Pátek 29. březen 2024 14:22
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
InstaForex Ebook
reklama
CapXmaster srovnani

Graf dne - US100 (24.04.2023)

24.04.2023 11:13  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

V tomto týdnu vyjde mnoho zajímavých makroekonomických údajů, zejména v jeho druhé polovině. Obchodníkům budou nabídnuty údaje o HDP za 1. čtvrtletí ze Spojených států a Německa a dále rozhodnutí Bank of Japan a bleskové údaje o CPI za duben z Evropy. Obchodníci s akciemi budou mít také spoustu informací ke zpracování, protože výsledková sezóna na Wall Street je v plném proudu. Tento týden může být v pohybu technologický index Nasdaq-100 (US100), protože jsou naplánovány výsledky hospodaření 4 amerických mega-technologických společností:

  • Alphabet (GOOGL.US) - v úterý po uzavření trhu
  • Microsoft (MSFT.US) - úterý, po uzavření trhu
  • Meta Platforms (META.US) - středa, po uzavření trhu
  • Amazon (AMZN.US) - čtvrtek, po uzavření trhu

Podíváme-li se na graf US100 v intervalu H1, vidíme, že se index již nějakou dobu obchoduje v trojúhelníkovém obrazci, přičemž jako spodní hranice tohoto obrazce slouží oblast 13 000 bodů. Jedná se o pokračovací vzorec, takže obchodníci by si měli být vědomi potenciálního proražení směrem dolů, zejména vzhledem k tomu, že cena nedávno dosáhla spodní hranice. V případě proražení pod úroveň 13 000 bodů naznačuje učebnicový rozsah proražení z obrazce možnost poklesu o zhruba 350 bodů, a to do oblasti 12 650 bodů.

Zdroj: xStation5

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Graf dne - US100 (18.10.2022)
    Americké indexy včera posílily, přičemž nejlépe se dařilo technologickým akciím. Index Nasdaq-100 (US100) včera posílil téměř o 3,5 %, zatímco S&P 500 a Dow Jones přidaly v pořadí 2,65 % a 1,86 %. Vzhledem k tomu, že minulý týden začala výsledková sezóna na Wall Street za 3. čtvrtletí 2022, obchodníci mohou očekávat zvýšenou volatilitu na amerických indexech. Zatím se zdá, že americká ekonomika směřuje k recesi a hospodářské reporty firem budou zvláště důležitým vodítkem. Klíčový týden s výsledky mnoha mega-cap společností bude až ten příští, nicméně ani tento týden nelze rozhodně nazvat nudným. Dnes oznámí hospodářská data po závěru seance společnost Netflix (NFLX.US). Společnosti IBM (IBM.US) a Tesla (TSLA.US) zveřejní své finanční výsledky za 3. čtvrtletí zítra.
  • Graf dne: US100 (19.07.2022)
    Série zpráv o výsledcích v USA za 2. čtvrtletí 2022 je tento týden stále rozmanitější a již nebudou dominovány finančními institucemi jako ty předchozí. Investorům budou tento týden nabídnuty další výsledky od technologických společností, včetně Netflixu a zítra Tesly (obě zprávy budou zveřejněny po uzavření trhu). Zpráva o výsledcích od IBM zveřejněná včera ve večerních hodinách se z hlediska tržeb a zisků ukázala být lepší, než se očekávalo. IBM však snížila celoroční prognózu, což vedlo k poklesu ceny akcií. Bylo to jen snížení prognózy specifické pro společnost nebo je to začátek širšího trendu? V příštích dnech získáme jasnější informace.. Plány Applu na snížení náboru a výdajů v roce 2023 však nevykreslují pozitivní obrázek.
  • Graf dne: US100 (19.08.2021)
    Po včerejším zveřejnění zápisu z posledního zasedání americké centrální banky se na trhu šíří negativní nálada. Dokument ukázal, že si většina členů FOMC myslí, že by se s utahováním měnové politiky mělo začít už v tomto roce. Pro trhy byl zápis jednoznačně jestřábího charakteru. Důsledkem bylo posílení USD a naopak tlak na ceny komodit a akciových indexů.
  • Graf dne - US100 (21.02.2024)
    Středa je z pohledu trhu bezesporu nejzajímavějším dnem tohoto týdne. Ve 20:00 bude investorům nabídnut zápis z jednání FOMC. Dokument se bude týkat zasedání z 30.-31. ledna 2024, na kterém předseda Fedu Powell uvedl, že centrální banka možná nebude mít do březnového zasedání dostatečnou důvěru v inflaci, aby mohla snížit sazby. Obchodníci budou hledat další náznaky toho, co lze považovat za dostatečnou důvěru. Tento týden však dojde ještě k jedné události, která bude sledována ještě pozorněji než zveřejnění zápisu z jednání FOMC – výsledky hospodaření společnosti Nvidia (NVDA.US) za fiskální 4. čtvrtletí. Zpráva bude zveřejněna po skončení seance na Wall Street ve 22:20 a ukáže, zda hospodářské výsledky Nvidie dostály humbuku, který vyhnal akcie společnosti na historická maxima. Očekávání, se kterými se do zprávy půjde, jsou velmi vysoká a jejich nenaplnění a neposkytnutí optimistického výhledu na další čtvrtletí může být velkým zklamáním. Zklamání z výsledků může ohrozit rally na Wall Street vzhledem k tomu, že Nvidia byla její páteří.
  • Graf dne - US100 (21.07.2023) 💡
    Kontrakty CFD na Nasdaq 100 (US100) po včerejším prvním pokusu o překonání hranice 16 000 bodů reagovaly výraznou korekcí. Na konci čtvrtečního obchodování index Nasdaq 100 ztratil 2,3 %, což znamenalo jeho nejhorší výkonnost od začátku roku. Tento prudký pokles způsobilo několik faktorů. ⚡
  • Graf dne - US100 (21.11.2023)
    Indexy na Wall Street zahájily nový týden pozitivně a všechny hlavní americké indexy se v pondělí obchodovaly na vyšší úrovni. V čele růstu stály indexy technologického sektoru, přičemž indexy Nasdaq a Nasdaq-100 (US100) vyskočily o více než 1 %. K ziskům přispěly solidní výsledky společností Microsoft (MSFT.US) a Nvidia (NVDA.US), které včerejší obchodování zakončily na nových rekordních hodnotách. Zprávy o přechodu Sama Altmana z OpenAI do Microsoftu posunuly akcie této společnosti výše, zatímco zisky společnosti Nvidia lze vysvětlit potenciálním nastavením na další silnou zprávu o hospodářských výsledcích. Společnost Nvidia má dnes po uzavření seance na Wall Street oznámit čtvrtletní výsledky hospodaření.
  • Graf dne: US100 (21.12.2022)
    Včerejší rozhodnutí BoJ rozšířit pásmo kolem cílového 10letého výnosu bylo jestřábí rozhodnutí a vedlo k prudkému růstu JPY, zatímco akciové trhy klesaly. Tato pochmurná nálada však netrvala dlouho, alespoň ne na amerických indexech, kdy se indexy z Wall Street vzpamatovaly z brzkého poklesu a včerejší seanci zakončily výše.
  • Graf dne - US100 (22.05.2023)
    Začal nový týden a dohoda o dluhovém stropu USA stále neexistuje. Komentáře demokratů a republikánů navíc naznačují, že se obě strany během víkendu ve svých postojích ještě více rozešly. Jednání nicméně stále pokračují a americký prezident Biden se má dnes sejít s předsedou Sněmovny reprezentantů McCarthym, aby hledali řešení. Americké ministerstvo financí znovu upozornilo, že termín pro dosažení dohody je 1. červen 2023 a pokud se tak do té doby nestane, hrozí, že USA nesplní své závazky. Goldman Sachs odhaduje, že bez dohody by k platební neschopnosti USA došlo 8. a 9. června 2023.
  • Graf dne - US100 (22.08.2023)
    Futures na Nasdaq-100 (US100) se dnes ráno pokoušejí vyšplhat nad hranici 15 000 bodů. Index se od pátečního večera těší silným ziskům a včera se jeho pohyb vzhůru ještě zrychlil. Zdá se, že nálada vůči technologickému sektoru se s blížícím se zveřejněním výsledků společnosti Nvidia (ve středu po uzavření seance) zlepšuje. Očekává se, že výsledky společnosti Nvidia budou testem pro býčí trh s technologickými akciemi spojený s umělou inteligencí. Investoři se zdají být optimističtí, když akcie Nvidie včera vzrostly o více než 8 %. Předchozí zveřejnění výsledků společnosti vyvolalo přibližně 25% skok v ceně akcií a odstartovalo silný růstový impuls na širokém trhu.
  • Graf dne: US100 (22.09.2023)
    Rozhodnutím BoJ končí cyklus zveřejňování měnových rozhodnutí hlavních centrálních bank v tomto týdnu. Trhy na ně reagovaly volatilně, celkově však indexy na týdenní bázi zaznamenaly ztráty. Poměrně jestřábí Fed a jeho zveřejněný nový dot-plot naznačily možnost ještě jednoho zvýšení sazeb v tomto roce a odložení prvního snížení sazeb. Podtón této konference široce ovlivnil sentiment kolem indexu US100 a TNOTE.
  • Graf dne - US100 (24.08.2023)
    Ještě před dvěma dny jsme psali, že hlavní index technologických společností Nasdaq 100 usiluje o překonání hranice 15 000 bodů. Po silné téměř 8,0% korekci, která začala na konci července, se index minulý pátek odrazil s výraznými zisky. Na začátku tohoto týdne se nálada v technologickém sektoru začala zlepšovat a ve včerejší seanci si index připsal neuvěřitelných 1,60 % a vrátil se opět nad hranici podpory rostoucího trendu. Po skončení seance byly zveřejněny výsledky společnosti Nvidia, které dále upevnily optimistickou náladu na indexu Nasdaq 100. I přes návrat k euforickému růstu by investoři měli zůstat soustředění. Dnes začíná sympozium v Jackson Hole, kde se očekává, že vedoucí představitelé trhu a bankéři naznačí konec cyklu zvyšování úrokových sazeb. Skutečnost se však může opět ukázat jiná. Nedávné komentáře členů Federálního rezervního systému a postoj Fedu naznačují, že by se Fed nemusel vzdát tak snadno, zejména proto, že trh práce zůstává silný a poslední údaje o inflaci byly vyšší než ty předchozí, 3,2 % meziročně oproti 3,0 % meziročně.
  • Graf dne: US100 (25.03.2021)
    Americký technologický index NASDAQ - 100 (US100) spadl včera o 2 %. Z technického pohledu vidíme na grafu pokles ceny pod důležitou zónu podpory, kde se objevili býci. Zóna supportu na 12 760 bodech je definována předchozími cenovými reakcemi a také pravým ramenem tvořící se formace inverzní hlavy a ramene. V případě, že se zde býkům podaří zastavit poklesy, tak se můžeme dočkat pozitivní korekce a útoku na rezistenci na 13 300 bodech. Naopak průraz pod support může přinést akceleraci klesajícího trendu. V případě tohoto scénáře se další support nachází v oblasti 12 240 bodů.
  • Graf dne: US100 (25.05.2023)
    Druhá polovina týdne přináší vyšší volatilitu hlavních amerických indexů. Včerejší poklesy US500 a US100 přišly po vývoji do slepé uličky u dluhového stropu. Komentáře demokratů a republikánů navíc naznačují, že dvě strany se ve svých pozicích více rozcházely. Podle agentury Fitch Ratings ze včerejška je větší šance, že dluhový strop nebude zvýšen nebo pozastaven. V důsledku toho může být národní úvěrový rating AAA snížen, aby odrážel prohlubující se politickou bezvýchodnou situaci, která brání kompromisu k vyřešení situace dluhového stropu. Termín dosažení dohody je 1. června 2023 a pokud tak neučiní do té doby, hrozí, že USA nesplní své závazky. Goldman Sachs odhaduje, že k selhání USA by došlo 8. až 9. června 2023. Nicméně pokud se tento týden nepodaří dosáhnout dohody, trhy by mohly začít být nervózní.
  • Graf dne: US100 (25.10.2021)
    Americké akciové indexy pokračovaly v minulém týdnu v korekci předcházejícího poklesu. Indexům S&P 500 a Dow Jones se podařilo dosáhnout na rekordní maxima. Nasdaq (US100) však zůstal pozadu. Technologický index zastavil růst v blízkosti 15 400 bodů a od té doby se obchodoval do strany. V tomto týdnu čekáme díky pokračování výsledkové sezóny technologických firem vyšší aktivitu. Dnes své výsledky reportuje po uzavření trhů Facebook. V úterý se těšíme na reporty Microsoftu a Alphabet. Ve čtvrtek přijde na řadu Apple a Amazon. Pro Apple bude klíčový nedostatek čipů a vývoj poptávky po reklamě budou sledovat investoři Facebooku a Alphabet.
  • Graf dne - US100 (25.10.2022)
    Dnešek a další dva dny mohou být pro technologický sektor v USA klíčové, protože 5 mega-technologických společností má zveřejnit hospodářské reporty za třetí čtvrtletí 2022. První reporty – od společností Alphabet (GOOGL.US) a Microsoft (MSFT.US) jsou na programu dnes po skončení seance na Wall Street. Meta Platform (META.US) zveřejní výsledky zítra po uzavření seance, zatímco Amazon (AMZN.US) a Apple budou reportovat ve čtvrtek také po uzavření seance. Výsledky této skupiny akcií mohou udat směr vývoje technologického sektoru do dalších týdnů. Některé z již zveřejněných reportů, jako byl například ten od Snapu, naznačoval, že firmy s vyšším podílem příjmů z reklam mohou mít problémy. To znamená, že Alphabet a Meta nemusí představit dobrá data (i když trh již s nízkými očekáváními počítá). Včera dorazily na trhy zprávy, že Apple zvýší ceny svých služeb. Co se týká Amazonu, report ukáže, jak se americký spotřebitel pere se zvýšenou nejistotou a inflací. Reporty od Amazonu a Microsoftu také poskytnou výhled na cloudový business.
  • Graf dne: US100 (26.10.2023)
    Kontrakty založené na technologickém indexu Nasdaq-100 (US100) prodlužují dnešní dynamický pokles z počátku evropské seance, který se svým rozsahem nyní dosahuje klíčového kontrolního bodu, kterým je 200denní exponenciální klouzavý průměr (zlatá křivka).
  • Graf dne: US100 (28.01.2022)
    Zveřejnění dobrých výsledků společnosti Apple za Q4 2021 zatím nemělo dostatek síly, aby zlepšily náladu v celém sektoru. Nasdaq 100 (US100) se na počátku standardní evropské seance pohybuje v blízkosti 14 000 bodů. Hlavní tlak na index vyvolává utahování měnové politiky ze strany Fedu, přičemž právě technologické akcie a malé společnosti jsou zasaženy nejvíce.
  • Graf dne: US100 (29.03.2022)
    Futures na americký index Nasdaq-100 (US100) dnes ráno dosáhly na 15 000 bodů. Jedná se o nejvyšší úroveň od 9. února 2022. Index více než vyrovnal všechny ztráty, které utrpěl od začátku ruské invaze na Ukrajinu. Po počátečním období nepokojů se trhy stále více dívají na období po rusko-ukrajinské válce. Vypadá to však, že akciové trhy situaci na dluhopisovém trhu přehlížejí. US100 a další technologické indexy reagovaly v minulosti poměrně negativně na změny výnosů dluhopisů, přičemž rostoucí výnosy (klesající ceny dluhopisů) tlačily na akcie. Jak je vidět na grafu níže, tato korelace US100 a TNOTE (cena 10letého dluhopisu v USA) se rozpadla před dvěma týdny před zasedáním FOMC. Nicméně pokračující růst výnosů pravděpodobně dříve nebo později vyvolá určité přecenění na akciových trzích. V případě, že se býkům podaří udržet nad 15 000 body, budou 200denní klouzavý průměr v oblasti 15 150 bodů (fialová čára) a swingová oblast na 15 600 bodech úrovněmi, které je třeba sledovat.
  • Graf dne: US100 (30.11.2022)
    Americké akcie a americký dolar budou dnes v pozoru. Nejen, že máme zprávu o zaměstnanosti ADP naplánovanou na 14:15, což bude poslední nápověda před pátečními údaji o NFP, ale obchodníci se v 19:30 dočkají také projevu šéfa Fedu Powella.
  • Graf dne: US100 (30.12.2021)
    Na grafu indexu Nasdaq (US100) jsme včera pozorovali korekci. Nicméně výprodej byl rychle zastaven na důležitém technickém supportu. Pokud se soustředíme na H4 časový rámec, tak vidíme reakci poptávkové strany v blízkosti úrovně 16 440 bodů, která v minulosti sloužila jako důležitá technická rezistence. Po průrazu se z ní stal support. Tato oblast je navíc posílena spodní limitou lokální tržní geometrie (fialový box). Pokud se býkům podaří ubránit tuto oblast, tak rostoucí trend zůstane stále v platnosti. Ekonomický kalendář toho dnes mnoho nenabídne, ale volatilitu by mohly zvednou výsledky virtuální schůzky Biden-Putin, která je naplánována od 21:30.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new