Čtvrtek 28. březen 2024 15:09
reklama
Dukascopy new
reklama
Swissquote Bank
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Fintokei ProTrader

Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 19. července

19.07.2022 16:02  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Analýza transakcí páru GBP/USD

Pár GBP/USD testoval v pondělí úroveň 1,1906. V té době se linie MACD právě začínala pohybovat nad nulou, takže nákup byl vhodný. Dlouhé pozice vedly k nárůstu ceny o přibližně 30 pipů. Prodejci mezitím očekávali, že se euro přiblíží k úrovni 1,1942, ale než toho dosáhlo, libra přestala posilovat a došlo ke korekci směrem dolů. Po zbytek dne se neobjevily žádné další signály.

analytics62d6575ee0394.jpg

Přestože došlo k růstu, zpráva o ceně bydlení agentury Rightmove nijak libru neovlivnila. Podobně byl na trhu ignorován projev člena měnového výboru (MPC) Michaela Saunderse, pravděpodobně proto, že mnozí již nevěří, že Fed okamžitě přistoupí ke zvýšení sazeb o 1,0 %.

Čeká nás zveřejnění údajů z trhu práce ve Spojeném království, tedy počty žádostí o podporu v nezaměstnanosti a míra nezaměstnanosti. Mnohem důležitější je ale zpráva o průměrné mzdě, která by mohla vyvolat ještě větší inflační tlak. Odpoledne v USA zveřejní data o počtu vydaných stavebních povolení a objemu výstavby nových domů. Je nepravděpodobné, že by tyto dvě zprávy výrazně ovlivnily trh, ale mohly by vést k nárůstu volatility, čehož využijí spekulativní obchodníci.

Pro dlouhé pozice:

Nakupte libru, když kotace dosáhne úrovně 1,1993 (zelená linie na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,2045 (silnější zelená linie na grafu). Je obrovská šance, že korekce, která začala minulý týden, bude pokračovat i dnes. Při nákupu by se však obchodníci měli ujistit, že je linie MACD nad nulou nebo od nuly začíná stoupat. Libru je také možné nakoupit za 1,1949, ale linie MACD by měla být v přeprodané oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 1,1993 a 1,2045.

Pro krátké pozice:

Prodejte libru, když kotace dosáhne úrovně 1,1949 (červená linie na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,1898. Tlak se vrátí, pokud nedojde k žádné býčí aktivitě kupujícího kolem týdenních maxim. Při prodeji se však ujistěte, že je linie MACD pod nulou nebo od nuly začíná klesat. Libru lze také prodat za 1,1993, ale linie MACD by měla být v překoupené oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 1,1949 a 1,1898.

analytics62d657658780f.jpg

Co je na grafu:

Tenká zelená linie je klíčovou úrovní, na kterou můžete umístit dlouhé pozice v páru GBP/USD.

Silná zelená linie značí cílovou cenu, protože kotace se nad tuto úroveň pravděpodobně nedostane.

Tenká červená linie je úroveň, na kterou můžete umístit krátké pozice v páru GBP/USD.

Silná červená linie značí cílovou cenu, protože kotace se pravděpodobně nedostane pod tuto úroveň.

Linie MACD - při vstupu na trh je důležité řídit se překoupenými a přeprodanými oblastmi.

Důležité: Začínající obchodníci by měli být velmi opatrní při rozhodování o vstoupení na trh. Před zveřejněním důležitých zpráv je nejlepší zůstat mimo trh, abyste se vyhnuli prudkým výkyvům kurzu. Pokud se rozhodnete obchodovat během zveřejnění zpráv, pak vždy zadávejte stop příkazy, abyste minimalizovali ztráty. Bez zadávání stop příkazů můžete velmi rychle přijít o celý svůj vklad, zvláště pokud nepoužíváte money management a obchodujete velké objemy.

A nezapomeňte, že pro úspěšné obchodování musíte mít jasný obchodní plán. Spontánní obchodní rozhodnutí založená na aktuální situaci na trhu je pro intradenního obchodníka ze své podstaty ztrátovou strategií.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 12. srpna
    Když pár GBP/USD testoval úroveň 1,2225, linie MACD byla daleko od nuly, takže růstový potenciál byl omezený. O něco později pár testoval úroveň znovu, ale tentokrát linie MACD postupně klesala, což byl dobrý signál k prodeji. To vedlo k poklesu ceny o přibližně 30 pipů. Odpoledne proběhl test hladiny 1,2225, během kterého linie MACD ukázala dobrý vstupní bod pro nákup libry. Kotace naopak vzrostla o více než 30 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 13. července
    Pár GBP/USD v úterý testoval úroveň 1,1836. V té době byla linie MACD daleko od nuly, takže sestupný potenciál byl omezený. O něco později pár testoval úroveň 1,1885, ale i v té době byla linie MACD daleko od nuly. V důsledku toho byl potenciál růstu omezený. Druhý test úrovně 1,1885 byl rovněž neúspěšný. Po zbytek dne se neobjevil žádný další signál.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 13. června
    Pár GBP/USD dosáhl úrovně 1,2473, což vedlo k prodejnímu signálu na trhu, nicméně linie MACD byla daleko od nuly a omezila sestupný potenciál páru. O nějakou dobu později dvojice znovu testovala úroveň, ale tentokrát se objevil nákupní signál. To však také vedlo ke ztrátám, protože pár pokračoval v sestupu. Nákupy na úrovni 1,2437 také nepřinesly očekávaný výsledek.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 14. července
    Pár GBP/USD ve středu testoval úroveň 1,1891. V té době se linie MACD začínala pohybovat pod nulou, takže prodej byl celkem na místě. Pokles byl však omezený, protože po pohybu dolů o pouhých 10 pipů se pár obrátil a dostal se na úroveň 1,1940. O něco později pár testoval úroveň 1,1891, rovněž v době, kdy se linie MACD začínala pohybovat pod nulou. Tento signál byl úspěšnější, protože vedl k poklesu ceny o více než 50 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 14. června
    Pár GBP/USD dosáhl úrovně 1,2242, což vedlo k prodejnímu signálu na trhu, nicméně linie MACD byla daleko od nuly a omezila sestupný potenciál páru. O nějakou dobu později dvojice znovu testovala úroveň, ale tentokrát se objevil nákupní signál. To však také vedlo ke ztrátám, protože pár pokračoval v sestupu. Nákupy za hladině 1,2185 také nepřinesly očekávaný výsledek.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 15. června
    Pár GBP/USD dosáhl úrovně 1,2157, což vedlo k prodejnímu signálu na trhu, nicméně linie MACD byla daleko od nuly omezila sestupný potenciál páru. Nákupy na hladině 1,2095 také nepřinesly očekávaný výsledek.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 16. června
    Pár GBP/USD dosáhl úrovně 1,2052, což vedlo k nákupnímu signálu na trhu, nicméně linie MACD byla daleko od nuly a omezila vzestupný potenciál páru. O něco později se libra přiblížila k hladině 1,2125, ale protože chybělo několik bodů, prodejní pozice nebyly otevřeny. Po zbytek dne se neobjevil žádný další signál.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 17. června
    Pár GBP/USD dosáhl úrovně 1,2102, což vedlo k prodejnímu signálu na trhu, nicméně linie MACD byla daleko od nuly omezila sestupný potenciál páru. O něco později pár otestoval úroveň 1,2164 a vytvořil nákupní signál, ale protože linie MACD byla stále daleko od nuly, vzestupný potenciál byl omezen. Druhý test byl naštěstí úspěšnější, protože se mezitím linie MACD dostávala nad nulu, což vedlo k nárůstu páru o více než 65 pipů. Kotace dosáhla hladiny 1,2229, ale prodej na této úrovni vedl ke ztrátám.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 17. října
    K testu cenové úrovně 1,1283 došlo, když byla linie MACD daleko pod nulou, takže potenciál poklesu byl omezený. O něco později proběhl podobný test, ale ten byl tentokrát signálem k nákupu, což přineslo ztráty. Teprve odpoledne při nákupech na úrovni 1,1195 se obchodníkům podařilo vydělat a kompenzovat dřívější ztráty.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 18. července
    Pár GBP/USD v pátek testoval úroveň 1,1815. V té době byla linie MACD daleko od nuly, takže sestupný potenciál byl omezený. O něco později se pár přiblížil k úrovni 1,0095 a otestoval ji. Linie MACD však byla stále daleko od nuly, a tak byl rovněž omezen potenciál růstu. Po zbytek dne se neobjevily žádné další signály.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 20. října
    První test úrovně 1,1266 proběhl, když se linie MACD posunula hodně dolů od nuly, což omezilo vzestupný potenciál páru. O něco později proběhl další test, ale tentokrát došlo ke korekci směrem nahoru o cca 15 pipů. Poté se tlak vrátil, ale na trhu se neobjevily žádné další signály.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 20. září
    Libra testovala úroveň 1,1378 v době, kdy byla linie MACD daleko od nuly, což omezilo sestupný potenciál páru. O něco později testovala libra úroveň znovu, ale tentokrát se linie MACD snažila dostat z přeprodané oblasti, což byl dobrý nákupní signál. Pár však nevzrostl, což vedlo ke ztrátám. Test úrovně 1,1405 také selhal, protože linie MACD byla v té době daleko od nuly.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 23. června
    Pár GBP/USD dosáhl úrovně 1,2213, což na trhu vyvolalo prodejní signál, nicméně linie MACD byla daleko od nuly a omezila sestupný potenciál páru. Podobně nedošlo k žádnému velkému pohybu poté, co libra dosáhla úrovně 1,2247, protože linie MACD byla stále daleko od nuly. Teprve během americké obchodní seance pár vykázal nárůst, protože nákupní signál na hladině 1,2247 kolidoval s linií MACD, která se pohybovala nad nulou. Pár klesl o 60 pipů až na úroveň 1,2311.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 24. ledna
    Úroveň 1,2386 byla testována, když už byla linie MACD daleko od nuly, takže potenciál poklesu byl omezený. Nákup při odrazu od úrovně 1,2338 mezitím přinesl zvýšení ceny o celých 40 pipů. Po zbytek dne se žádné další signály neobjevily.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 24. října
    K testu úrovně 1,1166 došlo, když se linie MACD začínala pohybovat pod nulou, což byl dobrý důvod k prodeji. Výsledkem byl pokles ceny o více než 60 pipů. O něco později pár testoval úroveň 1,1103, ale tentokrát to byl signál k nákupu, což vedlo k nárůstu o 20 pipů. Brzy poté se tlak vrátil.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 26. října
    K testu úrovně 1,1304 došlo, když byla linie MACD daleko nad nulou, což omezilo vzestupný potenciál páru. Po zbytek dne se neobjevily žádné další signály.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 27. června
    Pár GBP/USD dosáhl úrovně 1,2257, což na trhu vyvolalo prodejní signál, nicméně linie MACD byla daleko od nuly a omezila sestupný potenciál páru. O něco později se pár dostal na úroveň 1,2286 a vytvořil nákupní signál. V tu dobu se linie MACD pohybovala nad nulou, takže pár stoupl o 20 pipů. Odpoledne byla úroveň testována znovu, což způsobilo další nárůst o 25 pipů. Po zbytek dne se neobjevil žádný další signál.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 27. května
    Pár GBP/USD dosáhl úrovně 1,2553, což vedlo k prodejnímu signálu na trhu, nicméně linie MACD byla daleko od nuly a omezila tak sestupný potenciál páru. Druhý test byl úspěšnější, protože nákupní signál vedl k nárůstu páru o více než 40 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 28. července
    Pár GBP/USD testoval úroveň 1,2045. V té době se linie MACD začínala pohybovat pod nulou, což bylo dobrým prodejním signálem. Kotace se však nesnížila, ale dosáhla bodu zvratu. Těsně před vydáním rozhodnutí Fedu následovalo několik dalších testů úrovní, ale všechny se neshodovaly s potřebnými parametry na linii MACD.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár GBP/USD 28. června
    Pár GBP/USD dosáhl úrovně 1,2288, což na trhu vyvolalo nákupní signál. Shodou okolností se linie MACD právě začala pohybovat nad nulou, takže pár stoupl o více než 40 pipů. O nějakou dobu později se pár dostal na úroveň 1,2335 a vytvořil prodejní signál. Tentokrát byla linie MACD docela daleko od nuly, takže potenciál poklesu byl omezený. Další test úrovně 1,2288 také nedosáhl větších pohybů cen.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader