Pátek 29. březen 2024 08:06
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster srovnani

Bitcoin na začátku dubna klesá a altcoiny neustále rostou

05.04.2022 18:54  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Na začátku tohoto týdne Bitcoin pokračoval v korekci po velkolepém růstu v druhé polovině března. Během této pondělní obchodní seance se bitcoin snížil o 0,2 % a uzavřel na 46 300 USD. V době psaní tohoto článku se aktivum obchodovalo za 46 585 USD.

analytics624c3d4ed7fcd.jpg

Na konci Q1 2022 ztratil BTC 1,5 %. Březen byl přitom pro Bitcoin celkem příznivé období. Aktivum vzrostlo o 10 %, posílilo již druhý měsíc v řadě.

Kryptoměna začala silný býčí trend 14. března, kdy měla hodnotu asi 37 000 USD, a již 28. března dosáhl coin 48 160 USD – maximum roku 2022. Aktivum však čelilo technické překážce a nastalo období korekce. Výsledkem bylo, že během několika dní se bitcoin dostal pod support 45 000 USD.

Bitcoin v lednu ztratil více než 16 %. Jeho cena však v únoru vzrostla o 12 %.

V listopadu 2021 bitcoin dosáhl nového historického maxima nad 69 000 USD. Od té doby kryptoměna neustále klesá a klesla o více než 40 %.

Do konce roku 2021 se cena BTC zvýšila 1,6krát z 28 900 USD na 46 200 USD.

V pondělí přední altcoiny kryptotrhu odmítly následovat sestupný trend bitcoinu a vykázaly silný růst. Ethereum tak včera přidalo 0,4 % a Terra 2,5 %.

Solana přitom během minulého týdne posílil o 28 %. V tuto chvíli se aktivum obchoduje za 136,4 USD. Altcoin zaujímá šesté místo v top kryptoměnách podle tržní kapitalizace.

Velkolepý růst Solany nastal díky neustálému rozšiřování jeho ekosystému. Například Serum, přední decentralizovaná burza na Solaně, nedávno odhalila své partnerství s Burnt Finance, decentralizovaným trhem NFT, rovněž založeným na Solaně. Minulý týden bylo dalším důležitým impulsem pro Solanu oznámení prvního trhu NFT, OpenSea. V dubnu přidá podporu tokenů na Solaně.

Podle CoinGecko, oblíbené online platformy, která sleduje ceny digitálních aktiv, se za posledních 24 hodin celková kapitalizace kryptotrhu snížila o 0,3 % na 2,25 bilionu dolarů. Index kryptoměny strachu a chamtivosti během dne získal 4 body a vystoupal na 60 bodů.

Navzdory nepřetržité korekci ze začátku pondělní obchodní seance se Bitcoinu do konce dne podařilo získat zpět téměř celý pokles díky růstu hlavních amerických akciových indexů.

Podle poslední týdenní zprávy CoinShares nalili institucionální investoři do kryptoměnových fondů za posledních sedm dní asi 180 milionů dolarů, přičemž evropští investoři vykazovali největší aktivitu, zatímco američtí investoři se zdrželi vstupu na trh.

Pokud jde o předběžné prognózy odborníků na chování trhu s kryptoměnami v krátkodobém horizontu, analytici americké investiční banky JPMorgan předpovídají nadcházející zpomalení růstu trhu.

Hlavním potvrzením argumentace odborníků se stala data o poklesu podílu stablecoinů na krypto trhu. JPMorgan považuje tuto skutečnost za indikátor potenciálu ke zvýšení nebo snížení. Většinou, když je podíl stablecoinů asi 10 % z celkové tržní kapitalizace, analytici hovoří o vyhlídkách růstu trhu. V tuto chvíli se však tento ukazatel pohybuje na 7 %, což signalizuje, že krypto trh bude klesat.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Bitcoin na pozadí pokračující inflace ve Spojených státech překonává hranici 45 000 USD. Co bude dál?
    První kryptoměna na světě se pohybovala v úzkém akumulačním pásmu 42 000–44 000 USD. Poté mince prolomila swingovou rezistenci na úrovni 44 200 USD. Reakce investorů na měsíční zprávu o inflaci ve Spojených státech vyvolala bitcoinovou rally. Podle údajů zveřejněných 10. února spotřebitelské ceny zrychlily růst na 7,5 %. Očekávalo se, že údaj vzroste na 7,3 %.
  • Bitcoin na pozadí zvýšení sazeb Fedu mírně vzrostl
    Federální rezervní systém včera poprvé po třech letech rozhodl o zvýšení úrokových sazeb o 0,25 % a zároveň oznámil dalších 6 zvýšení v tomto roce. Jerome Powell navíc poznamenal, že hlavním cílem Fedu je nyní cenová stabilita, takže do boje proti vysoké inflaci se vrhají všechny prostředky a metody. Powell také poznamenal, že na příštím zasedání může být rozhodnuto o zahájení prodeje státních a hypotečních dluhopisů, kterých se v rozvaze banky nahromadilo téměř 9 bil. USD. Všechna tato opatření znamenají zpřísnění měnové politiky. Jak jsme již mnohokrát uvedli, jakékoli zpřísnění měnové politiky je potenciálně negativním faktorem pro kryptoměny a akciové trhy, stejně jako pro jakákoli jiná riziková aktiva. Včera však reakce trhů nebyla zcela jednoznačná. Bitcoin rostl, americký akciový trh rostl, dolar klesal. Domníváme se, že to zaprvé není zcela logické a zadruhé, že trh mohl zvýšení sazeb o 0,25 % získat zpět s předstihem, protože nikdo nepochyboval o tom, že ke zvýšení opravdu dojde. Nicméně pro bitcoin vše výše uvedené prakticky nemění obraz toho, co se děje. V roce 2022 Fed v každém případě zpřísní měnovou politiku. Jedinou otázkou zůstává, jakým tempem. Tak či onak však poptávka po rizikových aktivech může a měla by klesnout. To samozřejmě nyní neznamená, že by se měl bitcoin v příštích několika letech propadnout na 10 000 USD a obchodovat tam. Nicméně chceme upozornit na to, že fundamentální pozadí pro něj zůstává negativní.
  • 🔔 Bitcoin narostl o 3%
    Dnes pozorujeme široký odraz na trhu s kryptoměnami. Zajímavé je, že nezaznamenáváme velké pohyby na devizovém trhu, především v dolaru. V posledních měsících jsme byli svědky návratu ke korelaci mezi bitcoiny a jinými třídami aktiv, jako jsou indexy Wall Street nebo zlato. Navzdory slabšímu dni pro US100, dnes Bitcoin roste, což je také spojeno s růstem zlata. To může souviset s nadcházejícím zasedáním Fedu, které by mohlo přinést konec cyklu zvyšování úrokových sazeb. V minulosti Bitcoin těžil z vlny oslabení dolaru způsobeného mimo jiné klesajícím očekáváním růstu. Pokud je Fed nyní holubičí, může dojít k průlomu 28 000 USD a pokusu o testování 30 000 USD. Poté by byla úroveň 32 000 USD nejvyšší od května 2022.
  • Bitcoin nárůst na 28 400 dolarů vyvolá flush krypto futures ve výši 110 milionů dolarů
    Údaje ukazují, že rally Bitcoinu nad úroveň 28 400 dolarů vyvolala likvidaci 110 milionů dolarů na trhu s kryptoměnovými futures.
  • Bitcoin na sebe v době geopolitického napětí bere novou roli
    V posledních měsících svět zažil více historických událostí než za celý rok 2021. Jejich dopad na světovou ekonomiku je obrovský a přirozeně ovlivnil investorský sentiment. Tváří v tvář makroekonomické krizi, narušování starých a vytváření nových dodavatelských řetězců se velké podniky snažily svůj kapitál ochránit.
  • Bitcoin našel pevnou půdu pod nohama
    Skvělé od směšného dělí jediný krůček. Čím níže bitcoin padá, o to více se na něj valí problémů. Podle JP Morgan se kotace BTC/USD zhroutí na 42 000, protože poptávka po ETF, jak se ukazuje, není jednosměrkou. Po přílivu kapitálu do specializovaných burzovně obchodovaných fondů došlo k třídennímu odlivu, který způsobil, že lídr kryptoměnového sektoru zažil jeden z nejhorších týdnů od začátku roku.
  • Bitcoin na úrovni 30 000 dolarů - Může za to rozhodnutí Moody's?
    Hlavní kryptoměna bitcoin zaznamenala prudký růst, který lze předběžně spojit s rozhodnutím ratingové agentury Moody's. Ta se rozhodla snížit rating 10 regionálních bank v USA a "na mušku" dala 6 velkých amerických bank včetně Bank of New York Mellon, US Bancorp, Truist Financial a Northern Trust. Jako příčinu uvedla rizika pro banky související s recesí, nejistotou poklesu cen komerčních nemovitostí, vyššími přirážkami klientů a celkovým zhoršením kvality aktiv u všech institucí uvedených ve zprávě.
  • Bitcoin na ústupu, pošlou ho ekonomické události tohoto týdne ještě více dolů?
    Tento týden nás čeká nabitý ekonomický kalendář a krypto trhy již během počátku obchodování začínají směřovat k jihu. Jednou z klíčových událostí tohoto týdne bude politické zasedání Federálního rezervního systému spolu s údaji o jádrovém indexu spotřebitelských cen.
  • Bitcoin na výsluní
    V této asijské zemi se každý den uskuteční jedna pětina všech bitcoinových obchodů na celém světě. Rodištěm příští případné globální finanční krize by se do budoucna mohl stát pravděpodobně Soul. Bitcoinové futures se začaly obchodovat na burze.
  • 📈Bitcoin navýšil historická maxima❗
    Bitcoin opět protahuje řadu navyšování historických rekordů. Dnes jeho cena vystoupala až na úroveň $28 400. Přes noc se této kryptoměně podařilo vymazat poslední cenové ztráty, když se nakrátko dostala až na úroveň $25 780. Poslední pohyb naopak dostal Bitcoin blíže k psychologické úrovni $30 000.
  • Bitcoin na základě dohody o pozastavení dluhového limitu USA vzrostl o 4 %
    Cena BTC stoupla na třítýdenní maxima po zveřejnění zprávy, že se americká vláda domluvila na dluhovém stropu.
  • Bitcoin na 6týdenním minimu pod úrovní 29 000 USD 📉
    Kryptoměny rozšiřují poklesy, přičemž bitcoin se usadil pod hranicí 29 000 USD. Tlak na pokles byl podpořen hackerským útokem na Curve Finance, obchodní a úvěrovou platformu De-Fi. Ztráty jejích uživatelů činí více než 40 milionů dolarů. Kromě toho bylo po útoku na LeetSwap odcizeno přibližně 340 ETH. Útoky také podpořily spekulace a nejistotu na trhu, protože americký trh s kryptoměnami je nadále pod regulačním tlakem SEC.
  • Bitcoin na 8 000 USD. Ostatní kryptoměny zatím výrazně zaostávají
    Býci na kryptu se po dlouhém spánku probrali a začínají být znovu aktivní. Po několikaměsíční konsolidaci na BTC lehce nad hranicí 3 000 USD jsme se začátkem dubna dostali nad 5 tis. USD a dnes už atakujeme úroveň 8 000 USD.
  • Bitcoin nebo Ethereum: Která kryptoměna je nejlepším zajištěním proti inflaci?
    Poté, co iluze o tom, že inflace v americké ekonomice je „přechodná“, začali investoři vážněji hledat zajištění proti ní. Podle Motley Fool míra inflace v poslední době vyvolává poplach mezi investory. Fed se dostal do tiskařského šílenství. Objevily se výzvy k zastavení rychlosti tisku, ale zatím to pokračovalo, což způsobilo prudký nárůst inflace.”
  • Bitcoin: Největší nárůst v roce 2023 ovlivňuje trh tímto způsobem
    Růst bitcoinu na 35 000 dolarů způsobuje, že objemy na centralizovaných kryptografických burzách dosahují maxim, která nebyla v posledních dvou čtvrtletích zaznamenána.
  • Bitcoin neklesne pod 50 000 dolarů
    Šéf Galaxy Digital Michael Novogratz objasnil v nedávném rozhovoru pro CNBC důvody nedávného růstu ceny bitcoinu a jeho význam pro celý kryptoměnový trh. Zdůraznil, že pokud nedojde k neočekávaným dramatickým událostem, bitcoin nejspíš zůstane stabilně nad hranicí 50 000 USD.
  • Bitcoin nemá za úkol nahradit peníze
    Vlajková kryptoměna bitcoin zahájila novou medvědí sekvenci s cílem dosáhnout 24 350 – 25 211 USD. Předpokládali jsme, že by kryptoměna mohla vzrůst na linii Senkou Span B v 24hodinovém časovém rámci, a to se skutečně stalo. První odraz z naznačené oblasti podpořil během několika dní rally o 5 000 USD. Druhý odraz z této oblasti měl za následek růst 2 500 USD během 19 dnů. Věříme, že díky této dynamice můžeme předpokládat pokračování korekčního scénáře. Navíc digitální aktivum nedokázalo překonat cloud Ichimoku. Dnes bitcoin zdražil o 800 dolarů během několika hodin. Ale co je 800 dolarů za kryptoměnu číslo jedna na světě? Tento krok znamená menší růst. Šum na trhu, nic víc.
  • Bitcoin nemusí být dobrým zajištěním proti inflaci
    Analytici uvedli, že prudký výprodej kryptoměn ještě nemusí být u konce. Tento chaotický odchod z krypto odvětví se shodoval s masivním propadem akcií, kdy se americké akcie blíží nejhoršímu měsíci od března 2020.
  • Bitcoin neodolal – jeho kurz klesl o 20 %. Na vině je nejistota ve světě
    Toto nečekal nikdo, ale stalo se. Bitcoin se o víkendu propadl o 20 %. Hlavní příčinou tak obrovského propadu byly podle všeho nedávné výroky politiků Federálního rezervního systému, že Spojené státy by se měly připravit na zpřísňování měnové politiky, jehož tempo bude nejzřetelnější v příštím roce. Investory do digitálních měn mohla přimět k zahájení výprodejů i nejistota související s nebezpečností a mírou šíření kmene omikron.
  • Bitcoin neodolal – jeho kurz klesl o 20 %. Na vině je nejistota ve světě.
    Toto nečekal nikdo, ale stalo se. Bitcoin se o víkendu propadl o 20 %. Hlavní příčinou tak obrovského propadu byly podle všeho nedávné výroky politiků Federálního rezervního systému, že Spojené státy by se měly připravit na zpřísňování měnové politiky, jehož tempo bude nejzřetelnější v příštím roce. Investory do digitálních měn mohla přimět k zahájení výprodejů i nejistota související s nebezpečností a mírou šíření kmene omikron.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank