Čtvrtek 28. březen 2024 13:09
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
CapXmaster

Ranní videokomentář: Týdenní přehled

20.06.2016 07:36  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Finanční trhy za sebou mají nervózní týden, který dostal hlavně akciové indexy pod prodejní tlak. Nálada na trzích se ale koncem týdne částečně stabilizovala a nervozita zdá se klesá i během dnešního rána, když začaly z Británie přicházet zprávy o tom, že zastánci setrvání země v EU získávají opět mírně navrch. Téma tohoto týdne je jasné a je jím britské referendum, které se koná ve čtvrtek. Do té doby by na trzích měla panovat i nadále spíše nervozita, když obchodníci nebudou chtít vstupovat do větších pozic před zveřejněním jeho výsledků.

Dnešní fundamenty

08:00 Tempo růstu PPI v Německu (malý dopad)

09:00 Španělská obchodní bilance (malý dopad)

14:30 Kanadské velkoobchodní prodeje (malý dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní videokomentář: Trhy zůstávají bez náznaku nervozity, dolar dál mírně slábne
    Závěr minulého týdne se na trzích nakonec vydařil, když se do zelených čísel dostaly americké i evropské akciové indexy. Většina indexů si tak své vysoké ocenění drží, i když se najdou výjimky (jako DAX), které o své zisky z konce minulého měsíce již téměř kompletně přišly. Volatilita však zůstává nízká, což signalizuje, že se celkově velmi klidný sentiment na trzích prakticky nijak nezměnil a medvědi dál trpělivě vyčkávají na jakýkoli důvod ke korekci. Dnešek bude na fundamenty chudý a obchodování by mělo probíhat na poměrně nízkých objemech.
  • Ranní videokomentář: Trhy zůstávají klidné i po Trumpově projevu, dnes zasedá Bank of Canada
    Akciové indexy si včera v Evropě i v USA své vysoké ceny držely, a to z části i díky další sérii velmi dobrých dat z USA, které zveřejnily výsledky HDP, PMI a spotřebitelské důvěry. Trh ale čekal především na dnešní ráno, které přineslo projev Donalda Trumpa v Kongresu. Trump mluvil o imigraci, reformě zdravotnictví, navýšení rozpočtu ministerstva obrany a také o plánech investovat do infrastruktury až jeden bilion dolarů. Jeho projev lze hodnotit jako neutrální pro dolar a lehce pozitivní pro akcie, díky čemuž se situace na trzích ani po dnešku pravděpodobně nijak výrazně nezmění a optimismus obchodníkům vydrží.
  • Ranní videokomentář: Trhy zůstávají v klidu a čekají na nové podněty, dnes britská a americká inflace
    Včerejší seance byla téměř bez dat a na hluboce podprůměrných objemech, díky čemuž si většina finančních aktiv svou cenu podržela, zatímco akcie nepatrně rostly a například americký S&P500 znovu navýšil svá historická maxima. Dnešní ráno znovu pomohlo japonskému jenu, který dokázal bez zjevných příčin krátce po otevření asijských burz zpevnit až pod 101 USDJPY. Úterní seance bude na data podstatně bohatší a mezi nejzajímavější výsledky se zařadí výsledky z Británie a z USA.
  • Ranní videokomentář: Trhy zůstávají v naprostém klidu, dnes německý IFO
    Minulý týden se na finančních trzích nesl v pozitivním duchu a na nízké volatilitě, díky čemž většina akciových indexů dokázala mírně růst. Na devizovém trhu má za sebou solidní výsledky hlavně americký dolar, který zpevňoval na většině měnových párů, a to především díky rostoucím spekulacím na případné utažení měnové politiky a zvýšení úrokových sazeb americké centrální banky. Nový týden bude právě o Fedu, který bude o sazbách rozhodovat ve středu večer. Dnešek nabídne ze zajímavých dat německý index IFO, který napoví více o dopadu brexitu na německé firmy.
  • Ranní videokomentář: Trump pomohl svým komentářem dolaru, dnes HDP z USA a Británie
    Včerejší seance přinesla zasedání Evropské centrální banky, která zase až tolik nepřekvapila, když byla o něco více optimistická k aktuální ekonomické situaci, zatímco podle očekávání varovala před příliš vysokou volatilitou (rozuměj růstem) evropské měny. Euro reagovalo na zasedání ECB dalším růstem,i když si své zisky nakonec udržet nedokázalo. Ve večerních hodinách totiž začal zpevňovat znovu dolar v reakci na komentář Donalda Trumpa, který podle svých slov preferuje silnější dolar. Dnešek by měl být už o něco klidnější, i když se dočkáme pár zajímavých dat v čele s výsledky britského a amerického HDP, nebo kanadské inflace.
  • Ranní videokomentář: Trump znovu vylekal akciové trhy, dnes data z amerického trhu práce
    Včerejší seance na trhy přinesla lepší náladu a růst akciových indexů, ale v noci ze včerejška na dnešek se Trump znovu rozpovídal o možnosti uvalení dalších cel na Čínu a dobrá nálada je rázem minulostí. Futures na indexy v Evropě i v USA jsou znovu v červených číslech a téma obchodních válek s námi i nadále zůstává. Dnes se navíc k tomuto staronovému tématu přidají také další, a to hlavně zveřejnění výsledků z kanadského a amerického trhu práce, společně s projevy guvernérů Bank of England a Fedu. Zejména na FX tedy může být o volatilitu postaráno.
  • Ranní videokomentář: Trump zrušil summit se Severní Koreou a poslal akcie do červených čísel
    Včerejší seance přinesla opět mírný růst averze k riziku na trzích. K tomu tentokrát pro změnu přispěl americký prezident Trump, který v dopise severokorejskému prezidentu ukončil přípravy na singapurský summit, který se měl konat 12. července. Trhy Trumpovo rozhodnutí dostalo pod prodejní tlak, i když korekce nebyla nijak silná a jeho dopad pravděpodobně bude spíše omezený. Severní Korea navíc v odpovědi uvedla, že doufá v opětovné nastartování jednání, což signalizuje, že sumit mezi oběma prezidenty je i nadále možný. Dnešní seance bude opět o řadě malých rizik, které na trhy poslední dobou doléhají a ke kterým vedle Severní Koreje patří také například téma Turecka a Itálie. Z makra jsme zvědaví zejména na další výsledky z Británie.
  • Ranní videokomentář: Týdenní přehled
    Akciové trhy si koncem minulého týdne prošly výraznou korekcí, což platilo hlavně o indexech v Evropě. Náhlý růst averze k riziku pak hrál do karet hlavně bezpečným přístavům, jako jsou drahé kovy, nebo dluhopisy, jejichž výnosy v Evropě i v USA dál pozvolna klesají. Celkově se však fundamentální situace na trzích v minulém týdnu podle nás nijak výrazně nemění a korekci považujeme za technickou záležitost. Nový týden bude na fundamenty velmi bohatý, ale to nejdůležitější nabídne až středa, kdy bude o sazbách rozhodovat americká centrální banka. Dnešek žádná významná data z Evropy ani z USA nepřinese.
  • Ranní videokomentář: Týdenní přehled
    Závěr minulého týdne nabídl důležité výsledky z amerického trhu práce, které tentokrát mírně zklamaly, když americká e...
  • Ranní videokomentář: Týdenní přehled
    Minulý týden velké změny na finanční trhy nepřinesl. Zatímco akcie si své pozice držely, americký dolar dokázal uzavří...
  • Ranní videokomentář: USD a JPY opět silnější na většině měnových párů, trhy zůstávají nervózní
    I včerejší seance se nesla v nervózním duchu, i když její závěr už byl klidnější a i dnešní ráno signalizuje, že by snad napětí kolem obchodní války mezi USA a Čínou mohlo začít ustupovat. Konflikt však není vyřešen a je proto pravděpodobné, že se toto téma na trhy dříve či později začne vracet. Na devizovém trhu se tak znovu dařilo hlavně bezpečným přístavům v čele s JPY a USD a pod tlakem naopak byly akcie na většině světových burzách. Dnešek přinese důležité hlasování v britském parlamentu (viz video) a také zajímavý diskusní panel ECB, na kterém se sejdou hned čtyři šéfové významných centrálních bank.
  • Ranní videokomentář: USD konečně získává pevnější půdu pod nohama, dnes kanadská inflace
    Včerejší seance přinesla konečně korekci na některé dolarové páry v čele s EURUSD. Dolar dokázal část svých ztrát ze začátku týdne zlikvidovat, což se výrazně podepsalo také na ceně drahých kovů, které se dostaly pod prodejní tlak. Situace se začala zklidňovat také na akciových trzích, takže se zdá že by mohla být korekce z minulých dnů opět spíše jen jednorázovou záležitostí. Dnešek mnoho důležitých fundamentů nepřinese a zvědaví budeme pouze na čísla z Kanady, která mají potenciál značně rozpohybovat kanadský dolar.
  • Ranní videokomentář: USD opět nejslabší měnou, Brent prorazil hladinu 51 dolarů za barel
    Čtvrteční seance přinesla další uklidnění na finanční trhy. Mírně rostla Wall Street a evropské indexy přerušily poklesy. Akciím se dařilo na pozadí klesajícího amerického dolaru. Ten dokázala nejvíce zužitkovat libra. Pár GBP/USD se vyšvihl nad hladinu 1,3150. Naopak japonský jen své zisky nenavýšil. Pár USD/CAD rostl už devátou seanci v řadě – nejdéle od roku 2011. Hlavním důvodem je excelentní růst cen ropy, který pokračoval i včera.
  • Ranní videokomentář: USD silnější na většině FX párů, středeční ztráty ale zatím zcela nesmazal
    Včerejší seance na akciové trhy větší změny nepřinesla a za pozornost tak stál hlavně trh s měnami, kde se podařilo americké měně likvidovat část ztrát, které nabrala po středečním zasedání americké centrální banky. Dolar ale zůstává slabý a dolaroví býci stále marně čekají na impuls, který by jim dal opět důvod k o něco větší aktivitě. Dnešek přinese z USA hlavně čtvrtletní výsledky HDP, který by v případě větší pozitivní odchylky jako alespoň dočasný důvod k dalším nákupům americké měny posloužit mohl.
  • Ranní videokomentář: Většina měn dál zůstává v bočním trendu, dnes americké nové objednávky
    Ani minulý týden na finanční trhy žádné větší změny nepřinesl. Akciové indexy si navzdory nervózní páteční seanci své ceny nakonec podržely a podobné platilo také pro většinu světových měn. Americké desetileté výnosy se v minulém týdnu propadly zpět na dosah 2,3 % a v tomto týdnu bude zajímavé sledovat, jestli se dokážou od této úrovně znovu odrazit. Pokud by nedokázaly, dolar to může mít do dalších dnů složité, protože to byly právě vysoké výnosy a očekávání rychlého růstu úrokových sazeb v USA, které mu v únoru pomohly korigovat značnou část ztrát, které nabral na páru s eurem začátkem letošního roku.
  • Ranní videokomentář: Většina měn si své pozice drží, dnes německý IFO
    Včerejší seance probíhala na většině finančních aktiv v klidu a na nízkých objemech, a to nejen kvůli absenci významných dat, ale hlavně kvůli uzavřeným trhům v USA. Ze zajímavého makra jsme se dočkali jen výsledků evropského PMI, který potvrdil velmi dobrou kondici evropské ekonomiky. Euro si tak své zisky na páru s dolarem dokázalo podržet a dál balancuje na dosah supportu na úrovni listopadového maxima. Dnešek bude na data opět chudý a zajímat nás budou pouze výsledky německého indexu IFO.
  • Ranní videokomentář: VIX na dosah 14b., dnes evropské HDP a projev Carneyho
    Začátek týdne proběhl na trzích v relativním klidu, když obchodníci spíše jen vyčkávali na důležitější fundamenty, které nás čekají až v polovině týdne. Indexy tak mírně korigovaly vysoké zisky z minulých dnů, zatímco si naopak korekcí nedávných ztrát procházel na většině měnových párů dolar. Jeho zpevnění dostalo pod tlak hlavně komodity v čele s drahými kovy a ropou, které ztrácejí také v průběhu dnešního rána. Úterní seance bude na data o něco bohatší, když přinese například výsledky evropského HDP, nebo americké spotřebitelské důvěry. Počítáme proto s o něco aktivnějším obchodováním, i když dál platí, že bude větší část trhu spíše čekat na středeční projev Donalda Trumpa a zasedání Fedu.
  • Ranní videokomentář: VIX začíná znovu klesat, dnes kanadské maloobchodní prodeje
    Včerejší seance se na většině finančních trhů nesla v poklidném duchu, k čemuž přispěla i absence nových fundamentů a chudý makroekonomický kalendář. Po nervózním konci minulého týdne se tak nálada na trzích začíná znovu zlepšovat, což bylo patrné hlavně z vývoje VIX indexu, který se vrátil na dosah 13b. Pod tlakem byl včera americký dolar, který se dostal nad 1,18 EURUSD, zatímco ostatní měny si své pozice včera bez větších problémů podržely. Dnešek bude na data opět spíše chudší a za pozornost budou stát jen čísla z Kanady, která nabídne výsledky maloobchodních prodejů.
  • Ranní videokomentář: VIX zpět nad 20b., korekce na trzích zatím pokračuje
    Akciové trhy včera pokračovaly v korekci a dostaly se znovu do červených čísel jak v Evropě, tak později v USA. Nálada na trzích zůstává před středečním zasedáním Fedu nervózní, což dokazuje také hodnota implikované volatility na S&P500 (VIX), která se vyhoupla poprvé od letošního února nad hranici 20 %. I přes zvýšenou volatilitu se ale podle nás fundament na trzích nemění a korekce má stále především technické parametry. Dnešek přinese ze zajímavých dat hlavně výsledky britské inflace a v odpoledních hodinách také americké maloobchodní prodeje.
  • Ranní videokomentář: Volatilita dál klesá, dolar mezitím znovu slabší na většině měnových párů
    I včera se dokázaly akciové indexy dostat do zelených čísel a i včera pokračoval ústup averze k riziku, který nejlépe demonstroval pád implikované volatility zpět pod hranici 20b. Nálada na trzích se tak dál pozvolna zlepšuje, na což doplácí hlavně americký dolar, který znovu oslaboval na všech hlavních měnových párech. Dolaru přitom nepomohly ani lepší výsledky inflace, která v jádrové podobě zůstala na 1,8 %. Dnes čekáme hlavně na americké makro, i když dopad na FX bude mít i nadále (prostřednictvím dolaru) zejména dění na akciovém trhu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank