Úterý 19. březen 2024 03:02
reklama
Dukascopy new
reklama
Instaforex ebook
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
XTB trading konference 2024

US100 sa dostal nad dôležitú úroveň

07.12.2021 19:56  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Dnešná seansa zaznamenala veľmi dobrý sentiment na akciovom trhu. V dôsledku pozitívnej nálady počas európskej seansy začali hlavné americké akciové indexy deň nad včerajšími záverečnými úrovňami a prvé hodiny obchodovania prinášajú pokračovanie vzostupného trendu.

Najvýkonnejší z amerických indexov je technologický index Nasdaq (US100), ktorý si pripísal viac ako 3 %! Pri pohľade na technickú situáciu na grafe sa kotáciám podarilo dostať nad hornú hranicu zostupného kanála, čo môže naznačovať koniec poslednej zostupnej korekcie a návrat k hlavnému vzostupnému trendu. Momentálne by sa investori mali zamerať na zónu rezistencie na úrovni 16 430 bodov, ktorej prekročenie by mohlo predznamenať posun k historickým maximám na úrovni (16 730 bodov).

US100 sa prelomil zo zostupného kanála, interval H4. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 📈US100 rastie o 3.6%❗
    US100 dnes stúpol o viac ako 3,6% a dosiahol hornú hranicu konsolidačného pásma na hladine 12 750 bodov. Včera sa predajcom nepodarilo prelomiť pod 50,0% Fibonacciho retracement nedávneho impulzu smerom nahor. Zároveň sa zachovala štruktúra modelu väčšieho overbalance. Dnes vidíme nárast dopytu po mnohých technologických akciách. Spoločnosť Tesla vďaka novým pozitívnym odporúčaniam rastie. Gamestop získava tiež vďaka oznámeniu o vstupe na trh elektronického obchodu. Momentálne TNOTE samozrejme klesol iba mierne, takže investori si musia dávať pozor na budúcnosť súčasného oživenia. Najbližší odpor je okolo 13 000 bodov a zhoduje sa s klesajúcou trendovou čiarou.
  • 🚀US100 roste o téměř 2,5 %❗
    Americké indexy dnes prudce vzrostly a rozšířily páteční zisky, díky rozšíření chuti riskovat, kterou podpořila absence projevů členů Fedu. Nyní se investoři připravují na nabitý týden hospodářských výsledků, včetně předních technologických gigantů Microsoft, Tesla, IBM a Intel. 
  • US100 roste o více než 1,5 % 📈
    Technologické akcie vedou dnešní rally na Wall Street, kterou nerozhodilo včerejší rozhodnutí FOMC zvýšit sazby o 25 bazických bodů a ani Powellovy komentáře o dalším utahování měnové politiky. Největší zisky jsou v současné době vidět u největších společnosti, jako jsou Meta nebo Alphabet. US100 futures kontrakt v současné době roste o více než 1,5 % a prorazil nad hranici 12 900 bodů. Žádosti o dávky v nezaměstnanosti v USA zaostaly za očekáváním, což naznačuje pokračující sílu amerického trhu práce.
  • US100 roste o více než 2 % 📈
    Wall Street otevírá výše po pozitivních komentářích MCCarthyho, který uvedl, že dnes ráno došlo k pokroku v jednáních a vyjednavači budou dnes pokračovat v práci na dluhovém stropu.
  • 📈US100 roste o více než 3 %❗
    Nálada na trhu se na začátku nového týdne výrazně zlepšila, částečně díky lepším než očekávaným čtvrtletním výsledkům Bank of America. Přesto se druhá největší americká banka připojila k dalším velkým bankám, včetně JPMorgan, v meziročním poklesu zisku za třetí čtvrtletí, a to uprostřed zpomalující aktivity investičního bankovnictví a nárůstu rezerv v očekávání zhoršující se ekonomiky. Velké technologické společnosti, včetně Tesla, Netflix a Snap, poskytnou své čtvrtletní výsledky koncem tohoto týdne. Investoři také uvítali, že vláda Spojeného království obrátila svůj fiskální plán na opačnou stranu. Nově jmenovaný ministr financí Hunt dnes oznámil, že zruší téměř všechna dříve oznámená daňová opatření, která navíc podpořila rizikové nálady. V důsledku toho index US100 vzrostl o 3 % a prolomil nad hlavní rezistencí na 11 000 bodech, což je označeno předchozími cenovými reakcemi a spodní hranicí struktury 1:1.
  • US100 roste o 1 % ⚡
    Akcie společností těžících z trendu umělé inteligence se stále vezou na růstové vlně a vytvářejí tak možnost šesté růstové seance v řadě na indexu Nasdaq 100.
  • US100 roste o 1% 💥
    Futures na US100 rostou, protože vyšší otevření v Asii a euforie z akcií Alibaby zlepšily náladu v technologickém sektoru. Analytici byli v posledních letech vůči čínským technologickým akciím velmi opatrní, protože se obávali přímých vládních zásahů do jejich podnikání.
  • 📈US100 roste o 2,0 %❗
    Americké akcie se rychle vyrovnaly se prvotními ztrátami a po polovině obchodní seance vykazují prudký růst. Náladu investorům příliš nezkazil negativní výhled technologického gigantu Microsoft ani horší výsledky reportu ADP z amerického pracovního trhu. Viceprezidentka Fedu Lael Brainardová řekla, že boj s inflací je hlavní prioritou Fedu. Dle jejího názoru je nepravděpodobné, že by Fed v brzké době opustil svoji politiku utahování měnové politiky. Dnešní pozitivní nálada na trzích by tak nemusela mít dlouhého trvání. Fed od počátku měsíce snižuje svoji bilanci a likvidita na trzích tak může být omezenější než dříve. Zítřejší oficiální statistiky z amerického pracovního trhu NFP budou důležitým ukazatelem vývoje americké ekonomiky a budou se tak podílet na dalším směru měnové politiky Fedu.
  • 📈 US100 roste po včerejším výprodeji
    Index US100 včera ztratil téměř 3 % s pokračujícím přesunem investorů z růstových akcií do hodnotových akcií. Dnes jsme nicméně svědky korekce na Nasdaq 100 futures (US100), který přidává 2 % a vrací se zpět nad 12 500 bodů. Evropské indexy rostou jen mírně. Pozitivní korekce je tak hlavně záležitostí technologického sektoru.
  • 🔼 US100 roste před rozhodnutím FOMC
    Oznámení měnové politiky ze strany americké centrální banky je klíčovou událostí na trhu dne i týdne. FOMC má oznámit rozhodnutí o sazbách ve 20:00 a trhy neočekávají, že centrální banka změní úroveň sazeb. Zasedání však bude bedlivě sledováno, protože rozhodnutí o sazbách bude doprovázeno zveřejněním nových ekonomických projekcí, které mohou pomoci nastavit očekávání pro politiku Fedu v roce 2024.
  • 📈 US100 sa dostal nad hladinu 12 000 bodov ✔
    Nasdaq (US100) sa dostal nad hranicu 12 000 USD a vzrástol o takmer 2,5%. Index je tak na najvyššej úrovni od 3. septembra a je asi 3,6% pod historickými maximami. Ďalej stojí za zmienku, že môžeme pozorovať prielom nad výstrihom potenciálneho vzoru reverznej hlavy a ramien. Rozsah tejto formácie naznačuje možnosť, že cena bude atakovať nové historické maximá.
  • US100 se dostal zpět nad 13 100 bodů
    Ačkoliv jsme na konci minulého týdne byli svědky nárůstu rizikové averze, dnes se zdá, že se vše vrací do "normálu". Americké indexy začaly dnešní seanci na růstové vlně. Obchodníci si užívají pozitivní nálady, které se významně projevila už během evropské seance. Z technického pohledu na graf Nasdaq (US100) je zřejmé, že se cena odrazila od supportu na úrovni 12 750 bodů. Tato úroveň je definována 61,8 % Fibo retracementem, předchozími cenovými reakcemi a také rostoucí trendovou čárou. Aktuálně se US100 obchoduje nad 13 100 body. Pokud bude dobrá nálada pokračovat a cena poroste (současné momentum je tomuto scénáři nakloněno), tak může být otevřena cesta k úrovni rezistence na 13 400 bodech.
  • 📆 US100 se na konci roku blíží rekordům
    Americké indexy zahájily poslední obchodní seanci roku bez větších změn, ale později se jejich hodnota snížila. Hlavní indexy na Wall Street se nyní obchodují na nižší úrovni. S&P 500 klesá o 0,2 %, Dow Jones se obchoduje o 0,1 % níže a Nasdaq klesá o 0,5 %. Index Russell 2000 s malou kapitalizací je s poklesem o 1,2 % v době tisku nejhorší.
  • 🔴 US100 se odráží ode dna
    Trh nedává velkou šanci na zvyšování sazeb. Na základě úrokových kontraktů trh nedává ani 1% šanci na zvýšení, zatímco konsenzus mezi analytiky jasně ukazuje na nezvýšení. Existuje tedy šance na nějaké překvapení?
  • US100 se odráží o 1,30 % 🔔
    Za poslední dva týdny ztratil Nasdaq 100 více než 8 % a negativní nálada na trhu vedla k prolomení klíčové linie podpory. Poklesy se zrychlily v polovině týdne po neuspokojivých výsledcích některých společností, včetně společnosti Alphabet. Dnes však investoři znovu získali naději poté, co společnost Amazon zveřejnila svou čtvrtletní zprávu. Spolu s ní zaznamenaly zisky i další společnosti, které vykázaly lepší čtvrtletní výsledky, jako například DexCom, Intel a Meta Platforms.
  • ⏬⏬US100 se po PMI propadá o více než 1 %
    První seance na Wall Street v tomto týdnu nezačala pro býky příznivě. Včera se kvůli oslavám Dne prezidentů v USA neobchodovalo. Dnes, krátce po otevření burzy v USA, futures vázané na hlavní benchmarky ztratily přes 1 %. Nejhůře si vedl index US100 se ztrátou přibližně 1,15 % a v současné době se obchoduje na nejnižší úrovni od 1. února! Údaje o PMI dopadly mnohem lépe, než se očekávalo - výrobní index je sice stále v teritoriu kontrakce -pod 50 body, nicméně index služeb vyskočil nad 50 bodů - především díky exportním zakázkám. S ohledem na čerstvé údaje by Fed neměl váhat s dalším zvyšováním sazeb.
  • 📉US100 se po PPI datech propadá o 1,5 %❗
    Indexy na Wall Street utrpěly ztrátu po zveřejnění čerstvého balíčku údajů z americké ekonomiky. Vyšší než očekávaná inflace cen výrobců posílila očekávání, že Federální rezervní systém bude muset prodloužit cyklus zpřísňování.
  • ⬇US100 se propadá o více než 4 %📉
    Výprodej na Wall Street zesílil poté, co řada optimistických ekonomických údajů posílila argumenty pro další zpřísnění měnové politiky. Nejcitlivější je technologický sektor a kontrakt US100, který je navázán na NASDAQ, se ve čtvrtek propadl o téměř 4,5 %, což bylo způsobeno především společností Tesla, jejíž akcie klesly o více než 9,0 %, a dalšími velkými jmény včetně společností Microsoft a Apple, které se propadly o více než 4,0 % a 3,0 %. 
  • 📉US100 se propadá pod 11 000 bodů⬇
    US100 v pondělí klesl o 1,4 %, když investoři přehodnotili výhled měnové politiky, zatímco nás ve středu čeká začátek výsledkové sezóny a zveřejnění zápisu FOMC. Technologický sektor je v tomto medvědím trhu i nadále nejtvrději zasažen, protože účastníci trhu očekávají v nadcházejících měsících další zpřísnění, zatímco společnosti z indexu S&P 500 by měly ve 3. čtvrtletí 2022 zaznamenat nejslabší růst zisků za tři roky, přičemž analytici z Wall Street snižují, dle Financial Times, své odhady zisků o přibližně 34 miliard USD. Výsledkem bylo, že US100 prorazilo pod hlavní zónu podpory kolem 11 000 bodů a dosáhlo nejnižší úrovně od listopadu 2020. Pokud převládne současný sentiment, další cíl pro prodejce lze nalézt na 10 460 bodech, což je označeno 61,8 % Fibonacciho retracementem vzestupné vlny spuštěné v březnu 2020.
  • ⏫US100 se před zveřejněním PPI odráží výše
    Zpráva o americké inflaci PPI je údaj, který investoři často přehlížejí. Dnešní zveřejnění však bude jiné, protože bude předcházet zprávě o CPI (příští úterý, 14:30), která je klíčovou zprávou pro Federální rezervní systém (rozhodnutí FOMC - příští středa, 20:00). Ačkoli se zdá, že zvýšení sazeb o 50 bp je hotovou věcí, výrazné překvapení v údajích o inflaci by mohlo členy Fedu přimět ke zvážení dalších možností a může také ovlivnit budoucí pokyny Fedu. 
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024