Úterý 19. březen 2024 08:50
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Instaforex Dakar

Saxo Bank oznamuje nového akcionáře

29.08.2011 16:54  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
Saxo Bank oznamuje nového akcionáře

Saxo Bank oznamuje, že TPG Capital, přední světová investiční společnost, se stala významným akcionářem společnosti. Kupní smlouva byla podepsána 24.8.2011, TPG Capital koupí od stávajících investorů , mezi jinými od General Atlantic, světového růstového investora, a Banco Espirito Santo, přední portugalské banky, 30% společnosti (s opcí navýšit podíl na 40%). Zakladatelé Saxo Bank, Kim Fournais a Lars Christensen si zachovají  majoritní podíl  a nadále budou působit na pozici výkonných ředitelů společnosti, a to i v případě, že TPG uplatní opci navýšit podíl na 40%. Investice TPG Capital podléhá standardnímu schvalovacímu procesu ze strany regulatorních orgánů.

General Atlantic investovala do Saxo Bank v roce 2005 a Espirito Santo Financial Group i Banco Espirito Santo investovaly v roce 2008. Banco Espiritio Santo bude se Saxo Bank nadále pokračovat v komerční spolupráci, kterou zahájili v roce 2008, konkrétně na projektu Banco Best, který patří oběma společnostem.

Kim Fournais a Lars Christensen, zakladatelé, výkonní ředitelé a majoritní akcionáři Saxo Bank ve společném prohlášení uvedli:

“Jsme potěšeni, že můžeme jako obchodního partnera a významného akcionáře přivítat přední světovou investiční společnost. Základem pro tuto novou růstovou fázi v historii Saxo Bank je silný základ, který jsme vybudovali s podporou akcionářů, kteří nyní svůj podíl prodávají a kteří s námi až do dnešního dne sdíleli naše úspěchy.  Budoucnost Saxo Bank vnímáme optimisticky a těšíme se, jak ve spolupráci s TPG Capital využijeme příležitosti, které jsou před námi.?

Asiff Hirji, společník TPG Capital řekl:

“Saxo Bank má za sebou působivý růst a očekáváme, že v budoucnu pomůže diverzifikovat naši  strategii. TPG Capital má za sebou silnou historii na poli investic  a vytváření růstových příležitostí v oboru finančních služeb, zvláště těch, které využívají expanze na rozvíjející se trhy, kde v případě Saxo Bank vidíme obrovské příležitosti. Těšíme se na spolupráci s jejími zakladateli a řediteli.?

Bill Ford, výkonný ředitel General Atlantic a Ricardo Salgado, výkonný ředitel Banco Espirito společně uvedli:

“Spolupráce se Saxo Bank se během několika uplynulých let vyvíjela k naší spokojenosti a tuto investici považujeme za velmi úspěšnou.?


TPG Capital

TPG Capital se zaměřuje na akvizice (buyout) v rámci  TPG, která je přední soukromou investiční společností založenou roce 1992, s aktivy ve správě v objemu 48 miliard USD a kancelářemi v Beijingu, Fort Worthu, Hong Kongu, Londýně, Lucembursku, Melbourne, Moskvě, Bombaji, New Yorku, Paříži, San Francisku, Šanghaji, Singapuru a Tokiu. TPG Capital má bohaté zkušenosti na poli světových finančních služeb, investice zahrnují například Bank Thai, BTPN, Fidelity National Information Services, Korea First Bank, LPL Financial Services, Shenzhen Development Bank, Shriram City Union Finance, Taishin Holdings a další. Společnost má také rozsáhlé zkušenosti s technologickými investicemi jako je například Aptina, Hotwire, Intergraph, Lenovo, MEMC, Sabre Holdings, Seagate, SunGard, and Vertafore a další.

O společnosti Saxo Bank

Saxo Bank je přední specialista na online obchodování a investice s klientelou z celého světa. Tři specializované a plně integrované obchodní platformy: SaxoWebTrader založený na internetovém prohlížeči, instalovatelný SaxoTrader a obchodní platforma pro mobilní zařízení SaxoMobileTrader jsou dostupné ve více než 20 jazykových verzích. Saxo Asset Management poskytuje služby vysoce majetným soukromým klientům a institucionálním investorům. V roce 2010 pokračovala Saxo Bank v diverzifikaci svých obchodních aktivit akvizicí společnosti Saxo-E*Trade Bank specializující se na online investice a akvizicí dánské spořitelny Brřrup Sparekasse. Skupina Saxo Bank sídlí v Kodani a své pobočky provozuje v Europě, Asii, na Blízkém východě a v Austrálii. 

Bližší informace na http://cz.saxobank.com

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Saxo Bank: Nejobchodovanější akcií Q1 2019 byl Facebook, čeští investoři věří Microsoftu
    Poslední kvartál 2018 výrazně poškodil ceny akcií a současně ohrozil odhady výnosů pro hlavní světové indexy. Díky historickému obratu Fedu v jeho monetární politice a lepším číslům z Asie se trhy dokázaly z této katastrofy zotavit.
  • Saxo Bank: Nejobchodovanější firmy v ČR pocházejí z USA
    V červnu byly mezi českými investory nejoblíbenějšími akciové CFD amerických firem, a to zejména Cypress Semicond či Biomarin Pharma. Z českých firem se jednalo o ČEZ. Výsledek lze přičítat i obavám z výsledku referenda o brexitu, kdy se celý měsíc nesl ve znamení nestability na většině velkých akciových trhů.
  • Saxo Bank nově nabízí produkt Crypto FX pro obchodování s bitcoinem, ethereem a litecoinem
    Společnost Saxo Bank, specialista na online obchodování a investice, přichází s novou nabídkou v oblasti kryptoměn. Umožní klientům obchodovat z jednoho maržového účtu bitcoin, ethereum a litecoin proti euru, japonskému jenu a americkému dolaru bez toho, aby si museli zřizovat kryptopeněženky.
  • Saxo Bank očekává, že americké HDP letos poroste o 2 procenta
    Mads Koefoed, hlavní makroekonomický stratég Saxo Bank. Americká ekonomika v prvním čtvrtletí 2013 podle prvního...
  • Saxo Bank odprodala společný fintech podnik společnosti Geely Group
    Saxo Bank s potěšením oznamuje úspěšné završení prodeje podniku Saxo Geely Tech Holding A/S (Saxo Fintech) společnosti Geely Financials Denmark. Všechny potřebné smlouvy byly řádně podepsány, čímž byla transakce formálně dokončena.
  • Saxo Bank oznámila finanční výsledky za rok 2018
    Skupina Saxo Bank oznámila čistý zisk za rok 2018 ve výši 955,8 milionů DKK, což je rekordní výsledek skupiny představující 138% nárůst ve srovnání s rokem 2017. Kolaterální vklady klientů nadále rostly na 112,6 mld. DKK a provozní příjmy skupiny byly 2,8 mld. DKK, což představuje 8% pokles proti roku 2017. Současně rekordně vzrostl počet nových soukromých i institucionálních klientů. Skupina Saxo Bank nadále posiluje svou kapitálovou pozici s celkovým poměrem kapitálu ve výši 35 % na konci roku 2018 ve srovnání s 22,7 % na konci roku 2017, takže si udržuje bezpečnou rezervu.
  • Saxo Bank oznámila výsledky za první pololetí roku 2023
    Saxo Bank Group oznámila dosažení provozního zisku 70 milionů EUR. Za stejné období loňského roku přitom dosáhla zisku 52 milionů EUR, došlo tedy k nárůstu o 34 %.
  • Saxo Bank oznámila výsledky za rok 2019
    Skupina Saxo Bank vykázala za rok 2019 čistý zisk 40 milionů DKK a to včetně mimořádných položek. V roce 2018 to bylo 963 milionů DKK. Příjmy z provozní činnosti skupiny dosáhly v roce 2019 2 611 milionů DKK oproti 2 786 milionům DKK v roce 2018, což představuje 6% meziroční pokles. Od 1. srpna 2019 je do výkaznictví zahrnuta i společnost BinckBank N.V. Silnou kapitálovou pozici si skupina udržela i v posledním kvartálu 2019, kdy dosáhla celkového poměru kapitálu k rizikově váženým aktivům 32,9 %.
  • Saxo Bank oznámila výsledky za rok 2020
    Skupina Saxo Bank Group přivítala v loňském roce rekordních 238 000 nových aktivních klientů a zaznamenala trvalý příliv klientských aktiv. Celkový počet klientů skupiny se tak vyšplhal na rekordních více než 660 000 aktivních klientů. Celková klientela se od roku 2018 rozrostla o více než 230 % a zejména v minulém roce došlo k významnému urychlení organického růstu. Celkový objem aktiv klientů činil ke konci loňského roku 478 miliard DKK a dnes již přesahuje 500 miliard DKK.
  • Saxo Bank oznámila výsledky za 1. pololetí 2020
    Skupina Saxo Bank, specialista na obchodování a investice, vykázala za 1. pololetí letošního roku čistý zisk 529 milionů DKK, zatímco k červnu roku 2019 to byla čistá ztráta 139 milionů. K červnu 2020 činily její provozní příjmy 2,3 miliardy DKK, zatímco k červnu 2019 to bylo pouze 1,1 miliardy DKK, což představuje nárůst o 107 %. Takový výsledek je velmi uspokojivý.
  • Saxo Bank pokračuje jako jeden z titulárních sponzorů týmu Tinkoff-Saxo i v roce 2015
    Spolupráce Saxo Bank a týmu Tinkoff-Saxo bude pokračovat i v roce 2015, kdy Saxo Bank bude i nadále jedním z titulární...
  • Saxo Bank pokračuje v expanzi, otevírá novou pobočku v Moskvě
    Saxo Bank, specialista na online obchodování a investice, dnes oznámila otevřené nové reprezentativní pobočky v Moskvě jako odpověď na rostoucí poptávku ze strany náročných ruských investorů.
  • Saxo Bank posiluje ve Finsku, představí novou platformu Mandatum Trader
    V první polovině roku 2019 představí společnost Saxo Bank ve spolupráci s Mandatum Life novou online obchodní službu založenou na nejmodernější investiční technologii Saxo Bank. Tato služba otevře přístup na globální investiční trhy finským akciovým investorům a nabídne pokročilé nástroje a služby pro aktivní obchodníky. Mandatum Life bude odpovědná za přihlašování a identifikaci klientů, zatímco Saxo Bank má na starosti obchodní služby a technickou stránku platformy. Cílem je posunout Finsko v oblasti investování do první ligy mezi ostatní severské země.
  • Saxo Bank potvrdila strategické investory Geely Holding Group a Sampo plc
    Společnost Saxo Bank obdržela všechna potřebná povolení a splnila legislativní požadavky nezbytné k tomu, aby čínská firma Zhejiang Geely Holding Group Co. Ltd a finská Sampo plc získaly podíl v Saxo Bank. Celkový podíl pro Geely Group je 52 % a pro Sampo 19,9 %. Podíl generálního ředitele a zakladatele Kima Fournaise ve výši 25,71 % se nemění. Transakce stanovila hodnotu Saxo Bank na 1,325 mld. EUR. Zároveň byl na mimořádné valné hromadě zvolen Daniel Donghui Li novým předsedou představenstva.
  • Saxo Bank: Prodávejte Američanům, utrácejte v Evropě
    John J. Hardy, měnový stratég Saxo Bank. Podle aktuálního měnového výhledu investiční banky Saxo Bank by v roce...
  • Saxo Bank představuje novou obchodní platformu pro aktivní obchodníky a firemní klienty
    Přední fintech specialista Saxo Bank zaměřený na multi-asset obchodování a investice i nadále mění podobu budoucnosti obchodování. Saxo Bank dnes představuje novou obchodní platformu pro aktivní profesionální obchodníky a firemní klienty SaxoTraderPRO. Platforma nabízí jedinečnou kombinaci všestrannosti, uživatelské přívětivosti a jednoduchého intuitivního způsobu ovládání.
  • Saxo Bank představuje obchodní aplikaci optimalizovanou pro iPad
    Společnost Saxo Bank, specialista na on-line obchodování a investice, dnes oznámila, že uvádí na trh aktu...
  • Saxo Bank představuje svůj investiční výhled na čtvrtý kvartál 2014
    USA, Čína i Evropa směřují k dalšímu Minského momentu, ale toto obtížné prostředí může být pro investory i prostředím ...
  • Saxo Bank představuje svůj investiční výhled na druhé čtvrtletí
    Saxo Bank, specialista na investování a online obchodování s celým spektrem investičních nástrojů, představuje svoji a...
  • Saxo Bank představuje svůj investiční výhled na 3. čtvrtletí 2014
    Vstupujeme do třetího kvartálu a navzdory všeobecné samolibosti vidí investoři i nadále nepěkné makroekonomické nevyvá...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader