Čtvrtek 28. březen 2024 11:42
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Purple trading AI
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei ProTrader

Graf dne: Analytici se v akciích automobilky Tesla šeredně spletli

16.01.2020 16:08  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie automobilky Tesla nepřestává udivovat investory. Její cena v tomto roce před včerejší korekcí už rostla o více než třetinu až na dosah úrovně 538 dolarů. Cena prudce povyrostla navzdory dlouhodobému poklesu doporučení analytiků oslovených agenturou Bloomberg, který aktuálně dosáhl na 2,67 bodů (1 sell, 5 buy). Z 36 oslovených analytiků v posledním roce doporučilo nákup pouze 10 z nich. Dalších 10 doporučilo akcii držet a většina šestnácti analytiků se vyslovila pro prodej akcie. Navíc dvanáctiměsíční cílová cena se i přes prudký růst v posledních týdnech vyšplhala zatím jen na 358 dolarů. Na poslední nárůst ceny už reagují velké investiční banky. Morgan Stanley dnes přišla poprvé za posledních 7 let s doporučením akcie prodat. Tato zpráva byla na čele faktorů, které dnes po otevření poslaly akcie automobilky do červených čísel.

Akcie Tesly se utrhly ze žetězu a předpovědi analytiků rozmetly na prach. Zdroj: Bloomberg

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Graf dňa - ZLATO (29.04.2021)
    Včera sme v našej analýze „Top tri grafy tohto týždňa“ poukázali na kľúčovú podporu na ZLATE. Kupujúcim sa podarilo ubrániť zónu na hodnote 1 763 dolárov a neskôr sa začala cena pohybovať smerom nahor. Tento pohyb sa však zastavil na predtým prelomenej stúpajúcej trendovej línii. Zlato sa začalo sťahovať späť a cena by mohla vytvoriť pravé rameno širokého vzoru hlavy a ramien. Ak bude prebiehajúca korekcia pokračovať, bude kľúčová reakcia ceny na výstrih vzoru na úrovni 1 763 dolárov. Na druhej strane, ak sa býkom podarí zastaviť poklesy, GOLD môže zacieliť na posledné lokálne maximá.
  • Graf dňa - ZLATO (30.03.2022)
    Zlato v poslednom čase stratilo pôdu pod nohami, pretože negatívny vplyv očakávaného sprísnenia menovej politiky Fedu prevážil pozitívny vplyv nárastu dopytu po bezpečných prístavoch v dôsledku ruskej invázie na Ukrajinu. To však neznamená, že trend sa musí hneď otočiť. V skutočnosti sa včera na dennom grafe objavilo silné býčie nastavenie.
  • Graf dňa - ZLATO (30.06.2021)
    Cena zlata včera klesla o 15 dolárov za uncu. Pokiaľ dnes nedôjde k výraznému oživeniu, zlato môže zaznamenať najväčší medzimesačný pokles od novembra 2016. Pokles cien včera sprevádzalo posilnenie amerického dolára. Pri pohľade na ZLATO v mesačnom časovom rámci môžeme vidieť, že na grafe sa vytvoril medvedí pohlcujúci vzor. Teoreticky ide o medvedí signál, ktorý sa však potvrdí až po zatvorení aktuálnej mesačnej sviečky.
  • Graf dňa (02.11.2022)
    Pár NZD/USD v stredu vyskočil na šesťtýždňové maximum po solídnej správe o pracovných miestach z Nového Zélandu, ktorá podporila ďalšie výrazné zvýšenie úrokových sadzieb tento mesiac. Členovia RBNZ uznali, že trhy práce zostali napäté a že dopyt je potrebné ochladiť, hoci poukázali na riziká poklesu globálnej ekonomiky.
  • ❗❗❗Graf dne: Akcie Tesly se blíží úrovni📈 2000 dolarů 📈
    Akcie společnosti Tesla Inc. (TSLA.US) vzrostly nad úroveň 1900 dolarů v úterý v reakci na optimistické zvýšení cílové ceny společnosti Wedbush Securities, a to právě na 1900 dolarů. Ke zvýšení došlo díky akceleraci poptávky v Číně. Dnes po otevření trhů se na akciích projevilo další výrazné pozitivní momentum. Aktivitu přebrali býci a aktuálním růstem o 5,7 % ženou cenu k úrovni 2000 dolarů. Pokud by však rychlý růst nakonec vyprovokoval zájem medvědů, tak důležitá by v tomto případě byla úroveň supportu na 1 841,70 dolarech. Není bez zajímavosti, že tržní kapitalizace společnosti Tesla je aktuálně více než pětinásobkem tržní kapitalizací automobilek Ford a GM. Jen za poslední týden vzrostly akcie Tesly o 45 % a od začátku roku už o 376 %!
  • Graf dne: Aluminum (24.05.2021)
    Cena hliníku klesla z nedávných maxim o téměř 12 % a dnešní seanci otevřela 2% medvědím cenovým gapem. Komodita se začala obchodovat v blízkosti úrovně 23,6 Fibo retracementu poslední růstové vlny, kde se nachází horní limita proraženého růstového trendového kanálu.
  • Graf dne: Amazon dnes otevřel bránu do klubu bilionových společností
    Tržní kapitalizace společnosti Amazon dnes překonala 1 bilion dolarů a dostala se tak do klubu technologických gigantů Apple, Microsoftu a mateřské společnosti Google, kterou je Alphabet. Gigant na poli e-komerce zveřejnil včera po uzavření trhů své výborné kvartální výsledky a dnes roste intradenně cena jeho akcií až o takřka desetinu. Pokud by se Amazonu podařilo s tak výrazným vzestupem uzavřít páteční seanci, jednalo by se o nejvyšší denní vzestup od října 2017. Hlavní zdroj růstu byly v posledním kvartálu vysoké předvánoční tržby a zájem o cloudové služby.
  • Graf dne: Americké prezidentské volby jsou největším rizikem pro EURUSD od roku 2017
    Pro obchodníky na EURUSD jsou listopadové prezidentské volby v USA největším rizikem od francouzských prezidentských voleb v roce 2017. Implikovaná volatilita dvouměsíčních eurodolarových opcí, které pokrývají prezidentské volby konané 3. listopadu, vzrostla na tříletá maxima 1,4 procentního bodu vzhledem k jednoměsíčním opcím. Obchodníci hledají ochranu před nenadálými výkyvy americké měny, které by mohly být s volbou prezidenta spojeny. Letošní volba se musí vypořádat s pandemií koronaviru a hlasování nemusí proběhnout tak hladce, jako je tomu v USA zvykem.
  • Graf dne: Americkou ekonomiku táhnou vzhůru služby, výrobnímu sektoru se nedaří
    V tomto týdnu bylo na programu zveřejnění statistik ISM z výrobního i nevýrobního sektoru v USA. A výsledky potvrdily ...
  • Graf dne: Americký obchodní deficit klesl v roce 2019 poprvé po šesti letech
    Americký obchodní deficit klesl v roce 2019 z nejvyšších úrovní od roku 2008. Ke snížení zároveň došlo poprvé po šesti letech. Deficit klesl o 1,7 % na 616,8 mil. dolarů (dle statistik amerického ministerstva obchodu). Mezi hlavní faktory patřilo snížení importů z Číny (díky novým clům) a také pokles importů ropy (díky expanzi ropného průmyslu v USA). Rozdíl mezi exporty a importy zůstává stále přibližně o pětinu vyšší, než byl na konci roku 2016, kdy se americkým prezidentem stal Donald Trump.
  • Graf dne: AUDCHF (17.05.2022)
    Australský dolar je dnes nejvýkonnější měnou G10. Aud posílil po zveřejnění zápisu RBA z posledního zasedání počátkem května. Dokument ukázal, že banka zvažovala tři různé možnosti růstu sazeb – 15 bazických bodů, 25 bazických bodů a 40 bazických bodů. Zvýšení o 25 základních bodů bylo považováno za nejvhodnější. Skutečnost, že RBA dokonce zvažovala zvýšení sazeb o 40 základních bodů, je však velmi jestřábí signál. Centrální bankéři poznamenali, že na nadcházejících zasedáních bude zapotřebí další zvýšení sazeb, aby nedošlo k ukotvení inflačních očekávání.
  • Graf dne - AUDJPY (01.03.2023)
    AUD/JPY se v posledních dnech obchoduje do strany, ale pár dnes možná směřuje k proražení z tohoto krátkodobého útlumu. Zveřejnění mnohem lepších než očekávaných oficiálních PMI z Číny podpořilo náladu na trhu během asijské obchodní seance a na začátku dnešní evropské peněžní seance poskytuje podporu také indexům ze starého kontinentu. AUDJPY však po počáteční rally již část zisků odevzdal, protože investoři si to rozmýšlejí.
  • Graf dne: AUDJPY (01.08.2022)
    Japonský jen v poslední době znovu získává svůj lesk. Zatímco pozornost se většinou soustředí na USD/JPY, který se nyní stáhl z maxima kolem 144,00 na téměř 132,00, za pozornost stojí i další páry s JPY. AUD/JPY, často považovaný za barometr rizika, se aktuálně obchoduje o 3 % pod místním maximem dosaženým minulou středu. Medvědi dnes na první pokus nedokázali zatlačit pár pod překážku retrecementu, ale pár zůstává blízko. Pokud bychom viděli zlom níže, pohyb dolů se může prohloubit směrem k oblasti 89,60, kde lze nalézt 38,2% retracement a spodní hranici struktury Overbalance.
  • Graf dne - AUDJPY (07.03.2023)
    Australská centrální banka dnes ráno oznámila rozhodnutí o sazbách. Hlavní úroková sazba byla zvýšena o 25 bazických bodů na 3,60 %, což bylo v souladu s očekáváním trhu. Vystoupala na nejvyšší úroveň od května 2012. Soudě podle reakce trhu však bylo rozhodnutí považováno za holubičí, protože australský dolar dnes ztrácí nejvíce ze skupiny G10.
  • Graf dne - AUDJPY (07.11.2023)
    Reserve Bank of Australia dnes oznámila očekávané zvýšení úrokových sazeb o 25 bazických bodů. Jedná se o první změnu sazeb po čtyřech zasedáních, na kterých byly sazby ponechány beze změny. Peněžní trhy viděly zhruba 60 % šanci na takové rozhodnutí, zatímco většina ekonomů revidovala svá očekávání na zvýšení sazeb po vyšší než očekávané zprávě o CPI za Q3 2023.
  • Graf dne - AUDJPY (15.03.2023)
    Během asijské obchodní seance byly zveřejněny měsíční údaje o aktivitě v Číně, které dopadly smíšeně. Jednalo se o první měsíční údaj o aktivitě z Číny v roce 2023 a zahrnoval údaje od počátku roku do února, tedy za leden a únor dohromady. Průmyslová výroba mírně zaostala za očekáváním, maloobchodní tržby dopadly víceméně v souladu s očekáváním trhu a městské investice očekávání překonaly. Ačkoli údaje dopadly ve srovnání s očekáváním smíšeně, je třeba zmínit, že všechny tři ukazatele se ve srovnání s hodnotami před rokem zvýšily. Malé překonání údajů o maloobchodních tržbách je vítané, protože čínské úřady naznačily, že jejich cílem je ponechat fiskální výdaje oproti roku 2022 víceméně beze změny, což znamená, že domácí poptávka bude klíčová pro dosažení cílů stanovených pro rok 2023.
  • Graf dne: AUDJPY (15.07.2021)
    AUD/JPY, pár často považovaný za barometr rizika na trzích, v tomto týdnu klesá. Nejprve dostal pozitivní impuls po zveřejnění dobrých dat z australského trhu práce, nicméně šíření Covid-19 v této zemi optimismus zase rychle snížil. Lockdown zasáhl 2 největší města - Sydney i Melbourne, které vytváří podstatnou část australského HDP.
  • Graf dne: AUDJPY (23.05.2022)
    Australský dolar je dnes jednou z nejvýkonnějších hlavních světových měn. V Austrálii se konaly parlamentní volby, které vedly ke změně vlády. Labouristické straně se podařilo vyhrát a sesadit z trůnu Liberální stranu. V důsledku toho složil přísahu Anthony Albanese jako nový předseda vlády, který vystřídal liberálního premiéra Morrisona. Očekává se, že nový premiér přinese určité změny v politice, zejména v otázkách, které Morrison zanedbával, jako je například změna klimatu. Očekává se, že australská politika se pod Albanesem stane více „zelenou“. V případě zahraniční politiky se ale žádné zásadní změny neočekávají – Anthony Albanese řekl, že vztahy s Čínou zůstanou i nadále obtížné.
  • Graf dne - AUDNZD (01.11.2022)
    RBA dnes zvýšila úrokové sazby o 25 bazických bodů v souladu s očekáváním trhu. Hlavní sazba je aktuálně na 2,85 %. RBA byla jednou z prvních centrálních bank, která rozhodla o pivotu, kterým je snížení tempa zvyšování úrokových sazeb. Na druhou stranu RBA naznačuje, že svůj inflační cíl do roku 2024 nedosáhne a inflace by letos měla vrcholit na úrovni 8 %. Prezident RBA Lowe poukazuje na to, že dnes proběhl rozhovor o důsledcích a nákladech nezvyšování úrokových sazeb. Podle RBA domácnosti těžce trpí vysokými úrokovými sazbami a vysokou inflací.
  • Graf dne - AUDNZD (11.08.2023)
    AUD/NZD je jedním z hlavních FX crossů, který dnes zaznamenává největší pohyby. Je to proto, že AUD je dnes jednou z nejvýkonnějších měn G10, zatímco NZD patří mezi top zaostávající měny.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster