Čtvrtek 25. duben 2024 21:18
reklama
FTMO férovost
reklama
Swissquote Bank
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace
reklama
FTMO král

Megatrend E-mobility: 3 nejlepší elektromobilní akcie roku 2019

31.07.2019 17:54  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Elektromobilní (e-mobility) trh je v pohybu. Od roku 2011 se počet elektromobilů prodaných na celém světě každý rok téměř zdvojnásobil. Pouze v loňském roce se počet prodaných elektrických a plug-in hybridních vozů zvýšil o 2 miliony podle průzkumu globálního výhledu elektrických vozidel Mezinárodní organizace pro elektřinu (IEA).

Do roku 2022 bude jedním z deseti nově prodaných vozů na celém světě elektromobil. Téma e-mobility se rozvíjí na všech úrovních: kromě elektromobilů zahrnuje toto odvětví také elektrická kola, motocykly, užitková vozidla a autobusy.

S růstem odvětví elektrické mobility bude také prudce stoupat poptávka po bateriích a zdrojích, které jsou pro ně zapotřebí a tudíž po hlavních surovinách potřebných k výrobě těchto komponentů – lithia a kobaltu.

V následujícím článku se podíváme na akcie společností, které budou v následujících letech silně těžit z nástupu nového megatrendu e-mobility.

V následujícím článku se dočtete:

  1. Elektromobily – revoluce v automobilovém průmyslu
  2. Tesla dělá průlom s modelem 3
  3. Volkswagen plánuje investici 70 miliard EUR
  4. Čína se zaměřuje na zákaz spalovacích motorů a zavádí kvóty na elektromobily
  5. Zásadní faktory: zpoplatnění infrastruktury, rozsah a cenové rozdíly
  6. 3 Nejlepší elektromobilní akcie v roce 2019
  7. Elektromobilní akcie u LYNX

Elektromobily – revoluce v automobilovém průmyslu

Po mnoho desetiletí se na automobilovém trhu relativně nic nedělo. Nyní je však svět automobilů v transformaci a dny běžného spalovacího motoru se pomalu blíží ke svému konci. V dohledné době lze předpokládat, že bude úplně zastavena výroba vozů se spalovacími motory, protože budoucnost patří elektromobilům.

Akcie výrobců automobilů s hybridním pohonem nebo elektromotorem v nadcházejících letech výrazně porostou. Odborníci očekávají, že počet nově prodaných elektromobilů vzroste nejpozději za dva až tři roky z dvou milionů vozidel v roce 2018 až na šest milionů vozidel ročně. To by odpovídalo tržnímu podílu přibližně pěti až sedmi procent.

Trend, který nelze zastavit, nepochybně povede k obrovským změnám a turbulencím v automobilovém a dodavatelském průmyslu, které přinesou nové vítěze a poražené.

Tesla dělá průlom s modelem 3

Průkopníkem elektromobility je společnost Tesla, založená v roce 2003 Elonem Muskem. Přestože společnost byla vždy doprovázena kritikou a skepticismem, po několika provozních krizích a zpožděních nyní Tesla zvládla největší překážky a úspěšně uvedla na trh model 3 – cenově dostupný elektromobil pro střední třídu.

tesla model 3

Od roku 2020 Tesla plánuje prodat 500 000 elektrických vozidel ročně. Velcí výrobci automobilů se nyní více či méně adaptují na nové podmínky na trhu a vyvíjejí vlastní modely elektromobilů. Nejpozději do roku 2020 se proto očekává, že mnoho nových producentů elektromobilů uvede na trh svá vozidla.

Volkswagen plánuje investici 70 miliard EUR

Skutečným třeskem v roce 2017 bylo oznámení společnosti Volkswagen, že v příštích letech má v úmyslu investovat celkem 70 miliard EUR do elektromobilního odvětví. 50 miliard EUR půjde do vývoje a výroby baterií a 20 miliard EUR půjde do vývoje elektrických vozidel.

Doposud většina velkých automobilových společností investovala relativně váhavě. Volkswagen tímto gestem symbolicky odstartoval závod o podíl na elektromobilním trhu. Do roku 2025 plánují značky Volkswagen Group VW, Audi, Seat, Škoda, Porsche a Bentley vyvinout více než 80 modelů s elektromotory, včetně přibližně 50 čistě elektrických automobilů a 30 hybridních modelů.

Automobilový expert Stefan Bratzel očekává, že každé čtvrté vozidlo koncernu Volkswagen bude do roku 2025 poháněno elektricky.

Čína se zaměřuje na zákaz spalovacích motorů a zavádí kvóty na elektromobily

Průkopníkem v oblasti elektromobility je však Čína. Podle Center of Automotive Management (CAM) byla Čína v roce 2018 opět světovým lídrem v oblasti elektromobility s více než 1 miliónem registrací nových elektromobilů a 4,5 % podílem na trhu mezi významnými průmyslovými zeměmi.

Jedním z důvodů je, že čínská vláda již oznámila zákaz spalovacích motorů. Datum, ke kterému by měly být spalovací motory vyřazeny z provozu, zatím není specifikováno, ale podle odhadů to bude nejpozději do roku 2040.

Do té doby bude kromě kvót na elektronický vůz pro výrobce pravděpodobně přijato několik dalších opatření, aby bylo co nejrychleji přivedeno mnoho elektrických vozidel na čínské silnice. Již od minulého roku muselo být 8 % automobilů prodávaných v Číně elektricky poháněno. Letos se sazba zvýší na 10 % a v roce 2020 o další 2 % na hodnotu 12 %.

Zásadní faktory: zpoplatnění infrastruktury, rozsah a cenové rozdíly

Jak rychle začnou elektromobily dominovat trhu, záleží na existující infrastruktuře. V průzkumu provedeném institutem Forsa předpokládalo 90 % respondentů dobře rozvinutou infrastrukturu nabíjení jako zásadní předpoklad pro nákup elektromobilu.

V každém případě přibližně 80 % dotázaných chce také minimální dojezd více než 500 km na jedno nabití a srovnatelné ceny s benzínovými automobily. Splnit takto vysoké požadavky se však v blízké budoucnosti jeví stále více reálné.

E-book o investování zdarma

Stáhněte si zdarma e-book se 14 tipy, jak se stát lepším a úspěšnějším investorem. E-book je určen všem začínajícím i pokročilým investorům.

Stáhnout investiční knihu
14 PRAKTICKÝCH TIPŮ, JAK SE STÁT LEPŠÍM INVESTOREM

3 nejlepší elektromobilní akcie roku 2019

Vedle průkopníka elektrických automobilů Tesla existuje v oblasti e-mobility také řada technologických a dodavatelských společností, které z nárůstu elektrického pohonu budou silně těžit. Pojďme si představit 3 nejvýznamější z nich.

3. Akcie BYD: Největší výrobce baterií a elektromobilů na světě

BYD (ISIN: CNE100000296 – symbol: BY6 – měna: EUR) je nejen největším výrobcem elektromobilů na světě, ale také největším výrobcem dobíjecích baterií a dalších řešení pro ukládání energie. Baterie společnosti mají momentálně největší využití v mobilních telefonech. Společnost se však stále více přeorientovává právě na elektromobilový průmysl.

Další oblastí, na kterou se společnost soustředí, je ukládání energie pro elektrárny a soukromých domácnostech. Vzhledem k tomu, že v blízké budoucnosti silně poroste poptávka po bateriích a řešeních ukládání energie v důsledku rozmachu elektrických automobilů, může být tato společnost se sídlem v Hong Kongu právě jedním z vítězů příštích let.

Elektromobil společnosti BYD

Elektromobil BYD e6

Ambiciózní cíl zakladatele společnosti Wang Chuan-Fu pro jeho společnost, pojmenovaný po zkratce „Build Your Dream“, je generovat tržby více než 150 miliard USD v co nejkratší době. Ve srovnání s rokem 2017 by to znamenalo desetinásobný nárůst.

V roce 2018 BYD soupeřila se svým největším konkurentem; Teslou, přičemž obě společnosti představovaly 11 % světového trhu s elektromobily. BYD si však již déle než 3 roky po sobě nárokuje titul největšího výrobce elektrických automobilů na světě. Na rozdíl od Tesly má BYD mnohem širší sortiment.

Zatímco Tesla nabízí celkem jen čtyři modely, BYD má čtyři auta, tři hybridní vozidla a šestnáct elektrických užitkových vozidel a autobusových modelů.

Elektrické autobusy jsou pro BYD obzvláště zajímavé. Například v Číně je již více než 20 % veřejných autobusů poháněno elektřinou. Další státy, které pomalu přecházejí na elektricky poháněnou veřejnou dopravu, jsou například USA, Velké Británie a Itálie.

Graf akcie BYD. Zdroj: Tradingview.

V červenci 2018 BYD poprvé prodala o více než 100 % elektrických a hybridních vozidel než vozidel se spalovacími motory. Celkem v roce 2018 prodala společnost více než 248 000 vozidel s alternativním pohonem.

Každý, kdo chce investovat do trendu e-mobility, má s BYD mnohem levnější alternativu k Tesle. Předpokládáme, že BYD využije své konkurenční výhody a v nadcházejících letech bude i nadále dosahovat výrazného nárůstu prodeje elektrických vozidel i baterií, což by mělo průběžně zvyšovat zisky společnosti.

Strategické rozhodnutí transformovat se v příštích letech primárně na megatrend e-mobility se pravděpodobně vyplatí v dlouhodobém horizontu. Celkově je akcie BYD volatilní a spekulativní, ale s vhodným investičním horizontem je nepochybně také velmi slibná.

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Vyplněním svých údajů a kliknutím na tlačítko výše souhlasíte, že LYNX uloží tyto data a může Vás kontaktovat e-mailem nebo telefonicky kvůli marketingovým účelům. Telefonická komunikace může být nahrávána z důvodů zkvalitňování našich služeb. Odhlásit se můžete kdykoliv na marketing@lynxbroker.cz.

2. Akcie Panasonic: Od elektroniky k automobilce?

lithiové baterie panasonicPřestože Panasonic (ISIN: JP3866800000 – symbol: MAT1 – měna: EUR) je stále širokou veřejností považován za výrobce televizorů a stereosystémů, budoucnost společnosti je z velké části v oblasti elektromobility. Panasonic v současné době přesouvá své zaměření ze spotřební elektroniky na systémová řešení a komponenty pro velké průmyslové klienty.

Automobilový průmysl s palubní elektronikou, digitálními kokpity včetně informačních systémů a baterií je jednou z nejdůležitějších a nejrychleji rostoucích obchodních oblastí.

U lithiových baterií, které společnost Panasonic vyrábí jako přední dodavatel na trhu, se po roce 2021 očekává roční nárůst poptávky o 17 %. Vedle elektrických vozidel se lithiové baterie využívají í v solárních a větrných elektrárnách. Značnou část trhu si mezi sebe rozdělili asijští producenti a Panasonic s větším než třetinovým podílem na trhu je nesporným lídrem.

Na veletrhu CES v Las Vegas představila dceřiná společnost Panasonic Automotive Systems Company of America tzv. Platformu ePowertrain pro elektromobily. Jedná se o systém, který zahrnuje elektromotor, nabíječku a další klíčové komponenty elektrického pohonu. Energeticky efektivní pohonná jednotka je velmi kompaktní, a proto může být flexibilně integrována do elektrických vozidel všeho druhu.

Zdá se, že společnost se také chce osamostatnit od společnosti Tesla vývojem pohonných jednotek. Panasonic v minulosti investovala značný kapitál do výstavby továren společnosti Tesla. To, že Elon Musk obvykle zaostával za svými ambiciózními cíli, zasáhlo Panasonic obzvláště tvrdě.

Na konci rozpočtového roku 2017/18 zaostávala divize automobilového průmyslu Tesly o 10 %, což bylo způsobeno zejména zpožděním ve vývoji nového modelu Tesla 3. Nedávné zvýšení produkce Tesly však přináší Panasonicu značné benefity.

Graf akcie Panasonic. Zdroj: Tradingview.

V současné době již automobilová divize představuje 21 % tržeb společnosti. Do roku 2021 má společnost Panasonic v úmyslu zvýšit tržby ze 13 miliard EUR v roce 2017 na nejméně 19 miliard EUR. Třetinu tržeb má zajistit produkce autobaterií.

Za účelem snížení závislosti na společnosti Tesla společnost nedávno vybudovala novou továrnu na baterie v Číně, která bude od příštího roku primárním dodavatelem pro čínské výrobce elektromobilů.

Poté, co hlavní trh se spotřební elektronikou v posledních letech stagnoval, přeorientování aktivit společnosti na automobilový průmysl přináší svěží vítr. V roce 2017/2018 se konsolidované tržby zvýšily o necelých 10 % a současně se zisk na akcii zvýšil o 58 % ze 64 JPY na 101 JPY. Při současné ceně akcie je poměr P / E lukrativních 10,5.

Po maximech 13,50 EUR klesla akcie Panasonic zpět pod hranici 10 EUR. Při současné cenové hladině 8,50 EUR by se mohl vyplatit dlouhodobější vstup. Panasonic již distribuuje kompletní sortiment pro elektromobily – pohonné moduly, baterie, palubní elektroniku, systémy pilotní kabiny a mnoho dalších produktů.

Dodavatel, který pokrývá nejdůležitější součásti elektromobilů, by v zásadě mohl také vyvinout vlastní elektrický automobil. Z megatrendu e-mobility bude mít Panasonic velký prospěch. Tato akcie je tedy slibnou dlouhodobou investicí.

LYNX TIP: O tom, jak fungují akcie blíž, se můžete dočíst v našem akciovém průvodci.

1. Akcie Hella: Dodavatel automobilového průmyslu nezávislý na megatrendu

Dodavatel automobilového průmyslu Hella (ISIN: DE000A13SX22 – symbol: HLE – měna: EUR) z německého Lippstadtu je považován za jednoho z předních světových výrobců světla a elektroniky pro automobily. Rodinný podnik, který je jedním ze 40 největších dodavatelů automobilového průmyslu na světě, bude pravděpodobně silně těžit z nového megatrendu.

Největší výhodou společnosti je, že nejdůležitější produkty Hella jsou potřebné nezávisle na technologii pohonu. Inteligentní regulátory baterií Hella šetří energii, a proto jsou naprosto nepostradatelné v automobilech s elektrickým pohonem.

Očekává se, že prodej elektronických řídících jednotek pro lithium-iontové baterie a senzory baterií v nadcházejících letech značně poroste. Kromě softwaru a inteligentních LCD světlometů společnost vyvíjí také kamery a radarové senzory, které detekují překážky na silnici, nezbytná pro samořídící vozidla.

Graf akcie Hella. Zdroj: Tradingview.

Růst výnosů o 7 % ze 6,6 miliard EUR na 7,1 miliard EUR v předchozím roce byl velmi průměrný. Růst příjmů byl však mnohem zajímavější. Zisk se v roce 2017/18 zvýšil o 14 % – z 3,08 EUR na 3,50 EUR.

Zisk na akcii v předchozím roce mimořádně vzrostl o 27 %. A běžný finanční rok 2018/19 začal slibně. Kromě nárůstu tržeb o 7,3 % na 3,6 miliardy EUR se upravený výsledek před zdaněním v první polovině roku také zvýšil o 5 %.

Díky pozitivnímu vývoji podnikání byla dividenda naposledy zvýšena o 14 % – z 0,92 EUR na 1,05 EUR. Při ceně akcií 40 EUR to odpovídá dividendovému výnosu nejméně 2,6 %. Tržní hodnota společnost je momentálně 4,5 miliardy EUR.

Akcie společnost se začaly na burze obchodovat koncem roku 2014 za 26,50 EUR. Začátkem roku vstoupily do silné korekce, poté, co dosáhly svého historického maxima 60 EUR. Při současné cenové hladině kolem 40 EUR mohou mít nyní i konzervativnější investoři zajímavou příležitost k dlouhodobému vstupu. První cenový cíl mohou být stará maxima, což odpovídá cenovému potenciálu přibližně 50 %.

Elektromobilní akcie u LYNX

LYNX nabízí obchodování s akciemi e-mobility přímo na domácích burzách. To našim klientům garantuje vysoký objem obchodování a z úzký spread.

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn.

Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

Investujte do elektromobilních akcií s LYNX

Díky LYNX získáváte nejširší nabídku trhů a produktů v ČR. Dostáváte přístup na více než 100 burz ve 30 zemích světa.

Objevte více o investování do akcií s LYNX
E-mobility akcie u LYNX

Čtěte také

  • 10 nejlepších akcií umělé inteligence (AI) roku 2019
  • 3 nejlepší ropné akcie roku 2019
  • Nejlepší bitcoinové a blockchainové akcie roku 2019

The post Megatrend E-mobility: 3 nejlepší elektromobilní akcie roku 2019 appeared first on LYNX Czech Republic.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Měď – Odraz ode dna
    Měď v pátek dosáhla dna na úrovni 305,8 USD. V tu chvíli se od něj odrazil a roste nyní vzhůru. Aktuálně se obchoduje ...
  • Měď – Odraz od odporu
    Poptávka na začátku tohoto týdne nebyla schopná prolomit odpor v oblasti 3,24 – 3,25 USD. Podle názoru odborníků to tedy značí, že byla dokončená korektivní reflexe ve vlně B. V krátkém několikaměsíčním období je tedy možné spadat pod vlnu C.
  • Měď – Propíchnutí klíčové podpory
    Důležitá podpora ceny mědi byla propíchnuta v oblasti 3,650 USD. Aktuálně se měď obchoduje za 3,850 USD. Odraz od březnového dna se projevil pouze vzestupem tři vln (ABC). V našem případě se proto s největší pravděpodobností vrátíme ve střednědobém horizontu k březnovému minimu.
  • Měď – Přiblížení k odporu
    Měď v první polovině tohoto týdne rychle odskočila. Jen během středy narostla její cena o 2 USD. Aktuálně se obchoduje za 310,50 USD a blíží se tak k důležitému odporu ve výši 311 USD. Ze střednědobého pohledu je růst ceny mědi pouze odpovědí na situaci na trzích. Aktuálně má měď rostoucí tendenci. Z hodnoty 297,65 USD, za kterou se měď obchodovala 26. 3. 2018, vzrostla o celých 12,85 dolarů. V následujících dnech můžeme očekávat pokračování tohoto trendu.
  • Měď – Silný odpor na úrovni 3.650 USD
    Silný odpor se aktuálně nachází na úrovni 3.650 USD. Měď se aktuálně obchoduje za 3.103 USD. Po ustálení hodnoty mědi ...
  • Měď – Stále se drží kolem hranice 310 USD
    Už na počátku minulého týdne jsme vás informovali o tom, že se měď pohybuje okolo hranice 311 USD. Od té doby se toho příliš nezměnilo. Měď se stále obchoduje kolem hodnoty 310 USD. A i když během týdne došlo k několik výkyvům mezi maximem ve výši 318 USD a minimem na úrovni 304,9 USD, stále se měď pohybuje kolem úrovně 310 USD. V následujících dnech očekáváme mírný pokles mědi, a to až k hranici 307 USD a poté odraz opět k úrovni 310 USD. Tento pokles bude jen korekční a nebude mít dlouhého trvání.
  • Meeting Of FED Will Start On Tuesday
    On Friday, the trading session was exceptionally bad for the majority of the main stock markets of the world. The Dow ...
  • Meeting Of The European Central Bank Is The Center Of Attention
    According to the published data in the Eurozone, the index of business activity in the services sector rose in Februar...
  • ​Meeting OPECU a NFP - tržní analýza 7.12.2018
    Od včerejšího dne probíhá zasedání OPEC, kde se jednotliví členové dohadují na snížení produkce ropy. Přijatelný výsledek je snížení o 1 mil. barelů ropy za den, avšak jednotliví členové se na snížení zatím nedohodli. Diskuse probíhají také s Ruskem, které snižovat produkci nechce, pouze o 50 % z navrhovaných 300 tisíc barelů ropy/den. Oznámení o přesném snížení obdržíme snad dnes po jejich meetingu, který stále probíhá. Snižování produkce se nelíbí Trumpovi. Nižší produkce znamená vyšší ceny ropy, které mohou způsobit inflační tlaky a vyšší inflace znamená zvyšování sazeb FEDem.
  • Meeting v Jackson Hole & FOREX & Opce
    Sympozium Jackson Hole začíná dnes, ale trhy možná budou muset počkat až na zítřek, aby získaly informace ze zásadních projevů, jak prezidenta ECB Maria Draghiho, tak prezidenta Fedu Janet Yellen. Lze předpokládat poměrně málo inovativních, či provokativních myšlenek v interview, to jak na hlavní scéně, tak v kuloárech, nebo zcela marginálních úniků mimo kongresové sály, i když se trhy právě podle těchto typ zpráv formují.
  • Megatrendy finančního odvětví v příštích deseti letech
    Ke konci loňského roku jsem byl pozván, abych v překrásném curyšském Grand Hotelu Dolder přednesl na konferenci Svět hedgeových fondů řeč o hlavních trendech finančního...
  • Megatrendy: Zlatý věk konektivity
    Jestliže krize způsobená koronavirem SARS-CoV-2 zasáhla všechna odvětví hospodářství, jedno odvětví naopak očividně posílila: nové technologie v nejširším slova smyslu. Digitalizace, online zábava a nové formy komunikace, o něž jsou snahy již několik let, se během omezení pohybu lidí staly novým standardem. Jak vysvětlují Sumant Wahi a Jon Guinness, manažeři portfolia globální strategie konektivity ve Fidelity International, změna paradigmatu je synonymem investičních příležitostí.
  • Meister (hovorca nemeckej vlády)
    "Zmenšenie eurozóny by bolo veľmi nebezpečn&eacut...
  • Měkké přistání americké ekonomiky by mohlo podpořit trhy, ale také zvýšit tlak na dolar
    Smíšené ekonomické údaje z USA způsobily pokles na akciových trzích, ale situace se později vyrovnala, což indexům umožnilo opět se dostat nahoru.
  • Měla by cena ropy ještě klesat či jsme před bodem obratu
    V posledních týdnech cena ropy na světových trzích dále klesala. Z cen kolem 90 USD za barel ropy WTI Crude Oil (americká, lehká ropa) pozorujeme pokles až pod 70 USD v minulém týdnu, a to i přes masivní snížení vývozu ze strany kartelu zemí OPEC+. Ty pod vedením Saúdské Arábie vytrvale usilují o snižování exportu “černého zlata” po celý letošní rok. A jaké jsou hlavní důvody poklesu cen komodity? Může cena znovu růst?
  • Melania Trumpová má vlastní token
    Melania Trumpová, bývalá americká první dáma vydá vlastní NFT, výtěžek má jít na pomoc dětem. Podobně jako jiné celebrity se tak sveze na vlně kryptoměn. První její NFT vytvořil Marko-Antoino Coulon a jmenuje se Melaniina vize. NFT Trumpové bude dostupné od 16. do 31. prosince.
  • Měl byste obchodovat forex nebo akcie?
    Finanční trhy poskytují obchodníkům celou řadu investičních příležitostí. Investice na forexových a akciových trzích mají své vlastní výhody. Abyste mohl zvolit trh, který vyhovuje Vašemu stylu obchodování a obchodní strategii, musíte znát rozdíly mezi těmito trhy, tak si pojďme promluvit o klíčových rozdílech, které byste měl mít na paměti.
  • Měli by Bitcoineři podporovat pokus Nayiba Bukeleho o znovuzvolení?
    Salvadorský prezident Nayib Bukele je kritizován za to, že usiluje o druhé funkční období. Ale měla by bitcoinová komunita stát při něm?
  • Měli by investoři očekávat, že inflace oddálí návrat Wall Street?
    Pandemie COVID-19 měla značný dopad na světovou ekonomiku a mnoho investorů se ptá, kdy se akciový trh vrátí na úroveň před pandemií. I když akciový trh vykazuje určité známky oživení, investoři se nyní obávají, že inflace by mohla návrat na Wall Street oddálit. V tomto článku se budeme zabývat tím, zda by investoři měli očekávat, že inflace zpozdí návrat Wall Street.
  • Mělo by se na vysokých školách platit školné? Stát by si měl zamést před vlastním prahem
    Je dobře, že se opět začalo mluvit o zpoplatnění školství. Vysoké školy by určitě zpoplatněny být měly. Argumentem není jenom navýšení příjmů veřejné kasy a žádoucí zkvalitnění výuky. Argumentem je i motivační prvek, který zpoplatnění má. Mladí lidé budou po zpoplatnění důsledněji zvažovat, co studovat.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Fintokei
NAGA
CapXmaster
reklama
Dukascopy new