Pátek 26. duben 2024 04:36
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei ProTrader

10 nejlepších akcií umělé inteligence (AI) roku 2019

24.07.2019 14:12  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Umělá inteligence (anglicky Artificial Intelligence = AI) je aspekt, který pravděpodobně v blízké budoucnosti bude stále více formovat náš každodenní život.

V následujícím článku vám představíme společnosti, které se zabývají rozvojem umělé inteligence prostřednictvím mnoha technologických inovací.

Než se však těmito společnostmi budeme zabývat podrobněji, podíváme se nejprve na samotný termín umělá inteligence neboli AI.

Akcie umělé inteligence

 

V následujícím článku se dočtete:

  1. Co znamená umělá inteligence (AI)?
  2. AI mění náš celý pracovní svět
  3. Investujte do megatrendu s ETF na umělou inteligenci
  4. 10 nejlepších akcií umělé inteligence roku 2019
  5. Akcie umělé inteligence u LYNX
 

Co znamená umělá inteligence (AI)?

Umělá inteligence AI je kolektivní termín pro technologie, které umožňují strojům samostatně přemýšlet a rozhodovat se.

Vývoj umělé inteligence v posledních letech neustále zrychluje díky stále levnějším a výkonnějším procesorům. S virtuálními digitálními asistenty, jako jsou Alexa od Amazonu, Siri od Apple nebo Cortana od Microsoftu si umělá inteligence nachází svoji cestu do každodenních životů stále více lidí.

Ale i v méně viditelných případech, jako jsou překlady, identifikace řeči, či programy pro odhalování podvodů již umělá inteligence poskytuje cenné služby.

AI mění náš celý pracovní světAI mění náš celý pracovní svět

Kromě IT sektoru je AI také stále více využívána v lékařské technice, ve farmaceutickém průmyslu, ve vojenském sektoru, v hotelovém průmyslu, v zemědělství a při alokaci surovin.

Také již hraje obzvláště důležitou roli v automatizaci průmyslových výrobních procesů. Změny související s umělou inteligencí můžeme v dohledné době očekávat prakticky v každém průmyslovém odvětví.

Jak tedy mohou soukromí investoři těžit z evoluce ohledně umělé inteligence?

Investujte do megatrendu s ETF na umělou inteligenci

Investujte do megatrendu s ETF na umělou inteligenciInvestoři, kteří chtějí investovat do megatrendu umělé inteligence, mají přístup k řadě ETF, které se na toto odvětví specializují. Patří mezi ně například iShares Exponential Technologies ETF (ISIN: US46434V3814 – symbol: XT – měna: USD), The Global X Robotics & Artificial Intelligence Thematic ETF (ISIN: US37954Y7159 – symbol: BOTZ – měna: USD) and the Robo-Stox Global Robotics a Automation Index ETF (ISIN: US3015057074 – symbol: ROBO – měna: USD).

Kromě ETF existují samozřejmě četné akcie kótovaných společností, do kterých lze investovat.

LYNX TIP: Objevte průvodce obchodováním ETF

10 nejlepších akcií umělé inteligence roku 2019

Těchto 10 veřejně obchodovaných společností hraje v AI vedoucí roli a přispívají k technologickému utváření naší budoucnosti se svými vzdělávacími systémy. Seznam zahrnuje jak společnosti, které se specializují výhradně na umělou inteligenci, tak společnosti, které jsou silně zapojeny do vývoje AI.

10. Akcie Zebra Technologies

Zebra Technologies (ISIN: US9892071054 – symbol: ZBRA – měna: USD) je světovým lídrem v oblasti Enterprise Asset Intelligence. Společnost byla založena v roce 1969 a sídlí v Illinois v USA. Zebra Technologies například vyvíjí a prodává specializované tiskárny, mobilní počítače, systémy pro sběr dat, produkty pro identifikaci rádiových frekvencí a lokalizační systémy, které sledují, vyhodnocují a zlepšují pracovní postupy a operace.

To může zvýšit produktivitu společnosti a spokojenost zákazníků. Akcie Zebra je v neporušeném trendu a od poloviny roku 2016 se její cena již ztrojnásobila.

Graf akcie Zebra Technologies. Zdroj: Tradingview.

9. Akcie Apple

Apple (ISIN: US0378331005 – symbol: AAPL – měna: USD) akvizovala za poslední dva roky řadu společností AI, což z Apple činí jednu z předních společností v oblasti umělé inteligence.

Služba hlasového ovládání Siri se v průběhu let vyvinula z jednoduchého hlasového asistenta na plnohodnotného digitálního asistenta a společnost pracuje také na čipu AI nazvaném Apple Neural Engine, který mimo jiné obsahuje inteligentní rozpoznávání hlasu a obličeje.

Siri

Virtuální asistent Siri od společnosti Apple

Akcie společnosti Apple se v nedávné době výrazně korigovaly, neboť poptávka po telefonech iPhone a iPad v minulých čtvrtletích výrazně poklesla.

Graf akcie Apple. Zdroj: Tradingview.

8. Akcie Nvidia

Nvidia (ISIN: US67066G1040 – symbol: NVDA – měna: USD) je nejznámější pro své grafické karty (GPU). Vysoce výkonné čipy společnosti jsou nyní využívány v řadě datových center, která se zaměřují na strojové učení. Například několik technologických gigantů, včetně Facebooku a IBM, již nainstalovalo GPU Nvidia do svých „studijních“ datových center.

Nicméně, čipy Nvidia jsou také používány v docela odlišných oblastech, jako je technologická platforma Drive PX, která pomáhá výrobcům automobilů vyvíjet autonomní vozidla, která detekují a reagují na překážky. Další využití mají čipy v lékařské technice. Po nárůstu cen od poloviny roku 2016 do konce roku 2018 tato akcie prudce poklesla a vrátila se na polovinu své hodnoty.

Graf akcie Nvidia. Zdroj: Tradingview.

LYNX TIP: O tom, jak fungují akcie blíž, se můžete dočíst v našem akciovém průvodci.

7. Akcie Intuitive Surgical

Intuitive Surgical (ISIN: US46120E6023 – symbol: ISRG – měna: USD) je světovým technologickým lídrem v oblasti využití minirobotů při chirurgických zákrocích. Chirurgický systém da Vinci umožňuje doktorům pracovat s minimálními následky prostřednictvím ergonomické konzole.

Systém má rozšířený systém 3D vidění a drobné spoje, které se ohýbají a otáčejí mnohem flexibilněji než lidská ruka. Díky této technologii budou chirurgové schopni pracovat s lepší viditelností, přesností a kontrolou. Akcie Intuitive Surgical je v neporušeném dlouhodobém uptrendu.

Graf akcie Intuitive Surgical. Zdroj: Tradingview.

6. Akcie Tableau Software

Tableau Software (ISIN: US87336U1051 – symbol: DATA – měna: USD) je jedním z předních specialistů na analýzu dat. Softwarová řešení Big Data umožňují uživatelům analyzovat, vizualizovat a porozumět informacím v grafech. Nestrukturovaná množství dat jsou smysluplně strukturována pomocí platforem firmy Tableau Software, takže je lze uspořádat do databází a analyzovat.

Bez tohoto základního požadavku nejsou strojové učení a umělá inteligence možné. Optimální přípravou a hodnocením dat lze plně identifikovat a využít potenciál ve firmách tak, aby bylo dosaženo vyšší celkové ziskovosti. Zákazníci Tableau pocházejí z různých průmyslových odvětví. Akcie je v ustáleném trendu.

Graf akcie Tableau Software. Zdroj: Tradingview.

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

5. Akcie Rockwell Automation

Rockwell Automation (ISIN: US7739031091 – symbol: ROK – měna: USD) je největším světovým dodavatelem automatizačních a IT řešení pro průmyslovou výrobu. Divize Architecture & Software obsahuje řadu hardwarových, softwarových a komunikačních řešení pro řízení průmyslových procesů a zajišťuje konektivitu s dodavateli.

Segment Control Products & Solutions nabízí portfolio inteligentních produktů pro řízení a automatizaci motorů a strojů, jakož i odborné znalosti a podporu. Akcie Rockwell jsou v silné korekci od začátku roku 2018.

Graf akcie Rockwell Automation. Zdroj: Tradingview.

4. Akcie Splunk

Softwarové produkty dosud relativně neznámé společnosti Splunk (ISIN: US8486371045 – symbol: SPLK – měna: USD) pomáhají zákazníkům analyzovat nestrukturovaná data a smysluplně je interpretovat. To je předpokladem strojového učení a umělé inteligence. Společnost zkoumá například chování zákazníků, transakční data, aktivitu v síti a záznamy hovorů (např. v call centrech).

Analýzou dat lze identifikovat a využít potenciál pro zlepšení produktivity společnosti. Splunk navíc nedávno změnil svůj obchodní model z prodeje softwarových licencí na lukrativnější cloudové předplatné. Akcie jsou v ustáleném vzestupném trendu a na počátku roku 2019 byly těsně před novým historickým maximem.

Graf akcie Splunk. Zdroj: Tradingview.

3. Akcie Five9

Five9 (ISIN: US3383071012 – symbol: FIVN měna: USD) je předním poskytovatelem softwaru pro zákaznické kontakty a call centra. Zákazníci mají přístup k snadno použitelné softwarové platformě prostřednictvím cloudové služby. Platforma umožňuje společnostem poskytovat efektivní, flexibilní a včasné služby zákazníkům.

Servisní požadavky, problémy, stížnosti a jiné formy kontaktu jsou řízeny umělou inteligencí a – pokud je to možné – zpracovány nebo zodpovězeny. To šetří náklady a zvyšuje spokojenost a loajalitu zákazníků. Software od společnosti Five9 využívá stále více a klientů, takže prodej průběžně roste. Akcie jsou také ve stabilním vzestupném trendu.

Graf akcie Five9. Zdroj: Tradingview.

2. Akcie ABB

Švýcarská společnost ABB (ISIN: CH0012221716 – symbol: ABBN – měna: CHF) je jedním z předních světových dodavatelů elektrotechnické a automatizační techniky. Společnost vznikla v roce 1988 sloučením švédského ASEA a švýcarského BBC. Společnost s přibližně 135 000 zaměstnanci působí ve více než 100 zemích.

Čtyři divize společnosti jsou elektrifikační produkty, robotika a pohony, elektrické rozvodné sítě a průmyslová automatizace. Automatizační systémy a řešení ABB se dnes používají téměř ve všech odvětvích. Akcie jsou v korekci od počátku roku 2018.

Akcie ABB

Graf akcie ABB. Zdroj: Tradingview.

1. Akcie IBM

IBM (ISIN: US4592001014 – symbol: IBM – měna: USD) je lídrem v oblasti umělé inteligence od 50. let. Superpočítač IBM Deep Blue v roce 1996 způsobil rozruch, když poprvé porazil tehdejšího mistra světa v šachu Garryho Kasparova.

V posledních letech koupila IBM mnoho AI společností a vyvinula počítačový program Watson pro strojové učení, analýzu dat a zpracování řeči. Kognitivní řešení, jako je například Watson, používaná například ve zdravotnictví a farmaceutickém průmyslu, již tvoří více než čtvrtinu příjmů společnosti IBM. Akcie je v dlouhodobější korekci.

Graf akcie IBM. Zdroj: Tradingview.

Akcie umělé inteligence u LYNX

LYNX nabízí obchodování s akciemi společností vyvíjejících umělou inteligenci přímo na domácích burzách. Můžete těžit z vysokého objemu obchodování a z úzkého spreadu.

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi či forexem za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn.

Obchodujte akcie s LYNX

S LYNX je jednoduché vytvořit si diverzifikované portfolio. Pomůže Vám k tomu přístup na více než 100 burz ve 30 zemích světa. Zároveň máte možnost sledovat aktuální akciové tipy od LYNX , které mohou sloužit jako inspirace pro Vaše portfolio.

Investujte do akcií s LYNX
Investiční produkty

Čtěte také

  • Investice do lithia – 3 nejlepší lithiové akcie roku 2019
  • Investice do kobaltu – 3 nejlepší kobaltové akcie 2019
  • 3 nejlepší akcie herních vývojářů v roce 2019

The post 10 nejlepších akcií umělé inteligence (AI) roku 2019 appeared first on LYNX Czech Republic.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 10letý T – Note před zápisem na 1/4letních maximech
    10letý T – Note klesá 0,1% d/d na 125,9. Trh dnes bude zajímat vystoupení šéfky Fedu Yellenové (17.30 SEČ, tematick...
  • 10letý T – Note: Půlroční podpora ve velkém ohrožení
    10letý T – Note ztrácí 0,1% d/d  na 123,2. Obchodníci se uplynulý týden snažili neúspěšně několikrát cenu povýšit m...
  • 10letý T – Note: Půlroční podpora v ohrožení
    10letý T – Note ztrácí 0,1% d/d  na 123,2. Obchodníci se uplynulý týden snažili neúspěšně několikrát cenu povýšit m...
  • 10letý T –Note roste dle geopolitických a ek. zpráv
    10letý T – Note posiluje 0,2% d/d na  126,2. Dluhopisy ale v posledních hodinách rostou v souvislosti s eskalací na...
  • 10letý T – Note s posilováním akcií klesá
    10letý T – Note slábne 0,1% d/d na  125,4. Trh v novém roce možná překvapil sám sebe prudkým růstem ceny až na 1,5 ...
  • 10letý T - Note stagnuje na denním minimu
    10letý T – Note stagnuje na  konečné úterní úrovni 124,2. Momentální uklidnění napětí na Ukrajině v podobě větší di...
  • 10letý T - Note - technická analýza
    Obchodování na měsíčním grafu T - Note prorazilo dolní linii růstového kanálu a může tak jít o signál o možném obrá...
  • 10 možných scenárov v prípade víťazstva D. Trumpa
    Čo keby Donald Trump zvíťazil? Čo keby sa mu naozaj podarilo to, čo by pred 18 mesiacmi nikto nepredpovedal? D. Trump nepochybne dúfa v dobrý výsledok. Poďme sa pozrieť na desať možných situácií, ku ktorým by po jeho víťazstve mohlo dôjsť.
  • 10 nejčastějších chyb forexových obchodníků
    Forexové obchodování je bezesporu atraktivním, ale také poměrně náročným, způsobem zhodnocování finančních...
  • 10 nejčastějších chyb forexových obchodníků
    Forexové obchodování je bezesporu atraktivním, ale také poměrně náročným, způsobem zhodnocování finančních prostředků a kvůli jeho komplexnosti...
  • 10 Nejlepších ETF na S&P 500 – investujte do nejvýznamnějšího akciového indexu na světě
    Standard & Poor’s 500, nebo zkrátka S&P 500, je nejdůležitějším akciovým indexem v USA. Jelikož Wall Street je stále světovým měřítkem trhu a neoficiálním symbolem burzy. Dá se říct, že S&P 500 je nejdůležitějším indexem na světě.
  • 10 nejlepších ETF pro investiční portfolio v roce 2020
    Prostřednictvím ETF lze vybudovat levný a efektivní investiční plán. Investice do ETF se těší stále větší popularitě. V tomto článku se podíváme na výhody ETF oproti tradičním fondům a dále vám představíme seznam 10 nejlepších ETF pro rok 2020.
  • 10 nejpřísnějších úsporných opatření v Řecku
      Obyvatelé Řecka už čelí přísným úsporným opatřením, které musel řecký p...
  • 10 nejstabilnějších akcií: kvalitní akcie, které můžete držet navěky
    Dlouhodobá akumulace aktiv – nejúčinnější forma investování, kterou preferuje jeden z nejznámějších světových investorů – Warren Buffett. Ten prohlásil, že nejlepší investiční horizont je „na věky“. Buffet napsal v roce 1988 dopis akcionářům své investiční společnosti Berkshire Hathaway, ve kterém konstatoval: „Když vlastníme akcie ve vynikající společnosti s vynikajícím managementem, pak naše preferovaná doba držení je navždy „.
  • 10 procent nejbohatších lidí vlastní 82 procent světového bohatství
    „V Evropě roste velikost bohatství nejpomaleji ze všech regionů na světě. Oproti Severní Americe a Číně dosahujeme v Evropě přibližně třikrát nižšího tempa růstu bohatství,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • 10. prosince 2021: Americký akciový trh
    Asijské trhy dopoledne uzavřely obchodní týden se ztrátou. Japonské akciové indexy klesly o 1 %, zatímco čínské indexy ztratily 0,5 %. Akciové trhy jsou opatrné vůči dnešní zprávě o inflaci v USA, protože je předzvěstí zpřísnění politiky Fedu.
  • 10 rokov krízy
    Včera tomu bolo 10 rokov, kedy sa objavila súčasná Veľká finančná kríza. 7. februára 2007 oznámila tretia najväčšia svetová banka, HSBC, že zvyšuje rezervy na svoje investície do amerického trhu nehnuteľností o 20%. Dôvodom bol výrazný nárast nesplácaných hypotekárnych úverov.
  • 10 tipů Fidelity International pro období volatility
    Jaký je dopad koronaviru na trhy, odkryjí následující měsíce. Zatím trhy reagují vysokou mírou volatility. Akciové trhy budou vždy procházet obdobím, v němž budou ceny prudce kolísat – to je úplně normální. Důvodem jsou obvykle negativní ekonomické zprávy nebo politická krize. Je pochopitelné, že prudké cenové výkyvy mohou probudit nejistotu mezi investory a motivovat je ke změně dlouhodobé strategie a impulzivnímu prodeji cenných papírů. Tato kolísání na trzích, neboli volatilita, mívají krátký život, a takové výprodeje jsou předčasné. Většina odborníků souhlasí: Nejlepší, co můžete udělat během takových psychicky náročných období na trzích, je zůstat a proplout.
  • 10yT – Note blízko nových dlouhodobých minim
    Futures kontrakt 10letého T – Note kolísá s minimální změnou ke konci úterního obchodování  kolem 128,8. Knokaut tr...
  • 10y T–Note blízko 2letého minima
    Futures kontrakt 10letého T – Note roste 0,3% d/d na 125,9. Knokaut trhu sycený trvale silnými zprávami trhu domů, ...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI