Pátek 29. březen 2024 13:37
reklama
InstaForex Ebook
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei ProTrader

NATGAS po zpráve EIA mírně klesá

28.07.2022 16:46  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americký úřad pro energetické informace dnes oznámil, že se domácí zásoby zemního plynu v týdnu končícíim 22. července zvýšily pouze o 15 miliard kubických stop, zatímco o týden dříve to bylo 32 mld. kubických stop. Analytici odhadovali 22 miliard kubických stop. 

NATGAS se přibližuje hlavnímu supportu na 8,20. Zdroj: xStation5

"Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko."

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Naše ekonomika je závislá na dluhových steroidech
    „Je zřejmé, že sen o obnově ekonomiky ve tvaru V se rozplynul jako pára nad hrncem. Naše hospodářství se bude na úroveň před příchodem pandemie vracet delší dobu, než jsme si původně přáli. Navíc v průběhu koronavirové krize došlo ke skokovému růstu zadlužení České republiky a ekonomiku začala poškozovat vysoká míra inflace,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Naše ekonomika může skončit ve stagflaci
    „O tom, že letošní rok bude spojen s vysokou inflací, nikdo nepochybuje. Otázkou však je, jak se bude vyvíjet růst naší ekonomiky. Dobré výsledky z prvního čtvrtletí se budou v následujících čtvrtletích zhoršovat, což může vést až do stagflace,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Naše ekonomika utrpěla obří šok. Lze ho srovnat s malou válkou
    „Koronavirová krize zcela vykolejila naše hospodářství. Z rostoucí ekonomiky se stala chřadnoucí. Zároveň došlo ke skokovému růstu zadlužení země. Tyto následky jsou srovnatelné s dopady menší války,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Naše revize amerického růstu – lepší dříve, nežli později
    Sotva nový rok 2024 odkrojil jeden měsíc a už jsme nuceni přepsat odhad amerického růstu. Poslední série amerických čísel byla totiž natolik silná, že nám ani nic jiného nezbývá. Pozitivní revize růstu přitom činíme raději dříve nežli později, neboť při bližším zkoumání americké ekonomiky jsme dospěli k názoru, že ve hře je více pozitivních střednědobých faktorů, které ani přísná měnová politika Fedu nemusí přetlačit.
  • Naše „zelenání“ zaplatí naše děti, i s úroky
    Z hlediska evropské energetiky válka na Ukrajině v roce 2022 jenom uspíšila proces, který měl přijít tak jako tak. Zdražila fosilní paliva. Inflace, která v důsledku toho panuje, měla nastat i bez války. Jen by byla rozprostřena do delšího časového úseku. Ač se to zatím příliš nezdá, válka tak vlastně odhaluje, že zelená agenda EU je zatím prakticky neuskutečnitelná, stejně jako Green Deal.
  • Naši mobilní operátoři se řadí v rámci Evropy mezi ty nejziskovější
    Čeští operátoři O2, T-Mobile a Vodafone se řadí mezi operátory s nejvyšším ziskem v Evropě. Deník Hospodářské noviny srovnal klíčové finanční ukazatele jmenovaných tří českých a 13 dalších evropských operátorů, kteří nabízí své akcie na burze z volně dostupných hospodářských výsledků.
  • Našlapuje EURUSD směrem dolů nebo ne??
    Jestliže vyjde včerejší nastíněná varianta u akciových trhů, které naznačují spíše signály poklesu a bude nadále fu...
  • Náš tip na vzestup Alibaby se vyplácí
    Čínský internetový kolos plánuje utratit 7,2 miliardy dolarů za původní audiovizuální díla. V budoucnosti se strhne velký boj o původní filmy, seriály a další pořady. Novým výrazným konkurentem Netflixu, Hulu či Amazonu se stane sekce internetového obchodu Alibaba, která doposud figurovala jako investor, nebo lokální distributor a podílela se pouze na několika filmových projektech. V nadcházejících třech letech má Alibaba v plánu investovat do zábavního obsahu 50 miliard jüanů. Tímto krokem se čínský internetový kolos zařazuje do první světové ligy zábavního průmyslu.
  • Na tenkém ledě
    Česká ekonomika bude pokračovat v udržitelném růstu: Zatímco v loňském roce ekonomika přidávala díky vysokým investicím, letos nás čeká mnohem vyváženější růstová struktura. Pnutí na trhu práce přetrvá a bude i nadále vytvářet cenové tlaky, které udrží inflaci po celý rok nad 2% cílem ČNB.
  • Na Tesle jde do tuhého. Jednoletá pravděpodobnost bankrotu se přehoupla přes 17 %
    Když začátkem srpna Elon Musk oznámil, že bude chtít Teslu stáhnout z burzy za 420 dolarů a že má investora, který mu zajistí financování, vylétly akcie TSLA nad 380 dolarů, kde se naposledy pohybovaly v polovině loňského září. Pár týdnu na to je ale vše jinak a tak trochu při starém. Tesla na burze po rozhodnutí boardu zůstane, akcie se vrací na 300 dolarů a jediné co je nové, je že Muska za možnou manipulaci s cenou akcií možná bude vyšetřovat SEC.
  • NATGAS klesá navzdory předpovědím ochlazení
    Poslední teplotní předpovědi v USA naznačují, že nás čeká mírně chladnější období, což by teoreticky mělo přispět ke zvýšení cen plynu. Nicméně, jak můžeme vidět z dnešní seance, NATGAS se obchoduje pod čarou. V jednu chvíli ztráty dosahovaly až 6 %, v současnosti se omezily na zhruba 4 %.
  • NATGAS klesá navzdory vysoké spotřebě
    Ceny zemního plynu v USA v posledních dnech výrazně klesají. NATGAS klesl pod 5 USD za MMBTu a nyní testuje klíčovou dlouhodobou vzestupnou trendovou linii. Pokud by se prodejcům podařilo stlačit cenu pod tuto překážku, nemůžeme vyloučit návrat zpět k cenovému rozpětí, které bylo obvyklé pro období 2016-2021 - 2,00-3,00 USD za MMBTu.
  • ⬇️NATGAS klesá o téměř 3,5 %
    Topná sezóna začala a navzdory předchozímu mírnému nárůstu zásob tentokrát zpráva DOE vykázala nárůst zásob o 60 miliard kubických stop. Očekával se přírůstek 42 mld. kubických stop. Ukazuje se však, že srovnávací zásoby jsou stále nižší než v loňském roce, ale při pohledu na pětiletý průměr se odrazily ode dna. Při pohledu na předchozí výrazné přírůstky zásob však nelze vyloučit, že lokální vrchol letošní sezóny může být za námi. Jak naznačuje sezónnost, místní vrchol je obvykle zaznamenáván ve druhé polovině listopadu.
  • ⏬⏬NATGAS klesá o více než 3 %
    Ceny plynu během dnešní seance pokračovaly v silném poklesu a během dopoledních evropských hodin ztratily více než 3 %. Včerejší údaje o zásobách v USA ukázaly pokles zásob o 75 mld. kubických stop, což bylo v souladu s očekáváním, ale na zimní období malé. To ukazuje, že poptávka zůstává nízká a další zprávy mohou přinést stejně malé poklesy.
  • 📉NATGAS klesá o 10 %💥
    Cena NATGAS se na začátku nového týdne dostala pod 6 USD/MMBtu, protože předpovědi mírnějšího počasí mohou koncem prosince snížit poptávku po plynu na vytápění. V minulém týdnu NATGAS přidal 5 % v souvislosti se známkami silné zahraniční poptávky a poklesem domácí produkce. Minulý čtvrtek se objem zemního plynu proudícího do amerických LNG terminálů vyšplhal na 13 mld. kubických stop denně, což je úroveň nevídaná od června, která naznačuje solidní mezinárodní poptávku. Zároveň extrémně nízké teploty od Severní Dakoty po Texas způsobily zamrznutí potrubí a plynových vrtů, což negativně ovlivnilo těžbu. Mezitím se očekává, že exportní závod Freeport LNG v Texasu, který od června nefunguje, obnoví provoz na konci prosince, čímž se na americkém trhu zvýší nabídka. Z technického hlediska cena NATGAS prodlužuje páteční výprodej a směřuje k pětiměsíčnímu minimu 5,30 USD/MMBtu, kterého dosáhla 6. prosince. Dříve mohou prodejci čelit lokální podpoře na úrovni 5,72, která je vyznačena předchozími cenovými reakcemi.
  • ⏬NATGAS klesá o 4 %
    Americký plyn dnes klesl o 4 % a testuje oblast 8,4 USD/MMBTU. Evropský plyn dnes klesá asi o 8 % a obchoduje se těsně nad 220 EUR/MWh, i když ještě minulý týden jsme viděli ceny blízko 200 EUR/MWh.
  • 🔽 NATGAS klesá o 4 %
    Ceny zemního plynu v USA (NATGAS) dnes klesají kolem 4 % a testují 1,70 dolaru za MBTu oblast, což znamená 61,8% retracement posledního vzestupného impulsu. NATGAS také klesá pod 14denní klouzavý průměr, což se zdá být klíčem k udržení vzestupného trendu. Pokles pod tyto úrovně může připravit cestu k hlubšímu poklesu, přičemž 78,6% retracement je dalším potenciálním cílem pro prodejce. To by znamenalo pokles na úrovně, které nebyly vidět za více než měsíc.
  • NATGAS klesá o 5 %❗
    První obchodní seance nového týdne se nese ve znamení velkého poklesu cen zemního plynu v USA (NATGAS). Komodita se v době tisku obchoduje o více než 5 % níže. Ceny se obchodují pod tlakem poté, co nové prognózy ukázaly na nadprůměrné teploty napříč Spojenými státy v blízké budoucnosti. Vysoké zásoby navíc ztěžují zahájení dlouhodobějšího pohybu nahoru. Zásoby v Evropě jsou poprvé od roku 2009 naplněny z 99,5 %.
  • 🔽 NATGAS klesá o 5 %
    Ceny zemního plynu v USA (NATGAS) dnes dostávají hit. Zdá se, že jde o první medvědí seanci na NATGAS po 4 po sobě jdoucích dnech zisků. Včera na intervalu D1 byl namalován vzor svícnu padající hvězdy. Cena navíc ukončila včerejší obchodování pod 15-sekčním klouzavým průměrem, což působilo jako důležitá rezistence během současného klesajícího trendu.
  • ⏬NATGAS klesá o 6 %
    NATGAS na začátku týdne po víkendovém zimním návratu ustupuje o 6 %. Tento týden zůstanou teploty nízké, ale ke konci ledna a v únoru se v USA očekává výrazné tání. Jaká je aktuální situace?
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI