Úterý 05. červenec 2022 17:15
reklama
Bidaskbit ebook
reklama
Coinfy
reklama
Dukascopy forex
reklama
InstaMarkets

Klíčová slova - Zhodnocení cenných papírů

C:\\fakepath\\trading-dane.jpg

Trading a daně

03.02.2020 V dnešním tématu se budeme věnovat povinnostem, které přináší každé podnikání, a tím jsou daně. Ze zisku si stát vždy chce část ukrojit. Někdy je dokonce povinnost platit daně, i když je naše obchodování ve ztrátě. Otázkou také může být, jaké jsou rozdíly ve zdanění investičních příjmů v České republice a v zahraničí. O tom všem se dočtete v následujícím článku.

Další články k tématu Zhodnocení cenných papírů

img

Fond Pro arte vstupuje na pražskou burzu

13.09.2021 Fond zabývající se investicemi do umění, Pro arte (ISIN CZ0008044674), vstupuje na Burzu cenných papírů Praha.
Picture-022.jpg

Deník obchodníka: Část 3. technická analýza

11.10.2010 Ti z vás, kteří již něco zaslechli o Pandořině skříňce, se mějte na pozoru, protože se ji právě chystám otevřít. Ti z vás, kterým tento pojem nic neříká, se připravte na to, že se po otevření této skříňky budete potýkat s takovou přemírou možností a voleb, s jakou jste se doposud nesetkali a nejspíš už ani nikdy nesetkáte. Téma, na které se chystám, je samozřejmě technická analýza. Držte si klobouky, jízda do světa forex obchodování začíná, a chvílemi bude poněkud drsná...
img

Salutem Fund vstoupil na Burzu cenných papírů

23.02.2021 SALUTEM FUND SICAV a. s., realitní investiční fond pro kvalifikované investory, je od 9. února 2021 obchodovaný na pražské Burze cenných papírů. Cílem vstupu fondu na Burzu je navýšení tržní kapitalizace. Minimální výše investice je 1 milion Kč s doporučeným investičním horizontem alespoň 3 roky.
C:\fakepath\admirals-20052021.png

Jak začít investovat na burze

20.05.2021 Jak začít investovat na burze pokud nemáte žádné zkušenosti ani znalosti finančního trhu? To a mnohem více zjistíte v našem průvodci pro začínající obchodníky...
img

RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 7.2.2022

07.02.2022 Aktuálně vidíme na trzích značné cenové pohyby. Ty souvisí s vyprchávající likviditou. Rostou tak bid-ask spready. V případě některých cenných papírů se setkáváme s nedostatečnou nabídkou. V prostředí zvýšené volatility někteří market-makeři opouští trh. Tato menší nabídka cenných papírů pak vede ke zvýšeným nákladům na obochodávní. Zároveň dokáží relativně nízké objemy obchodů vyvolat citelné cenové pohyby. Volatilita a likvidita se tak vzájemně ovlivňují a vytváří začarovaný kruh. Rozkolísání trhů pomáhá i extrémní aktivita na opčním trhu. Ten si oblíbili retailoví investoři, kteří prostřednictvím krátkých opcí (tj. vysoce spekulativních) sází na výkonnost trhů. V pozadí zvýšené volatility se skrývá jestřábí obrat Fedu, kdy většina investorů zápasí s tím, jak správně zacenit měnící se monetárně politické prostředí.
img

Česká národní banka schválila IPO společnosti SAB Finance, ta se chystá vstoupit na Burzu cenných papírů Praha

21.12.2020 Česká národní banka vydala rozhodnutí o schválení prospektu zaknihovaných akcií společnosti SAB Finance a.s. Ta se chystá vstoupit na Standard Market Burzy cenných papírů Praha. Zahájení obchodování na burze je plánováno na konec ledna 2021 a bude se jednat o třetí největší emisi na trhu Standard. SAB Finance a.s. nabídne dividendové akcie s dividendou vyplácenou dvakrát ročně. Dividendové akcie jsou v České republice velmi oblíbené.
C:\fakepath\česká burza.jpeg

Fond Pro arte, který investuje do umění, vstupuje na pražskou burzu

13.09.2021 Fond kvalifikovaných investorů Pro arte, který se zabývá investicemi do umění, vstupuje dnes na regulovaný trh pražské burzy. Burza cenných papírů Praha o tom dnes informovala ČTK. Celkem se na něm obchoduje 33 fondů.
img

Akcie od A do Z: Velký průvodce obchodováním s akciemi!

25.02.2021 Akcie jsou velmi rozšířeným a oblíbeným investičním aktivem. Vždyť také investice do akcií nabízí mnoho příležitostí a výhod. Svět akcií ale může být zejména pro začínajícího obchodníka trochu nepřehledný a napadá ho jistě mnoho otázek. Co je to akcie a jaké existují druhy? Jak fungují akcie a jaký mají význam? Co je IPO? Co určuje cenu akcie? Proč bychom měli zvažovat investice do akcií? Kdy a jak nakupovat akcie? Je možný i prodej akcií? A kdo je to ten broker a burza?
img

Měsíčních finančních trhů – Březen 2020

01.04.2020 Březen byl pro riziková aktiva nejhorším měsícem za poměrně dlouhou dobu. Na vině samozřejmě bylo masivní šíření epidemie koronaviru po celém světě. Ekonomiky se doslova zastavily. HDP výrazně poklesne a patrně půjde o nesilnější recesi od druhé světové války. Naštěstí klíčové centrální banky v čele s Fedem a ECB přispěchaly na pomoc tím, že se zavázaly k prakticky neomezeným nákupům dluhových cenných papírů. Na konci měsíce se tak investiční sentiment podařilo stabilizovat. I tak ve výsledku globální akciové trhy za celý březen ztratily 14 %. Nedařilo se přitom zejména akciím ve střední Evropě, jejichž index CECEEUR ztratil dokonce 24 %. Globální dluhopisový index ztratil 2 %, přičemž se nedařilo zejména korporátním dluhopisům s neinvestičním spekulativním ratingem (high-yield), které ztratily 14 %. Velice patně na tom byly rovněž komodity, jejichž globální index ztratil 29 % a ropa dokonce propadla o celých 55 %. Barel severomořského Brentu se tak na konci měsíce obchodoval za 23 dolarů. Výrazně vzrostla volatilita neboli kolísavost rizikových aktiv, když index strachu VIX vzrostl o 34 % na 54 bodů. Masivní výprodeje jsme využili k přikoupení akciových pozic, neboť ocenění neboli valuace globálních akciových trhů se dostaly na velice atraktivní úrovně, které pro střednědobý až dlouhodobý horizont slibují vysoce nadstandardní zhodnocení. V krátkodobém horizontu bude nicméně obchodování i nadále velice volatilní.
img

Long & short v LYNX Idea Center

20.03.2019 Funkční investiční strategie je základním pilířem pro efektivní a úspěšně obchodování na burze. Každý investor by si měl postupně vybudovat svoji strategii, která odpovídá jeho povaze, možnostem, přijatelnému riziku a v neposlední řadě očekávanému zhodnocení.
Nejčastější klíčová slova: USD | EUR | USA | Index | Trh | Pozice | Reuters | Výhled | ČTK | Banky | Rezistence | Banka | FOREX | Obchodování | EUR/USD | Indikátor | Graf | ROCE | Cena | FXstreet

Předchozí klíčová slova

ZFP akademie
Zhangmen Education
Zhejiang Huayou Cobalt
Zhende Medical
Zhenro Properties Group
Zhodnocení
Zhodnocení akcií
Zhodnocení amerických akcií
Zhodnocení amerických akciích
Zhodnocení bitcoinů

Následující klíčová slova

Zhodnocení financí
Zhodnocení finančních prostředků
Zhodnocení investovaného kapitálu
Zhodnocení japonských akcií
Zhodnocení jednotlivých měn
Zhodnocení kapitálu
Zhodnocení kapitálu na finančních trzích
Zhodnocení kapitálu obyčejných traderů
Zhodnocení kapitálu ročně
Zhodnocení koruny
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Coinfy
Potvrďte prosím... Zavřít