Úterý 19. březen 2024 03:48
reklama
Purple pivot points
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
XTB trading konference 2024

BREAKING: DAX dosáhl na nové historické maximum nad 14 800 body

18.03.2021 17:30  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Německý index DAX dosáhl během dnešní seance na nové maximum. Index krátce před koncem obchodního dne roste o 1,4 % a aktuální hodnota přesahuje 14 800 bodů. Nejvyšší růst dnes předvádí akcie Deutsche Bank, Siemens a Daimler. Německý index výrazně roste i přes pokles technologických akcií na Wall Street spojený s prudkým nárůstem výnosů po včerejším zasedání Fedu.

DAX (DE30) Dnes dosáhl na nová historická maxima nad úrovní 14 800 bodů. Investoři by měli chtít směřovat k patnáctitisícové úrovni, v jejíž blízkosti se nachází 161,8 % retracement posledního výrazného poklesu. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • BREAKING: Data EIA ukazují větší pokles zásob plynu, než se očekávalo
    K pátku 15. prosince 2023 byl pracovní plyn ve skladech hlášen Energetickým informačním úřadem (EIA) na 3 577 miliard kubických stop (Bcf), což představuje čistý pokles o 87 Bcf oproti předchozímu týdnu. Navzdory tomuto poklesu jsou současné zásoby o 240 Bcf vyšší než ve stejném období loňského roku a o 280 Bcf nad pětiletým průměrem 3 297 Bcf. Celkový pracovní plyn zůstává v pětiletém historickém rozmezí, což ukazuje na relativně stabilní dodávky ve srovnání s historickými standardy.
  • BREAKING: Data ISM byla silnější, než se očekávalo!
    Srpnový Manufacturing PMI zaznamenal mírné zvýšení na 47,6 procenta z červencových 46,4 procenta, což znamená devátý měsíc po sobě jdoucí pokles ve výrobním sektoru. Klíčové indexy jako Nové objednávky a Dovoz zůstaly v poklesu, zatímco Index produkce vykázal nepatrné zlepšení. Index cen a index zaměstnanosti také vzrostly, ale stále signalizovaly celkový pokles. Dodavatelské dodávky zrychlily již 11. měsíc v řadě. Mezi průmyslovými odvětvími tři ze šesti největších sektorů – dopravní zařízení, potraviny, nápoje a tabákové výrobky a ropné a uhelné produkty – vykázaly růst, zatímco 13 dalších se snížilo. Respondenti z průmyslu poukazovali na pokračující slabou poptávku, omezení nabídky a ekonomickou nejistotu. Navzdory slabým objednávkám zákazníků bylo zaznamenáno určité zlepšení, jako například pokles procenta výrobního HDP, které se snížilo, což naznačuje mírný optimismus pro stabilizaci v sektoru.
  • BREAKING: Data NFP dopadla výrazně nad očekávání!
    NFP: 263 000 (očekávání: 170 000). Nezaměstnanost: 3,8 % (očekávání: 3,7 %). Růst mezd: 4,2% (očekávání: 4,3 %).
  • BREAKING: Data o spotřebitelském sentimentu UoM jsou mírně pod odhady
    Index spotřebitelského sentimentu University of Michigan (předběžný) pro USA v září vzrostl na 59,5 ze srpnových 58,2, což je mírně pod tržními prognózami, které činily 60,0. Ostře sledovaná inflační očekávání se oproti minulému měsíci snížila především díky nižším cenám energií.
  • BREAKING: Data PMI z Německa a Francie způsobila nárůst volatility na evropských indexech
    Ráno byly zveřejněny důležité indexy PMI z Francie a Německa a výsledky nebyly jednoznačné. Hlavní zklamání přišlo z Francie. Zde jsou detaily z reportu:
  • BREAKING: Data UoM překonávají očekávání, 5leté inflační očekávání mírně vyšší!
    Konec září UoM americký spotřebitelský sentiment 68,1 vs. 67,7 očekávaný. Současný stav 71,4 vs 69,8 předběžná (75,7 předchozí).
  • BREAKING: Data UoM ukazují dlouhodobá očekávání CPI nejnižší za rok!
    US Uni Of Mich Sentiment Sep P: 67,7 (odhad 69,0; předchozí 69,5). Současné podmínky září P: 69,8 (odhad 74,8; předchozí 75,7).
  • BREAKING: Data z amerického trhu práce skončila nad očekávání
    Report z amerického trhu práce byl zveřejněn ve 14:30. Započaté stavby nových domů za srpen vzrostly na 1 615 tis. při očekávání stagnace na 1 560 tis. Započaté stavby domů s více než 5 jednotkami vyskočily o 21,6 % na 530 tis. Stavby rodinných domů klesly o 2,8 % na 1 076 tis. Počty stavebních povolení vyskočily na 1 728 tis. Byly o mnoho vyšší než očekávaných 1 600 tis (+6,0 % MoM) a dosáhly na nejvyšší úrovně od dubna. Volatilní multi-segmentové stavby vyskočily o 15,8 % na 674 tis. Autorizace ke stavbám rodinných domů se zvýšily na 1 054 tis.
  • BREAKING: Data z amerického trhu s bydlením dorazila lepší!
    Začátek staveb v USA a povolení pro budoucí výstavbu se stabilizují. Začátek staveb byl vyšší, než se očekávalo, a stavební povolení nižší, než se očekávalo. Oba údaje byly ve srovnání s předchozím měsícem nižší. I když se trh s bydlením stále stabilizuje poté, co ho rozdrtily vyšší sazby hypoték. Navzdory tomu je trh s bydlením stále mnohem slabší než před více než rokem. A další zvyšování úrokových sazeb může ještě letos zhoršit stav sektoru.
  • BREAKING: Dávky v nezaměstnanosti mírně nad očekáváním, stále pod 200 000
    Počet Američanů, kteří požádali o podporu v nezaměstnanosti, vyskočil v týdnu končícím 4. února na 196 tisíc, z devítiměsíčního minima předchozího týdne 183 tisíc a překonal odhady trhu 190 tisíc. Nejnovější údaje přesto naznačují, že trh práce zůstává napjatý, což by mohlo dále přispět k inflačnímu tlaku v americké ekonomice.
  • BREAKING: DAX klesá pod klíčový support
    Index DAX (DE30) klesl pod klíčový support kolem 14 800 bodů kvůli eskalaci napětí na východě. Trhy se obávají, že ozbrojený konflikt může začít kdykoli. Světová média během dopoledne uvedla, že na hranici mezi Ruskem a Ukrajinou došlo k četným střelbám a konfliktům. Podle agentury Reuters ruská armáda v pondělí uvedla, že se ukrajinští vojenští sabotéři pokusili vstoupit na ruské území v ozbrojených vozidlech, což Kyjev odmítl jako „falešné zprávy“ , které si Moskva mohla vymyslet jako záminku k invazi.
  • BREAKING: DAX po lepších továrních objednávkách roste!
    V srpnu 2023 se reálné nové zakázky ve zpracovatelském průmyslu po očištění o sezónní a kalendářní faktory meziměsíčně zvýšily o 3,9 %, přičemž mezi významné změny patří:
  • BREAKING: DAX reaguje na rozhodnutí německého ústavního soudu zvýšenou volatilitou
    Německý ústavní soud zveřejnil rozhodnutí ohledně stimulačního programu ECB. Soudci zamítli stížnosti poměrem hlasů 7 ku 1. Nicméně rozhodnutí není tak jednoznačné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Soud dal najevo, že některé části programu nákupu aktiv znamenají porušení německé ústavy. Podle soudců také rozhodnutí ECB nemá oporu ve smlouvách o EU. Soud dal ECB 3 měsíce na zavedení potřebných změn. Pokud ECB změny nepřijme, tak se německá Bundesbank nebude moci účastnit stimulačních programů ECB. Soud se také vyjádřil v tom smyslu, že by německá vláda měla odmítnout myšlenku nákupu dluhopisů ze strany ECB. Rozsudek je docela nejednoznačný, což se projevilo také na finančních trzích. Euro i německý DAX zasáhla zvýšená volatilita v reakci na první novinové titulky. Oba tyto instrumenty měly po chvíli spíše tendenci oslabovat.
  • BREAKING: Dax vzrástol nad hladinu 11 000 bodov!
    Nemecký DAX dnes popoludní zaznamenal nárast a obchoduje sa na najvyššej úrovni za sedem týždňov. Treba poznamenať, že dnes nás ešte čaká zasadanie FOMC a zajtra zasadanie ECB. Index zaznamenal nárast krátko po zverejnení slabých dát HDP z USA za prvý kvartál, ktoré zvyšujú pravdepodobnosť ďalších stimulov zo strany americkej centrálnej banky. Nemecký index vzrástol vďaka pozitívnym správam týkajúcim sa liečby koronavírusu liekom spoločnosti Gilead. Spoločnosť uviedla, že tretia fáza testovania Remdesiviru vykazuje vynikajúce výsledky.
  • BREAKING: DE30 atakuje nové historické maximá
    DE30 pokračuje v pohybe nahor. Nemecký index sa prelomil nad hladinu 15 668 bodov, čo sa zhoduje s 127,2% návratnosťou Fibonacciho. Index sa tiež dostal nad hornú hranicu štruktúry Overbalance, kde možno nájsť predchádzajúce historické maximá z 1. júna.
  • BREAKING: DE30 dosiahol po otvorení trhov v USA historicky najvyššie úrovne
    Ďalší silný začiatok obchodovania v USA, keďže US500 a US100 prudko vzrástli na nové historické maximá, čo podporuje aj DE30, ktorý sa dostal na historicky najvyššie úrovne. Za týmto rastom nie sú žiadne kľúčové správy okrem investorov, ktorí v súčasnosti úplne vylučujú riziká z Číny (napriek náznaku, že Peking oneskorí nákupy poľnohospodárskych výrobkov). Investori by mali pamätať na to, že predchádzajúci rekord (22. január) mal krátku životnosť, čo viedlo k výraznému uzatváraniu ziskov.
  • BREAKING: DE30 je lepších datech ZEW beze změny
    Německé indexy ZEW za únor byly zveřejněny dnes v 11:00. Jak ekonomický sentiment, tak současné podmínky, indexy vykazovaly slušné hodnoty. Index ekonomického sentimentu se vyšplhal na nejvyšší úroveň za téměř rok. Reakce trhu však byla poměrně utlumená, EURUSD a německý DE30 po zveřejnění mírně klesaly.
  • BREAKING: DE30 klesá kvůli varování Číny
    Akciové trhy v prosinci pokračují v poklesu poté, co Donald Trump varoval před zdlouhavými obchodními válkami. Dnes navíc přišlo varování z Číny, které dále zhoršilo náladu na trhu. Čínský ministr zahraničí řekl, že "USA zaplatí" za zákon, který odsuzuje akce v Hong Kongu a Xinjiangu. Investoři poslední dění vnímají tak, že jakákoliv obchodní dohoda je v současnosti velmi vzdálená. DE30 padá k úrovni 13000 bodů krátce před otevřením evropských burz.
  • BREAKING: DE30 klesá na čerstvá letošní minima
    Pokus o zotavení během dnešního rána v Evropě moc nezafungoval a poté, co Jižní Korea oznámila dalších 115 nakažených, indexy začínají znovu ztrácet. Trhy se obávají toho, že by postupné zavádění cestovních omezení mohlo mít brzy multiplikovaný efekt na více sektorů a následně i na globální ekonomiku. Po prolomení supportu na 12 900b. se nyní otevírá na německém indexu prostor k otestování další technické bariéry na úrovni 12 465b.
  • BREAKING: DE30 klesá napriek tomu, že americké indexy atakujú historické maximá
    Nemecký akciový index DE30 pokračuje v oslabovaní, pričom klesol k úrovni 13160 bodov, čo je najnižšia úroveň v tomto týždni. Tento pokles je pomerne prekvapivý, keďže všetky hlavné akciové indexy na Wall Street sa obchodujú v blízkosti historicky najvyšších úrovní, čo vylučuje, že sa poklesom je proces obvinenia Trumpa. Výrazne oslabujú automobilky a dôvodom by mohli byť ďalšie tarify zahrnuté do obchodnej dohody USMCA. Kľúčová podpora na DE30 sa nachádza v oblasti 13100 bodov, o ktorú sa dá opierať. Keby DE30 uzavrel gap s US500, znamenalo by to nárast k úrovni 13450 bodov.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple pivot points