Úterý 19. březen 2024 05:31
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader

3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (29.6.2021)

29.06.2021 09:30  Autor: Purple Trading  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Trhy začínají pomalu vnímat novou variantu delta koronaviru, která se šíří po Evropě a některé státy už omezují cestování pro cestující z Británie. Pod tlak se včera dostaly evropské akcie a ropa. Technologické akcie však včera znovu rostly o 1 %, čemuž pomohl především Apple.

 

Technologické akcie pozvedl Apple

Ačkoliv situace na evropských akciích není kdovíjak pozitivní, technologickým akciím se stále daří a index Nasdaq včera přidal opět 1 %. K růstu mu pomohl především Apple, který přidal 4 % poté, co soud zamítl žalobu FTC, která FB vinila ze zneužití monopolního postavení. Technologické akcie tak rostly na nová historická maxima, kde se podařilo uzavřít také S&P 500. Evropské akcie však mezitím příliš nezpevňují, jelikož nová mutace delta ohrožuje otevřenou ekonomiku, která se vzpamatovává z pandemie.

Graf: Denní graf indexu Nasdaq​ (Zdroj: cTrader Purple Trading)



 

Libra po nových nárůstech případů covid-19 pouze stagnuje

Britská libra zatím zůstává relativně v klidu, a to navzdory šíření nové varianty covidu-19, která znovu otevírá debatu o restrikcích. Britský premiér Boris Johnson podle tamních médií odloží další rozvolňování koronavirových restrikcí. Učiní to kvůli rychlému šíření varianty známé jako delta. Velkým otazníkem je v Británii očekávání, které nezamezilo dalším nárůstům nově nakažených a na nové varianty tak nemusí fungovat tak dobře, jak se původně očekávalo. Až na trh s ropou však většina trhů zatím nijak extra nereagovala a pokud nedojde k novým restrikcím, mohou zůstat trhy relativně v klidu.

Graf: Přírůstky nově nakažených v Británii (zdroj: worldometers.info)​


 

EU začíná vyplácet peníze z fondu obnovy

Evropská unie v pondělí vyplatila první peníze z rozsáhlého fondu obnovy po pandemii covidu-19, a to 800 milionů eur. Peníze zamířily do 16 členských zemí EU včetně České republiky. Cílem opatření je posílit odolnost zdravotnických systémů, udržovat a vytvářet pracovní místa a podporovat malé a střední podniky. Výplata peněz přichází po úspěšné realizaci prvního prodeje dluhopisů v rámci NextGenerationEU. Prodej desetiletých dluhopisů vynesl 20 miliard eur.

Dnešní videokomentář: 

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (27.4.2021)
    Akciové trhy mají za sebou další pozitivní vstup do nového týdne, který doprovázel jak pozitivní sentiment, tak výsledky amerických korporátních společností. Vývoj na americkém dolaru se lišil od měnového páru, ale víceméně znovu oslaboval, což dává dnes prostor k ziskům euru.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (27.5.2021)
    Včerejší obchodní seance toho příliš nepřinesla. Zajímavější pohyby jsme mohli evidovat na devizových trzích, ale akcie a komodity byly včera spíše mrtvé trhy. Čeká se na páteční data inflace v podobě PCE indexu a investoři spekulují, jestli nezačne FED komunikovat utahování měnové politiky.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (28.1.2020)
    Na finančních trhy včera dorazila vlna nervozity, kterou způsobil spekulativní trading na akciích jako je Gamestop nebo AMC. Výprodej na akciových indexech dokonce nezastavily ani lepší výsledky Applu a Facebooku. Večerní zasedání FEDu pak žádnou změnu v dosavadní rétorice nepřineslo a banka pouze vyjádřila obavy z pomalého zotavení ekonomiky.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (28.5.2021)
    Dnešní obchodování už by snad mohlo dorazit s vyšší volatilitou, která lze očekávat díky zveřejnění dat americké inflace. Včerejší obchodování bylo opět o nízkých objemech a pro větší akcie jsme museli na devizové trhy, kde bylo živě jen na párech s jenem a librou.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (28.6.2021)
    Akciový index S&P 500 koncem minulého týdne uzavřel na nových rekordních maximech a setřásl tak velmi rychle obavy z rychlejšího růstu inflace. Devizové trhy převážně kopírují vývoj amerického dolaru, který přešel do konsolidace. Komoditní trhy drží své pozice z minulého týdne a také zatím přechází do letní konsolidace.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (29.10.2020)
    Pandemie koronaviru je pro finanční trhy opět téma číslo jedna a akciové indexy od začátku týdne prochází dramatickým výprodejem. Rekordní přírůstky byly zaznamenány v USA, ale hlavně v největších evropských ekonomikách, které s největší pravděpodobností vstoupí do plošné karantény, což bude ohromný zásah pro ekonomické oživení a hlavně vývoj finančních trhů. Tradičně se daří americkému dolaru, který dostává pod tlak i zlato.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (29.10.2020)
    Pandemie koronaviru je pro finanční trhy opět téma číslo jedna a akciové indexy od začátku týdne prochází dramatickým výprodejem. Rekordní přírůstky byly zaznamenány v USA, ale hlavně v největších evropských ekonomikách, které s největší pravděpodobností vstoupí do plošné karantény, což bude ohromný zásah pro ekonomické oživení a hlavně vývoj finančních trhů. Tradičně se daří americkému dolaru, který dostává pod tlak i zlato.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (29.1.2020)
    Trhy zůstávají o koncem týdne poměrně nervózní ohledně posledních událostí, které vyzdvihly relevanci retailových investorů trhů a jejich sílu. Omezením tradingu na akcii Gamestop včera reagoval americký broker Robinhood a nejspíše se přidají i další, aby ochránily společnost a klienty.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (29.3.2021)
    Konec minulého týden nakonec dopadl velmi pozitivně, když akciové indexy S&P 500 a Dow Jones uzavřely v silném zisku. Německý DAX dokonce uzavřel na nových rekordních maximech. Pozitivní sentiment zatím nedokázaly trhy přenést do nového týdne, kdy trhy korigují. Dolar zůstává silnější a ropa klesá pod 60 dolarů.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (29.4.2021)
    Akciovým indexům včera pomohly na nová historická maxima výsledky velkých technologických společností, které opět nezklamaly důvěru investorů a doručily famózní výsledky. Americký dolar mezitím pokračuje ve slábnutí, ale rostoucí výnosy mohou naznačovat zastavení aktuálního trendu.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (30.3.2021)
    Ačkoliv se podařilo akciovým trhům v USA stáhnou úvodní ztráty, výnosy jsou znovu na nejvyšších úrovních za rok a drží zkrátka další zisky. Nasdaq dnes začíná seance propadem, zatímco dolar si jde pro další zisky a od začátku roku už je o 2 % výše. Rostoucí výnosy dostaly pod tlak zlato a další drahé kovy.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (30.4.2021)
    Další extrémní nárůst prodejů oproti minulému roku včera reportovala společnost Amazon. Akciovým indexům však k ziskům nepomohla, a ty spíše korigovaly své zisky z rekordních maxim. Ameriky dolar včera pouze stagnoval a ropa se posunula díky nárůstu mědi na šestitýdenní maxima.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (30.6.2021)
    Trhy dnes budou uzavírat poměrně úspěšnou první polovinu roku a druhý kvartál letošního roku. S&P 500 jenom v první polovině letošního roku uzavřel zisk 14 %, což je nadprůměrná výkonnost. Mezitím z trhů opadá nervozita z nové varianty covid a ropa opět mírně roste. Americký dolar zpevňuje na všech frontách.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (30.7.2021)
    Na trzích dnes prohloubila negativní nálada, která stahuje akciové indexy na nejnižší úrovně od začátku týdne. V průběhu týdne přitom dorazila velmi solidní data technologických společností, která opět nedokázala podpořit pozitivní náladu. Korekci je však znovu možné vnímat, jako příležitost pro vstup.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (3.11.2020)
    Akciové trhy zůstávají začátkem týdne poměrně pozitivně naladěny a investoři se začínají dnes připravovat na večerní volbu prezidenta v USA. Událost by měla ve večerních hodinách začít přinášet velkou míru nervozity a volatility, ačkoliv Joe Biden podle předběžných výsledků vede ve všech nerozhodných státech. Korekce byla evidentní i na ostatních trzích, kdy korigoval dolar a ropa.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (31.3.2021)
    Na akciových trzích v USA pokračuje nervózní týden, zatímco v Evropě německý index DAX poprvé v historii překonal 15 000 bodů. Rostoucí výnosy dále podporují v růstu americký dolar a dostávají pod tlak drahé kovy a zlato.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (31.5.2021)
    Konec týdny proběhl navzdory očekávaným fundamentům poměrně klidně a ukázalo se, že inflace skutečně dorazila, ale FED si na druhou stranu nemusí díky nízkým výnosům dělat vrásky. Dnes bude v USA banking holiday, takže můžeme očekávat mnohem nižší volatilitu a pohyby na akciových trzích a dolarových měnových párech.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (3.2.2020)
    Akciové trhy pokračují v otřepávání se z nervozity, kterou způsobili spekulativní investoři a rostou směrem ke svým rekordním maximům. Růstu včera pomohly velmi silné výsledky společností Amazon a Google. Euro mezitím pokračuje v propadu pod 1.21 a už dnes by mohlo otestovat úroveň 1.20.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (3.3.2021)
    Na akciových trzích došlo po pondělní rekordní seanci k menšímu výběru zisků a akciové indexy tak víceméně korigovaly. Návrat převážně pozitivního sentimentu odrážel vývoj na americkém dolaru, který svým oslabením pomohl euru k 1.21. Ropa čeká na zasedání ropného kartelu OPEC, který by se mohl domluvit na zvýšení produkce.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (3.5.2021)
    Začátkem nového týdne zatím futures trhy naznačují, že se indexy posunou znovu na nová historická maxima, zatím americký dolar drží pod tlakem jak euro, tak hlavně britskou libru. Ta má však před sebou velmi zajímavou příležitost zkorigovat páteční mohutné ztráty. Zlato si udržuje zisky navzdory vyšším výnosům.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova