Čtvrtek 28. březen 2024 19:06
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Purple trading AI
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster

Akcie Gap klesají po snížení výhledu

22.04.2022 20:17  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie společnosti Gap Inc (GPS.US) se během dnešní seance propadly téměř o 20,0 % poté, co prodejce oděvů snížil svůj výhled na prodeje kvůli „makroekonomické dynamice a také problémy se značkou Old Navy“, rostoucí konkurenci, problémům s dodavatelskými řetězci a velkému počtu propagačních akcí.

  • Gap také oznámil, že prezidentka Old Navy Nancy Greenová opouští společnost a nahradí ji generální ředitelka Sonia Syngal, která převezme kontrolu, dokud nebude nalezena trvalá náhrada. Je třeba vzít v úvahu, že jakákoli velká změna ve vedení je pro investory obvykle varovným signálem.
  • Společnost Gap snížila svůj odhad čistého růstu tržeb pro fiskální rok 2022 na „meziroční poklesy v procentech v nízkých až středních dvouciferných číslech“ oproti březnové prognóze středních až vysokých jednociferných poklesů. GAP neodkázal ve výsledcích na celoroční výhled, který zahrnuje upravený zisk v rozmezí 1,85 až 2,05 USD na akcii.
  • Společnost poskytne aktualizovaný výhled pro fiskální rok 2022 v rámci zveřejnění finančních výsledků za první čtvrtletí dne 26. května. Investoři by se měli připravit na větší volatilitu, zejména pokud se nové prognózy budou výrazně lišit od předchozích

Akcie Gap Inc (GPS.US) začala dnešní seanci medvědím cenovým gapem a mohla by směřovat k lokálnímu supportu na $9,95, kde se nacházejí minima z června 2020. Tato úroveň se zároveň nachází na spodní limitě klesajícího kanálu. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie GameStop (GME.US) navyšují ztráty
    Akcie společnosti GameStop (GME.US) padají v průběhu dnešní seance už o 60 %. Pokračují tak ve včerejších poklesech, které jsou důsledkem ztráty důvěry a zájmu retailových spekulantů. Ze svých maxim z konce ledna už akcie padá o 80 %. Tržní hodnota akcií klesla o $26 mld. na $7,4 mld. z intradenního maxima dosaženého v minulém týdnu.
  • Akcie Gamestop po oznámení splitu akcií znovu rostou
    Akcie Gamestop (GME.US) posílily téměř o 12 % před otevřením amerického akciového trhu. Společnost se připojuje ke skupině amerických společností, které nedávno oznámily split akcií, včetně Tesly, Amazon, Alphabet, Costco a Shopify.
  • Akcie GameStop po výsledcích na růstové vlně
    US akciové indexy v úvodu čtvrtečního obchodování ztrácely, když počet žádostí o podporu vzrostl na 282 tisíc. Oproti ...
  • Akcie GameStop rastú napriek zmiešaným štvrťročným výsledkom
    Akcie GameStop (GME.US) v piatok vzrástli o viac ako 6,0 % napriek skutočnosti, že maloobchodný predajca videohier vykázal neočakávanú štvrťročnú stratu 1,86 USD na akciu, čo je výrazne nad odhadmi analytikov vo výške 0,84 centov. V rovnakom období minulého roka spoločnosť zaznamenala zisk 1,34 USD na akciu. Na druhej strane tržby vzrástli o 6,2 % na 2,254 miliardy USD a prekonali odhady vo výške 2,125 miliardy USD.
  • Akcie GameStop rostou o 8 % po rezignaci CEO
    Akcie společnosti GameStop (GME.US) dnes vyskočily o více než 8 % po oznámení, že CEO George Sherman odstoupí k 31. červenci nebo dříve, pokud se podaří najít nástupce. Dle SEC hledal Gamestop změnu vedení, aby zajistil budoucí vývoj společnosti. "GameStop si cení hodnotného Georgeho vedení během jeho funkčního období. Podnikl mnoho kroků, které stabilizovaly podnikání během náročného období. Společnost je dnes o mnoho silnější, než když firmu přebíral," řekl předseda Cohen.
  • Akcie Gamestop se rozdělí v poměru 4:1
    Investoři obdrží 4 akcie Gamestop za každou drženou akcii, rozdělení nebude mít přímý vliv na hodnotu držených akcií. Byla tak snížena laťka pro nové investory se zájmem o akcie společnosti, což by mohlo potenciálně podpořit oblibu akcií Gamestopu.
  • Akcie GameStopu opäť prudko rastú
    Akcie spoločnosti GameStop (GME.US) vzrástli počas dnešného dňa o 43%, pretože maloobchodný predajca videohier sa snaží vymazať včerajšie prudké straty spôsobené slabými výsledkami za štvrtý štvrťrok. Zdá sa, že GameStop ťažil z tlaku retailových investorov z Redditu, ktorí tiež zvýšili ceny ďalších meme akcií. Akcie spoločnosti AMC Entertainment (AMC.US) vzrástli o 18,0%.
  • Akcie Gamestopu padají před zveřejněním Q4 výsledků o 4 %
    Gamestop (GME.US), akcie oblíbená u klientů Robinhoodu, bude po uzavření trhů reportovat finanční výsledky. Očekává se zisk na akcii ve výši $1,35 a tržby ve výši $2,211 mld. Firemní investoři výsledky očekávají s napětím, nicméně malí obchodníci vyjadřují na WallStreet Bets fóru názor, že budou akcie dále nakupovat bez ohledu na finanční výsledky. Během dnešní seance klesají akcie o 4 %, a to kvůli zprávám o odchodu vysoce postaveného manažera. Finanční ředitel společnosti Jim Bell již před nějakou dobou ohlásil plány na odchod, což je důsledkem restrukturalizace ohlášené největším akcionářem, kterým je společnost Chewy.com spoluzaložená Ryanem Cohenem.
  • Akcie GameStop vystřelily o 30 %
    Akcie GameStop (GME.US) dnes vyskočily o 30 % poté, co tento prodejce videoher potvrdil, že aktivistický investor Ryan Cohen (spoluzakladatel Chewy) povede transformaci společnosti do e-commerce sektoru. GameStop vydal zprávu, že se chce zaměřit na "technology business". Trhy doufají, že Cohen bude schopen zopakovat v GameStopu svůj úspěch ze Chewy.
  • Akcie Gap klesají kvůli odstoupení CEO
    Akcie společnosti Gap (GPS.US) spadly v předburzovním prodeji o více než 6 % poté, co CEO Sonia Syngalová ohlásila své odstoupení z funkce generální ředitelky. Společnost navíc informovala o pokračování poklesů tržeb.
  • Akcie Gap klesly po snížení doporučení Morgan Stanley
    Akcie Gap Inc (GPS.US) dnes ztrácejí více než 7 % po snížení doporučení ze strany banky Morgan Stanley na "underweight" z "equal-weight" s cílovou cenou $14,00. Hlavním důvodem je očekávané snížení marží zákazníků z obchodních domů. Morgan Stanley dále uvedla, že odhady GAP přesně nezahrnuly negativní dopad vyšších slev a zvýšených nákladů na přepravu na hospodaření firmy.
  • Akcie GAP v premarketu prudce rostou díky pozitivním čtvrtletním výsledkům
    Akcie společnosti Gap (GPS.US) vyskočily před zahajovacím zvoněním burzy o více než 8 % poté, co prodejce oblečení a doplňků zveřejnil dobré výsledky za třetí čtvrtletí.
  • Akcie General Motors klesly navzdory vyšším vykázaným tržbám! 🚗
    Akcie General Motors (GM.US) klesají o 3,3 % poté, co společnost oznámila výsledky za 2. čtvrtletí. Úterní zpráva odhalila, že navzdory prudkému nárůstu tržeb a transakčních cen na jedno vozidlo se automobilka potýká s rostoucími náklady a problémy při náběhu výroby elektromobilů. To vedlo k poklesu upraveného zisku před zdaněním a marží na jejím klíčovém severoamerickém trhu oproti prvnímu čtvrtletí.
  • Akcie GME díky Reddit WallStreetBets vzrostly až o 978 %!
    Poslední dny na akciových trzích jsou ve znamení šílenství, které vyvolali uživatelé Reddit platformy sdružující se ve skupině WallStreetBets. U vybraných akcií se rozhodli jít proti velkým investičním fondům. Symbolem tohoto boje se staly akcie společnosti GameStop (GME). Většina velkých investičních fondů se nacházela v short pozici, když uživatelé z Redditu zaveleli k nákupu akcií.
  • Akcie Goldman Sachs posilují díky pozitivním kvartálním výsledkům
    Akcie Goldman Sachs (GS.US) během pondělní seance získaly více než 2,5 % poté, co byl zveřejněn kvartální report, které předčil očekávání analytiků, navzdory nejistému makroekonomickému vývoji. "Ve druhém čtvrtletí jsme vykázali výborné výsledky díky tomu, že se na nás klienti obraceli kvůli našim odborným znalostem a realizaci na těchto složitých trzích." uvedl CEO společnosti David Solomon.
  • Akcie Goldman Sachs prožívají volatilní rok
    Po představení leteckého giganta Boeing z konce listopadu pokračujeme v představení amerických blue chipů z indexu Dow Jones. Tento článek podrobně představí a analyzuje akcii, která má v tomto indexu nejvyšší váhu, což je tahoun bankovního sektoru Goldman Sachs (GS). Žádná jiná splečnost z Dow Jones okolo sebe nemá takovou auru jako Goldman Sachs, jelikož jejich úspěch rozděluje společnost. Jedna strana ji odsuzuje za praktiky na hraně etiky a mnohdy i zákona a druhá strana je ohromena lidským kapitálem, který ovládá Wall Street a je předmětem mnoha tajuplných historek. Punc tajuplnosti umocňuje vzhled sídla banky na newyorském Manhattonu, kde na jejich mrakodraku nenajdete žádnou okázalou ceduli, ale pouze nápis 200 West Street.
  • Akcie Goldman Sachs se propadly o 3,5 %, protože Fed zahájil vyšetřování!
    Fed oznámil, že prověřuje činnost divize retailového bankovnictví banky Goldman Sachs, aby zjistil, zda banka měla při zvýšení objemu úvěrů dostatečné zajištění. Tuto informaci potvrdily deníky Wall Street Journal a Reuters. Akcie banky v důsledku této zprávy prudce klesají. V současné době se akcie obchodují o 3,5 % níže. Pro srovnání, akcie Wells Fargo oscilují poblíž nulové hodnoty, zatímco akcie Citi posilují. Připomeňme také, že Goldman Sachs nedávno vykázala poměrně špatné výsledky za čtvrté čtvrtletí roku 2022.
  • Akcie Goldman Sachs vzrostly o 2 % díky dobrým hospodářským výsledkům
    Akcie Goldman Sachs (GS.US) vyskočily v premarketu o téměř 2 % v reakci na pozitivní hospodářské výsledky za první kvartál. Goldmani vydělali $18,60 na akcii při očekávání zisku ve výši $10,22 na akcii. Tržby také překonaly očekávání. Dosáhly na $17,70 mld. Odhady hovořily o $12,6 mld. Největší investiční banka na Wall Street rekordně vydělávala na zprostředkování obchodů. CEO David Solomon v komentáři k výsledkům řekl: " Pracovali jsme tvrdě s našimi klienty v přípravách na svět po pandemii a na fungování ve stabilnějším ekonomickém prostředí. Náš business je velmi dobře připraven na konjunkturu a naši sílu reflektují výsledky tohoto kvartálu."
  • Akcie Google (Alphabet) a rekordní zisk za 2021. Co přinese split akcií?
    Akcie Google (Alphabet) velmi úspěšně ukončily poslední kvartál roku 2021 a zároveň je celý minulý rok naprostým historickým rekordem, co se týče obratu a zisku. V rámci fundamentální analýzy si podrobně ukážeme, jak Google s přehledem pokořil laťku z předešlých let. Prvně si však uvedeme několik důležitých informací, mezi které jistě patří plánovaný split akcie Google.
  • Akcie H&M překonaly očekávaní trhu a prudce vzrostly.
    Akcie Hennes & Mauritz AB (H&M) se v prvních hodinách obchodování vyšplhaly na burze cenných papírů ve Stockholmu o více než 12% poté, co vyšly výsledky nad očekávání. Švédská textilní společnost vydělala mezi červnem a srpnem 2 miliardy švédských korun, 192 milionů eur, zatímco trh očekával 246 milionů korun (23,6 milionů eur).
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader