Úterý 19. březen 2024 11:21
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new
reklama
Instaforex ebook
reklama
XTB trading konference 2024

Ranní komentář: Trhy přešlapují na místě, ropa pokračuje v korekci

18.11.2021 08:28  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akciové trhy včera mírně klesaly, i když si i nadále bez větších obtíží udržují své vysoké valuace. Nálada na trzích je stabilizovaná a investoři spíše jen vyčkávají na nové zprávy, které by sentiment dokázaly výrazněji rozvlnit. Výsledky společnosti Target obchodníkům včera znovu připomněly, že je jedním z největších rizik pro americké společnosti možný tlak na snižování ziskových marží. Výrazné korekce se pak také dočkaly akcie společnosti Visa, které začaly klesat kvůli prohlášení Amazonu, který od nového roku přestane přijímat kreditní karty Visa vydané v Británii.

Na FX se situace stabilizuje a dolar už ve svém růstu vůči euru nepokračuje. Na komoditním trhu pak klesá i nadále především ropa, které uškodily zprávy o možném koordinovaném uvolnění strategických rezerv USA a Číny.

Dnešní fundamenty:

  • 14:30 Filadelfský Fed index (střední dopad)
  • 14:30 Nové žádosti o podporu v USA (střední dopad)
  • 16:30 Zásoby zemního plynu v USA (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Trhy podepřelo očekávání monetárních a fiskálních stimulů, ty dnes budou řešit lídři G7
    Včerejší seance přinesla prudkou korekci výprodejů z minulého týdne, která pomohla jen v Americe tamním indexům růst o přibližně 5 %. Náladu na trzích zlepšily spekulace o koordinované monetární a fiskální pomoci, kterou by mohli připravit politici a centrální bankéři v boji s následky koronaviru. Nálada na trzích i dnes ráno zatím zůstává stabilizovaná, i když rizika jsou stále vysoká. USA už hlásí 100 nakažených a 6 obětí a je velmi pravděpodobné, že v nadcházejících dnech zejména počty nakažených dál prudce porostou.
  • Ranní komentář: Trhy pokračují v konsolidaci a vyčkávají, dnes výsledky PMI z Evropy a USA
    Ani včerejší seance větší změny na finanční trhy nepřinesla. Nově příchozí makro z USA za sebou hlubší stopu nezanechalo a nijak výrazně se nemění ani aktuální situace v oblasti dalších jednání mezi USA a Čínou. Indexy si tak své vysoké ocenění drží a včera si prošly jen mírnou korekcí. Své dřívější zisky pak vůči euru, britské libře, nebo kanadskému dolaru částečně likvidoval americký dolar.
  • Ranní komentář: Trhy pokračují v konsolidaci, dnes americký maloobchod a průmyslová produkce
    Včera jsme se žádných větších změn na trzích nedočkali a většina aktiv si tak své pozice držela. Mírnou korekcí dřívějších zisků si prošel americký dolar a pod lehkým tlakem byla také ropa, které uškodily vyšší než očekávané výsledky amerických ropných zásob. Celkově je ale tento týden zatím bez důležitých fundamentů a podobně na tom pravděpodobně budeme i dnes, kdy nás ze zajímavého makra čekají snad pouze výsledky amerických maloobchodních prodejů.
  • Ranní komentář: Trhy pokračují v konsolidaci, meme akcie mezitím znovu prudce rostou
    Včerejší seance přinesla na finanční trhy jen mírné změny. V Evropě indexy stagnovaly a v USA rostly jen nepatrně, když si S&P500 připsal 0.19 % a Nasdaq 0.59 %. Americké desetileté výnosy se dostaly pod hranici 1.6 %, což zdá se začíná opět pomáhat hlavně silně spekulativním akciím, jako jsou AMC a GME, které za posledních několik seancí vystoupaly o desítky procent.
  • Ranní komentář: Trhy po minulém týdnu v dobrém rozpoložení, dnes nové makro z Británie
    Máme za sebou týden, který pomohl zlepšit náladu na trzích, když přinesl informaci o opětovném zahájení jednání mezi USA a Čínou a přinesl také porážku Borise Johnsona v parlamentu, který výrazně zkomplikoval jeho plán na tvrdý brexit. Minulý týden tak svědčil hlavně britské libře a rizikovějším aktivům, zatímco pod tlakem byly hlavně bezpečné přístavy. Například americké indexy jsou proto, navzdory všem komplikacím, sále na dosah historického maxima, když jim vydatně pomáhá stále velmi nízká úroveň dluhopisových výnosů a její prudký pád z minulých měsíců.
  • Ranní komentář: Trhy po svátcích bez výraznější změny, dnes promluví o měnové politice Janet Yellenová
    Velikonoční svátky přinesly podle očekávání na těch trzích, na kterých se během včerejší seance obchodovalo, jen velmi...
  • Ranní komentář: Trhy pozitivně naladěny, po výsledkové sezóně tématem zůstávají sazby a ekonomika
    Akciové trhy za sebou mají klidný týden a přestože například S&P 500 týden uzavřel v červených číslech, ztráty nebyly nijak vysoké. Nálada zůstává tedy stabilizovaná, a to navzdory vysokým výnosům a rostoucímu konsenzu ohledně nutnosti dalšího utahování měnové politiky napříč centrálními bankami. Inflace je stále vysoká a její návrat na nízké úrovně zatím není garantován.
  • Ranní komentář: Trhy prozatím ve vyčkávacím režimu, dnes zasedá Fed
    Včerejší seance na finanční trhy žádné větší změny nepřinesla. Akciové indexy přešlapovaly na místě, když je výše nepustily hlavě ztráty na technologických akciích. Dnes ráno ale futures na americké indexy pro změnu opět rostou a přidávají více než procento.
  • Ranní komentář: Trhy prozatím ve vyčkávacím režimu, libra po zasedání BoE pod mírným tlakem
    Čtvrteční seance na finanční trhy žádné větší změny nepřinesla a většina finančních aktiv si své ceny podržela. Obchodování probíhalo v klidu a na nižších objemech, i když trhy dál neví jak se postavit k rostoucímu počtu nakažených ve světě a v některých amerických státech. Pokračuje tak vyčkávání na současných zvýšených valuacích.
  • Ranní komentář: Trhy přešlapují na místě a čekají na centrální banky, dnes německý ZEW
    Pondělní seance byla bez důležitých fundamentů, takže si většina finančních aktiv své pozice podržela. Indexy na nízkých objemech mírně ztrácely, zatímco na FX lehce korigoval své vysoké páteční zisky americký dolar. Většina obchodníků ale s většími pozicemi pravděpodobně vyčkává na to, co přinese hlavně středeční a čtvrteční seance.
  • Ranní komentář: Trhy rostou v očekávání dalších jednání mezi USA a Čínou, PBoC drží CNY na uzdě
    Dění na finančních trzích zůstává i nadále zcela pod vlivem americko-čínských obchodních vztahů, což potvrdila i včerejší seance. Ta sice začala znovu velmi nervózně, ihned po komentářích amerického prezidenta na G7, kde uvedl, že chce s Čínou dál jednat a že jsou obě země připraveny vrátit se ke stolu, ale začaly indexy znovu růst, aby seanci uzavřely v zelených číslech. Trhy tak část pátečních výprodejů korigovaly, i když je zatím zcela nevymazaly. Sentimentu přitom pomáhá i fixing čínského juanu, který zatím PBoC výrazněji neoslabuje tak, jako tomu bylo začátkem tohoto měsíce.
  • Ranní komentář: Trhy se bojí dalších čínských lockdownů, Iger se vrací do Disney, sleva na GBTC
    Minulý týden americké indexy zakončily mírně ve ztrátě a i dnes ráno je situace lehce nervózní. Korekcí si dnes prochází hlavně indexy v Číně, kde se opět hovoří o možnosti lockdownu kvůli novým úmrtím, která jsou spojena s covidem. Dění v číně už od minulého týdne negativně doléhalo například na ropu, která se propadla zpět pod 80 dolarů za barel (WTI).
  • Ranní komentář: Trhy se obávají dalších kroků Bílého domu vůči Číně
    Závěr minulého týdne se na trzích nesl v nervózním duchu poté, co se objevily zprávy, že by Bílý dům, v případě další eskalace napětí mezi USA a Čínou, mohl začít uvažovat o možnosti omezení kapitálových toků do Číny a zamezení obchodování čínských titulů na amerických burzách. Přes víkend sice Bílý dům uvedl, že o této možnosti zatím neuvažuje, i tak se jedná o informaci, která po obchodní válce otevírá novou frontu, která může akciové trhy začít znervózňovat. Jednání mezi USA a Čínou přitom začnou už tento týden a bude to právě toto téma, které bude pro akciové trhy klíčové. Z tradičních fundamentů čekáme pak tento týden hlavně na páteční výsledky z amerického trhu práce.
  • Ranní komentář: Trhy se po úterním výplachu stabilizovaly, dvouleté výnosy v USA stouply už na 3.8 %
    Po úterním výprodeji se včera situace na finančních trzích stabilizovala. Výnosy ale zůstávají i nadále na zvýšených úrovních, což zatím zdá se brání akciím v tom, aby výrazněji umazaly vysoké úterní ztráty. Akcie v USA včera proto rostly jen mírně a podobná situace panuje na trzích také během dnešního rána.
  • Ranní komentář: Trhy si s děsivými výsledky NFP poradily, akcie dál pozvolna rostou
    Závěr minulého týdne přinesl rekordně špatné výsledky z amerického trhu práce, který přišel během dubna o více než 20 mil. pracovních míst, zatímco míra nezaměstnanosti vzrostla až na 14,7 %. Trh ale podobně špatná čísla očekával, takže se nejednalo o překvapení.
  • Ranní komentář: Trhy si trochu vydechly, BoJ v kleštích, nový Pixel a CEO Applu prodává akcie
    Akciové trhy včera rostly ale řada akcií i tak pokračovala v prohlubování svých letošních ztrát. Růst výnosů se sice prozatím zastavil, jejich úroveň je ale stále vysoká a nepříjemně doléhá na firmy jak skrze potřebu refinancovat dluh, tak prostřednictvím relativní valuace k bezrizikovému benchmarku.
  • Ranní komentář: Trhy stabilní, tématem zůstává hlavně Čína. Dnes americká inflace
    Včera se na finanční trhy vrátily objemy, ale volatilita byla i nadále nízká. Přispěla k tomu hlavně absence důležitého makra, když ze zajímavých výsledků byly zveřejněny jen britské statistiky z trhu práce, jejichž dopad na libru byl ale více méně neutrální. Pozornost si proto získal znovu hlavně americký prezident, který připomněl, že osobně pozastavil jednání s Čínou před summitem G20 a že jej znovu obnoví až teprve tehdy, kdy se Čína vrátí k jednacímu stolu a také k podmínkám, které byly vyjednány začátkem letošního roku. Politika tedy zůstane i dnes jedním z hlavních fundamentů. Připojí se k ní ale také potenciálně zajímavé výsledky americké inflace.
  • Ranní komentář: Trhy stále lehce nervózní, ale v korekci již nepokračují
    Začátek týdne na trzích proběhl v klidu a bez větších cenových výkyvů. Akciové indexy zůstaly na dosah pátečního close, kdy se propadly kvůli obavám z dalšího zpomalování světové ekonomiky. Ty jsou nyní na trzích asi hlavním zdrojem nejistoty, i když ani ta zatím není nějak velká, což potvrzuje stále relativně nízká úroveň implikované volatility.
  • Ranní komentář: Trhy stále nervózní, řeší se problémy britských penzijních fondů a Credit Suisse
    Akciové trhy za sebou mají další divoký týden, během kterého se velkým tématem staly problémy britských penzijních fondů a nově i napjatá situace kolem Credit Suisse. Nervozita na trzích tak i nadále narůstá a vše pramení ze zhoršující se situace na trhu s dluhopisy, kde pokračuje růst výnosů kvůli utahování měnové politiky.
  • Ranní komentář: Trhy stále nervózní. V USA mají více než 30 tis. nových nakažených za den
    Klíčovým tématem minulého z týdne bylo na finančních trzích další šíření koronaviru v USA ,kde se stále častěji mluví o druhé vlně, která se začíná šířit hlavně jižními státy, jako je Texas, Kalifornie, nebo Florida. Stoupat díky tomu začínají už také denní přírůstky v počtu nakažených pro celé Spojené státy, kde v průběhu pátku a soboty rostl počet nových případů nejrychleji od konce dubna.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Instaforex ebook