Čtvrtek 28. březen 2024 19:49
reklama
Purple trading AI
reklama
Dukascopy new
reklama
InstaForex Ebook
reklama
Fintokei SwiftTrader

Ranní komentář: Další silná data z USA, ropa koriguje ztráty ze začátku týdne

01.10.2020 07:16  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Středeční seance pomohla americkým indexům do zelených čísel, když S&P500 a Nasdaq rostly o přibližně 0.8 %, zatímco Dow Jones přidal 1.2 %. Sentimentu na trzích dál pomáhá americké makro, které včera opět příjemně překvapovalo. Pozitivní dopad ale měly i zprávy o návrhu republikánů, kteří jsou ochotni jednat o fiskálním balíčku ve výši 1,5 bln. dolarů. Demokraté však požadují minimálně 2.2 bln., takže přestože se návrhy postupně sbližují, stále jsou relativně vzdálené.

Dnešek se zatím na trzích nese v pozitivním duchu a futures na americké i evropské indexy rostou. Na FX je mírně pod tlakem americký dolar, a to především na párech s rizikovějšími měnami. Ropa zkorigovala svůj úterní pád a na drahých kovech je situace stabilní. Odpoledne pozor hlavně na další americké makro, v čele s výsledky ISM.

Dnešní fundamenty:

  • 09:15 Španělský PMI pro výrobní sektor (malý dopad)
  • 09:45 Italský PMI pro výrobní sektor (malý dopad)
  • 10:30 Britský PMI pro výrobní sektor (malý dopad)
  • 14:30 Americké příjmy a výdaje domácností (střední dopad)
  • 14:30 Americké žádosti o podporu v nezaměstnanosti (střední dopad)
  • 16:00 Americký ISM pro výrobní sektor (střední dopad)
  • 16:30 Americké zásoby zemního plynu (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Další porážka Borise Johnsona, CAD silnější na všech párech
    Včerejší seance přinesla další porážku Borise Johnsona, když dolní sněmovna britského parlamentu definitivně potvrdila přijetí zákona, který by jej nutil, v případě nenalezení dohody s EU, požádat o odložení brexitu až do konce ledna 2020. Parlament navíc nepřijal ani návrh na předčasné volby, takže zdá se vše spěje k tomu, že bude brexit nakonec skutečně odložen a vyjednávací pozice britského premiéra těžce oslabena. To včera libře dokázalo pomoci a ta vůči dolaru vystoupala až zpět nad 1,22 GBPUSD.
  • Ranní komentář: Další rekordní růst v počtu nakažených v USA, americké makro zatím ale v pořádku
    Akciové indexy včerejší seanci zakončily v červených číslech, i když byly ztráty relativně mírné a v rámci konsolidačního pásma, ve které se držíme už několik týdnů. Náladě na trzích mírně uškodily obavy z druhé vlny koronaviru, které podpírají zprávy o dalším rekordním počtu obětí na Floridě, nebo o rekordním nárůstu nových nakažených v USA, který se včera přehoupl přes hranici 73 tis. osob. Nově příchozí makro z USA je ale na druhou stranu stále pozitivní, což včera dokázaly jak výsledky maloobchodech tržeb, tak výsledky filadelfského Fed idnexu.
  • Ranní komentář: Další růst akcií, pád dolaru, dobré zprávy z kryptolandu, Disney a stávka v Hollywoodu
    Akciové trhy včera opět rostly a index S&P 500 se pohodlně vyhoupl nad hranici 4 500 dolarů. K růstu mu tentokrát výrazně pomohly i velké technologické společnosti, jako Nvidia a Alphabet, které přidávaly přes 4 %. V pádu naopak pokračuje americký dolar, který slábne už druhým dnem v řadě, v reakci na středeční výsledky CPI a částečně i na čtvrteční výsledky PPI. Dnes pozor na americkou spotřebitelskou důvěru a na výsledky velkých amerických bank, které budou reportovat svá čísla za 2Q.
  • Ranní komentář: Další růstový den na akciích, Twitter +22 %, Greg Abel nakupuje Berkshire
    Akciové trhy za sebou mají další silnou seanci. S&P 500 a Nasdaq rostly o více než tři procenta a některé indexy v Evropě rostly dokonce o čtyři procenta. Ke zlepšení nálady pomáhají hlavně klesající výnosy, i když se fundamentálně situace za tento týden nijak výrazně nezměnila.
  • Ranní komentář: Další růstový týden pro akcie. Trhy se vezou na optimismu ohledně otevírání ekonomik
    Máme za sebou další úspěšný týden pro ceny rizikových aktiv. Akciové indexy v Evropě i v USA si připsaly tučné zisky, a to i navzdory rizikům spojeným se zhoršováním americko-čínských vztahů a opětovnému zrychlení celosvětového růstu počtu nakažených koronavirem. Trhy se vezou především na vlně optimismu ohledně postupného otevírání světové ekonomiky a na masivní podpoře ze strany vlád a centrálních bank.
  • Ranní komentář: Další růst polovodičů, Bitcoin nad $50 tis., výsledky WM a problémy na německém CRE trh
    Akciové trhy si udržují své zvýšené valuace. Včera se opět dařilo především sektoru polovodičů, a například společnost ARM Holdings rostla o dalších 30 %. Dnes ráno pak akcie Tokyo Electron poskočily o 12 % po zveřejnění výsledků. Akciím pomohly hlavně další dobré výsledky a výhled na letošní rok. V růstu pokračují také kryptoměny. Bitcoin poprvé od roku 2021 překonal hranici 50 tis. dolarů, a spolu s ním rostou také akcie společností jako Coinbase nebo Microstrategy.
  • Ranní komentář: Další růst výnosů už akcie nevydržely, dnes minutes ze zasedání Fedu
    Pokračující růst dluhopisových výnosů už byl na investory příliš a akciové trhy včera zamířily do červených čísel. Zatímco Evropa se stále drží, v USA ztrácely hlavní indexy přes dvě procenta. Dvouleté výnosy totiž v USA šplhají zpět ke 4,7 % a desetileté se blíží ke 4 %.
  • Ranní komentář: Další sada korporátních výsledků, trhy zůstávají v klidu. Meta chce dál propouštět
    Akciové trhy si včera své pozice podržely a zůstávají i nadále stabilní. Včera reportovaly další banky (BAC, GS), jejichž akcie ale na zveřejnění nových čísel reagovaly jen mírně. Výsledky za 1Q pak zveřejnil také Netflix, ale i ten se po prvotní negativní reakci nakonec v after-market obchodování stabilizoval. Výsledková sezóna bude dominantním tématem i dnes, kdy nás čekají například výsledky Tesly.
  • Ranní komentář: Další sada výsledků, Google, AMD a UPS pod tlakem. GM a pomsta benzínových motorů
    Včerejší seance přinesla hned několik důležitých korporátních výsledků. Svá čísla za 4Q zveřejnil třeba Microsoft a Google a přestože výsledky v obou případech překonaly konsenzus, akcie Googlu reagovaly v after market hodinách pádem o 6 %. Pod tlak se po zveřejnění výsledků včera dostaly ale například i AMD a UPS, zatímco se dařilo akciím GM. Dnes pozor na zasedání Fedu, který by měl ponechat sazby beze změny. Z korporátního kalendáře pak za pozornost rozhodně budou stát i výsledky Boeingu.
  • Ranní komentář: Další sada výsledků v čele s Amazonem, americké HDP a pád cen kancelářských budov v SF
    Výsledková sezóna včera nabídla další sérii čísel. Své výsledky reportovaly společnosti jako Amazon, Intel, AbbVie, Snap, Pinterest a další. Amazon dokázal po zveřejnění čísel růst o 10 %, ale nakonec v after-marketu o všechny zisky přišel. Za pozornost pak stály i výsledky amerického HDP, které sice skončilo pod očekáváním, ale hlavně díky negativnímu dopadu zásob.
  • Ranní komentář: Další silná seance pro americký tech sektor. Dnes pozor na projev J. Powella
    Akciové trhy za sebou mají další silnou seanci, když i tentokrát růst indexů v USA táhly technologie. Nasdaq přidal 1.73 %, zatímco S&P500 a Dow Jones rostly o 1.02 % a 0.30 %. Z firem se včera nejvíce dařilo společnosti Salesforce, jejíž akcie díky skvělým hospodářským výsledkům explodovaly a za jediný den přidaly 26 %.
  • Ranní komentář: Další slabé makro z USA, trhy zatím zůstávají v klidu
    Akciové trhy zahájily týden v klidu a bez výraznějších výkyvů. Indexy v Evropě i v USA dokázaly růst, a to navzdory překvapivě slabému makru z Číny a následně několika slabým ukazatelům z USA. Nálada na trzích zůstává stabilizovaná také dnes ráno, kdy si většina futures na akciové indexy své pozici udržuje.
  • Ranní komentář: Další solidní makro z USA, S&P500 nad $4 500 a Target po výsledcích +17 %
    Akciové indexy si své zisky z minulých týdnů drží a včera je dokázaly ještě mírně navýšit. I včera jsme se dočkali několika makrodat, která dokázala příjemně překvapit a podpořit spekulace na soft landing. Zaujaly hlavně výsledky PPI, nebo lepší než očekávané výsledky amerických maloobchodních prodejů. Výnosy z dluhopisů včera opět mírně rostly a společně s nimi začal své dřívější ztráty likvidovat americký dolar. Pod tlakem naopak i nadále zůstávají ceny ropy.
  • Ranní komentář: Další výsledky amerických bank, Microsoft zveřejnil ceník Copilota
    Máme za sebou sérii dalších korporátních výsledků. Zatím reportovaly hlavně banky a další finanční instituce a celkový dojem z jejich výsledků je pozitivní. Akcie Charles Schwab včera po výsledcích rostly o 12 %, Morgan Stanley a Bank of America přidávaly 6 % a 4 %. Výsledková sezóna bude v centru dění také dnes, kdy svá čísla za 2Q nabídnou například ASML, Goldman Sachs, Netflix, nebo Tesla.
  • Ranní komentář: Další z členů FOMC mluvil o možnosti zvýšení sazeb o 75bp., dnes americká inflace
    Akcie včera dokázaly mírně růst a lehce v zelených číslech jsou také dnešní futures na indexy v Evropě i v USA. Nálada je ale stále velmi napjatá a pod silným tlakem zůstává řada růstových společností. Dnes nás čeká klíčový fundament tohoto týdne, kterým je americká inflace. Ta měla podle většinových odhadů v dubnu konečně zpomalit z 8.5 % na 8.1 % a její výsledek může mít výrazný dopad na ocenění aktiv napříč finančními trhy.
  • Ranní komentář: Dalyová a Bostic chtějí sazby v USA nad 5 %, evropská nezaměstnanost je rekordně nízká
    Akciové trhy včera rostly, ale v průběhu dne značnou část svých zisků znovu odevzdaly. Ke korekci částečně pomohly komentáře představitelů americké centrální banky, kteří se vyslovili pro sazby nad 5 %, přestože trh růst sazeb ani na 5 % plně nezapočítává do ceny dluhopisů. Zaujalo také makro z Evropy, kde rekordně nízká nezaměstnanost možná bude trochu tlačit na ECB, aby ve zvyšování sazeb prozatím nijak nepolevovala.
  • Ranní komentář: DAX dosáhl nového maxima, obří ztráta BATS, krypto akcie a nový čip AMD
    Americké akcie včera mírně oslabovaly, zatímco evropské akcie znovu rostly. DAX dosáhl nového historického maxima, čemuž napomáhá prudký růst akcií společností jako SAP nebo Siemens. Z korporátních zpráv včera určitě upoutaly pozornost výsledky British American Tobacco, které oznámilo obrovskou ztrátu kvůli odpisu nehmotných aktiv. Růst zaznamenávají také dluhopisy a pokles jejich výnosů nepochybně přispívá k dobré náladě na trzích. Naopak pod tlakem zůstává ropa a téměř všechny ropné společnosti. Ceny WTI klesly pod 70 dolarů za barel.
  • Ranní komentář: DAX má za sebou nejhorší den za šest týdnů, dnes zápis ze zasedání Fedu
    Evropské akciové indexy si včera prošly silnou korekcí, která byla ale spíše jen technického charakteru, když ji do zn...
  • Ranní komentář: DAX na dosah historického maxima, dnes výsledky NFP
    Na finančních trzích dál převládá risk-on momentum, které pomáhá hlavně akciím, které v USA dál navyšují historická maxima. K těm se ale pomalu začíná blížit například i německý DAX, jenž je na dosah ceny 13 600 euro, která může obchodníkům posloužit nyní jako zajímavá resistence. Pokles averze k riziku naopak dál drží pod tlakem hlavně bezpečné přístavy, takže v korekci dřívějších zisků pokračují drahé kovy a japonský jen.
  • Ranní komentář: DAX na dosah 12 tis. euro, dnes schůzka Trumpa s čínským vicepremiérem
    Čtvrteční seance se na finančních trzích nesla v optimistickém duchu a přinesla další růst na akcie a riziková aktiva. Dařilo se hlavně indexům v Evropě, kde například německý DAX přidal 1,7 % a vyhoupl se až na dosah hranice 12 tis. euro. K růstu mu pomohlo hlavně nově příchozí makro, v čele s výsledky italského a španělského PMI, které dokázaly částečně zmírnit obavy z dalšího zpomalování evropské ekonomiky. Rostlo díky nim i euro, které ale na páru s dolarem korigovalo jen malou část ztrát, které v minulých dnech nabralo.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank