělí v pozdních hodinách obchodování prudce klesly poté, co společnost poskytující sociální média zveřejnila smíšené čtvrtletní výsledky, poskytla slabé finanční prognózy pro březnové čtvrtletí a oznámila rezignaci finančního ředitele Todda Morgenfelda.
  • Piper Sandler snižuje hodnocení Apple kvůli zásobám a poptávce po nejistotě 🔌
    Akcie společnosti Apple (AAPL.US) se nedávno dostaly pod tlak poté, co analytici několika fondů z Wall Street viděli hrozbu pro další expanzi společnosti. V úterý se Barclays a dnes Piper Sandler rozhodli změnit svůj rating z „nadváženého“ na „neutrální“, čímž snížili svou cílovou cenu o 15 dolarů na 205 dolarů za akcii. Akcie giganta ztrácejí před otevřením 1 %. Bude Apple společností vysoce citlivou na možnou „recesi“?
  • Piráti trvají na mimořádné dani už za letošek. V pondělí proto hrozí opětovný propad akcií ČEZ i bank a mnohamiliardové ztráty akcionářů
    Piráti stále trvají na zavedení daně z mimořádného zisku uvalené už na letošní zisk. Ministr financí Zbyněk Stanjura přitom ve středu uvedl, že se kloní spíše k variantě daně vypočítávané až ze zisku příštího roku. Stanjurovo středeční prohlášení uklidnilo pražskou burzu, na které se obchoduje hned několik akciových titulů, na něž se daň má vztahovat.
  • Pirát Vymazal těžil v poslaneckém bytě kryptoměnu, výnos daruje
    Poslanec Pirátské strany Tomáš Vymazal, který loni těžil v poslaneckém bytě po dobu tří týdnů kryptoměnu, čímž zvýšil energetickou náročnost poslaneckého bytu o 1120 korun, už tuto částku Sněmovně zaplatil. Výnos v hodnotě 4434 korun se rozhodl věnovat Jídelně Kuchařek bez domova. Kvůli kauze měl dnes poslanecký klub Pirátů mimořádné zasedání, na facebooku pak odpoledne strana zveřejnila Vymazalovo vyjádření.
  • Pivo dále zdraží i v příštím roce, nyní kvůli letošní nejhorší sklizni chmele za deset let
    Sklizeň chmele byla letos v Česku nejhorší za deset let a hektarový výnos byl dokonce nejnižší od roku 2000, pouze 0,9 tuny. Milovníci zlatavého moku tak i proto musí v příštím roce počítat s dalším citelným zdražením, po zdražování letošním.
  • Pivoty: obchodování podle supportů a rezistencí
    Investoři, kteří používají technickou analýzu často hovoří o supportech a rezistencích. Jak už z anglického názvu napovídá, support (podpora) je určitá hladina v grafu, která slouží jako podpora ceny, rezistence (odpor) je určitá hladina, která naopak slouží jako hladina odporu.
  • Pivovarům Staropramen loni klesl čistý zisk o 45,4 % na 441 milionů korun
    Pivovarům Staropramen loni meziročně klesl čistý zisk o 45,4 procenta na 441 milionů Kč. Tržby naopak meziročně stouply o 4,2 procenta na 4,23 miliardy korun. Jejich růst podle vedení společnosti táhl hlavně prodej v segmentu prémiových piv. Tržby byly o tři procenta nižší než v roce 2019 před vypuknutím pandemie koronaviru. ČTK to sdělila mluvčí Staropramenu Denisa Mylbachrová.
  • Pivovary CZ Group loni zvýšily výstav o šest procent na 770.818 hektolitrů
    Pivovarnická skupina Pivovary CZ Group, kterou tvoří pivovary Zubr, Litovel a Holba, v roce 2022 zvýšila celkový výstav piva a nápojů meziročně o šest procent na 770.818 hektolitrů. Loňská produkce skupiny byla o tři procenta vyšší než v předcovidovém roce 2019. Tržby trojlístku pivovarů v roce 2022 vzrostly o 14 procent na 1,374 miliardy korun. ČTK to dnes sdělil obchodní ředitel Pivovarů CZ Group Tomáš Konečný.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova