Úterý 19. březen 2024 05:29
reklama
Swissquote Bank
reklama
Instaforex ebook
reklama
Purple pivot points
reklama
Fintokei ProTrader

Amazon zasáhl protimonopolní stížností ve výši 28 miliard dolarů

13.11.2020 14:30  Autor: Admiral Markets  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie Amazonu jsou v patách poté, co Evropská komise tento týden podala na společnost formální předběžné protimonopolní obvinění. Pokud by byl úspěšný, mohl by stát Amazon více než 28 miliard dolarů, což je přibližně 10% globálních výnosů společnosti.

Protimonopolní stížnost skončila společností Amazon, která využívá údaje od prodejců třetích stran. Evropská komise se domnívá, že k vývoji vlastních maloobchodních strategií využívá údaje od prodejců třetích stran, což znamená, že Amazon těží z toho, že je provozovatelem trhu a konkurentem svým vlastním uživatelům tím, že zavádí své vlastní produkty na stejném trhu.

Prohlášení komisařky pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerové uvedlo: „Musíme zajistit, aby platformy s dvojí rolí a tržní silou, jako je Amazon, nenarušovaly hospodářskou soutěž. Údaje o činnosti prodejců třetích stran by neměly být využívány ve prospěch Amazonu, když jedná jako konkurent těmto prodejcům. "

Věděli jste, že můžete spekulovat o směru Amazonu pomocí kontraktů na rozdíl ( CFD )? To vám umožňuje potenciálně profitovat z rostoucích i klesajících trhů. Začněte s bezplatným demo obchodním účtem ještě dnes!

Jak obchodovat na Amazonu se společností Admiral Markets UK Ltd.

Pokud se cítíte býčí nebo medvědí na ceně akcií Amazonu, můžete spekulovat o směru pomocí CFD. Chcete-li začít, postupujte podle těchto pěti jednoduchých kroků:

  1. Přihlaste se ke svému stávajícímu obchodnímu účtu Admiral Markets nebo si během několika minut otevřete živý nebo ukázkový obchodní účet .
  2. Klikněte na Obchod na vámi vybraném účtu, který vás přesměruje na webovou platformu Admiral Markets MetaTrader.
  3. Zadejte Amazon a vyberte svůj nástroj ve spodní části vyhledávacího pole Market Watch a poté přetáhněte symbol do grafu.
  4. Použijte funkci obchodování jedním kliknutím v grafu nebo klikněte pravým tlačítkem na výběr Obchodování -> Nová objednávka.
  5. Vyberte svůj vstup, zastavte ztráty a cílové úrovně a velikost pozice (objem) a poté potvrďte obchod.

AMZN, týdně

Zdroj: Admiral Markets MetaTrader 5 Web, #AMZN, týdně - Rozsah dat: 11. května 2014 do 13. listopadu 2020, provedeno 13. listopadu 2020 v 6:53 BST. Poznámka: Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.


Věděli jste, že si můžete otevřít bezplatný demo obchodní účet a otestovat své obchodní nápady a teorie týkající se směrování cen tisíců trhů ve virtuálním obchodním prostředí? Otevřete si svůj bezplatný účet ještě dnes kliknutím na banner níže a získejte bezplatný přístup k prémiovým analytickým nástrojům a dalším!

Obchodujte s demo obchodním účtem ZDARMA

INFORMACE O ANALYTICKÝCH MATERIÁLECH:

Uvedená data poskytují další informace týkající se všech analýz, odhadů, prognóz, předpovědí, recenzí trhu, týdenních výhledů nebo jiných podobných hodnocení nebo informací (dále jen „analýza") zveřejněných na webových stránkách Admiral Markets. Před jakýmkoli investičním rozhodnutím věnujte prosím pozornost následujícímu:

1. Toto je marketingová komunikace. Obsah je publikován pouze pro informativní účely a v žádném případě ho nelze vykládat jako investiční radu nebo doporučení. Nebyl vypracován v souladu s právními požadavky určenými na podporu nezávislosti investičního výzkumu a nepodléhá žádnému zákazu jednání před šířením investičního výzkumu.

2. Investiční rozhodnutí činí každý klient sám, zatímco Admiral Markets UK Ltd (Admiral Markets) nenese odpovědnost za ztráty ani škody vyplývající z jakéhokoli takového rozhodnutí, ať už na základě obsahu či nikoli.

3. S cílem chránit zájmy našich klientů a objektivitu analýzy zavedla společnost Admiral Markets příslušné interní postupy pro prevenci a zvládání střetu zájmů.

4. Analýzu připravuje nezávislý analytik Jitan Solanki, nezávislý přispěvatel (dále jen „autor") na základě osobních odhadů.

5. I když je vynaloženo veškeré přiměřené úsilí k zajištění toho, aby všechny zdroje obsahu byly spolehlivé a aby všechny informace byly poskytovány v maximální možné míře srozumitelným, včasným, přesným a úplným způsobem, Admiral Markets nezaručuje přesnost ani úplnost jakékoli informace obsažené v Analýze.

6. Jakýkoli druh minulé nebo modelované výkonnosti finančních nástrojů uvedený v obsahu by neměl být vykládán jako výslovný nebo implicitní příslib, záruka nebo implikace ze strany Admiral Markets pro jakoukoli budoucí výkonnost. Hodnota finančního nástroje se může zvyšovat i snižovat a zachování hodnoty aktiv není zaručeno.

7. Pákové produkty (včetně rozdílových smluv) jsou spekulativní povahy a mohou vést ke ztrátám nebo zisku. Než začnete obchodovat, ujistěte se, že plně chápete související rizika .

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Amazon po žalobě FTC klesá o téměř 3 %
    Akcie společnosti Amazon (AMZN.US) se dnes obchodují téměř o 3 % níže. Kromě celkově pokleslé nálady na světových trzích reagují akcie Amazonu na žalobu Federální obchodní komise (FTC). FTC zažalovala společnost Amazon za to, že si nezákonně udržuje monopolní postavení tím, že používá opatření proti slevám, kterými trestá prodejce a odrazuje ostatní prodejce od nabízení nižších cen. Kromě FTC zažalovalo Amazon také 17 generálních prokurátorů amerických států. Praktiky společnosti Amazon údajně ovlivňují maloobchodní tržby v hodnotě stovek miliard ročně a mají dopad na více než 100 milionů nakupujících.
  • Amazon přestává růst a začíná vydělávat
    Poslední kvartální výsledky Amazonu investory potěšily v mnoha oblastech. Dařilo se růstu zisku na akcii, expanzi ziskových marží i množství volných peněžních toků. Amazon však nesplnil očekávání investorů v růstu tržeb a zejména ve výhledu na nadcházející vánoční sezónu. Výhledy jsou přitom pro růstové tituly s nabobtnalými poměry P/E a P/S klíčové, proto akcie Amazonu po oznámení výsledků reagovaly poklesem.
  • Amazon se přidává do závodu o AI 🔌Další vlna propouštění?
    Akcie Amazonu (AMZN.US) včera posílily téměř o 5 %, když společnost představila technologii AI konkurující GPT s názvem „Bedrock“. Pokud dnešní výsledky bank podpoří sentiment na Wall Street, mohla by společnost svůj růst prodloužit. Generální ředitel Andy Jassy v dopise akcionářům zdůraznil, že se mu podaří snížit náklady společnosti a věří v její dlouhodobý potenciál.
  • Amazon se připravuje na převzetí Electronic Arts
    Americký akciový trh dnes po začátku týdne v červené zóně výrazně korigoval. Zdá se, že mnoho investorů, navzdory prohlášením zástupců Federálního rezervního systému, že je nutné dodržovat jestřábí politiku ohledně úrokových sazeb, stále sází na to, že Powell zpomalí. Alespoň nebude nadále tak urputně říkat, že ho ekonomika nezajímá do té doby, dokud se inflace nevrátí do normálu. Jakýkoli holubičí obrat, i když v něj existuje naděje, bude signalizovat býkům, aby nakupovali riziková aktiva.
  • Amazon směřuje k nákupům budoucnosti
    Po propuknutí pandemie se lidé soustředili zejména na nákupy prostřednictvím online prostoru. K vyššímu komfortu nákupů se snaží přispívat i samotní prodejci, kteří neustále přinášejí novinky. Během uplynulého týdne to byla společnost Amazon, která představila nákupní košík budoucnosti s názvem Amazon Dash Cart.
  • Amazon srazil akcie a nasměroval investory do dluhopisů, dolar drží zisky. Rizikem je HDP
    Trhy ani tentokrát bohužel nedokázaly udržet optimismus moc dlouho. Po včerejším slibně vyhlížejícím obchodování v Americe zaúřadovaly nové firemní výsledky, které patřičně zhoršily vyhlídky pro konec týdne. Zejména nižší výhled Amazonu rozhodně nepotěšil, Alphabet zaostal za odhady tržeb. Vypadá to přitom, že aby zlomily současný negativní sentiment, firmy musejí překonávat konsensus výrazněji než dříve. Dokonce i velmi dobrá čísla Intelu dokázala akcii v mimoburzovním obchodování poslat nahoru pouze přechodně.
  • Amazonu poprvé od roku 2017 klesl čistý zisk
    Amazonu klesl ve třetím čtvrtletí čistý zisk meziročně o 28 procent na 2,1 miliardy dolarů (48,4 miliardy Kč). Snížil se poprvé od roku 2017 a byl slabší, než čekali analytici. Největší světový internetový prodejce to oznámil ve čtvrtek po uzavření burzovního obchodování. Jeho akcie v reakci po uzavření burz odepisovaly přechodně více než devět procent.
  • Amazon včera propadl o více jak 4 %
    Akcie Amazonu od začátku roku stabilně rostly a snažily se smazat část svého obrovského propadu z roku 2022. V polovině září se však akcie stáhly ze svého vrcholu z roku 2023 a cena se poprvé od začátku března obchodovala do strany pod 50denním jednoduchým klouzavým průměrem (SMA). Pokud by cenu akcie povzbudilo zveřejnění výsledků za 3. čtvrtletí a cena by se znovu dostala nad 50denní SMA, okamžitá rezistence by se mohla objevit na říjnovém maximu 134,30.
  • Amazon v strate, akcionári spokojní
    Akciový index SP500 včera dokázal zastaviť dvojdňovú sériu poklesov a zaznamenal mierny rast. Pomohli hlavne výborné v...
  • Amazon zásadně změní obchodní pravidla v EU, vyhne se tak vysoké pokutě
    Americká společnost Amazon na evropském trhu zásadně změní obchodní pravidla, která používá ve vztahu k obchodníkům, kteří své zboží prodávají jejím prostřednictvím. V tiskové zprávě to dnes oznámila Evropská komise (EK), která Amazonu už dříve pohrozila, že pokud pravidla nezmění, může od něj vymáhat pokutu až deset procent z celosvětových tržeb.
  • Amazon získává 6 % po výsledcích za třetí čtvrtletí.
    Amazon (AMZN.US) včera po zavření trhu zveřejnil zprávu o zisku za 3. čtvrtletí 2023, která vyvolala nárůst ceny akcií společnosti o více než 5 % při obchodování mimo obchodní hodiny. Společnost vykázala lepší celkové příjmy a zisky, ale růst jejího cloudového podnikání mírně zaostával za očekáváním. Pojďme se rychle podívat na vydání!
  • Amazon +10,4 %, Apple -2,8 % po čtvrtletních výsledcích!
    Akcie Amazonu rostou o 10,40 % poté, co tento gigant v oblasti e-commerce a cloud computingu překonal očekávání za 2. čtvrtletí a zvýšil svůj výhled. Společnost vykázala v červnovém čtvrtletí zisk 65 centů na akcii, což představuje výrazný obrat oproti loňské ztrátě 20 centů. Celkové tržby se zvýšily o 11 % na 134,4 miliardy dolarů, přičemž tržby Amazon Web Services (AWS) vzrostly o 12 % na 22,1 miliardy dolarů. Ačkoli se jednalo o pomalejší tempo růstu než 16 % v prvním čtvrtletí, stále překonalo odhady, které počítaly s 10% růstem. Slibná je i prognóza společnosti Amazon pro aktuální čtvrtletí, která předpovídá provozní zisk ve výši 7 miliard USD při tržbách 140,5 miliardy USD, což překonává očekávání analytiků. Společnost zdůraznila, že umělá inteligence bude hrát ústřední roli v jejím budoucím úsilí, což dále posílilo důvěru investorů v akcie.
  • Amazon – Šance testování úrovně 1 500 dolarů
    Akcie Amazon porušily místní odpor na úrovni summitu z 28. března 2018 (1 450 USD – 1 455 USD). V případě trvalého průlomu by se před obchodníky otevřela vyhlídka na test hodnoty 1 500 dolarů. Další cíl pro poptávku bude hodnota kolem 1 530 USD. Nadcházející scénář ovšem bude zrušen, jestliže bude díra přerušena na úrovni z 5. dubna 2018 (1.427 dolarů). Maximální test ze 4. dubna 2018 (1.414 dolarů) bude pravděpodobný, pokud překročí úroveň 1.410 dolarů, pak může dojít k poklesu cen akcií Amazon (1.351 – 1.360 dolarů).
  • AMC Entertainment překonala očekávání tržeb
    Akcie společnosti AMC Entertainment (AMC.US) rostly v premarketu o téměř 8 %, ovšem na počátku seance se býkům nepodařilo udržet pozitivní momentum. Řetězec kin překonal odhady tržeb díky návratu diváků po roce uzavírek a restrikcí. Společnost ztratila 71 centů na akcii při očekávání ztráty 91 centů na akcii. CEO Adama Aron řekl během konferenčního hovoru, že firma bude do konce roku přijímat platby v kryptoměnách. AMC také oznámila dohodu s Warner Bros na exkluzivním obsahu pro kina. Přestože výsledky překonaly odhady, tak společnost stále vykázala vysokou ztrátu. Existují obavy, že šíření mutace Delta může vést k znovuzavedení restrikcí, které by negativně ovlivnily hospodaření firmy po zbytek roku. I pokud by restrikce nepřišly, tak se někteří diváci mohou obávat o své zdraví a kino nenavštíví. Mnozí stále považují cenu akcií AMC za nadhodnocenou. Medián cílové ceny dosahuje na $3,70, tedy na přibližně 1/10 současné hodnoty akcie na trhu.
  • AMC roste o 8 % díky brzkému otevření poboček
    Akcie AMC Entertainment (AMC.US) dnes vyskočily o více než 8 % poté, co tento řetězec multiplexů oznámil, že od pátku otevře 98 % svých poboček. A téměř veškerá kina společnosti by měla být otevřena do 26. března. Zákazníci budou muset dodržovat pravidla proti šíření koronaviru. Hlavně se bude jednat o nošení masek a dodržování odstupů. Společnost také počítá se zvýšenou účinností filtračních systémů.
  • AMC si zaisťuje nové financovanie, ktoré ho má dostať z bankrotu
    Akcie spoločnosti AMC Entertainment (AMC.US) v predobchodnej fáze prudko vzrástli o 40% po tom, čo najväčší reťazec kín na svete zvýšil vlastné imanie a dlhy celkovo vo výške 917 miliónov dolárov, pretože sa zaoberá dopadom pandémie na účasť v kinách. Vďaka novým finančným prostriedkom spoločnosť získala potrebnú likviditu, ktorá jej umožní pokračovať v činnosti bez nutnosti podať návrh na vyhlásenie konkurzu. "Akékoľvek rozhovory o hroziacom bankrote spoločnosti AMC sú úplne mimo stola," uviedol výkonný riaditeľ AMC Adam Aron.
  • AMD akcie a rekordní zisk za rok 2021. Klesne poptávka po čipech?
    AMD akcie zažívají velmi volatilní období, což je dáno i vývojem na trhu s nabídkou čipů. Čekací lhůty na čipy se i v roce 2022 nadále prodlužují. Blíží se období, kdy začne poptávka po čipech klesat? I na to se podíváme v dnešním článku.
  • AMD akcie raketově rostou. O čipy EPYC má zájem Meta (Facebook)
    AMD akcie opět trhají rekordy. Firma reportovala další výborný kvartál, který si zevrubně rozebereme v rámci fundamentální analýzy. Také navázala významnou spolupráci s firmou Facebook, nyní přejmenovanou na Meta. AMD navíc přichází i s novými procesory, které jsou speciálně určené pro datová centra. K tomu všemu nadále přetrvává problém s nedostatkem čipů na trhu. Je tedy správný čas na nákup akcií AMD?
  • AMD klesá o 9 %, keďže výhľad na Q2 2023 je slabý
    Americká polovodičová spoločnosť Advanced Micro Devices (AMD.US) sa dnes obchoduje približne o 9 % nižšie po tom, čo včera po ukončení obchodovania oznámila výsledky za 1. štvrťrok 2023. Výsledky spoločnosti boli o niečo lepšie, ako sa očakávalo, s upraveným EPS na úrovni 0,60 USD (očakávané 0,56 USD) a výnosmi 5,35 miliardy USD (očakávanými 5,30 miliardy USD). Na neupravenom základe však AMD vykázala čistú stratu 139 miliónov dolárov, čiže 0,09 dolára na akciu. Aj príjmy – hoci mierne vyššie, ako sa očakávalo – boli medziročne nižšie o 9 %.
  • AMD klesla o 4 % navzdory lepšímu reportu. AI nezlepšila náladu
    Výsledky společnosti Advanced Micro Devices (AMD.US) za 2. čtvrtletí dokázaly překonat prognózu Wall Street, ale nestačilo to na to, aby se dnes staly ochotnějším kupcem. Americký akciový trh je pod tlakem včerejšího rozhodnutí ratingové agentury Fitch Ratings, což podporuje vybírání zisků. Společnost zdůraznila, že výsledky byly pozitivně ovlivněny zejména vyššími prodeji procesorů EPYC a Ryzen 7000, a generální ředitelka AMD Lisa Liu poukázala na sedminásobně vyšší angažovanost ve vývoji umělé inteligence v souvislosti se zájmem o AMD Instinct. Celkově však zpráva AMD nepřekvapivě potvrdila zpomalení v sektoru počítačových čipů. Výsledky potvrzují výrazné zpomalení v meziročním srovnání. Mírně se snížil také k/k zisk na akcii při nezměněných tržbách. Odhad tržeb pro aktuální třetí čtvrtletí dopadl pod předpoklady.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple pivot points