Úterý 19. březen 2024 09:11
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
CapXmaster
reklama
Purple pivot points
reklama
Fintokei ProTrader

Akcie korigují část zisků z minulého týdne, německá data zklamala

25.01.2016 15:09  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akciové indexy vstoupily do nového týdne v klidu a ve vyčkávacím režimu. Obchodování přitom neprobíhá na nijak nízkých objemech, ale obchodníci raději čekají na důležité fundamenty, kterých je v tomto týdnu v kalendáři více než dost. Evropské indexy zatím nedokázaly navázat na solidní asijskou seanci a krátce před otevřením Ameriky se drží v červených číslech. Likvidují tak část vysokých zisků, které nabraly od čtvrtečního zasedání ECB.

Untitled

Z důležitých momentů zaujal pouze německý index IFO. Ten v lednu zklamal, když klesl z prosincových 108,7b. na 107,3b., zatímco většinový konsenzus počítal s mírnějším pádem na 108,5b. Mnohem výraznějšího pádu (104,6b. --> 102,4b.) se dočkal sub-index očekávání, což vyvolává obavy z pokračování zpomalování německé ekonomiky, které by dodalo další pádný důvod k tomu, aby ECB na svém březnovém zasedání volila pro uvolnění měnové politiky spíše agresivnější opatření. Zhoršení očekávání má svůj původ ve pomalující Čínské ekonomice, která ohrožuje německo skrze nižší čínskou poptávku a slabší juan, který ubírá na německé konkurenceschopnosti.

GSK_250116_climate_ger

Na devizovém trhu dnes, stejně jako na akciovém, vládne klid a většina měn se drží v úzkém bočním trendu.

Untitled1

Své pozice si drží také kanadský dolar, který si zároveň udržuje téměř dokonalou korelaci s vývojem cen ropy.

Untitled4

Dnešek již žádná nová data nepřinese a jediným zajímavějším fundamentem bude vystoupení Maria Draghiho, který v 19 hod. promluví na půdě frankfurtské burzy. Vzhledem k tomu, že již ale Draghi vše podstatné zmínil minulý čtvrtek na tiskové konferenci ECB, od něj dnes ale žádné nové informace s dopadem na trhy očekávat nemůžeme. Podle futures by dnes americké indexy měly zahájit seanci pádem o půl procentního bodu.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • ❗ Akcie klesajú pred zverejnením maloobchodných predajov z USA 📉
    Európske akciové indexy a americké akciové futures klesajú počas posledného obchodného dňa v týždni. Investori očakávajú zásadné údaje o maloobchodnom predaji zo Spojených štátov, ktorých zverejnenie je naplánované na 14:30. Správa ukáže, do akej miery ovplyvnilo vyplácanie dávok v nezamestnanosti výdavky spotrebiteľov. US500 sa odrazil od historicky najvyšších úrovní, ale pozitívne maloobchodné dáta by mohli býkom ponúknuť čerstvé palivo.
  • 📉Akcie klesly po rozhodnutí FOMC o sazbách❗
    Americká centrální banka ponechala na dnešním zasedání hlavní úrokovou sazbu v rozmezí 0 - 0,25 % a nákupy dluhopisů ve výši $120 mld. měsíčně. Fed zvýšil sazbu na přebytečné rezervy (IOER) z 0,10 % na 0,15 %. Hlavním důvodem je tlak trhu na krátkodobé sazby. Medián projekcí ukazuje na dvoje zvýšení sazeb v roce 2023.
  • Akcie Kohl's Corporation klesají, protože k dohodě s Franchise Group nedojde
    Akcie Kohl's Corp (KSS.US) poklesly během páteční seance o více než 21 % poté, co řetězec obchodních domů odvolal svůj prodej společnosti Vitamin Shoppe patřící firmě Franchise Group. Uzavření smlouvy v hodnotě 8 miliard USD bránila zhoršující se finanční situace a situace v postavení na trhu,
  • Akcie Kohl’s (KSS.US) klesly o desetinu přes lepší než očekávané hospodářské výsledky
    Akcie společnosti Kohl’s (KSS.US) dnes ztrácely více než 10 %, přestože maloobchodní řetězec vykázal lepší než očekávané kvartální výsledky. Kohl’s vydělal $1,05 na akcii při očekávání 4 centů na akcii. Čisté prodeje se zvýšily meziročně o 69 % na $3,66 mld. Zůstávají však pod úrovní prodejů z roku 2019, kdy se vyšplhaly na $3,82 mld. Společnost zvýšila výhled a nyní očekává EPS v rozmezí $3,8 - $4,20 ve srovnání s lednovým rozmezím $2,45 - $2,95. Investory zklamala skutečnost, že kvartální prodeje zůstaly pod úrovněmi před pandemií. Nevěří, že růst společnosti vydrží. Naopak by mohly klesnout, jakmile Američané utratí vládní šeky.
  • Akcie koncem týdne korigují ztráty, dluhopisy či eurodolar zůstávají na svém
    Závěr týdne nabídl zejména důležitá data z amerického trhu práce. Podle nás určitě nedávají důvod k nějakému nadšení a naopak vypovídají o postupném vytrácení síly u tvorby pracovních míst i růstu mezd. V kontrastu s očekáváními však čísla nejsou vysloveně špatná.
  • Akcie končí týden růstem
    Obchodníci si z dnešních makroekonomických ukazatelů vybrali to lepší. Tvorba nových pracovních míst výrazně překonala průměrná očekávání, což naznačuje, že spotřeba domácností v USA zůstane nadále silná. Naproti tomu ISM z výrobního sektoru, který ukazuje na útlum tamní aktivity, akciové trhy ignorovaly. Výsledkem je tak tažení amerického indexu S&P 500 za novým rekordem. Ten v úvodních dvou hodinách přidává tři čtvrtě procenta.
  • Akcie končí týden v červeném
    Evropské akciové trhy v průběhu pátečního odpoledního obchodování dále umazávají své zisky z počátku týdne. Aktuálně index Stoxx 600 ztrácí 0,6 %, když s výjimkou utilit se nedaří žádnému sektoru. Vůbec nejhůře jsou na tom informační technologie, které padají o 1,7 %. Dnešním klíčovým ukazatelem jsou americké maloobchodní tržby. Ty za květen vesměs naplnily očekávání trhu, nicméně data za předchozí měsíc byla revidována směrem nahoru. To by mělo mírně snížit očekávání na brzké snižování sazeb Fedu, což by měl být spíše pro akciové trhy negativní faktor. Futures na americký index S&P 500 ukazují na pokles akcií na začátku obchodování, které odstartuje za necelou hodinu.
  • Akcie končí týden ve velkém stylu, eurodolar klesá po datech
    Na závěr týdne zpečetila tržní euforii nová data z amerického trhu práce, když nečekaně ukázala růst zaměstnanosti. Pozitivní obrat přišel dříve a tímto je poměrně jasné, že na černé scénáře už nedojde. Data naopak ukazují, že první fáze odrazu ekonomiky ode dna je nejspíš rychlá. Další příznivou zprávou je, že se OPEC+ nakonec v sobotu sejde a měl by dohodnout prodloužení snížené produkce, když menší členové přislíbili dodržování kvót.
  • Akcie konečně korigují své vysoké ztráty, ale na FX a na komodity korekce zatím nedorazila
    Po sedm dnů trvajícím výprodeji dnes evropské akciové indexy konečně zamířily do zelených čísel. Středeční seance se t...
  • Akcie konsolidují, kdy přijde pohyb?
    V předchozím týdnu bylo zveřejněno velké množství makroekonomických indikátorů. Ve středu zasedal Fed ohledně vývoje úrokových sazeb v USA. Fed se rozhodl při této schůzi nechat úrokové sazby nezměněné na hodnotě 0,5 %. Následující den byly reportovány informace ohledně nezaměstnanosti v USA.
  • Akcie korigují včerejšek, zatímco dluhopisy a hlavní měny se dnes spíše konsolidují
    Čtvrteční ráno obralo evropské akcie o část zisků z velmi pozitivního včerejška. Nejde však o nic zásadního a hlavní indexy už se snaží obracet nahoru. Německé dluhopisové výnosy se nacházejí nepatrně výš, ale celkově je situace na trhu smíšená při malých změnách. Eurodolar se po menších výkyvech dál obchoduje blízko 1,1400 a nikam se neposunula ani britská libra. Japonský jen je však na tom oproti včerejšku lépe a připisuje si menší zisky. Koruna svou pozici skoro nemění.
  • Akcie korigují včerejší ztráty, nálada na trzích se konečně stabilizuje
    Den se se dnem sešel a na trzích se po delší době opět zelená. Po včerejším výprodeji, který před otevřením burz v USA...
  • Akcie korigují začátek týdne, koruně a euru se však daří
    Začátek úterního obchodování je pozitivní na pražské burze, která ještě dohání včerejší velmi pěkné výkony západních trhů. Klíčové evropské akciové indexy ale naopak korigují své zisky, a to o 0,4-0,8 pct.
  • Akcie Kors se propadly o 24 %
    Akciové trhy jsou poslední dva dny jako na houpačce. Zatímco úterní obchodování se neslo pod nadvládou medvědů, když i...
  • Akcie kráčejí vpřed s podporou nových zpráv, měny však jejich nadšení míjí
    Na hlavních finančních trzích se drží značně pozitivní nálada a poptávka po riziku se přenáší přes Asii a Evropu zpět do amerického obchodování. Akcie své zisky průběžně navyšují a celkem dobře se vede rizikovým dluhopisům, zatímco bezpečné státní dluhopisy lehce ztrácejí a dolů dnes míří zlato. Na měnách přesto není znát, že by se investoři znovu pouštěli do rizika a stěhovali peníze z bezpečnějších oblastí. Eurodolar opět mírně klesl na 1,1320, libra s přispěním lokálních zpráv zpevnila, ale spolu s ní posiluje také japonský jen, který většinou využívá naopak negativní nálady. Švýcarský frank zůstává beze změny.
  • Akcie Kratos se blíží k hlavní rezistenci
    Kratos (KTOS.US) je americká společnost, která působí v oblasti bojových systémů, kybernetické bezpečnosti, dronů a satelitní komunikace. Společnost je známá svými pokročilými technologickými řešeními pro americké vládní agentury a armádu. Společnost má také zkušenosti s prací mimo jiné s NASA.
  • Akcie krotí úvodní optimismus, na libru s eurem začíná doléhat brexit
    Úvodní optimismus na hlavních trzích během dne povadl v důsledku nových informací z ekonomik i firemního sektoru. Už dopoledne nepotěšilo potvrzení, že německá ekonomika za loňský rok citelně zpomalila na 1,5 procenta. Takové číslo se sice čekalo, ale příliš pěkně nevypadá. Odpoledne se přidal překvapivě strmý pokles indexu průmyslové aktivity z New Yorku, který se tak dostal už poměrně blízko neutrální hodnotě. Výsledky amerických bank JP Morgan a Wells Fargo byly dalším faktorem, který trhy obral o optimismus. V obou případech šlo o výsledky pod konsensem.
  • Akcie, které profitují z koronaviru
    Koronavirus způsobuje spoustu nepokojů nejen na finančních trzích. Ačkoli akciové indexy jsou virem silně postiženy, existují i společnosti, které z paniky ohledně koronaviru profitují.
  • Akcie kvůli dalšímu šíření covidu klesají
    Sentiment investorů se v pondělí zhoršil, protože obavy z ekonomického programu amerického prezidenta Joea Bidena a šíření omikronu tlačily akcie dolů. Podle obchodníků zhoršil pokles objemů před svátky na začátku týdne pohyby trhu.
  • Akcie kvůli politickým rizikům znovu ztrácí, ropa část pátečních ztrát umazává
    Po důležitém minulém týdnu, který přinesl zasedání Fedu a ECB se v novém týdnu na scénu vracejí znovu politická rizika. Ta o sobě dala vědět už v pátek, kdy USA uvalily cla na dovoz z Číny, na která Čína o víkendu reagovala odvetnými opatřeními v objemu 35 mld. dolarů. Trhy nyní netrpělivě čekají na to, jak na odvetná opatření zareaguje Donald Trump, který Číně vyhrožoval dodatečnými cly ve výši 100 mld. dolarů. To samozřejmě zanechává dopad na ocenění akcií, které dnes navazují na slabší páteční seanci a na mírně podprůměrných objemech ztrácejí v Evropě i v USA.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Instaforex ebook