Pátek 29. březen 2024 05:50
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
CapXmaster

Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 20. dubna

20.04.2022 11:34  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Analýza transakcí páru EUR/USD

Signál k nákupu přišel poté, co pár EUR/USD dosáhl úrovně 1,0790. Nedošlo však k žádnému prudkému vzrůstu, protože linie MACD, která je daleko od nuly, omezila vzestupný potenciál páru. Žádný jiný signál se po zbytek dne neobjevil.

analytics625fa794d2ffe.jpg

Vzhledem k tomu, že včera nevyšly žádné statistiky o eurozóně, obchodníci se zaměřili na zveřejněná data o americké ekonomice a také na projev člena Fedu Charlese Evanse. Ty měly sice pozitivní dopad na dolar, ale nevedly k výraznému tlaku na pár EUR/USD.

Dnešní den bude rušný, protože se Německo chystá zveřejnit zprávy o cenách výrobců, podnikatelském prostředí, aktuální situaci a ekonomických vyhlídkách. Mnozí předpokládají, že to bude znamenat určité zpomalení, především kvůli otázkám, které vyvstaly letos v dubnu. Únorová data o průmyslové produkci EU a bilanci zahraničního obchodu pravděpodobně trh neovlivní. Naopak projev člena rady ECB Joachima Nagela by mohl vyvolat prudký nárůst volatility a růst EUR/USD.

Pravděpodobně ani odpolední zpráva o americkém sekundárním trhu s bydlením nebude mít žádný vliv na stav trhu. Místo toho by se obchodníci měli zaměřit na prohlášení členů FOMC Mary Daly a Charlese Evanse, která by mohla naznačovat zvýšení sazeb o půl bodu v příštím měsíci.

Pro dlouhé pozice:

Nakupte euro, až cena dosáhne úroveň 1,0824 (zelená linka na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,0867 (silnější zelená čára na grafu). Další nárůst však dnes nastane pouze za předpokladu, že v Německu a eurozóně zveřejní přesvědčivé statistiky. V každém případě se před nákupem ujistěte, že linie MACD je nad nulou, nebo od ní začíná stoupat. Nákup je také možný na hladině 1,0795, ale linie MACD by měla být v přeprodané oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 1,0824 a 1,0867.

Pro krátké pozice:

Prodejte euro, jakmile cena dosáhne úroveň 1,0795 (červená linka na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,0757. Tlak se pravděpodobně vrátí, protože chuť riskovat se znatelně snižuje. Před prodejem se ovšem ujistěte, že linie MACD je pod nulou, nebo od ní začíná klesat. Euro lze také prodat na úrovni 1,0824, nicméně linie MACD by měla být v překoupené oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 1,0795 a 1,0757.

analytics625fa79c0b6dd.jpg

Co je na grafu:

Tenká zelená linka je klíčovou úrovní, na kterou můžete umístit dlouhé pozice u páru EUR/USD.

Tlustá zelená linka značí cílovou cenu, jelikož není pravděpodobné, že by se cena dostala nad tuto úroveň.

Tenká červená linka je úrovní, na kterou můžete umístit krátké pozice u páru EUR/USD.

Tlustá červená linka značí cílovou cenu, jelikož není pravděpodobné, že by se cena dostala pod tuto úroveň.

Linie MACD - při vstupu na trh je důležité řídit se překoupenými a přeprodanými zónami.

Důležité: Začínající obchodníci by měli být velmi opatrní, když se rozhodují o vstupu na trh. Nejlepší je držet se mimo trh, dokud nejsou zveřejněny důležité zprávy, abyste se vyhnuli prudkým výkyvům kurzu. Pokud se rozhodnete obchodovat během uveřejnění novinek, pak vždy zadávejte stop pokyny, abyste minimalizovali ztráty. Bez zadávání stop pokynů můžete velmi rychle přijít o celý vklad, zvláště pokud nepoužíváte money management a neobchodujete velké objemy.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 19. února
    Další pokles byl omezen, protože úroveň 1,0741 byla otestována v době prudkého poklesu linie MACD od nuly. Poptávka po dolaru navíc klesla, protože slabé statistiky o trhu s nemovitostmi vyvážily velmi silné údaje o cenách amerických výrobců.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 19. února (americká seance)
    Další pokles byl omezen, protože úroveň 1,0773 byla otestována v době prudkého poklesu linie MACD od nuly. O trochu později došlo k dalšímu testu, který se shodoval s přítomností linie MACD v přeprodané oblasti, ale nepřinesl znatelné výsledky.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 19. září
    Prázdný makroekonomický kalendář, stejně jako prohlášení zástupců ECB, včera euro nepodpořily, i když došlo k mírné vzestupné korekci, která dnes může pokračovat. Revize indexu spotřebitelských cen v eurozóně směrem dolů částečně oživí poptávku po euru, zatímco růst inflace povede k novému poklesu. Údaje o bilanci běžného účtu ECB zůstanou nejspíš bez pozornosti obchodníků.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 19. září
    Euro testovalo úroveň 0,9977 v době, kdy se linie MACD začínala pohybovat pod nulou, což byl dobrý prodejní signál. Pár však klesl pouze o 30 pipů, načež se odrazil zpět a otestoval úroveň 1,0003. Mezitím se linie MACD posunula poměrně hodně nahoru, což omezilo růstový potenciál eura.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 19. září (americká seance)
    K testu úrovně 1,0688 dříve během dne došlo, když linie MACD právě začala stoupat od nuly, což vyvolalo signál k nákupu. V době psaní článku vzrostla o zhruba 20 pipů a pravděpodobně bude v tomto růstu pokračovat i během americké seance.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 2. října (americká seance)
    Nedávné údaje pro eurozónu znovu vyvinuly tlak na euro, byť ne tak silný, jak se čekalo. Dnes nás čekají projevy členů Fedu, kteří se patrně vyjádří k nejnovějším údajům o inflaci v USA a budoucí měnové politice. Volatilitu mohou ovlivnit i údaje o americkém výrobním indexu ISM, přičemž špatné hodnoty by kupcům eura mohly umožnit zotavit se z ranního poklesu.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 2. srpna
    Zdá se, že dnes nic nepomůže k vytlačení páru EUR/USD nahoru. Nedostatek statistik je pro pár mínusem, zvláště když jsou všichni přesvědčeni, že Fed bude nyní méně agresivní v otázce měnové politiky. Pokud ale ECB ukáže, že bude pokračovat ve zvyšování sazeb, u páru uvidíme další růst.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 2. února
    Pár EUR/USD během evropské seance klesal kvůli smíšeným údajům o CPI z eurozóny. Velmi špatné statistiky o trhu práce a nárůst prvotních žádostí o podporu v nezaměstnanosti ale vedly k odpolednímu výprodeji dolaru, který vyústil v růst páru.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 2. září
    Euro testovalo úroveň 1,0026 v době, kdy se linie MACD teprve začínala pohybovat nad nulou, což bylo dobrým signálem k nákupu. To vedlo ke zvýšení ceny o přibližně 15 pipů, po kterém se tlak vrátil hlavně kvůli slabým statistikám z eurozóny. O něco později pár testoval úroveň 1,0005, ale tentokrát byla linie MACD daleko pod nulou, což mělo omezit sestupný potenciál. Překvapivě pokračovala kotace v pohybu dolů a dlouhé pozice od úrovně 0,9959 přinesly ztráty.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 20. července
    Když pár EUR/USD testoval úroveň 1,0171, byla linie MACD daleko od nuly, takže potenciál růstu byl omezený. Stejně tak došlo při testování úrovně 1,0215 na ztráty. Po zbytek dne se neobjevily žádné další signály.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 20. prosince
    Další růst je omezený, protože úroveň 1,0956 byla otestována, když linie MACD poměrně prudce stoupala od nuly. Ve zbývající části dne se žádný další tržní signál neobjevil.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 20. prosince (americká seance)
    Další pokles je omezený, protože úroveň 1,0980 byla otestována v době, kdy linie MACD prudce klesala od nuly. O trochu později došlo k dalšímu testu, který tentokrát vyústil v pokles o 10 pipů, protože se odehrál v době, kdy linie MACD právě začala klesat od nuly.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 20. února
    Další pokles byl omezen, protože úroveň 1,0771 byla otestována v době prudkého poklesu linie MACD od nuly. Dnes budou zveřejněny údaje o bilanci běžného účtu ECB, které ale hráči na trhu mohou ignorovat, což by po včerejším neúspěšném pokusu o pokračování vzestupné korekci přineslo další pokles eura.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 20. února (americká seance)
    Úroveň 1,0788 byla otestována v době růstu linie MACD od nuly. Výsledkem byl nákupní signál, který vedl k růstu ceny o zhruba 20 pipů. Krátce nato se tlak na pár vrátil.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 20. září
    Další růst už je omezený, protože test úrovně 1,0715 z úterního odpoledne se shodoval s prudkým růstem linie MACD od nuly. A přestože silné údaje z USA vyvíjely během americké seance na pár tlak, k opětovnému testování nedošlo. Nákupní pozice včera dopoledne rychle stoupaly kvůli revizi indexu spotřebitelských cen v eurozóně směrem dolů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 20. září (americká seance)
    Úroveň 1,0680 byla dříve během dne otestována, právě když linie MACD začala klesat od nuly, což vyvolalo signál k prodeji. K poklesu ale nedošlo, což vedlo ke ztrátám.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 21. dubna
    Signál k nákupu přišel poté, co pár EUR/USD dosáhl úrovně 1,0824. Shodou okolností se linie MACD začala pohybovat od nuly směrem nahoru, takže se pár zvýšil o 40 bodů. Žádný další signál se po zbytek dne neobjevil.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 21. prosince
    Další pokles je omezený, protože úroveň 1,0945 byla otestována, když linie MACD vcelku prudce klesala od nuly. O trochu později došlo k poměrně silnému vzestupu, ale když linie MACD vystoupala nad nulu, byla otestována úroveň 1,0967, což zastavilo vzestupný pohyb. Při druhém testu se linie MACD dostala do překoupené oblasti, což vyvolalo prodejní signál. Výsledkem byl pokles páru o 20 pipů. K poklesu eura a růstu dolaru přispěly silné údaje o spotřebitelské důvěře v USA.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 21. prosince (americká seance)
    Další pokles už je omezený, protože úroveň 1,0937 byla otestována v době, kdy linie MACD prudce klesala od nuly. Ve zbývající části dne se neobjevil žádný další tržní signál, hlavně kvůli prázdnému makroekonomickému kalendáři a nízké obchodní volatilitě.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 21. února
    Údaje o bilanci běžného účtu ECB udržovaly poptávku po euru, zatímco prázdný makroekonomický kalendář v USA vedl k dalšímu růstu páru. Dnes vystoupí člen bankovní rady ECB Joachim Nagel a jeho přísný postoj umožní euru pokračovat v růstu. Podobný scénář se odehraje na pozadí dobrých údajů o spotřebitelské důvěře.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new